[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 14 iulie 2008

Anarhie in invatamant?

Ar trebui sa revenim la situatia de acum cativa ani. Fiecare elev trebuie sa sustina examen de admitere la facultate. Admiterea pe baza de dosar mi se pare cel putin periculoasa. V-ati lasa copilul pe mana unui medic care si-a cumparat bacalaureatul sau
in ultimii doi ani de scoala diverse medii?

13 comentarii:

  1. Tudor..din cate stiu(poate gresesc) cel putin la medicina se da examen.Si oricum degeaba te inscrii daca nu esti in stare sa si termini o facultate..Sunt intradevar multe facultati la care banul primeaza..asta e Romania! :P

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu daca si la universitatile pariculare

    RăspundețiȘtergere
  3. sunt de acord... la una din facultatile la care vreau sa ma inscriu se intra doar pe baza de examen, iar la cealalalte 50 % examen si 50 % media de bac ... :)

    RăspundețiȘtergere
  4. nu e deloc corect pt fraierii (ca mine) care invata un an de zile pt admitere si prea putin pt bac. vine desteptul cu bacul cumparat sau copiat si imi ia locul la facultate. ar trebui sa ne mai mire ceva la tara noastra?

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Eu am terminat anul asta particulara (Cantemir,Stiinte Politice)..intradevar am intrat pe baza mediei de la Bac,dar nu este deloc usor(poate doar aici,nu am de unde sa stiu si in rest).Si in plus degeaba zici ca iti ia locul unul care si-a platit nota la Bac,pentru ca daca ai invatat un an ptr admitere..te duci la o facultate cu examen.Crezi ca cel ce isi cumpara Bacul e in stare de examen la facultate?Eu cred ca NU!:)My opinion!

    RăspundețiȘtergere
  7. In prezent ca sa fii "ok" , ai a II-a facultatate, un master neaparat si eventual alte cursuri, specializari, etc...Nu conteaza ce termini, conteaza ce faci dupa aceea. Sunt foarte putini cei care stiu de la bun inceput ce le-ar placea lor sa faca in viata, de cele mai multe ori descopera pe parcurs. Si asta eu cred ca este foarte bine, nu cred ca trenul de la 18 ani in care te urci e neaparat cel care te va implini profesional, poti oricand sa cobori si sa il schimbi. Totul e sa o faci si sa crezi in partea faina a vietii. Mai cred ca important este sa stii ca oricand poti face orice, ca viata ta de tine depinde cum o ai. Sunt si acum copii care termina (ca si acum multi ani) o facultate si nu sunt facuti pentru ea, dar au acces la a fi acolo unde trebuie si a "experimenta" pe parcurs...unii reusesc , altii nu. Dar la fel de multi copii reusesc prin propriile lor capacitati si dorinta de a invinge. Viata nu e usoara si nu a fost niciodata mai usoara ca acum. Important este sa vezi ce se cerne. Si se cerne daca vrei si depui efort.

    RăspundețiȘtergere
  8. La bac am dat fizica ultima proba (am terminat filo si eram singura din scoala : ), nebunie dar nu-mi pare rau deloc! Legea lui Ohm : ), n-am invatat la timp (au fost mai multe ... : ) si mai-mai sa pic. S-a dus media si n-as fi intrat la fac. daca se mergea pe concurs de dosare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am avut medii foarte mari in liceu, iar la bac am luat cea mai mare medie pe liceu. Am vrut sa intru pe dosar la una din facultatile la care se putea face asta si culmea, n-am intrat, cu tot cu media gigantica. Se trasese linie fix cu cateva sutimi mai sus.

    Mi-am bagat picioarele si-am dat admiterea la alta facultate, unde nu se luau in calcul alte note. Daca e ceva de capul tau, reusesti oricum.

    Pana la urma e vorba numai si numai de noroc in tot ce tine de invatamantul romanesc.
    Nu-i anarhie, e loterie :)

    RăspundețiȘtergere
  10. de obicei medicina e pe admitere :) La targu mures s-a introdus de curand o sectie de specializare medicina- limba engleza unde se intra pe dosar.. eu spre exemplu dau la cluj la umf admitere si n-am crezut in viata mea ca o sa invat vreodata cat am invatat pe admiterea asta, o admitere unde media de bac sau din liceu nu conteaza.

    RăspundețiȘtergere
  11. am terminat in '93 liceul...media mica,7....luata pe bunue....am intrat la facultate prin examen de admitere(norocul meu)....acum vreau s-o fac si pe a doua.....ptiu''dracie'' concurs de dosare....cu media mea de la bac nu am nici o sansa....

    RăspundețiȘtergere
  12. pai...Romania...poti sa inveti ca oricum vine altu cu mita si iti ia locu la bursa...

    RăspundețiȘtergere
  13. Facultatea la care sunt eu(Medicina veterinara) nu are admitere de cativa ani si din cate am inteles nu se simte diferenta la note dar am fost in calitate de voluntar la inscrieri si sincer nu pot spune kt de dezamagita sunt k erau unii care nici pix nu aveau,care nici nu stiau ce specializari are facultatea noastra,sau dadeau la noi k sa aiba un loc asigurat la facultate.
    Medicina,fie ea umana sau veterinara,e ceva vocational pana la urma.Nu poti sa o faci dekt dak iti place,dak iti doresti enorm.
    Si uite,eu am intrat fara admitere si recunosc k mi-ar fi fost mult mai usor dak stiam mai multa biologie,dar totusi m-am descurcat si sunt integralista pana acum.....Oricum poate in vreo 2-3 ani vor avea toate facultatile admitere sau cel putin cele la care e necesar

    RăspundețiȘtergere