[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 13 iunie 2010

Bucurestiul, mai inteligent in weekend

Daca plecam de la premisa ca Bucurestiul are multi locuitori cu muschi si fara creieri putem emite urmatoarul enunt:

Bucurestiul e un oras mai inteligent in weekend-uri. Pentru ca ghiertoii si mitocanii fara muschi si creieri aleg invariabil calea marii sau a gratarelor afara din oras. O sa spuneti ca si oamenii inteligenti aleg sa paraseasca Bucurestiul, dar eu o sa va raspund ca nu toti si nu in fiecare weekend. Si inca speram ca sunt mai multi cei inteligenti.

Mergand pe firul rationamentului, ne dam seama ca orasul nostru e mai stupid in timpul saptamanii. Or, noi atunci avem nevoie de creativitate care ar genera o sporita productivitate. Numai ca atunci muschii si mitocania dublate de prostie sunt in oras si te impiedica sa-ti faci treaba. Am uitat sa va amintesc ca prostia e o stavila serioasa in calea inteligentei si fortei de creatie.

Sa nu ne mai miram astfel ca nu reusim sa dam randament din moment ce am ajuns la concluzia ca suntem mai prosti cand muncim si mai inteligenti cand ne odihnim.

Am impresia, totusi, ca nu va spun nimic nou. Va urez o saptamana frumoasa, scutita de obstacolele prostiei.

32 de comentarii:

  1. ce te faci atunci cand si in afara tarii romanii nostri se comporta la fel, si aleg in weekenduri gratarul ca singura modalitate de distractie?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ cenusareasa cred ca e problema tarii respective, nu a noastra. Noi putem lupta doar pentru civilizare intre granite.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumim pentru urarea de a avea o saptmana frumoasa. Am priceput ironia. O saptamana frumoasa cu toti desteptii care revin la posturile lor. :D

    Si totusi, romanii imi sunt dragi si asa neciopliti, sunt ai nostri, avem acelasi sange, aceiasi stramosi. Pacat ca am ajuns epigoni...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt medii unde creativitatea isi tine veacul si prostia sade unde ii e locul

    dar pe platforma generala ai dreptate

    RăspundețiȘtergere
  5. @Tudor nu cred ca tine de tara respectiva, tine mai mult de ceea ce ai invatat acasa, la tine in tara, cunosc oameni care nu iasa din comunitatea romanilor sub nici o forma, si au aceleasi preocupari ca in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  6. mi-a stat pe limba aproape acelasi lucru; diferenta este ca pe meleagurile unde ma aflu eu, pe langa cei care se refugiaza in comunitatile de romani si care, la fel cum spuneai, se desfasoara cum au invatat acasa, sunt si romani-mai putini, evident- care traiesc intr-o cu totul alta lume, integrati in fel de fel de grupuri sociale, oameni bucurosi cu stilul lor de viata. Partea a 2 a, acesti romani pleaca in concediu in Romania, acasa, si sunt numiti snobi si inchipuiti sau m stiu eu. Greu de multumit aceasta natie. Si whoop-whoop, stiu, am deviat de la subiect :d oarecum, pt ca 1 idee serveste drept exemplu exemplului lui Tudor; nu e doar Bucurestiul mai inteligent in weekend :d

    RăspundețiȘtergere
  7. din ultimele doua posturi sa inteleg ca iubesti greseala dar probabil numai ale oamenilor inteligenti?!

    RăspundețiȘtergere
  8. *a oamenilor inteligenti, ca sa ma corectez singura..:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar trebui sa fiu fericita ca locuiesc in Orsova,nu? Sunt, pe de-o parte, pe-aici e intr-adevar o liniste fitoasa. Noi vrem cultura si posibilitatile unui oras ca Bucuresti, doar ca aia cu cravata si costum nu se dezbraca de pijamale nici la birou. In legatura cu gratarul, ce bine ca Defileul e atat de minunat, incat nu ne reproseaza nimeni ca profitam de beneficiile sale terapeutice.

    RăspundețiȘtergere
  10. Vad ca sunt doar comentariile ce te aproba pe tine.
    Eu cred ca tu esti un "ghiertoi si un mitocan" nu stiu cum de ai tupeu sa ii judeci pe altii. Sunt destui oameni civilizati si la locul lor care aleg gratarul la padure de ex in week-end, poate ca e mai ieftin si e un mod bun de relaxare.
    Aqm daca tu te duci doar in Miami..e treaba ta.
    De cand nu se mai uita nimeni la tine vad ca esti un frustrat.
    E treaba fiecaruia cum vrea sa isi petreaca putinul timp liber.
    Nu ai nici un drept de a judeca si de a cataloga pe nimeni.
    Nu stiu cum de ai pacalit-o pe Andreaa, o fata asa de delicata ca ea, sa se uite la tine !! Un...nimeni.
    Vama Veche , statiunea ta preferata , un loc pentru drogati cum e?
    BINE CA AI BLOGU' ASTA UNDE POSTEZI CAND ESTI FRUSTRAT SA TE MAI BAGE SI PE TINE PRESA IN SEAMA.Vremurile de cand erai cu Andreea au apussss. Trezente-te si in week-end nu te mai cufunda in alcool, droguri, tutun.. uita-te la ochii tai injectati !
    Nu cred ca iti plac criticile mele, nici altora ale tale. Fa ceva nu te baga in seama prin critici.
    Oricum nu te numeri prin cei inteligeti !
    Sa vedem daca comentariul meu il postezi. Sau doar tu ai dreptul sa critici? sau sa iti dai cu parerea..

    RăspundețiȘtergere
  11. cu drag, un premiu pt tine :)
    http://cuvintesiculori.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  12. intrebarea e daca litoralul devine mai putin inteligent in week-end :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Multumim pentru urari.
    Eu una nu ma numar printre cei care parasesc orasul, in fiecare weekendul. Deocamdata am de facut bagaje pentru ca ma duc in Londra, intr-un campus universitar, pentru a face engleza si teatru. Cateva recomandari pentru prima mea sedere in minunatul oras? Cat despre tot ce-ai scris in ce am citit mai devreme, as vrea sa mai adaug cate ceva. Ai uitat de cei care aleg strandul in fiecare weekend cand e foarte cald afara. Unde i-ai lasat? Incerc sa caut o piscina unde sa merg cu prietenele, pentru ca sincer nu suport strandul, in special aglomeratia si ideea de a inota om langa om. Cateva recomandari si la acest capitol? O zi buna Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  14. generalizarile sunt periculoase, pentru ca nimic nu e doar alb sau negru inafara frustarilor si revoltelor noastre. calmul relativelor adevaruri e in detalii si nuante ale unei indignari care poate sa rada de toate ale lumii, dar mai ales de sine.
    intre inteligenta si prostie granitele sunt fragile, vamile de netrecut sunt intre bun simt si mitocanie, iar a fi cumsecade e atat de rarul spre care ar trebui macar tarandu-ne sa tindem

    RăspundețiȘtergere
  15. bestugo spunea... un papitoi cu aere de actor ratat ,ar trebui sa mai isi stearga muci ,si apoi sa emita idei savante, tatal sau a fost un om cu mult mult bun simt , el juniorul mucos nu ajunge nici macar la nivelul genunchiului tatalui sau . ps.practic nu-l bagati in seama ...

    RăspundețiȘtergere
  16. sa inteleg ca tu nu ai fost niciodata la mare in weekend si nici nu ai fost la vre-un gratar?cred ca "ghiertoi si mitocani" sunt doar acei oameni care merg undeva si nu stiu sa se comporte sau sa faca curat in urma lor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Sufletul unui oras consta in oamenii sai indiferent de programul prelungit sau nu pe care-l au. Trebuie sa tinem cont de anihilarea elitei din perioada communista care a lasat loc semi-analfabetilor, parvenitilor etc.
    Pe urma industrializarea care a adus un val de tarani deveniti peste noapte muncitori si din grija partidului au primit apartamente. Ca ciupercile dupa ploaie au rasarit minunatele cartiere-blocuri: Balta Alba, Drumul Taberei, Pantelimon, Colentina.

    Dupa un astfel de istoric mi se pare ignorant sa spui ca "bucurestiul e mai inteligent in week end".

    RăspundețiȘtergere
  18. faza e ca ca si tudor chirila era la mare ieri. se dadea cu parapanta pe plaja kazeboo din navodari. stiu asta ca eram si eu acolo.....

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Romanii au puterea de a se schimba! Nu avem exemple ca am reusi.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am citit articolul si m-a amuzat afirmatia(care la prima vedere pare perfect adevarata). Acum ma intreb eu: ce ne facem cu studentii navetisti care pleaca pe acasa in weekend(in mare parte)? In ce categorie ii bagam pe ei? Sa ne bucuram ca scapa Bucurestiul si de ei?
    Comentariul este facut de catre o fosta studenta navetista care nu prea mananca "gratare" (asa cum se spune la noi la romani :-))

    RăspundețiȘtergere
  22. e trist ce spui aici fiinca nu esti corect nici macar cu tine.
    Dar omul greseste uneori, la fel cum gresesc si eu facandu'i inapti pe ce-i care te aproba ca niste papagali.

    RăspundețiȘtergere
  23. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  24. Nu ai facut niciun comentariu referitor la concertul Eric Clapton & Steve Winwood.

    RăspundețiȘtergere
  25. "monica" si "bestugo2006": din pacate, linkurile voastre nu duc nicaieri. deci va pot considera doi anonimi. care comenteaza pe langa subiect.

    comentariile pe internet sunt de obicei pe langa subiect.

    din punctul de vedere al comentariilor, internetul e coltul blocului unde te pisi noaptea pe intuneric, e santul in care te caci dupa boscheti, e asfaltul pe care arunci din mers un scuipat, e poiana care o lasi in spate plina de resturile de la gratare.

    din punctul de vedere al comentariilor, internetul e plin de pisat, cacat, scuipat si resturi de gratar.

    iar sutele, miile de comenatarii anonime lasate pe internet arata cati romani se pisa, se caca si scuipa in tara asta pe unde apuca. cam multi, nu credeti?

    RăspundețiȘtergere
  26. Ti-a placut La Dinamo in 2 Mai?:)
    Mie da...si m-am bucurat sa te vad si pe tine pe acolo.
    Mult succes in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  27. Mintile odihnite -ca sa nu spun statute-au multi adepti..
    Capitala noastra europeana are multe 'stele' peste tot, dar prea putine care sa faca lumina...
    Cum sa nu iubesti Bucurestiul? Vacarmul, Lipscaniul 'gypsy vintage'..-mai mult prima parte decat a doua, o mare de oglinzi fara suflet.. Mirajul capitalelor, al oraselor mari in care iti pierzi identitatea si uiti de unde si de ce ai plecat la drum..

    RăspundețiȘtergere
  28. @ochelari de ploaie ii(ne) faci inapti pentru k avem opinii mai mult sau mai putin asemanatoare, uau, ca sa vezi cat de apt esti tu, haha :d

    RăspundețiȘtergere
  29. Interesant postul :-??
    Putina muzica house daca va intereseaza http://clubbingzone.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  30. "irina fumarel" cred ca esti cam "fumata", dupa cum vorbesti..faci parte din acei "ghertoi" despre care se vorbeste.
    Cred ca ai studiu foarte mult.
    Ca sa pot posta un com. m-am inregistrat, sau ce vrei sa afli d mine, vrei adresa? nr de tel? sa nu mai fiu o anonima pt tine?
    Am dreptu sa imi spun parerea fara sa iti spu tie CNPu' meu !!

    Inca o dovada ca sunteti niste frustrati. o sa iti dau adresa si nr d tel..sau mailu daca t face sa t simti mai bn =)))

    Frumos vb i-ai intrecut p toti "ghertoi" si pe toti care fac ce scrii tu acolo

    RăspundețiȘtergere
  31. M-am amuzat si am zambit...:) Hazul de necaz este unul din semnele maturitatii spirituale:).

    RăspundețiȘtergere