[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 16 octombrie 2007

Aria Spagii. Asta e Romania?




song from Chirita of Barzoieni

versuri: Iarina Demian

mizica: Tudor Chirila

14 comentarii:

  1. E superba melodia...imi plac versurile, imi place vocea ta...Si raspunsul este: NU. Romania nu este asa. Romania adevarata este inima noastra, este tara plina de dor si sentimente, tara plina de istorie si trairi, este iubire. Sunt o "fanatica' a ordinii si a curateniei...acum ne lipseste cu desavarsire pe toate planurile si in toate domeniile...ma uit fara sa vreau in curtile altora si tanjesc, dar nu renunt...sper ca intr-o zi toti acesti impostori sa dispara si noi sa ne simtim iar mandri ca suntem romani.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oda spagii...frumoasa abordarea!

    Eu cred ca ar trebui in continuare facuta o campanie puternica impotriva ideii de a da/primi mita, sper din tot sufletul sa dispara din spitale, invatamant, justitie, politica, etc.

    e totusi atat de inradacinata ideea spagii in romani...ca si cum ne nastem cu ea, o primim mostenire de la predecesorii nostri, poate prea slabi sa se impotriveasca, sau prea ingrijorati ca le-ar muri copilul in spital, dc nu ar da spaga doctorilor, sau ca, la fel, copiii lor ar fi discriminati daca nu ar da profilor spaga lor cea de toate zilele...
    Mi-e mila de ei, de noi toti, care suntem sclavii ei...

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca ai revenit cu muzica. Imi lipsea;)

    RăspundețiȘtergere
  4. sunt marfa vesurile ;)
    pot sa zic ca vina e si a noastra, noi i-am obisnuit asa...
    vrei sa intrii la SRI, dai spaga, vrei sa dai de carnet, la traseu tre sa dai spaga, ori ii faci alte servicii( am patit-o si eu,au patit-o si multe prietene)...in liceu am avut acum 3 ani un profesor care ne cerea bautura/ bani ca sa ne treaca clasa, e trist, dar adevarat... nu am dat spaga, dar as da la spital daca ar fi vorba de sanatatea mea sau a familiei mele... poate daca i-am fi dat mai multi bani doctorului i-ar fi spus bunicii mele ca avea cancer la san si nu o lovitura usoara ...poate ca acum ar mai fi fost in viata


    "tre sa i-o bagi usor... in buzunar" - cum bn ai zis ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bun venit in tzara spagiilor. Aici spaga se simte ca la ea acasa(defapt chiar e).
    In momemntul de fata daca incercam sa schimbam ceva prin exemplu personal nu reusim. Suntem calcati in picioare de acela mai bun ca noi, adica cu spaga mai mare. La noi la romani functioneaza cel mai bine zicala:"daca altul face asa noi de ce nu am face la fel?"

    RăspundețiȘtergere
  6. Voiam sa va spun ca nu toti medicii sunt sclavii spagii. Cunosc multi colegi tineri, care contrazic tot ce ati scris mai sus... dar ma intreb in acelasi timp, cum poate trai un rezident cu un salariu de 200 de euro, cand doar un tratat de specialitate bun poate costa 200-300 euro si cand viata costa la fel ca in occident unde se castiga de 10 ori mai mult...In fine e usor sa judeci...
    Sunt complet anti-spaga, dar imi pare injust sa ii judeci pe toti la fel...

    RăspundețiȘtergere
  7. Cineva mai sus avea dreptate. Romania cea adevarata e in inimile noastre. o campanie cat de buna anti-spaga, sau mai multe pot doar diminua fenomenul, nicedecum stopa.

    Anyway... misto melodia

    RăspundețiȘtergere
  8. mi-ar placea sa vad spectacolul, dar cum nu sunt din Bucuresti si la Botosani nu cred ca ati veni...

    RăspundețiȘtergere
  9. Am vazut piesa. Am ascultat piesa...mai circula 2 variante pe DC (peninsula si cluj, pare-mi-se). Nu e vina nimanui ca originalul nu exista inca decat live. Dupa ce ai scuipat-o...sorry, dar nu mai e a ta. Altfel n-ar mai fi arta. E a oricui stie ce a gasit. Si nu sunt singurul care asteapta originalul ca sa-l cumpere!

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ar merita sa fie piesa de audiat la investirea guvernului, in sesiunea inaugurala a parlamentului, in primul curs de facultate (si in fiecare an reluata), in prima zi de munca a noului angajat.
    Dar mi-e ca s-ar putea sa fie luata de buna. Sa nu se simta ironia. Omu' sa creada ca asta e lectia inaugurala.

    RăspundețiȘtergere