[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 9 februarie 2010

Update de Dorobanti

Intotdeauna m-am intrebat ce resort se afla in spatele disponibilitatii oamenilor de a "comenta" pe net. Ce-i impinge pe oameni sa faca asta... User name, parola...

Oricum, sunteti bineveniti.

33 de comentarii:

  1. waw,prima care-ti da comment...ce resort se afla...pai,tudor,incercam sa te cunoastem mai bine,ca fani,sau doar persoane ce se regasesc in scrierile tale,sau daca nu se regasesc,iti argumenteaza de ce.Nu e neaparat repros.nu ca ar conta:)

    RăspundețiȘtergere
  2. multi te admira ca artist... Esti si un compozitor si un cantaret foarte bun, ai talent si in actorie, regie, etc. esti un artist foarte apreciat. noi incercam sa cunoastem si Tudor-omul... cam la asta s-ar rezuma scopul meu aici, nu spun ca e universal valabil:D

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce reactii ai starnit,Maestre ! Esti irefutabil !

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai e o forma de socializare si exprimare pt anumiti oameni . Intrebarea mea e daca nu ar exista blogging-ul oamenii ar fi avut acces la informatii ce tin de emotii ale unor persoane ? Am vazut ca lumea virtuala e in floare de la o vreme . Mie personal imi placeau vremurile in care lumea isi spunea parerea live. Eu de abia astept sa vina primavara , sa stau pe iarba , sa privesc cerul si sa las netu deoparte

    RăspundețiȘtergere
  5. Pai cum se cade sa te "ascult" vorbind singur?

    RăspundețiȘtergere
  6. Blogul tau a devenit ocazia perfecta de observare a structurilor umane..comod de acasa..

    RăspundețiȘtergere
  7. @deiutza cum poti sa il cunosti pe Tudor scriind un comment?
    Eu cand comentez aici pe blog am impresia ca vorbesc cu peretii, nimeni nu raspunde...

    RăspundețiȘtergere
  8. Hai ca o dai pe aratura Tudor cu intrebarea asta...e un lucru perfect normal, care s-a facut de cand lumea, dar sub alte forme...crezi ca daca isaac newton isi publica teoria pe net, nu ar fi existat comentarii? :))...pastrand proportiile

    ...sau daca n-ar exista net-ul si tu ai publica un articol intr-un ziar, ai fi oprit pe strada de oameni care sa comenteze "bai Tudore, asa si pe dincolo..."
    asta e natura umana, ceva perfect normal; bineinteles ca metafizic ne putem intreba unde duce aceasta comoditate moderna a exprimarii, la diluarea contactelor reale, la artificializarea comunicarii etc etc...

    RăspundețiȘtergere
  9. Tudor sa traiesti si la mai bine , da-mi si mie un add la yahoo messengeru tau ” andreisorin1981 ” , iti multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Aceleasi motive care te fac si pe tine sa faci asta. Si, poate ca nici nu este neaparat vorba de vreo disponibilitate a noastra de a-ti comenta gandurile indraznete. E incercarea de a iesi din anonimat si de a ne face auziti, la fel cum procedezi si tu... cred ca asta e resortul ascuns din spatele acestei "disponibilitati".

    RăspundețiȘtergere
  11. eu inteleg prin a comentat inseamna a face schimb de pareri...(cel putin acest lucru este valabil in cazul meu)altfel de ce ai posta,doar de dragul de a scri
    e sau de a te lamuri, de a lamuri pe cineva,de a raspunde la intrebari pt a fi inteles mai bine,sau de ce nu a rasp la provocari.

    RăspundețiȘtergere
  12. Dupa ce citesti o carte sau un articol ai o reactie,dar asta nu inseamana ca ii scrii autorului o scrisoare, eventual povestesti cu prietenii despre ea, in schimb pe net ai posibilitatea sa-ti spui parerea , uneori o faci, uneori nu, uneori ti se si raspunde, uneori stici totul cu un comentariu prostesc...

    RăspundețiȘtergere
  13. s-au întrebat şi alţii :). uite nişte ipoteze aici şi aici.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am dat peste blogul tau din intamplare , cand am comandat bilete la un concert Vama.Am citit, mi-a placut, si de atunci il citesc de cate ori am putin timp liber. Am vrut sa vad si parerea lui Tudor Chirila despre Tudor Chirila , nu doar imaginea din ziare.
    Commenturi dau ,pentru ca nu poti sa nu ai nicio reactie cand citesti un post. Poate ca uneori mai fac si comentarii fara rost. Cu totii facem. E un lucru pe care tu a trebuit sa ti-l asumi , atunci cand ai ales sa permiti comentarii.
    Uneori am pareri diferite de ale tale si o spun.Imi place mult cum scrii , dar nu-mi poate placea tot ceea ce scrii. Nu cred ca ai vrea sa fii laudat la fiecare post; e mult mai corect sa stii parerile noastre sincere.
    Orice fel de comunicare, pe net sau fata in fata, se bazeaza pe sinceritate.Si presupune doua parti.Mai mult de atat, eu nu stiu... Stiu doar ce ma anima pe mine sa-mi deschid sufletu.
    In rest, astept sa ne spui tu daca afli "ce resort se afla in spatele disponibilitatii oamenilor de a "comenta" pe net." O zi buna in continuare si continua sa scrii. Ca o faci bine.

    RăspundețiȘtergere
  15. @Iulia: Scriind un comment, am avut ocazia sa mi se si raspunda.Bloggerul isi expune sentimentele in diverse forme(atat povestioare cat si intrebari mai mult sau mai putin retorice). Chiar nu am senzatia ca vb cu peretii, imi face placere sa comentez pe net, indiferent ca e blogul lui Tudor sau al oricarei alte persoane. cum spunea si Deea "Commenturi dau ,pentru ca nu poti sa nu ai nicio reactie cand citesti un post."

    RăspundețiȘtergere
  16. @Iulia ,nu crezi ca uneori e bine sa vorbesti cu peretii?:)

    @Tudor,consider ca bloggerii care comenteaza isi doresc sa epateze,sa se evidentieze prin ceva,orice.Recunosc ca acelasi lucru mi se intampla si mie(tot timpul) cu exceptia acestui moment.
    Nu poti sa-i invinovatesti pe oameni pentru ca isi doresc sa fie remarcati,este ceva ce prea putini pot controla.
    Nu cred ca sunt multi cei care dau doi bani pe tine,cu adevarat.Fiindca ei isi doresc sa iti pese tie de ei si nu lor de tine.Iar,rezultatul:nimanui nu ii pasa de nimeni.Tocmai de aceea am inceput cu o remarca la comentariul Iuliei,pentru ca e bine,e relaxant,te renconforteaza uneori,sa vorbesti cu peretii.Se intampla,cateodata,ca acei pereti sa rasfranga sunetul,cuvintele si sa le auda persoana care le-a rostit,raspunzandu-si astfel,la intrebare.

    As mai scrie,dar,nu imi permite timpul de elev.
    Cam asta cred.;)

    RăspundețiȘtergere
  17. iti urmaresc blog-ul de mai mult timp (in liniste), dar de data asta, spun si eu ceva :)

    beneficiind de un vast antrenament in plaiurile Hi5-ului, unele persoane nu mai pot delimita un "comm" [din aria hi5 ]de o "opinie" [.. de blogger]lansata de reactia a ceea ce vad scris.

    si de-aici amalgamul care se observa la fiecare articol de-al tau, sau al altuia.

    e un mozaic de stiluri de scris, "cultivate" pe fel de fel de site-uri de socializare, care se rasfrange unde nu trebuie.


    .. cred eu.

    RăspundețiȘtergere
  18. http://ancaciobanu.ro/
    oamenii cred ca stiu sa critice.

    RăspundețiȘtergere
  19. Rapunsul este simplu...dorinta de a-ti exprima punctul de vedere.

    RăspundețiȘtergere
  20. Ce ar fi lumea fara comentarii?

    RăspundețiȘtergere
  21. omul exprima reactii mai ales cand apare un mesaj lipsit de formal , opinii , si daca tace e in lumea lui detasat de tot..
    uite ca nici presa nu e detasata:))

    http://x-ul.ro:80/newsletter/link.php?M=53863&N=3651&L=28770&F=H

    RăspundețiȘtergere
  22. Daca noi n-am mai citi, ce sanse ar mai fi ca tu sa scrii pe blog?

    Comentariile noastre sunt doar feedback-ul pe care il primesti :)

    e un alt tip de comunicare

    RăspundețiȘtergere
  23. sunt un simplu fan... citesc blogul de multa vreme dar acum m-ai facut sa scriu ,,,,,,toti oamenii astia scriu din cauza ta ... tu ne faci sa scriem...esti un exemplu care toti ar trebui sa il urmam .... muzica,,, comportamantul .... felul tau de a fi.... ne fac sa scriem si sa citim ceea ce scri u .... sa iti ascultam muzica ,,,,, tu esti "vinovat" pentru toate astea ... :P

    RăspundețiȘtergere
  24. Pai, bloggingul cred ca este dialog. Prin definitie, blogul este un jurnal online. Adica deschis tuturor. Daca cineva nu doreste comentarii, isi poate tine un jurnal clasic, intr-o agenda de 10 lei. Tocmai, a primi comentarii este un lucru imbucurator. Inseamna ca articolul scris a starnit reactii, unele pro, altele contra.

    Mie imi esti simpatic de cand ai spus ca Nasterea Domnului nu inseamna carnati, sarmale si cozonac. Si imi place si felul direct (cu exceptia unor expresii mai vulgare) prin care exprimi ceea ce simti.

    PS: De ce nu pui moderare la comentarii? Eu am pus pe blogul meu tocmai pentru a impiedica sa apara blasfemii sau expresii urate.

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu este vorba de 'comentat' aici,nici pe departe.Si nu inteleg nici macar notiunea celor de la blogger de "comentariu". In fond rostul este urmatorul :Toata lumea-si lasa cate o parere, arunca ceeel mai des cate un laur sau cate o rautate nemotivata la adresa autorilor,in speranta de a obtine un raspuns.Si-n fond nici raspunsul ala nu inteleg cu ce multumeste. Sau ce exact lamureste. O varianta mai buna ar fi ca vor sa-si lase amprenta trecerii pe blog/site,sa fie si cel care munceste pentru dansul multumit de munca sa. :) "Vrem" mai bine-zis, ca toti lasam cel putin un "comentariu" in urma noastra pe unde mai trecem.

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu ar trebuii sa fie simplu? Tu scri cu un scop. Oamenii citesc si comenteaza pentru ca ei bine uite un rost al blogului.
    Intrebarea e daca tu te bazezi vreodata pe parerea oamenilor?
    [Nu pe aia rautacioasa,ca asa multi cred despre tine ca esti un drogat arogant. Dar hei,orice drogat arogant poate fi un geniu.]
    Parerea oamenilor despre ce scrii.Citesti macar?Iti pasa?
    Sunt curioasa. Mai sus cineva a zis ca simte ca aici pe blog,vorbeste cu peretii. Nu ar trebuii sa fi deschis?Sa asculti ce are lumea de zis?
    Si daca faci asta,doedeste-o.
    M-ai cunoscut,ai mailul meu.Da-mi un semn. Doveeste-mi ca nu vorbim degeaba.:)

    RăspundețiȘtergere
  27. Aaaa si inca ceva. Iti datorez niste scuze.Pentru acum ceva timp. Dar asta nu e de vorbit aici.

    RăspundețiȘtergere
  28. Simplu: Nu avem alta ocupatie. E mai comod sa scrii o parere, straduindu-te sa pari inteligent, decat sa faci ceva care chiar sa contribuie la dezvoltarea inteligentei tale, nu crezi?

    RăspundețiȘtergere
  29. Pe tine ce te determina sa scrii pe acest blog? Poate ca motivele sunt aceleasi cu ale tale, nu ai de unde sti!

    RăspundețiȘtergere
  30. Pai, resortul e cam acelasi pentru toti. Gandeste-te ce te face pe tine sa comentezi prin alte parti. Asta in cazul in care comentezi. Si pana la urma nimeni nu ar comenta daca nu ar aprecia ceea ce e scris. De exemplu la postarea asta, lucrul interesant este felul in care pui problema. Faptul ca te gandesti la ce ii motiveaza pe altii, nu atat cuvintele scrise. La alte postari conteaza felul in care scrii, estetica, probabil..

    RăspundețiȘtergere
  31. Si eu ma intreb daca tu citesti toate comenturile..

    RăspundețiȘtergere