[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 9 februarie 2010

Despre echipa

Am intalnit niste baieti misto. Cei cu care am filmat si produs primul viral pentru Cruciada Culturii. Se aduna sub numele de Comitetul Central. N-am mai vazut de mult timp bunavointa si pasiune. N-au fost bani de productie. Fiecare a venit cu priceperea si echipamentele din dotare, insa dedicarea si implicarea lor a surmontat orice obstacol, frigul de la -5 grade, inerentele probleme din locatie.

Din ce in ce mai rar intalnesti in ziua de azi sentimentul de echipa. Lucrez cu multi oameni. Foarte putini sunt aceia dedicati muncii lor dincolo de bani, interese, CV sau mai stiu eu ce. E incantator cand cineva iti impartaseste o viziune si trage cot la cot cu tine de parca ideea initiala a fost a tuturor.

Cred ca definitia echipei ar putea fi urmatoarea: un grup de oameni in care cineva are o idee, iar restul si-o asuma ca si cum ar fi a lor si actioneaza in consecinta. Nu mi se intampla foarte des chestia asta. Sunt convins ca e si vina mea pentru ca nu reusesc sa capacitez tot timpul oamenii din jurul meu. Sa-i fac sa creada in ceea ce cred eu. Dar aceasta intalnire m-a facut sa ma gandesc ca nu doar eu gresesc, ci ca intalnirile intre oameni care gandesc la fel sunt din ce in ce mai rare.
De parca cineva nevazut trage niste sfori care incurca lumea si o intorc pe dos. Cu atat mai mult, raman impresionat de aceasta ultima intalnire.

Recent, un om din echipa mea mi-a spus: nu ma motiveaza sa stau aici cu tine. Nu-mi plac proiectele si mi se pare ca tot ce fac e rau. Revin la o tema simpla. Nu cred ca poate sa iasa ceva bine din frustrare. Asa ca pasiunea trebuie cautata pana e gasita. Doar atunci vei da randament.
Echipele trebuie sa livreze un gand comun. Altfel e degeaba. Cei de la Comitetul Central sunt o echipa misto. Sper sa va placa ce am facut impreuna. Curand, aici pe blog.

21 de comentarii:

  1. "Munca in echipa este abilitatea de a lucra impreuna pentru atingerea unui tel comun, acel ceva care permite oamenilor obisnuiti sa realizeze lucruri neobisnuite." (John Maxwell- "The 17 indisputable laws of teamwork")
    Sunt convinsa ca ati facut o treaba foarte buna. Abia astept sa vad rezultatul.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesant si important ce ati facut...dar...Tudor, deoacamdata esti doar egoist...incearca sa muncesti si tu pentru ideile altora, nu doar sa-i faci pe altii sa munceasca pentru ideile tale...si atunci vei intelege ce inseamna sa ai o echipa...

    RăspundețiȘtergere
  4. asa avea o completare la definitia ta data echipei:"un grup de oameni in care cineva are o idee, este gata sa renunte la paternitatea ei pentru scopul final, iar restul si-o asuma ca si cum ar fi a lor si actioneaza in consecinta". cred ca doar asa poate iesi ceva cu adevarat genial...si in muzica, si in altceva

    RăspundețiȘtergere
  5. In orice grup de oameni care se aduna pentru realizarea unui proiect,trebuie sa existe acel "spirit de echipa".Ma bucura sa aud ca incepe sa mai functioneza asta si la noi.

    RăspundețiȘtergere
  6. Da...am vazut si emisiunea Nocturne la Tvr...tot respectul si admiratia pentru tine si mama ta...

    RăspundețiȘtergere
  7. De acord cu tine, pasiunea este liantul de care avem nevoie. Apropo de echipa si de proiecte misto, ti-am trimis un mail pe bedforlove@gmail.com . Pentru mine e foarte important sa il citesti, n-am stiut alta adresa, sper sa il primesti.
    Un licean din Neculce.

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt total de acord cu "intalnirile intre oameni care gandesc la fel sunt din ce in ce mai rare". Ideea, cel putin in cazul meu, e sa reusesc sa ma adaptez, sa imprumut cate un pic din fiecare persoana pe care o cunosc, dandu-i poate o alta forma si caracterului meu, dar ramanand in esenta aceeasi si incercand totusi sa ii modelez si pe cei din jur dupa mine..si asa apare comunicarea, (vitala de altfel in lucrul in echipa..), incercand sa atingem impreuna acelasi obiectiv, care din individual devine comun..Conditia e ca toate partile implicate sa fie la fel de motivate.

    RăspundețiȘtergere
  9. tot ce atragem sunt parti din noi insine pana modelam in noi cum zice miruna si integram..

    RăspundețiȘtergere
  10. Pe site-ul cruciadaculturii.ro citatul lui Menuhin despre Chang e tradus asa: "Consider că Sarah Chang este întruchiparea perfecţiunii şi a violonistului ideal pe care l-am auzit vreodată"
    Voua vi se pare ca asta suna bine?
    Am trimis un comentariu dar aia nu publica comentarii.
    O traducere simpla ar fi asta:
    Este cel mai minunat, perfect si ideal violinist pe care l-am auzit vreodata (original: the most wonderful, the most perfect, the most ideal violinist I have ever heard)
    Parca suna mai a romaneste. Ma insel?

    RăspundețiȘtergere
  11. http://rotundapas.webs.com/ pasul rotunda

    RăspundețiȘtergere
  12. @Wind of Change
    Editorialul despre care vorbesti este semnat de Marcel Frandes si a fost preluat de pe LiterNet.ro Citatul nu este unul exact, nici nu e marcat prin ghilimele, iar traducerea apartine autorului.

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumesc pentru raspuns.
    Boris Berezovsky va concerta in Berlin la doua zile dupa concertul S. Chang la Bucuresti. Mai multe informatii aici
    http://romania10.wordpress.com/2010/02/09/boris-berezovsky-in-berlin/

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut. Mult succes pe viitor in ceea ce faci

    RăspundețiȘtergere
  15. echipa e ca un fel de a`ti cunoaste limitele si de a`ti da seama cat de capabil poti fii atunci cand lucrezi impreuna cu altcineva.
    de multe ori debinde de noi cat de stabila e echipa si nu de ceilalti.

    RăspundețiȘtergere
  16. Ceau...nu are legatura cu ce ai postat tu azi aici...am ascultat azi pentru prima data "Epilog" in engleza...si a fost un mare boom...adica eu nu te-am auzit cantand pe tine "Epilog" in engleza...il canti?Il ai inregistrat pe un cd???????????Pls sa-mi spui si mie...daca unul dintre prieteni mei l-a canta si a sunat asa wow cand il cati tu....o sa fie mega hit.....

    RăspundețiȘtergere
  17. In orice activitate succesul este, de cele mai multe ori, rodul efortului comun, al muncii in echipa. Reusitele sau infrangerile nu se datoreaza in exclusivitate nici sefului, nici subalternilor, ci sunt rezultatul ambelor parti. Realitatea ne demonstreaza ca nu e suficient ca un grup profesional sa fie format din personalitati puternice, competente si cu experienta. Daca intre acestea nu exista compatibilitati , intelegere reciproca, viziuni si motivatii comune centrate pe acceptarea scopului propus, solidaritate si camaraderie, nu se pot obtine rezultate meritorii.


    :“www.europeancateringandevents.com“

    RăspundețiȘtergere
  18. In orice activitate succesul este, de cele mai multe ori, rodul efortului comun, al muncii in echipa. Reusitele sau infrangerile nu se datoreaza in exclusivitate nici sefului, nici subalternilor, ci sunt rezultatul ambelor parti. Realitatea ne demonstreaza ca nu e suficient ca un grup profesional sa fie format din personalitati puternice, competente si cu experienta. Daca intre acestea nu exista compatibilitati , intelegere reciproca, viziuni si motivatii comune centrate pe acceptarea scopului propus, solidaritate si camaraderie, nu se pot obtine rezultate meritorii.


    :“www.europeancateringandevents.com“

    RăspundețiȘtergere
  19. comentariul meu nu are legatura cu postul...nici nu l-am citit...insa...am urmarit de curant o emisiune la tvr in care ai fost si ai spus un lucru incredibil de frumos si profund.spuneai ca ti-ai dori sa existe mai multi oameni care sa poarte un medalion ca al tau ca sa vezi si tu si ''sa nu uiti niciodata de inimia ta''...mi s-au parut sublime cuvintele tale... Ar fi frumos sa purtam toti astfel de medalioane, ca nimeni sa nu uite de inima lui...

    RăspundețiȘtergere
  20. echipa - notiunea asta este din ce in ce mai rar intalnita! In fiecare zi lucrez cu o gramada de oameni insa fiecare are un interes ascuns al cauzei principale! Este mult prea greu sa gasesti acei oameni care iti impartasesc gandurile si ideile si sa ii aduni in jurul tau sa formezi o ECHIPA in adevaratul sens al cuvantului; o echipa care lucreaza pentru acel scop definit din pasiune, pentru ca intradevar crede in ceea ce trebuie sa iasa...atunci cand ai gasit asemenea oameni- NU II PIERDE! SUNT MULT PREA PRETIOSI!

    RăspundețiȘtergere