[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 29 august 2007

DINAMO - LAZIO 1-3

Asta ma doare.Ma doare rau de tot.Pentru ca am vazut un stadion incredibil infasurat in steaguri ros-albe.Pentru ca tunetul Nuova Guardia mi-a ridicat parul pe maini si m-a facut sa apartin.Ma doare rau de tot, pentru ca eu apartin lui Dinamo.Pentru ca Dinamo e parte din copilaria mea de care ma tot leg cand mi-e greu.Ma doare pentru ca mereu ne poticnim aici.Ma doare pentru cincizeci de mii de vise spulberate in cateva minute cand steagurile au cazut pe jos a resemnare si gaturile ragusite a mii de fani s-au strans a lacrimi.

Ma doare rau de tot pentru ca mii de oameni s-au unit si au asteptat aceasta echipa cu masa pusa si lumanarile aprinse gata sa faca dragoste nu inainte de a deschide cu pocnet si clinchet sampania.Dar sampania nu a pocnit.Cel putin nu in casa noastra.Ma doare pentru toate sufletele ros-albe care vor rataci cu privirile in gol cautand drumul spre case.Ma doare pentru ca e greu sa te duci a doua zi la munca infrant si frant de oboseala fiecarui gol primit.Ma doare umilinta pentru ca e cel mai impovarator sentiment.Ma dor umerii resemnati ai lui Lobontz care nu a mai avut ce sa faca.Meciul asta nu are nevoie de vreo cronica.Nu face decat sa ne rascoleasaca durerea noua celor care credem orbeste in Dinamo.

Nu vreau sa vorbesc despre jucatori, scheme tactice, posesie , legatura dintre compartimente sau inspiratie pentru ca nu ma pricep la fotbal si dincolo de asta ma doare pana si durerea lor, a jucatorilor si cred ca ea exista.Umilinta e intotdeauna mai mare decat bucuria victoriei.Ma doare rau ce s-a intamplat acum o ora, caci acum scriu, la o ora dupa o seara fara nume.Ma doare tare rau.Si ma doare ca mai credem in minuni acum cand fotbalul e din ce in ce mai multa munca si lupta.

Ma doare ca mai credem intr-un Dumnezeu care ar tine cu superficialitatea.De ce Dumnezezu i-ar iubi pe superficiali in detrimentul celor care
sunt profunzi prin munca?Eu cred ca lui Dumnezeu ii place FOTBALUL. Ma doare ca noua nu ne mai place. Si ce ma dore cel mai rau e ca ne-am si obisnuit cu asta asa cum suporterii se obisnuiesc cu ideea ca nevestele li s-au ingrasat si se refugiaza in visele si sperantele unei seri in care echipa lor mult iubita ar putea sa bata Lazio Roma...

16 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. salut tudor,
    in dupa-amiaza asta a murit un tanar de 22 de ani din sevilla. il chema antonio puerta si sotia lui urmeaza sa nasca peste o luna.
    si pe mine ma doare ingrozitor asta.
    e probabil un cliseu dar e foarte posibil ca fotbalul sa fie doar joc care iti ofera de toate. si bune si rele. un joc. tragediile au loc in alta parte.
    cred ca lucrurile care ar trebui sa ne doara sunt altele.

    RăspundețiȘtergere
  3. ai dreptate raz "ma doare" chiar atat de grav
    dar m-a durut neputinta vs asteptari
    crede-ma stiu ca tragediile sunt in alta parte

    RăspundețiȘtergere
  4. ...mai, tu chiar faci o poveste frumoasa din orice...
    ...nu ca a crede in ceva, chiar si o echipa de fotbal, ar fi orice, dar...:)
    daca mai scrii de doua ori asa, ma apuc de fotbal...:D

    RăspundețiȘtergere
  5. 'Durerea se poate stinge in bratele calde ale nevestelor, in saruturile pline de sperante ale celor care stau langa voi. Durerea dispare cand te lasi cuprins si mangaiat ca un copil ce a cazut si s-a ranit. Fotbalul e pentru voi barbatii, e lumea in care va pierdeti pentru cateva ore de lumea noastra...e lumea voastra.
    Degeaba ma uit, nu inteleg, nu am cum si renunt...prefer sa astept ranitul sa se intoarca si sa-l cuprind.....

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu-i adevarta... fotbalul nu e doar o lume a barbatilor... si eu sunt microbista... si eu sufar si traiesc fiecare minut alaturi de jucatori... si n-am chef de nimc a doua zi la lucru daca echipa mea pierde! Cat despre durere... m-am saturat sa mi se tot spuna "lasa, ca poate fi si mai rau... uita-te la x, y sau z" oricine are dreptul sa fie suparat ... indiferent daca motivul li se pare altora "aiurea" ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Alchiri, asta daca ranitul se mai intoarce... Puerta de la FC Sevilla nu o sa se mai intoarca...
    M-a surprins ieri, ca toata Sevilla a iesit in strada sa il planga pe Puerta... barbati tineri si maturi plangand... solidaritate umana.....

    RăspundețiȘtergere
  8. Tradegie e ce s-a intamplat la sevillia, avea toata viata inainte, un copil pe drum, o cariera in fotbal, uneori viata e nedreapta.
    Sunt de acord cu anisoara, folbalul nu e doar pentru barbati, eu una ma duc pe stadion pentru echipa preferata. Aseara nu am fost roman in timpu meciului... imi doream aparent sa castige Dinamo, dar in adancu sufletului meu stiam ca daca pierde voi fi cik fericita, acum regret, regret ca l-am enervat pe tata facand comentarii la fiecare gol, stiind ca e suparat, imi pare rau pt miile de suporteri care au venit intr-un numar foarte mare, si care au facut un spectacol foarte frumos la inceput,cu toate ca nu tin cu Dinamo, mereu am simtit o invidie pt galeria dinamovista, e superb sa vezi tot stadionu in culoriile echipei, stiu emotia unui gol, stiu cum e sa simti k ca o explodeze stadionu de fericire, e un moment unic! si stiu cum e sa te trezesti la realaitate cu un gol de-al adversarilor, si dupa inca unu, dar cred ca si la 1-1, 1-2, 1-3 galeria trebuia sa cante, e echipa preferata la rau si la bine, asta nu imi place mie, nici la echipa mea, dupa o egalare sau o infrangere stadionu amuteste, urasc momentu ala! imi pare rau pentru Mircea Rednic, era asa suparat cand a dat interviul... chiar imi pare rau pentru tine, ai scris frumos,dar trist... iti inteleg dezamagirea, si eu cred ca o sa am un soc daca diseara nu va fi un rezultat pozitiv, deci te inteleg perfect ...

    RăspundețiȘtergere
  9. Pacat intr-adevar!Stiu sentimentul pe care il ai cand echipa ta de suflet pierde...dar acesta este nivelul nostru, al romanilor, vizibil in meciurile cu echipe de mare clasa. Sper doar ca seara asta sa aduca bucurie stelistilor...daca nici ei nu se califica fotbalul romanesc ar avea de suferit!Asa ca HAI STEAUA!Don't you bring me down today...

    RăspundețiȘtergere
  10. Si eu am fost unul dintre cei care au plecat capul si steagul atunci cand echipa noastra a primit cel de-al 3-lea gol. Si in momentul ala nu ma interesa ca asta ar fi valoarea noastra, ca Nastase a facut o greseala, nu ma mai interesa nici ca echipa adversa era Lazio... Nu vroiam decat sa-mi mai ies odata din minti si sa strig GOOOOOLLL! Vroiam doar ca senzatia de la 1-0 sa nu se mai termine. Visam si zburam odata cu visul. La primul gol descatusarea energiilor m-a eliberat complet. Insa pe atat de mult inca ma apasa pe umeri tristetea infrangerii... Ranit, m-am intors si eu acasa ca dupa o batalie pierduta.
    Da, ar fii fost frumos printre gigantii europei, dar nu voi uita niciodata parfumul, eliberarea si fericirea min. 24

    RăspundețiȘtergere
  11. Bravo Domnule Chirila, respectele mele. Sa incercam sa tinem(chiar si artificial daca altfel nu-i posibil) capul sus.

    RăspundețiȘtergere
  12. Condoleante familiei lui Antonio Puerta, prietenei lui si viitorului sau copil.

    RăspundețiȘtergere
  13. Andreea a spus bine ceva. E trist ca amuteste galeria in loc sa fie la bine si la rau langa echipa. Nu ma mai uit de mult la fotbal, doar rar de tot. Si chiar si asa, Dinamo nu mi-a placut niciodata, Steaua a fost echipa mea de suflet dar nici aia nu ma mai intereseaza. Nu ma mai uit la fotbal pentru ca tot a fost trist. Daca tot suntem la capitolul doare, ei bine, doare ca fotbalul nu mai e cum era candva si ca la mijloc se aduna interese.

    Totusi e foarte trist ca au luat bataie asa de rapid! Chiar aveau o sansa de a se califica si tocmai asta a durut cel mai mult. Sute de mii de vise inlaturate in 20 de minute!

    RăspundețiȘtergere
  14. www.cetateasuceava.ro/tibi-suceava/ un blogushor intre blogushoare :))

    RăspundețiȘtergere
  15. In seara aceea, Lazio nu a aratat ca este mai buna ca Dinamo. Nici Dinamo nu a aratat ca este mai putin pregatita decat Lazio. In schimb,s'a vazut sufletul nostru de romani. Mentalitatea. E o chestie care exista de sute de ani si care se vede atat de evident in fotbal...Asa suntem noi romanii,asa gandim noi. Istoria ne'a invatat sa nu luptam,sa nu progresam,ne'a spulberat toate visele. Istoria ne'a invatat ca noi nu am avea dreptul sa fim "cei mai buni"...ideea asta e in mentalitatea fiecarui roman...Si ma doare,caci in seara aceea am tinut sincer cu Dinamo,si nici nu am avut curaj sa zic a doua zi "ha ha,sunteti varza,dinamo",caci stiam ca nu e asa:|

    RăspundețiȘtergere
  16. Am avut bilet la meci la Peluza 2 . Chiar in ziua meciului m.am imbolnavit si am ajuns la spital "Matei Bals" . Este meciul pe care toata viata o sa regret ca nu l-am vazut . O infrangere ( Chiar si una din care s-au pierdut zeci de milioane de euro ) nu ne poate indeparta de culorile alb.rosii . In seara aia nu au fost 50.000 de caini in lacrimi . A fost toata suflarea dinamovista din Romania si de peste hotare . Vrem o echipa mare in CL dar in meciurile de.acasa suntm 1500 poate 2000 . Cu sturm graz am fost 2500 . Ne uitam la echipe precum Barcelona care are performanta deoarece are stadionul plin la fiecare meci si sunt 75 de mii de locuri diferenta intre al nostru si al lor . Important e ca IUBIM FARA REGRETE DINAMO !

    RăspundețiȘtergere