[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 7 februarie 2010

De ce nu iubim femeile de Dorobanti?

Pentru ca ceva din fiinta lor, daca nu toata fiinta lor, tipa ascutit, ca un croncanit de cioara care prevesteste ninsoarea: uite-ma sunt aici! sunt AICI! Pentru ca totul este afisat ca pe un galantar dintr-o piata de fructe. Tzatzele, la vedere, umflate artificial, cu sfarcurile luptand sa iasa la suprafata tricoului indoielnic.
Cu bucile infasurate strans in blugii cu doua numere mai mici si picioarele infipte in cizme cu tocuri inalte.

Un exercitiu de imaginatie la vederea lor ar trebui sa contina anularea tocurilor si calculul cantitatii de carne ce se rasfrange eliberata de stransoarea blugilor. Adesea, barbatii, vitime sigure ale fanteziilor de moment sau ale momentului fanteziei, uita sa faca acest exercitiu. Pentru ca veni vorba de fantezie. E inca una din ratiunile pentru care nu iubim femeile de Dorobanti. Nimic misterios in ceea ce le priveste. Acordul lor nu mai e nici macar o chestiune de timp. Poate doar numarul banilor sa influenteze graficul acceptarii barbatului. In ochii lor nu te poti oglindi pentru ca ochii lor refuza reflexia.

Nimic mai senzual decat ochii femeii musulmane care te privesc in treacat din spatele voalului negru. Pentru ca dincolo de voal este o poveste care nu poate fi niciodata spusa si pe care tu o fabrici pe loc si renunti la ea cu un zambet amar imediat ce parfumul starnit de trecerea ei isi va fi pierdut din intensitate. Femeile de Dorobanti n-au povesti de spus. Nu sunt nici macar "carti deschise". Ele sunt niste condici de reclamatie pe caiete dictando. Vii, semnezi si pleci. Sanii lor nu par sa se mai infioare. Ei privesc lumea sfidator si miros a cauciuc ars. Buzele raspandesc miros de bani si saruta in ritmul plescaitului de guma de mestecat.

Femeile de Dorobanti asteapta zi si noapte acelasi destin: o cafea, cateva schimburi de cuvinte, mereu aceleasi, momentul plictisitor al sexului si gloria de cateva saptamani a locului din dreapta intr-o masina de lux. Pizda femeii de Dorobanti nu cunoaste decat frecarea. Ea nu e parte din Fiinta femeii. E doar un mecanism. Nu este iubita. Nu este venerata, adorata. Buzele barbatului n-o vor confunda niciodata cu buzele femeii iubite, acoperind-o cu sarutari tandre. Nu va cunoaste niciodata fierbinteala limbii unui barbat care uita de sine. Prin insasi natura ei Femeia de Dorobanti nu te poate face sa uiti de tine. Este un trofeu menit sa gadile orgoliul vanatorului. Atat. Uitarea de sine vine in iubirea adevarata. Dar asta e o alta poveste. Femeia de Dorobanti e povestea tragica a dorului de carne, in cel mai bun caz. El mistuie barbatii in miez de noapte, cand vinul ingrasa simturile si tulbura vederea. Atunci, femeia de Dorobanti isi traieste momentele de glorie, sarman fluture de noapte disperat sa ajunga in centrul Luminilor Orasului.

111 comentarii:

  1. Desi este putin discriminatoriu ceea ce ai spus,poate ca femeia de Dorobanti nu face decat sa se adapteze vremurilor sau mai degraba este un "produs"al acestor vremuri,o eroare.E ca si atunci cand o femeie gravida desi stie ca urmeaza sa dea nastere unui copil handicapat totusi o face,din mila...pentru ca e al ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu detest relatiile bazate pe interese materiale, care sunt tot mai multe pe zi ce trece, detest femeile interesate. E un lucru bun ca te scarbesc astfel de "persoanje" de pe strazile Bucurestiului; e un lucru si mai bun ca tu crezi ca exista un ideal feminin, o femeie deasupra acestor mizerii, femeia total neinteresata , care are o poveste de spus.
    Totusi mi se pare ca ai fost foarte acid, si chiar putin discriminatoriu. Critici fara niciun pic de mila aceste femei, care incearca sa-si croiasca un drum asa cum au fost invatate , asa cum au vazut la tv ca se face.Suntem una dintre putinele tari din Uniunea Europeana unde sa "pui" mana pe un barbat cu bani, fie el si mai batran decat tatal tau si, departe de a fi fermecator, nu este considerat un semn de slabiciune morala, ci promovat de televiziuni si aprobat chiar si de mamele fetelor cu pricina ( in general, genul asta de atitudine e tipic pentru tarile din lumea a 3 -a). Dar tu crezi ca toti barbatii gandesc ca tine? Ai spus "nu iubim". Ai generalizat. Sunt de acord ca femeile "de Dorobanti" , cum le spui tu, (desi ele se gasesc peste tot), fac de ras cuvantul "femeie". Dar oare ar exista ele , daca n-ar exista barbatii de Dorobanti, care le intretin si le trateaza ca pe niste trofee, le folosesc ca pe niste accesorii de un sezon?
    Societatea nu ar trebui sa incurajeze acest comportament.
    Imi place foarte mult partea in care descrii femeia "musulmana", ca simbol al femeiii care nu ofera tot pe tava, al eternului mister feminin.
    Dupa parerea mea femeile intretinute sunt demne de mila, si la fel de jalnici sunt barbatii care cumparara iubirea.

    Din toamna voi fi studenta la Bucuresti, si sper sa reusesc sa razbat prin jungla prin propriile forte. Nu sunt de vanzare; nu imi trebuie banii nimanui. Sper sa gasesc pe cineva care sa ma iubeasca , pe care sa-l iubesc, sa vrea sa-mi asculte povestea si sa-mi spuna povestea lui...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma uit din nou peste ceea ce ai scris tu aici si ma intreb cati barbati gandesc asa ca tine.As vrea sa cred ca multi dar...m-as amagi.

    RăspundețiȘtergere
  4. mie imi place enorm de mult "grind caffee"-ul din Dorobanti...iubeasc locul, cafeaua de acolo, oamenii de acolo...asta nu ma face femeie de Dorobanti ... eu le-as numi pitzi de Dorobanti...ca sa le bagi pe toate femeile care beau seara o cafea acolo, sau mananca o inghetata, este prea mult...si din pacate aceste pitzi nu va lasa sa vedeti si mai departe, nu va lasa sa vedeti si alte femei de acolo din Dorobanti...

    RăspundețiȘtergere
  5. Descrierea e perfecta, ma intreb cateodata cate din aceste pitzi citesc sau cate stiu sa poarte si o pereche de tenisi si totusi sa arate bine in ochii unui barbat. Un pic insa e vina si barbatilor, nu toti gandesc ca tine, poate ar trebui sa expui problema si din punctul asta de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  6. nu e discriminatoriu,fiecare primeşte ceea ce merită,iar aceste femei merită bărbaţi la fel ca ele,bărbaţi vulgari cărora nu le pasă de sentimentele lor,bărbaţi care vin şi pleacă repede din patul şi vieţile lor.

    RăspundețiȘtergere
  7. Luni, 8 februarie pe TVR1,ora 00.15, Nocturne cu Tudor Chirila si Iarina Demian.
    Zi faina in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Frumos cvasimisoginism targetat, nu te condamn, nici eu nu ma dau in vant dupa antipodul "pizdelor" de Dorobanti si anume cocalarul notoriu.

    RăspundețiȘtergere
  10. ce tare leai descris :)) cu bucile stranse de blugi etc.. chiar asta ii adevaru si peste tot is pitipoance de astea pana si pe la scoala nu stiu cum sa se imbrace mai sexy si mai provocator si dupa zbiara daca le violeaza draku :))

    RăspundețiȘtergere
  11. pai nici ele nu se iubesc doar ca nu stiu asta..
    dar nici cu comportamentul "don juan" al baietilor de fitze nu i pe departe..
    parca i vad cu pantofi de lac si blugi, plini de gel si cu privirea pierduta..plini de ei isi imagineaza ca pot avea pe oricine..bleah

    RăspundețiȘtergere
  12. "...mi se pare un act de superficialitate. Traim intr-o vreme a etichetelor. Le lipim cu usurinta pe fruntile preopinentilor nostri fara sa ne gandim prea mult. Ala e rau, ala e prost, ala e fascinant, ala e idiot, celalat e fermecator. Adesea informatiile pe baza carora aplicam judecati de valoare sunt infime. Pofta de a judeca e insa de neostoit. Si uite asa, usor, usor incepem sa emitem si pretentii de la oamenii pe care i-am judecat in goana lumii noastre. Pretentii conforme cu asteptarile noastre."

    - intre timp , ti-ai dat doctoratul in " pizda de Dorobanti " ? sau tu esti deasupra judecatilor ?!

    RăspundețiȘtergere
  13. "...mi se pare un act de superficialitate. Traim intr-o vreme a etichetelor. Le lipim cu usurinta pe fruntile preopinentilor nostri fara sa ne gandim prea mult. Ala e rau, ala e prost, ala e fascinant, ala e idiot, celalat e fermecator. Adesea informatiile pe baza carora aplicam judecati de valoare sunt infime. Pofta de a judeca e insa de neostoit. Si uite asa, usor, usor incepem sa emitem si pretentii de la oamenii pe care i-am judecat in goana lumii noastre. Pretentii conforme cu asteptarile noastre."

    - intre timp , ti-ai dat doctoratul in " pizda de Dorobanti " ? sau tu esti deasupra judecatilor ?!

    RăspundețiȘtergere
  14. elena,mie mi se pare ca generalizezi.
    e o diferenta mare intre a judeca o persoana si a vorbi la general de comportamente sociale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce te-a determinat sa scrii despre subiectul asta?

    Iti dau dreptate in totalitate insa as vrea sa stiu cum ti-ai format mentalitatea asta? Ai avut vreun exemplu care te-a facut sa-ti construiesti imaginea asta? Nu este o imagine deloc gresita as spune eu. Iar faza cu discriminarea pica pentru ca face parte din "actul lor" al tipelor cochete de pe Dorobanti .Ele isi anuleaza imaginea si isi creeaza o proprie eticheta de care pana acum vad eu sunt chiar foarte mandre. Asadar ele sunt doar niste fetite cu masti insa problema e ca la un moment dat mastile lor devin permanente.

    RăspundețiȘtergere
  16. "E ca si atunci cand o femeie gravida desi stie ca urmeaza sa dea nastere unui copil handicapat totusi o face,din mila...pentru ca e al ei."

    In general incerc sa ma raportez la subiectul postarii, nu sa comentez ce spun alti cititori, dar observatia asta m-a izbit. De unde pana unde comparatia asta [stupida din punctul meu de vedere]? E o eroare sa acorzi dreptul la viata cuiva? E corect in schimb sa omori pentru ca ai tu impresia ca omul care se va naste va fi un rebut? Sau mai degraba ii iei viata din mila pentru tine, sa nu te chinuiesti cu el? In fine, nu vreau sa creez o polemica, m-a surprins doar usurinta cu care pare a fi fost facut comentariul.

    Insemnarea in sine e destul de aproape in a defini un anumit tip de femeie.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. ''O femeie care isi subliniaza contururile obscene, nu poate fi privita altfel decat obscen.'' M Eliade

    RăspundețiȘtergere
  19. Cred ca intr-un fel sau altul aspira la statutul de curtezane, doar ca se expun intr-un mod jalnic. Curtezanele erau rafinate, educate, culte, pe cand ele...sunt prada deja vanata, care nu mai prezinta vreun interes pt vanatorul care o gaseste.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. "E o eroare sa acorzi dreptul la viata cuiva? E corect in schimb sa omori pentru ca ai tu impresia ca omul care se va naste va fi un rebut? Sau mai degraba ii iei viata din mila pentru tine, sa nu te chinuiesti cu el?"
    Exact Dinny,nu e o eroare sa acorzi "dreptul la viata" pitipoancelor de Dorobanti.Nu e corect sa le "omoram" doar pentru ca avem impresia ca ele vor fi un rebut.Nu trebuie sa "le luam viata"ca sa nu ne mai chinuim cu ele.
    Intre timp medicina a evoluat mult si a descoperit diverse metode de profilaxie....
    Traim vremuri hidoase care dau nastere unor creaturi hidoase...somnul natiunii naste monstri.Raul trebuie taiat de la radacina.

    RăspundețiȘtergere
  22. La o femeie de Dorobanti se va uita doar un "Barbat" de Dorobanti, asa ca din fericire fenomenul e inca sub auspiciile legilor unui cerc restrans.
    Da... dar ti-ai pus intrebarea care e cauza, de unde vine aluatul asta de femeie? El e plamadit tot de mana barbatului, tin sa adug cel de Dorobanti. (Sa stii ca vorbesc intr-o oarecare cunostinta de cauza... am fost ceva timp martorul acestui fenomen si... chiar acolo in "febra" nasterii lui).
    Da, si sa revin... si cum femeia e fiinta aia SLABA, se supune legilor facute de domnii de Dorobanti, care de fapt sunt varianta copilului de bani gata, ajuns, sa zicem, la varsta adulta. Ei vor sa vada femeia cu blugi de stau sa crape pe ea, pe tocuri si cu machiaj efervescent, ei O vad. Si, oricat s-ar vorbi de emanciparea femeii si oricat s-ar argumenta in favoarea reusitelor ei, cele care nu au citit o carte in viata lor... tot la instinctul lor "primar"- de a placea barbatului, vor ramane.

    RăspundețiȘtergere
  23. si ca tot se vorbeste de discriminare....de ce ar trebui acea femeie sa se adapteze..nu ar putea fi ea diferita? nu ar putea iesi din tipare?....fiecare isi alege un tipar, un mod de existenta....nu am ocazia sa le vad pe acele femeie din dorobanti in fiecare zi pe strada, pentru ca nu stau in bucuresti, insa ele se afla peste tot, in orice oras....si tiparele lor sunt gresite...ma intreb ce se intampla cu aceste femei odata cu trecerea anilor? sunt singure si nefericite? sunt cu un barbat alaturi si fericite? sunt resemnate ca le-a trecut vremea? se lupta sa regaseasca vremurile de demult?....probabil povestile difera de la acz la caz....
    tudor, tu esti genial ca de obicei...uite ca si uratul, lucrurile vulgare, pot lua forme frumoase, prin scrisul tau...

    RăspundețiȘtergere
  24. Pentru ca nu avem valori comune ...
    De ce trebuie sa cristici pe cineva care are alte valori decat tine ?

    Poate femeile de pe Dorobanti nu sunt de acord ca faptul ca treb sa muncesti zilnic mai multe ore pe zi , ca trebuie sa te trezesti devreme , ca nu ai timp sa ajungi la sala , ca nu ai bani sa mergi weekend de weekend pe cate undeva ... Dar ele nu-si fac blog sa te critice pe tine :)

    Glumesc ... insa trebuie sa recunoastem ca aceste cateva miliarde de oameni de pe pamant suntem diferiti si avem diefrite valori in viata dupa care ne conducem ...

    RăspundețiȘtergere
  25. @ de acord cu tine tibi dar fara critica nu s-ar mai fi scris literatura pe pamant. asta fara pretentia ca textul in cauza ar avea valente literare deosebite. Nici critica nu i-as spune. mai degraba observatie.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ar fi foarte ok daca ar gandi mai multe persoane acelasi lucru.Dar cum in zilele noastre imaginea inflenteaza vietile multora..femeia de Dorobanti va domina cercul barbatilor orgoliosi.Ea va fi intotdeauna un "trofeu care le va gadila orgoliile" cum ai spus chiar si tu.Si in ziua de azi...putini stiu sa iubeasca.Nu discriminez asa ca nu voi merge pe principiul ca toate sunt la fel.Poate 1% din femeile de Dorobanti stiu sa si iubeasca, nu doar sa aba grija de "imaginea" lor.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mi-a placut textul asta. In primul rand pentru ca am locuit in Bucuresti si stiu exact la ce te referi si in al doilea rand deoarece mi-a placut mult ultima fraza. Cred ca ai descris foarte bine modul in care o astfel de femeie se simte cand sta la stop pe Magheru pe locul din dreapta al unui BMW Q7.

    Oricum, nu mi se pare ca ai judecat aspru ci ca ti-ai spus parerea de barbat care a ajuns sa cunoasca o forma mult mai intensa si mai profunda de relatie, comunicare cu femeile, de dragoste, etc.

    O zi super frumoasa in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  28. mai bine de atat nu cred ca putea spune cineva...foarte adevarat si foarte de accord cu tine

    RăspundețiȘtergere
  29. Ratacitor prin lumea plina de luciri de sticla ordinara, te-ai plictisit,se pare, de zbarciturile mascate grosier de tencuiala realizata, ce-i drept, cu fonduri de ten de calitate extra. Ce-ai cautat acolo ai gasit, tu, biet pieton idealist, chinuit de regrete nerostite. Si poate ca visezi acum la adolescentele despletite care se daruiesc navalnic pe nisipul Vamei, mirosind curat a vodca, a soare si asternuturi fierbinti. Nu era nimic fals in ele, nu-i asa? Plangeau de-adevaratelea ranite de acorduri de folk, te imbratisau pe tine si nu tricoul de firma, te iubeau sincer in asteptarea rasaritului si apoi te uitau ca nume, pastrand insa, pentru vecie, aroma ta, la schimb cu dulceata lor care te face acum sa te-nfiori de scarba,adulmecand prajeala "de cauciuc ars". Si cine-i vinovat, Tudore?! Cine-i vinovat ca vrei sa iubesti femeia in taina si sa te adori pe tine in public? Nu vei gasi iubirea pe scena inundata de luminile reflectoarelor. Poate ca acum stii asta, dar ti-e teama sa nu care cumva lumea asta hada sa nu te fi ucis pe tine, cel de taina,ti-e teama ca nu mai esti destul de curat acum pentru nisipul inundat de mare si te rusinezi ca ai putut sa dai pe nimic scoicile perlate pe care, nepasator, le-ai imprastiat cu piciorul.
    Lasa-te la vedere si sa nu-ti pese. Tu nu esti mort pentru ca macar vrei sa iubesti. Uita amorurile cu silicoane otravite pentru ca EA, cea adevarata, e undeva acolo, cu obrajii imbujorati si zambete de lumina.

    RăspundețiȘtergere
  30. @Doina: in cazul "femeilor de dorobanti" nu exista sinonim pt "pizda". asta daca acesta este cuvantul care te-a deranjat.

    RăspundețiȘtergere
  31. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  32. Sunt si domni de Dorobanti :)
    Au o lume a lor, urata chiar murdara fara valori spirituale! Si din ce in ce mai des sunt promovate pe posturile Tv astfel de oameni...ca sa fiu eleganta in exprimare!.

    RăspundețiȘtergere
  33. NU CRED K POATE EXISTA O DESCRIERE MAI BUNA CA ASTA!!ESTI FOARTE TARE FRATE!!

    RăspundețiȘtergere
  34. Au si ele rolul lor in lumea asta pestrita. Altfel ar muri de foame. Cit timp exista oferta "luxului facil", vor exista si persoane (nu doar femei si nu doar "tip Dorobanti) dispuse la a "primi". Nu sint de blamat. De blamat sint nenorocitele de emisiuni sau publicatii care le sufla i fund si ni le prezinta ca pe niste modele de urmat.

    RăspundețiȘtergere
  35. Nu le iubim, dar le f****, sau cel putin ne dorim sa le, noi astia mai fara bani si fara gel in par.

    RăspundețiȘtergere
  36. Fantastic post-ul. Comparatiile si cuvintele alese sunt geniale.

    Desi nu imi place sa cataloghez oamenii atat de categoric si cred ca intotdeauna exista nuante de gri in tot ceea ce ne inconjoara, imi place mult cum este scris articolul.

    RăspundețiȘtergere
  37. Stimate domnule Chirila,

    mi se pare regretabil ca sunteti atat de inversunat, chiar usor extremist cu privire la niste fiinte umane, care, probabil, va sunt inferioare intelectual. Responsabilitatea este intotdeauna la aceia cu mai multa educatie si cu mai mult rafinament. Iar daca acela ar fi sa fiti Dumneavoastra, solutia nu cred ca ar putea fi sa scrieti ca ele sunt "fructe" intr-un "galantar" si sa le puneti in opozitie cu exemplul, la Dumneavoastra conotat pozitiv, al "femeii musulmane" "din spatele voalului negru"... Sincer m-as fi asteptat la ceva mai multa sensibiliate umana si la nu mai putina diferentiere in gandirea unui artist atat de notoriu. La urma urmelor NU DIN URA fata de cei mai putin educati se naste dragostea si frumosul - pentru ca atunci, ceea ce se naste nu poate fi nici frumos si nici dragoste...

    RăspundețiȘtergere
  38. Bună,
    Sunt împotriva acestei abordări simpliste şi destul de dizgraţioase de a prezenta „femeile de Dorobanţi”. Nu susţin modelul acesta de femei, din contră, dar mi-ar fi plăcut să văd că autorul înţelege un pic mai mult dincolo de nişte clişee. Poate ar fi trebuit să se plece de la întrebarea, de ce există astfel de femei? De unde provine hipersexualizarea femeilor, transformarea lor în nişte „trofee” , obiecte sexuale? Şi mai ales, pentru cine suferă ele aceste groteşti transformări? Pentru cine? Răspunsul: pentru cei care deţin cu adevărat puterea, banii, resursele: bărbaţii. Ei dictează indirect „oferta” sexuală. În România trăim într-o societate dominată de bărbaţi în toate planurile, economic, social, politic. E suficient să ne uităm la top cei mai bogaţi 500 de români, să vedem că rar apare câte un nume de femeie pe acolo. Să ne uităm că nu există femei director de bănci, multinaţionale, burse de valori. Că nici în reţelele mafiote, grupurile de interese, nu femeile sunt „in charge”. Neavând acces direct la resurse, există femei denumite aici „femei de Dorobanţi” care duc o luptă pentru cucerirea celor care au banii, conturile, puterea – e o formă indirectă de a accede la resurse. În plus asta se întâmplă pentru că femeile sunt asaltate să urmeze un model hipersexualizat dinspre toate mediile: televiziune, reviste, internet, apoi tot ele sunt blamate, observ, pentru că s-au transformat în creaturi groteşti, diforme, departe de ceea ce reprzintă forma naturală a unei fiinţe umane. Nu mă lungesc mai mult, despre obiectificarea femeilor există o întreagă literatură pe net, în engleză „the objectification of women”. Succes.

    RăspundețiȘtergere
  39. De ce nu le iubim? Pentru ca suntem realisti si sa te indragostesti de o profesionista a sexului pe bani este o mare prostie... Si da, nu conteaza suma, daca o faci pe bani tot curva te numesti...

    RăspundețiȘtergere
  40. Salut,Tudor! Citesc ce scrii,citesc ce comenteaza oameni,frati oameni.Realizez ca 'publicul' asta care comenteaza,nu te merita.Ei vad 'DISCRIMINARE' in ce ai scris.Vad in faptul ca daca bei o cafea in Dorobanti,e rost acum sa arati asta si sa scrii ca mergi la 'grind caffee"-ul din Dorobanti'.Lasa,Tudore.Lasa,eu vad ce scrii.Eu te citesc.Si sunt sigur ca mai sunt si altii...Noroc!

    RăspundețiȘtergere
  41. "asa incepe,ca intr-un vis"... viata, drumul, moartea. iubirea e un concept gonflabil, pe care doar norocosii il traiesc pur si simplu lasand filosofarea pe seama noastra, a celor egal nelinistiti, dar care mai tipa mut dupa farame de tandrete

    RăspundețiȘtergere
  42. "asa inceepe, ca intr-un vis"...viata, drumul, moartea. iubirea e un concepr gonflabit dat cu mult fixativ, pe care doar norocosii il traiesc pur si simplu,lasand filosofarea in seama noastra, a celor egal nelinistiti, care mai tipa mut dupa farame de tandrete

    RăspundețiȘtergere
  43. hai fatahh ce ai fatahh esti brocoli la cap fatah,sunt foarte tari fatah fetele de dorobanti fatah..=)) =))

    RăspundețiȘtergere
  44. Booon, o sa incerc sa evit un raspuns bazat pe acelasi tip de stereotip pe care dvs in folositi. Deja mitocanul de birou, pitipoanca de companie aka femeia de dorobanti sunt specii branduite de guerilla si de obicei terminologia starneste un ras prostesc tocami fiindca se bazeaza pe economie cognitiva. Asadar postul asta pentru mine aste este: o mostra de economie cognitiva crunta.
    Cum spunea si Tudorina, oferta fara cerere nu prea exista. Femeile astea sunt asaltate de mesaje media, de coperti glossy (ps: pe care s-a regasit de n ori o fosta iubita de-a dvs chiar; s-o numim Raicu?)care spun be sexy, 10 moduri de satisfacere a barbatului si alte cretinisme.
    Mi s epare mizerabila apologia femeii cu val care doar misterioasa nu se vrea ea in Afganistan sau Arabia Saudita cand o privire nelalocul ei poate insemna lapidare. Dar sigur...misterul feminin e de apreciat la noi, goana dupa eterna Doamna T nu se incheie. Uneori chiar si femeile cu bucile plesnindu-le din blug au ceva de spus si daca vor so spuna din spatele unui strat de tencuiala Clinique treaba lor. Cel putin au dreptul sa strige, sa se manifeste cat de kitchos au chef. Sunt judecati de gust, de forma, pe care dvs in calitate de pers publica si chiar si formator de opinie le transformati in judecati de fond. Ce fond tradeaza atunci domnule Chirila tenisii dvs conversi, freza stilizata de acum vreun an-doi? Sa ne apucam sa ne dam cu parerea atunci si sa facem o dezbatere ala Bote, de la forma la fond. Miam putin inteligenta, ne folosim de nume....si tadaaaaam, uite bucata de apreciere.
    Cum spuneam, economie cenusie...

    RăspundețiȘtergere
  45. Descrierea perfecta.
    In opinia mea femeia de Dorobanti, este un fel de curva, care se da doamna. Genul cine sunt eu, dar schimb barbatii mai rau ca pe ciorapi si umblu in cluburi dupa asa ceva. Pai atunci cum te numesti?
    Desigur curva..Si ele umbla pe marginea soselii. Singura diferenta fiind ca tu umbli in discoteca, restaurant, locuri publice mai exact dupa barbati, sa nu fiu mai dur si tu ai ceva situatie materiala mai buna. Si nu inteleg de ce ai fi asa, tu ca fata

    RăspundețiȘtergere
  46. insa poate si femeia de dorobanti are povestea ei ca si femeia musulmana..te-ai intrebat ce le determina pe aceste femei(le numesc asa pt ca nu fac parte din categoria lor) s-a devina"femei de dorobanti"? ce motiv intemeiat ai avea sa devi un ocbiect langa un barbat?oare doar bani?nu crezi ca e ceva mult mai adanc de atat?

    RăspundețiȘtergere
  47. @Geo la nivel spiritual lumea e Perfecta, fiecare isi are locul propriu pentru evolutia personala; tot ce se intampla are sens adanc. Dar e posibil la nivel uman sa nu mai discutam ce se intampla pt ca e totul Perfect si adanc?

    @pentru restul in general:
    eu cred ca critica ar trebui vazuta constructiv in societate.

    ca sa nu mai spun ca cine i critica pe critici fac acelasi lucru?!
    spui "nu judeca" tocmai judecand?
    of reflexiile astea..

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  49. pentru ca le-am convinge destul de greu sa se implice intr-un proiect de pastrare a calitatii umane si a mediului... http://www.letsdoitromania.ro/index.php
    ... dae merita incercat!
    sa nu ne dam batuti!

    RăspundețiȘtergere
  50. Ideea este buna, pacat de limbaj... Aceleasi idei se puteau exprima intr-un mod mai academic, nu neaparat in limbaj stradal...

    RăspundețiȘtergere
  51. Libertatea: 'Artistul s-a inspirat din cartea lui Mircea Cărtărescu, "De ce iubim femeile?" şi şi-a intitulat sugestiv postarea "De ce nu iubim femeile de Dorobanţi?". auzi tu "inspirat de la cartarescu' >))))

    RăspundețiȘtergere
  52. Citesc acest text siderata. N-am citit acest blog in viata mea si sper ca e pentru ultima oara. Am primit link-ul de la o prietena ca mostra de misoginism. Raspunsul meu este: no comment. Cel putin cu privire la continut. Am insa doua sfaturi:
    1. Cred ca ar trebui sa te lasi de literatura. Sau, daca nu te atrage varianta asta - caci e limpede ca te atrage forma asta de evidentiere retorica (specifica claselor elementare)- niste cursuri de 'creative writing' nu ti-ar strica. Iti place sa te asculti cand scrii, mi-e clar. Citesti si cu voce tare dupa? Cel putin asa pare.
    2. Converteste-te la musulmanism si paraseste lumea civilizata cat poti de repede, altminteri specia iti va fi in pericol. Lumea civilizata, in care suntem pe cale sa ne integram, nu digera persoane de teapa ta - cu ganduri limitate, fixe si periculoase. In plus, exprimate estetizant. Si nici macar femeile alea educate, cu blugii pe masura, la care ascezi tu, nu sunt de nasul tau. Sunt ingrozite de fantele de Dorobanti care te straduiesti, desi in van, sa nu fii. Le trezesti, in cel mai fericit caz, compasiune.
    Sau poate tocmai asta e motivul care te-a impins catre Dorobanti si te-ai intors descumpanit catre...niciunde...

    RăspundețiȘtergere
  53. "mistuie barbatii in miez de noapte, cand vinul ingrasa simturile si tulbura vederea." are you even serious?:))) "Adesea, barbatii, vitime sigure ale fanteziilor de moment sau ale momentului fanteziei, uita sa faca acest exercitiu." Ai putea macar incerca sa scrii corect sau eventual sa folosesti diacritice daca tot promovezi "valori nationale". Poate vor sa faca sex... simple as that... din moment ce barbatii pot fi "mistuiti" in miez de noapte si "sexul slab" poate pati asta:)) faci discriminari sexuale... n-as fi crezut:P

    RăspundețiȘtergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  55. Si uite ca totusi mai zaresc un barbat... Un barbat care e in stare sa aprecieze caracterul, nu doar aspectul fizic... Un barbat care a inteles ca nu conteaza cati bani are, ci pasiunea cu care iubeste o femeie. Frumos, am ramas placut impresionata :)

    RăspundețiȘtergere
  56. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  57. nimic...vroiam sa fie si un comment de barbat ;))

    RăspundețiȘtergere
  58. Cine poate sa ofere doar iubire pe lumea asta?Nu iubesc "femeile de dorobanti" si le inteleg... ele sunt o victima ,daca nu e prea mult spus, a societatii in care traim bazata pe mercantilism,industrie si trancaneala.Le inteleg pt ca ele cauta protectie si putere si asta in societatea noastra fie ca nu-i place cuiva sau nu inseamna si bani desi nu e primordial.Barbatii instictiv cauta cat mai multe femei pt a procreea specia in timp ce femeile cauta cei mai buni barbati pt a immbunatatii specia!ei bine aici pare sa fie o problema! cei mai buni se pot identifica cu un cont gras in banca, cu o 12 masini de colectie si o insula in Bahamas?? nu credeti??? atunci unde gresesc femeile de dorobanti cand simt nevoia de cautare permanenta a barbatului care sa o domine??! pt ea dominatie inseamna bani! CEEA CE E COMPLET FALS in esenta DRAGOSTEI!

    RăspundețiȘtergere
  59. Foarte tare! Iti dai seama ca un bambuist e deja intr-un film erotic la asemenea descriere!
    Iluminarea la cel mai mic nivel este imposibila.
    Am ras aprope la fel de mult ca la standup comedy!

    RăspundețiȘtergere
  60. cat de ciudat e sa citesti acest post, sa te numesti "Dorobantu", dar totusi sa nu ai nimic de-a face cu femeile descrise de tine ;))

    RăspundețiȘtergere
  61. Excelent! Si nu ma pot abtine sa nu raspund referitor la "etichete". Etichetele sunt aplicatii pur personale, noi nu facem altceva decat sa le citim.

    RăspundețiȘtergere
  62. Am scris BMW Q7 :))))Evident vroiam sa scriu Audi Q7. Vezi, daca eram si eu ca fetele alea, acum ma pricepeam bine de tot la masini...:P

    RăspundețiȘtergere
  63. Felicitari Tudor!

    … iti propun si un subiect viitor: “Femeiusca de Decebal” … 30-35 ani, femeie de cariera (pentru care a facut orice si cu orice pret), cunoscatoare a tuturor patronilor de pe Decebal si de prin imprejurimi, disponibila oricand pe site-urile de socializare, cel putin o casnicie ratata, amatoare de cafele in orice moment al zilei, in weekend nelipsita din cluburile de fite, cu o parere buna doar pt posesorii de BMW, are o prietena careia ii controleaza viata si ii impartaseste orice experienta virtuala sau de club, considera ca “alea de pe Dorobanti” sunt prostituate, samd 

    RăspundețiȘtergere
  64. Felicitari Tudor!

    … iti propun si un subiect viitor: “Femeiusca de Decebal” … 30-35 ani, femeie de cariera (pentru care a facut orice si cu orice pret), cunoscatoare a tuturor patronilor de pe Decebal si de prin imprejurimi, disponibila oricand pe site-urile de socializare, cel putin o casnicie ratata, amatoare de cafele in orice moment al zilei, in weekend nelipsita din cluburile de fite, cu o parere buna doar pt posesorii de BMW, are o prietena careia ii controleaza viata si ii impartaseste orice experienta virtuala sau de club, considera ca “alea de pe Dorobanti” sunt prostituate, samd

    RăspundețiȘtergere
  65. E ciudat.Desi majoritatea fetelor/femeilor care au comentat aici si in viata de zi cu zi spun ca nu le trebuiesc bani de la prieten, iubit, sot etc. toate vor bani.Sub diverse forme toate vor.Nu inteleg cat de ipocrite pot fi unele care spun ca nu au nevoie de nimic material bla bla bla.
    Si, femeile de Dorobanti sunt departe de a fi considerate femei in adevaratul sens al cuvantului pentru ca in viziunea mea a fi femeie nu inseamna numai a te farda tot timpul si te a imbraca/dezbraca.Totusi suntem in sec. XXI dar s-a uitat adevarata menire a femeii.

    RăspundețiȘtergere
  66. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  67. In primul rand ii spun olennei ca nu exista scuza pt a fi un om de nimic!Daca vrei sa te adaptezi la o societate de nimic nu ai de cat,dar nu te obliga nimeni."Produsul "acestor vremuri il realizam noi prin cea ce ne lasam sa devenim..daca o sa cautam scuze pt comoditatile noastre si pt lipsa de vointa de a face ceva mai mult sau de a fi cea ce ar trebuii sa fim sau de a fi femeiele descrise in eseul acesta..atunci e vai de noi.Nu exista scuza pt prostie si nici pt a traii josnic...oricta de greu e avem puterea de a ne ridica deasupra la superficial si la nimicuri..numai ca nu e intotdeauna usor!
    cat despre eseu.e foarte adevarat din pacate...tot mai multe femei sunt asa si coboara standardele enorm de tare.Ce sa ne miram de barbati,bineinteles ca nu e numai vina noastra insa daca primesc superfcilalul,se invata cu asta si vor cauta doar asta..deci daca avem barbati de 2 lei sa tinem minte cine ia ajutat sa devina asa!Nici ei nu au scuze insa...intradevar ca femeia si-a uitat valoarea si astfel sa mulat dupa un standar de 2 lei...
    Felicitari pt omul care devi si sper sa traiesti adevarul care il sustii si mai departe la fel de neinfricat sa ai curajul sa strigi adevarul,dureros si graoznic in care ne invartim..

    RăspundețiȘtergere
  68. @ Just_me: N-as fi vrut sa revin asupra acestei pagi, dar ma simt nevoita din cauza inconstientei care inunda acest text si comentarile aferente (majoritatea lor). Daca faci un efort de memorie, vei vedea ca femeile au fost dintotdeauna identificate cu ispita si puse la zid pentru ademenirea barbatilor, pentru inducerea lor in ispita carnala, dar si a imoralitatii. Decaderea lui Adam ii este imputata lui Eva si tot asa, sub diferite pretexte religioase si morale, femeia a fost desemnata responsabila pentru imoralitatea in care e atras 'sarmanul' barbat. Pe de alta parte, idealul femeii 'de iubit' este alt cliseu care le determina pe femei sa nu fie asa cum vor cu adevarat, ci in mod programat 'cuminti' si 'bune de iubit 'pentru barbati'. Daca Tudor ar fi avut sensibilitatea de a remarca acest aspect - dar, din lipsa unei educatii si a unui real interes fata de aceasta problema, nu o are - ar fi avut mai multe retineri in a scrie acest text. Ura cu care scrie este un alt semnal de alarma asupra ratiunilor de a pune pe hartie aceasta serie constanta si monotona de invective la adresa unor oameni pe care ii desemneaza printr-o singura proprietate comuna: femei.
    Textul traduce extrem de clar o problema personala mai profunda a autorului cu sexul opus, pe care gaseste scuza sa il atace in virtutea vulnerabilitatii acestor persoane educate, cum spunea cineva intr-un post anterior, de revistele glossy si de imaginile vedetelor lipsite de materie cenusie - carora li se alatura, fara jena, inclusiv femeile pe care Tudor le alege 'de iubit'.
    Lucrurile sunt ceva mai complicate. Daca alegi sa-ti versi naduful pe cineva, macar nu o face in mod public, aruncand anatema pe 'celalalt sex' asa cum barbatii au facut dintotdeauna in mod facil si las.
    Problema acestui text rezida in discriminarea odioasa a sexelor, in idealizarea femeii musulmane (supusa unui regim cumplit de restrictii umane, inclusiv mutilare fizica), in categorisirea fara jena a femeilor in conformitate cu nevoile carnale sau morale ale barbatilor. Textul asta nu are nici o valoare - nici pe departe 'descrierea realitatii' asa cum il lingusesc cititoarele pe autor - dintr-o pornire personala de a arunca cu pietre impartasita de-o potriva de barbati si femei. Un om cu o mentalitate ca asta nu ar trebui sa aiba atatia adepti printre cititori, interlocutori potentiali de reactia anticipata a carora Tudor era constient cand isi dezlantuia 'talentul literar' (cum am notat intr-un post anterior) . Asta e ceea ce infioara, la urma urmei. Femeile din Dorobanti sunt ultima si cea mai neinsemnata problema in seria de ineptii ale acestui text.

    RăspundețiȘtergere
  69. @Raluca, excelent comentariu. Din pacate, multi vor citi putini vor intelege.

    RăspundețiȘtergere
  70. @raluca,

    E clar, te-ai regasit cumva in cuvintele lui Tudor si poate de aici a rezultat aceasta reactie virulenta.
    O femeie nu trebuie sa fie musulmana pentru a avea bun simt si a nu se transforma intr-un “bun urban”.
    Nimeni nu spune ca nu trebuie sa existe si acest tip de femei, ele sunt niste entitati, au existat si vor exista intotdeauna, insa e dreptul fiecaruia de a alege si de a spune ce crede despre ele.

    In rest, sunt doar vorbe …

    RăspundețiȘtergere
  71. @ Bob: Comentariul meu sufera de lipsa unei precizari: Ignoranta nu e un drept. Daca iti arogi dreptul de a vorbi - in special prin facilitatile pe care societatea ti le pune la dispozitie (Internetul) impreuna cu dreptul de a deveni o persoana publica - trebuie sa iti arogi si responsabilitatile ce decurg de aici.
    Tudor nu e un oarecare Gica de pe Internet. E un lider de opiniei pentru fanii sai, nu putini la numar, tineri in cea mai mare parte. Asa cum i s-a oferit ocazia sa devina cine e (caci nu a inventat el nici muzica, nici mijloacere de promovare a ei), are obligatia morala de a dispune de acest drept in mod civilizat. La noi in tara, putine sunt persoanele publice care au constiinta acestei responsabilitati. Un artist in vest nu-si permite luxul iresponsabilitatii. El sau ea stie ca ori tace ori, daca vorbeste, cuvintele sale au repercusiuni de care se face responsabil(a). Libertatile de expresie, chiar si pentru artisti, au limite impuse de propriul lor bun simt.
    Nu ni se cuvine nici macar dreptul de a vorbi, atunci cand abuzam de el, in special in scopuri personale - de a ne evidentia perspicacitatea fata de realitatile inconjuratoare, de a brava printr-un discurs 'cool' (si prin urmare discutabil), inconstienti fiind de consecinte. Iar reactia mea e doar partea buna a acestor consecinte. Doar o critica a ignorantei autorului si a propriilor motivatii meschine din umbra, carora acesta le ataseaza masca opusa - aceea a cunoscatorului. Masca ce cucereste cititorii naivi.
    Virulenta mea nu propune ostracizarea, incarcerearea - asta nu ar fi just - ci un semnal de alarma ca reactie a multiplelor incurajari pe care le-am remarcat in reactiile fata de text. E o incurajare reciproca, o sustinere de amblele parti, care solidifica mazga in care ne afundam si pe care o deplangem in acelasi timp in societate pe care o condamnam. O cultura a mishto-ului facil si infatuat, cu iz de critica sociala.
    Nu stiu in ce masura acest text m-a atacat personal. Daca tu (Bob), nu te-ai regasit in cuvintele lui Tudor, e cu atat mai trist. Multi poate s-au abtinut sa comenteze, scarbiti sau de teama de a suna 'moralizator'. Moralizator e si comentariul meu -scris in numele celor care de regula se abtin, ca si mine, de cele mai multe ori - caci nu ma reprezinta decat ca simpla reactie la ceva situat la polul opus. Ignoranta, iresponsabilitate, dublate de o mare doza de indolenta. In masura in care cuvintele mele isi gasesc generalitatea, ma indoiesc ca remarcile au fost, punctual, de ordin subiectiv. Ma voi opri aici. Am continuat doar din respect pentru a fi intervenit initial in discutie si de a nu lasa lucrurile spuse doar pe jumatate. Sper sa fi spus ce era de spus.

    RăspundețiȘtergere
  72. "Oleann"-o, lasa-te pagubasa,soro! Nu e absolut nimic discriminatoriu in ceea ce a scris Tudor despre femeia de Dorobanti, este pura realitate! Exista femei si femei. Daca esti o femeie veritabila si daca esti dotata cu bun simt si ai gusturi bune, nu te impopotonezi si te expui si vinzi ca o marfa ieftina in modul in care o fac "femeile de Dorobanti" si nu numai, ci toate pitipoancele astea care au crescut acum din iarba, generatia asta "revolutionara" . Vai si-amar de capul lor! Nu au un minim de cultura! Nici macar sa scrie corect nu stiu! Si inca o chestie: nu inteleg analogia pe care ai facut-o tu, draguto, nu are ABSOLUT nimic de-a face prostia umana cu sentimentul de iubire pe care il are o mama pentru copilul sau! Si cu asta am incheiat.Take care!

    RăspundețiȘtergere
  73. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  74. eh...daca nu ar fi masculi care sa vrea asa ceva nu ar mai fi nici pitipoance. Cat despre frecare , e valabil pentru majoritatea detinatorilor de organe sexuale din lume pentru ca sunt putini oameni capabili sa iubeasca si sa vada dincolo de `carne`. Insa trebuie sa recunosc ca suntem cu totii limitati si superficiali...difera doar procentajul.

    RăspundețiȘtergere
  75. Cu cat ajung sa realizez mai mult existenta femeilor despre care vorbeai,in fond niste panarame,cu atat detest mai mult,pe timp ce trece,specia din care fac parte.Dureros si trist.Mi-e scarba de toate astea.Iti impartasesc intru-totu' parerea.Niste curve penale care pozeaza in domnisoare si fecioare(ma refer acum la tipul asta de "femei" in general).Cat va priveste pe cei care vorbeati despre discriminare,cu scuzele de rigoare,cred nu cunoasteti sensul acestui cuvant.O caracterizare mai buna a mancatoarelor astora de bani si organe...nici ca se putea.

    RăspundețiȘtergere
  76. @raluca fiecare scrie critica la adresa a ceea ce nu poate fi. nu scriem niciodata impotriva "altcuiva" noi suntem un intreg, un sistem dar format din multe parti neintegrate. Pt ca multe pe care le avem de integrat nici macar nu sunt din aceasta viata, si atunci e si mai greu.
    impulsurile si nivelul de supravietuire prin care anumiti oameni lupta si se folosesc doar de impulsurile creierului reptilian sunt de fapt normale pt fiintele umane. dar greu de acceptat ca comportamente umane sau de gasit in noi si de acceptat/

    dar toti oamenii suntem capabili de orice in situatii diverse de viata.

    se vede f clar ca cei care sunt ei insisi si se exprima autentic sunt condamanati de ceilalti care traiesc sub o masca de falsa moralitate. cred ca tocmai consecintele astea trebuie sa si le asume oamenii autentici.

    RăspundețiȘtergere
  77. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  78. @Doina:nu am vrut sa scriu un discurs argumentativ pe tema propusa in blog deoarece situatia creata mi se pare de-a dreptul comica (diferenta intre aparenta si esenta, rings any bell?:D)in ceea ce priveste atacul la persoana cred ca ar trebui sa fie asumat din moment ce esti persoana publica si ai puterea de a "modela caractere"(iar in ceea ce te priveste daca ai fi vrut sa "dai exemplu" nu foloseai "atacul la persoana" to sum up, ma voi expirma in engleza mea "de balta":just because u don't like having sex don't blame the rest of us...or change ur partner...)

    RăspundețiȘtergere
  79. @mateea
    iti multumesc din suflet pentru comentariul tau mai degraba anuntul tau . Am urmarit aseara emisiunea si a fost magistrala.


    Bravo Tudor! Felicitari mamei tale ! Sunteti o familie de mare calibru sufletesc si intelectual.

    Si nimeni nu stie de fapt ce este iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  80. Si daca voi nu iubiti femeile de Dorobanti nici noi nu iubim barbatii de Dorobanti!...Pentru orice femeie de Dorobanti exista un barbat de Dorobanti...barbat care este la fel de plescaitor de guma, la fel de suparat ca locul din dreapta al "bolidului "lui nu e ocupat de o pitzi cu bucle aurii,sigur are un lant gros la gat si tricouri cu mult sclipici si fff mulate pe "burtik"...aaa...era sa uit ii mai recunosti si dupa cureaua cu o mare catarama"cK sau D&G sau CNC..."...uauuuu...hai sa fim seriosi,niciodata un barbat cu principii nu v-a accepta langa el nici macar ptr o saptamana o domnisoara de Dorobanti la fel cum nici o femeie cu principii nu va accepta langa ea un barbat de Dorobanti...se zice ca orice pasare are pasaoiul ei...deci orice pitipoanca are pitiponcul ei...Nu va faceti griji,ei sunt o cantitate neglijabila si cum orice padure are uscaturile ei,trebuie sa existe printre noi si oameni ca ei ...!Lasati-i sa se "iubeasca" in stilul lor si nu ii mai bagati atat in seama pentru ca pentru ei este o satisfactie si riscam sa se inmulteasca...

    RăspundețiȘtergere
  81. Frumoasa emisiunea de aseara, cea cu tine si cu mama ta. cata emotie si traire am simtit in ochii vostri, numai eu stiu. :) iar finalul...da, sunt atatea de invatat despre iubire...toate la timpul lor. cine vrea sa afle, va afla, doar daca vrea si e deschis :)

    RăspundețiȘtergere
  82. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  83. "Femeia de Dorobanti" nu ar avea ce sa faca cu un barbat in a carui uitare e indragosteala. De ce? Pentru ca ea nu ar stii ce sa faca cuacele sentimente pure, si le-ar rani adanc, nestiint cum sa manevreze foarfeca din mana. In balta de sange va plange cu ochii plini de nestiinta si va pleca, lasand cadavrul, spre acei barbati care le vor doar carnea strans cuprinsa de cele 2 numere mai mici la pantaloni.

    RăspundețiȘtergere
  84. Oleanna, nu poti spune in niciun caz ca femeia de Dorobanti incearca sa se adapteze vremurilor, sau ca este un produs al acestor vremuri, din moment ce, intocmai, ele sunt motivul pentru care vremurile sunt cum sunt.Chirila nu spune nimic discriminatoriu. Spune ceva perfect adevarat. Problema e ca adevarul doare si nu e nici pe departe asa cum unii dintre noi ar fi vrut sa fie. Fiecare om are libertatea de a alege. Ele considera ca niste nimicuri pot plati pretul celor mai frumosi ani din viata. Se inseala amarnic.Nu poti sa le iei apararea sau sa le spui "saracele" din moment ce este decizia lor. Au ales sa fie niste curve si sa se culce cu bosorogi pentru bani. Asta nu poate fi numita dragoste si cu atat mai putin sacrificiu.Mi se par cele mai dezgustatoare fiinte pentru ca mai au si pretentia sa fie respectate.

    RăspundețiȘtergere
  85. există femei care goale sunt la fel sau mult mai misterioase decât altele cu văl... totul ține de personalitate și de felul în care se lasă descoperită....

    RăspundețiȘtergere
  86. predici frumos.dar oare practici ceea ce predici?inclin sa cred ca nu.oricum ce scrii aici se citeste si e si asta ceva

    RăspundețiȘtergere
  87. Un ambasador arab a decis sa-si anuleze nunta dupa ce a descoperit ca viitoarea sa sotie, care purta valul islamic niqab, avea barba si era sasie, relateaza Golf News, preluat de The Telegraph si BBC News.

    Cam asa si cu misterul feminin :)

    RăspundețiȘtergere
  88. Superb. Un articol demn de un film noir. De fapt asta sunt femeile de Dorobanti, niste personaje de film noir in cautarea scenariului perfect si a partenerului. Mi-a placut mult articolul asta. Este si interesant dar si ancorat bine in realitate. Arta si in acelasi timp mizeria din viata cotidiana.

    RăspundețiȘtergere
  89. FEMEILE DE DOROBANTI SUNT INTRADEVR NISTE FEMEI SLABE DE DUH FARA GRAM DE PERSONALITATE DAR NU E VINA LOR CA AU AJUNS ASA.... ELE SUNT PRODUSUL SOCIETATII KITCHIOASE IN CARE TRAIM CARE PARCA CERE FEMEI PROASTE SI "BUNOACE". E VINA NOASTRA CA LE ALIMENTAM EGOURILE DE FIECARE DATA CAND LE BAGAM IN SEAMA. SI DACA VENI VORBA...... FI SERIOAS TUDOR , E UN LUCRU STIUT CA F**I FEMEI DE GENU, FEMEI DE DOROBANTI, BUNOACE DE GENU. DA NU LE IUBESTI,DAR DATORITA OAMENIILOR CA SI TINE ELE EXISTA....SIMT PUTIN IPOCRIZIE VENIND DIN PARTEA TA

    RăspundețiȘtergere
  90. Cred ca aceasta descriere se potriveste nu numai femeilor de Dorobanti..trist dar adevarat..mai sunt si personaje dinastea care fac sexu`de rusine,Caci nu s-ar putea altfel fara ele.Nu ai mai fii avut pe cine descrie:)))

    RăspundețiȘtergere
  91. Pizda femeii de Dorobanti e la fel de opaca ca si p..a barbatului de Dorobanti. In mod necesar aceasta se trage la mizeria mentala hranita cu sarg zi de zi,apoi de la usurinta cu care receptam mizeriile altora, asa, din inocenta, ca niste bovine fara constiinta. Ne scade valoarea umana (ma refer atat la barbati, cat si la femei), demnitatea si nu ramane decat o mica si caraghioasa bucatica intima.

    RăspundețiȘtergere
  92. Sincer,ma dezgusta descrierea ta despre femeile din Dorobanti.
    Plini de mister,ochii sunt intradevar calea spre cunoastere..

    RăspundețiȘtergere
  93. Precum bine spunea un stimabil in "Femeile sunt niste balti", barbatii au ajuns pentru aceste eve contemporane(si nu ma refer doar la specia descrisa in blog), un mijloc si nu un scop.

    Au ajuns un mod de a obtine ceva: bani, pozitie, putere. Nimic mai mult, nimic mai putin. Dupa ce au obtinut aceste beneficii, o pot face pe feministele in tacere.

    Aceste fiinte ar trebui, dupa cum spune Carlo della Torre, ghilotinate pentru evolutia speciei.

    Mie cel putin, imi viciaza aerul si imi ofenseaza privirea zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  94. ... fara a fi o pledoarie in apararea femeilor cu sanii pe afara...

    Draga Tudor,

    Nu obisnuiesc sa las comentarii`si nici acum nu o fac impinsa de o nemaipomenita forta a impresie lasate de cele citite.

    Insa descopar tot mai des aceasta conceptie despre iubire a "barbatului-artist": dragostea pentru femeia misterioasa.

    Dragostea asta absoluta la nivel metafizic la care probabil faci referire se constuieste in jurul unei persoane de o spiritualitate adanca, pe care o simti, o cunosti, devine una cu tine, dar nu o poti patrunde nicidecum in toata amploarea ei.

    Iubind o femeie pentru misterul ei, in care poti sa iti reflectezi propria imagine, idealurile, intregul tau sine, nu iti serveste decatlaconstruirea propriei tale povesti de dragoste - ideala, desavarsita...imaginara...cu tine insuti (folosind aceste TU la modul impersonal). In acest context, femeia nu este decat recipientul gol si fara forma in care barbatul isi cladeste propria forma de iubire.

    Acesta e marele betesug firilor sensibile, peste medie ca spiritualitate, insa mult prea brute, nefinisate inca...

    RăspundețiȘtergere
  95. Bravo Tudor! Ai dreptate 100% in ceea ce spui, o femeie de genul asta se fumeaza repede. Sa nu omitem si alte genuri de femei vandute si ele pe bani, functii, fara respect fata de ele, fata de sotii lor, copii. Ma intreb daca mai exista demnitate pe lumea asta. Bine a spus cine a spus ca femeile sunt doamne sau curve.

    RăspundețiȘtergere
  96. @Raluca :Nu vreau sa te contrazic,ai mare dreptate in ceea ce spui,insa parerea mea este ca Tudor se referea la misterul din ochii unei femei musulmane,din faptul ca ea nu se lasa descifrata si nu adopta o tinuta a unei "femei de Dorobanti".Asta o face sa devina atragatoare,in ciuda faptului ca e consemnata la o serie de restrictii.
    Insa,la urma urmei ce legatura ai tu (Tudor) cu genul acela de femei?In loc sa criticam ce este urat,mai bine ne-am concentra pe ce e este frumos si moral.

    RăspundețiȘtergere
  97. Cu cate femei de Dorobanti ai fost dumneata, domnule Chirila? Cata ipocrizie din partea d-voastra! O criticati cu toata fiinta d-voastra, dar admiratia din interiorul fiintei nu o manifestati. Mi se pare fatarnicie. Imi pareti fatarnic. :)

    RăspundețiȘtergere
  98. ideal ar fi sa criticati articolul, nu omul din spatele lui. si oricum, cine putea sa studieze "femeia de Dorobanti" daca nu cineva care a fost acolo si a vazut-o in mediul ei natural?

    dar se pare ca adevarul inca doare...

    RăspundețiȘtergere
  99. Imi place comentariul Lemuriei mai mult decat postarea.She's got you right, Tudor:)

    RăspundețiȘtergere
  100. Mindblowing! felicitari pentru pictura realizata.

    RăspundețiȘtergere
  101. Mai ieși din Dorobanțul ăsta omule sau vindeți mașina să te iubească muierea asta în blugi pentru ceea ce ești tu cu adevărat(un poet trist și plîngăcios).Dacă ți-ai descris viața ta de amorez întîrziat aici ar fi inteligent să te apuci de altceva. Plantează niște porumb la ieșirea din Dorobanțu apoi vinde floricele fetelor, poate una mai cuminte remarcă și moaca ta tristă de pseudo-agricultor de tranziție.

    RăspundețiȘtergere
  102. Mno, daca n-ar avea "clienti" n-ar mai fi asa...dar cum "clientii" tot vin, ele nu se schimba!

    RăspundețiȘtergere