[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 14 noiembrie 2008

Hospital Vision

Imi lipesc pieptul de metalul rece al aparatului de radiografie. Nu respirati acum!Clac! Respirati!Va puteti imbraca!Luati loc pe hol doua minute pana iese poza!Ma asez pe o banca in holul luminat slab de neonul care acompaniaza suferinta. Pe usa care da in acest holisor o batranica in scaun cu rotile se schimonoseste de durere incercand sa-si bage mainile in puloverul pe care il tine o femeie mai tanara ce pare a fi o ruda.

Nuu maaii pooot, nuu maiii vreeeauuu, maadoaareee. Picioarele ii sunt invelite in fase.Durerea de pe fata ei calatoreste pana la mine si ma infioara. Nuu maii pooot, nuuu, ma doooaareee. Viata nu lupta in cazul sau, Viata se schimonoseste intr-un monolog grotesc cu aura de tragedie antica.

Iar Moartea, Moartea de data asta pare un domn elegant imbracat in frac scurt negru cu pantaloni creion si ghete de piele intoarsa gri sobolan. In mana dreapta tine un baston alb cu maciulie de sidef asortat impecabil cu manusile de piele bleu-ciel. Moartea face ture largi calcand apasat si oarecum jucaus pe aleea pietruita din jurul Vietii care isi urla disperata monologul nedespartirii de sine.

Nu e rautate in privirea linistita a Mortii si nici nerabdare nu e si asta transforma lamento-ul Vietii intr-un act ridicol .Pe holul din fata radiografiei batranica reuseste sa imbrace puloverul. Viata pare ca se linisteste putin si isi sterge broboanele de sudoare uitandu-se panicata in jur. Moartea isi verifica ceasul de buzunar si le urmeaza agale pe cele doua.

Aveti febra, imi spune un doctor care imi strange mana intr-un salut voios. Da stiu, raspund zambind. E pentru prima oara cand percep febra ca pe o forma de sanatatate...

22 de comentarii:

  1. "Moartea isi verifica ceasul de buzunar si le urmeaza agale pe cele doua."...

    e de bine pentru ca "le urmeaza"....? sau e de rau?

    e de bine, parerea mea...
    era rau daca se intersecta cu ele, nu-i asa?

    sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. poate moartea ar fi o alinare in fata chinurilor pe care le indura ...

    RăspundețiȘtergere
  4. ...chiar m-am intristat...sanatate multa Tudor...sper ca nu mai ai febra!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. si cum a iesit radiografia? sper ca nu ai pneumonia aceea virala care bantuie. febra e un mecanism de aparare al organismului...batranica se chinuia poate dar iti spun eu atunci cand ajungi sa joci poker cu domnul elegant in frac nu ti se mai pare asa distractiv. iti doresti sa castigi si sa plece cat mai repede si asta la orice varsta cred :( mai bine sa te ia prin surprindere cu un careu de asi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Si moartea asta ... toate la timpul lor, atunci cand este mare nevoie de ea , chiar daca uni oameni nu inteleg cred ca intotdeauna este si va fi un motiv intemeiat!

    RăspundețiȘtergere
  7. cat de fragili suntem!
    de fiecare data cand intru intr-un spital imi dau seama cat de norocoasa sunt si nu-mi mai trebuie nimic! sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  8. este! ;) intotdeauna jumatatea plina a paharului conteaza

    RăspundețiȘtergere
  9. Citez un poet contemporan: "Fiecare zi e un calau cumsecade."

    RăspundețiȘtergere
  10. oare s-a intrebat cineva daca doare sa te nasti? isi mai aduce cineva aminte? daca doare mai tare decat durerea? daca disperarea de a parasi lumea aceea e mai mica decat disperarea de a parasi lumea asta? pe unde odata intra viata s-a facut nod sa nu mai iasa. iese pe altundeva...

    RăspundețiȘtergere
  11. Stai in pat, fa-te bine, te vrem intreg si sanatos ...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. astfel de postari ma fac invidioasa si ma enervez cumplit pe propriile-mi ganduri si inspiratie...eu de ce nu pot sa creez atat de bine?de ce mintea nu-mi gandeste dincolo de banal?
    minunat...

    RăspundețiȘtergere
  13. pentru cei neputinciosi moartea este o eliberare...

    domnul in fracul de dirijor, in pantalonii care creioneaza mizeria existentei noastre de zi cu zi, existenta masurata prin ceasul de buzunar, un buzunar adanc, fara fund... domnul cu ghetele gri sobolan, cu bastonul alb de iluzionist si manusile confectionate din pielea animalelor ucise cu propriile lui maini...este cel care ne aduce pe toti la neputinta: cu picioarele bandajate in scaunul cu rotile.

    el este parlamentarul corupt patronul lipsit de scrupule, vecinul turnator sau colegul gen Dinu Paturica, care vrea sa parvina cu orice pret....

    ca marea majoritate a tinerilor, vreau sa ajut si nu stiu cum...

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumoasa postare!
    Sanatate in toate...

    RăspundețiȘtergere
  15. pooop doolche Tudor sa te faci bine repede:*

    RăspundețiȘtergere
  16. ..."Nu am, moarte, cu tine nimic,
    Eu nici macar nu te urasc
    Cum te blestema unii, vreau sa zic,
    La fel cum lumina parasc.
    Dar ce-ai face tu si cum ai trai
    De-ai avea mama si-ar muri?"...
    ( G.Vieru)

    RăspundețiȘtergere
  17. Timpului nu-i tremura niciodata mainile. Isi plimba incet bisturiul pe fetele noastre ca un criminal in serie indragostit de arta sa...cu totii vom privi spre arta acesta, unii mai devreme, altii mai tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  18. Si esti sigur ca nu te-a urmat si pe tine, un domn asemanator...? Atunci cand ne nastem, fiecare dintre noi primeste in dar Viata, dar si Moartea, care ne urmaresc continuu...

    RăspundețiȘtergere
  19. De ce moartea trebuie sa imbrace forma unui barbat? de ce ea nu poate lua infatisarea unei doamne cu rochie neagra de matase si portigaret iar fumul ramas in urma ei sa atraga vieti ca o capcana pentru soareci?

    RăspundețiȘtergere