[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 18 noiembrie 2007

Nu ma duc la vot.

Primul om care a visat despre o Europa unita a fost Napoleon. A ajuns s-o si implineasca pana la un moment dat intr-o maniera cruda si dictatoriala. Austerlitz, Weimar, Potsdam, Borodino sunt tot atatea batalii istorice dintr-o epopee care prefigura Europa de azi. Se spune ca in cortul de la Borodino Napoleon redacta "Statutul Comediei Franceze".Iarna ruseasca a pus capat visului...Peste o suta si ceva de ani l-a invins si pe Hitler statuand categoric ca Europa se termina la St. Petersburg..

Ma intreb ce stiu depre Europa potentialii nostri europarlamentari? Ce poti extrage dintr-o clasa politica a carei unica lupta este legalizarea furturilor "istorice" si dterminarea de noi posibile gainarii in contextul legislativ prezent? Realizam oare ca cei pe care ii trimitem acolo au dreptul de a propune proiecte de legi? Trimitem acolo oameni care nu stiu pur si simplu CUM se absorb fondurile europene pentru agricultura, de exemplu? Cum sa votezi pentru Europa cand nu stii nimic despre ea? Sa-mi spuna si mie vreunul dintre ei cand a fost incoronat imparat Napoleon? Sau cand a avut loc campania din Egipt? Zic si eu asa...

Nu ma duc la vot de data asta.Oricum sunt alesi doar pe un an.

41 de comentarii:

  1. Dai sansa altora sa aleaga pentru tine.

    RăspundețiȘtergere
  2. nu am ce alege...ar fi impotriva mea..nu pot face lucruri impotriva mea..

    RăspundețiȘtergere
  3. Te mai gandesti tu daca mergi sau nu la vot...oricum vroiam sa-ti spun ca rasfoind blog ul am vazut fotografia "nimic nou" si mi-a placut mult. Felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  4. Tudor, cred ca ti-ai schimba parerea dupa ce ai lectura posturile Renatei Weber http://renateweber.eu/

    RăspundețiȘtergere
  5. pentru ca in romania totul se face superficial si in scopuri pur personale.

    RăspundețiȘtergere
  6. MERGETI LA VOT!!

    Parlamentul European este mai mult decat o gaselnita de care sa ne batem joc. Altii se lupta cu dintii pentru un loc in Parlamentul European. Este mai important decat orice alt fotoliu de demnitar din Romania. In momentul in care ajungi in Parlamentul European nu mai AI CURAJUL sa nu stii ce e Uniunea Europeana!
    Mergeti la vot macar pentru satisfactia de a vedea cat de mult se poate schimba un om politic si cata experinta poate capata dupa un an petrecut in Parlamentul European. Cizelare intelectuala!
    Parlamentul European este "scoala politica", iar trimisii Romaniei acolo trebuie sa fie capabili sa invete de la acest incubator de experti in politica.
    Nu putem sa avem asteptari prea mari de la o Romanie inapoiata mult din punct de vedere politic, dar le putem acorda oamenilor o sansa.

    P.S. Tudor, propunerile legislative nu le face Parlamentul European. :)
    Sa nu mai zici ca vrei sa schimbi ceva in tara asta, ca nu te mai cred! :P

    RăspundețiȘtergere
  7. vreau un singur motiv pt a putea merge la vot pe 24 noiembrie

    RăspundețiȘtergere
  8. nici eu nu ma duc. partial din motivele evocate mai sus. partial din alte motive. refuz sa ma mai duc vreodata la vot atata timp cat oamenii colorati politic sunt 90% niste retardati obsedati de putere, polemici interminabile (pe teme absolut neinteresante, cele importante nu beneficiaza de atata atentie) si "a mea e mai mare ca a ta" (averea, da?)... dar I guess that is the story everywhere...

    RăspundețiȘtergere
  9. nici eu nu merg.nu-i cunosc pe candidati.unul este primarul orasului,trecut pe lista neagra pentru coruptie.daca la noi in romania sunt cam gri onorabilii respectivi in parlamentul european cred ca sunt negri.e pacat ca se risipesc bani grei cu organizarea alegerilor

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Va mai trece multa vreme pana cand aici va exista o constinta profesionala. Exista un mare pas inainte pentru Romania, la scara istorica, doar ca un om traieste doar o viata si aia cam scurta si istoria nu sta la pas si in proportie cu viata noastra, ea lucreaza mai curand cu decenii, multe decenii si mai ales cu secole. Din pacate si noi ca si parintii nostri si ca si bunicii nostri suntem o generatie de sacrificiu.
    Care Europa?
    In Europa multe tari s-au format ca Stat de putin timp. Daca te gandesti la mult trambitata istorie veche a Europei, sa ne aducem aminte ca primul care a unit o serie de triburi nomade ravasite in toata Europa central-nordica a fost Carol cel Mare deci intre 7-800; inainte si dupa aceea au fost doar triburi nomade, nici vorba de Germanie ori Franta; Spania era araba, doar Anglia avea unitate si statele din Italia; deci Europa nu are mai mult de 1000 de ani de personalitate locala iar ca Statele, asa cum sunt azi, majoritatea nu au mai mult de 100 de ani. Civilizatia greaca s-a stins de mult, a ramas un popor ignorant, o tara cu doar doua orase: Atena si Salonic si niste pietre imprastiate pe munti sterpi; doar civilizatia romana s-a perpetuat, caz singular. Istoria Frantei incepe cu marile ei catedrale, deci pe la anul 1100, catedrale care nici nu mai exista asa cum au fost construite, toate sunt reconstruite complet de-a lungul secolelor asadar nu catedralele i-au adus maretia ci regii, deci dupa 1400 .
    Stiu ca "America-caca", nu este pe gustul europenilor din cauza lipsei de traditii si istorie ca si cum traditia ne-ar da de mancare insa poate ar fi cazul ca noi toti sa invatam cate ceva de la ea. Ceausescu ne-a impuiat capul cu traditia noastra Daca de parca am fi fost buricul pamantului, ne-au invatat o isorie inexistenta plina Sviatoslavi...ca principi si domnitori care se dovedesc a fi Bulgari (!) si mai inainte Traci deci tot bulgari (!), in niciun caz daci ori romani de vita veche si alte mistificari; asa incat noi ramanem cu "traditia Daca" , in realitate cu statul Roman care are mai putin de 100 de ani si cu mizeria morala si materiala si o coruptie fara precedent si egal, in timp ce America are o istorie de cel putin 500 de ani, cand au "descoperit-o" spaniolii ori olandezii, care de altfel n-au gasit terenuri virane, iar ca Stat are mai mult de 200 de ani. America poate sa placa sau nu, ca orice loc de pe pamant, dar deocamdata este tara cea mai democratica -in afara de Suedia si poate Finlanda, unde sunt doar o mana de locuitori.
    Deci care Europa ?
    In Germania se da foc magazinelor si caselor de straini care sunt acolo de doua generatii si sunt cetateni germani, hai sa privim drogatii la scara nationala din tarile nordice si sa vedem ce combina mafia in Italia -deja generalizata pana la nivele de Parlament-, ori in Rusia ori in China...
    Nu exista Europa, e o fantasma.
    Noi toti suntem o iluzie.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Eu nu sunt deloc pro-americana din cauza conducatorilor ei care fac de cele mai multe ori o politica de stapani ai lumii dar ei nu pot fi ( sau nu ar trebui )confundati cu poporul american. Si poate ca ar fi cazul sa educam si noi copiii in acelasi spirit, chiar noi sa ne autoeducam,cu aceeasi convingere ca oricare din ei ( din noi ) poate ajunge oriunde -presedinte ori milionar - , oricine poate schimba lumea.
    Noi nu mai avem incredere in nimic, nici in faptul ca nu putem ignora alegerea, oricare ar fi ea.
    Daca stai sa te gandesti , poate trebuie sa mergem la vot , DOAR pentru ca in orice tara civilizata europeana se traieste mai bine decat in Romania, pana si in Ungaria ori in Cehoslovacia.
    Ar trebui sa votam ca atitudine, doar pentru copiii copiilor nostri, noi nu vom avea bucuria sa traim intr-o “Europa”…mentalitatea se va schimba in decenii.
    Poate ca votul nostru exista si va exista doar ca o amagire a libertatii noastre, fara el insa nu mai avem nici macar speranta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am sa merg la vot. Pentru ca macar atita mai pot face. Protestez schimbind canalul. Nu ma mai uit de multisor la stiri. Incerc sa ma detasez de viata politica si sociala "normala" a Romaniei.
    Dar nu imi mai permit sa neg. Chiar daca nu se va schimba nimic, voi sti ca am incercat.
    Simt un soi de responsabilitate fata de viata mea viitoare. Dar mai ales fata de viata viitoare a fetitei mele. Responsabilitatea care m-a invatat ca negarea nu rezolva niciodata problemele. Si nici lipsa atitudinii.
    Pastrez 0.1% sperante in mai bine. Si pentru aceste sperante este de datoria mea sa ma implic.
    Ma duc si pentru uninominal. Este o responsabilitate a mea si trebuie sa imi asum responsabilitatile care imi apartin.
    Indiferenta este o lasitate. Negarea este o lasitate.
    Nu ma pot plinge de rezultate daca nu pot spune macar "am incercat".

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest post nu contine un indemn si doresc sa fie luat ca atare.El este exprimarea unei opinii. In principiu nu cred ca exprimarea unei optiuni va schimba lucrurile in situatia in care suntem. Lucrurile se schimba incet prin oameni care sa se puna mai presus de propriile interese.Asta exclude insa egoismul.Iar in Romania zilelor noastre egoismul si simtul acut al acumularii de proprietae cu orice pret sunt deja modus vivendi.

    RăspundețiȘtergere
  16. Nu stiu de ce unii dintre voi chiar sustin ca ar trebui sa se mearga la vot...cred ca e simplu :) atata timp cat nici macar unul din candidati nu respecta ceea ce fiecare si-ar dori...niciunul nu are cunostiintele si pregatirea necesara...fiecare isi are in vedere doar propriul interes...atunci de ce sa votezi pe cineva care in nici un caz nu te reprezinta?

    E mai mult decat o gaselnita? slabe sanse..pana la urma si acolo tot niste oameni care se bat pt foarte multi bani sunt(vb domnului Badea...).Si mersul la vot,in aceste conditii, nu ar schimba lumea, ci dimpotriva....ar asigura o continuitate...nedorita sa zicem:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Nu stiu de ce unii dintre voi chiar sustin ca ar trebui sa se mearga la vot...cred ca e simplu :) atata timp cat nici macar unul din candidati nu respecta ceea ce fiecare si-ar dori...niciunul nu are cunostiintele si pregatirea necesara...fiecare isi are in vedere doar propriul interes...atunci de ce sa votezi pe cineva care in nici un caz nu te reprezinta?

    E mai mult decat o gaselnita? slabe sanse..pana la urma si acolo tot niste oameni care se bat pt foarte multi bani sunt(vb domnului Badea...).Si mersul la vot,in aceste conditii, nu ar schimba lumea, ci dimpotriva....ar asigura o continuitate...nedorita sa zicem:)

    RăspundețiȘtergere
  18. Putini stiu ca salarul unui europarlamentar e acelasi cu cel al unui parlamentar din tara de provenienta.
    In momentul in care un europarlamentar decide sa isi asume aceasta responsabilitate isi petrece 3 saptamani pe luna departe de familie(nu cred ca e foarte simplu).
    Europarlamentarii sunt controlati permanent de chestori.
    In Parlamentul European cuvantul de baza este statul, nu individul.
    Adevarat, este si asta o forma mai inalta a egoismului, dar parca ne ofera mai multe persepctive.
    Cat despre candidati, astia suntem, cu astia defilam!:) Dar macar sa defilam cu demnitate si speranta, asumandu-ne responsabilitatea pentru ceea ce am fost si suntem si ceea ce vrem sa fim! Numai asa o sa invete si ei si o sa invatam si noi!

    RăspundețiȘtergere
  19. cermarea, cand aveam vreo 12-13 ani, tata statea acasa exact 3 zile pe luna. si nu era europarlamentar. si nici salar de asa ceva nu avea. nici macar de parlamentar obisnuit. asa ca nu imi trambita de sacrificii familiare ca nu tine. nu le-a pus nimeni pistolul la cap sa se faca europarlamentari.

    RăspundețiȘtergere
  20. si inca ceva... cu ASTIA eu nu vreau sa defilez. cu niciunul. unii sunt oameni simpatici, dar ii strica si anume culoarea politica. viata politica din romania pute. rau. de departe.

    RăspundețiȘtergere
  21. Am citit ieri postul tau... Si eram de exact aceeasi parere.
    Eram pornita sa nu stiu si sa nu ma intereseze ce fac ei si ce vor. Oricum e o apa si un pamant. Nu am obiceiul sa fac vreun comentariu la ceea ce scrii, dar azi, cand am iesit de la metrou am aflat de ce ma voi duce la vot!!!
    si motivul meu era mare pe un afis verde, cu gura pana la urechi, afisand un nu stiu ce slogan parlamentar.
    Era sub forma mutrei lui Becali. Ei da! Ma duc la vot doar pentru ca NU VREAU sa-l las pe Becali sa castige datorita prostimii cumparate. Si prefer sa stiu ca nici unul din personajele care sunt inscrise in acel partid sa aiba vreo sansa. si tot din acel motiv va voi ruga si pe voi sa mergeti.
    Daca nu ne putem salva tara, macar sa nu o lasam aratata cu degetul. sau cel putin nu mai mult decat este deja.
    Cam asta ar fi singurul meu motiv. Deocamdata. Credeti ca nu e de ajuns?

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Egoismul nu poate fi exclus. Datorita egoismului suntem supravietuitori. Altfel am fi fost deja rastigniti.
    Dar oare egoism nu este si neprezentarea la vot? Neimplicarea? Nu e mai usor si comod sa spunem NU? Nu fac, nu vreau sa stiu, nu actionez, nu ma duc la vot?
    Faptul ca ma duc la vot nu are legatura cu EI, politicienii clasici. Ma duc pentru mine. Pentru ca vreau sa fiu responsabila, nu delasatoare. Pentru ca vreau sa iau atitudine, nu sa ma ascund blazata. Mai bine implicata decit autoexclusa.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Dintre două(sau mai multe) rele e bine să-l alegi pe cel mai puţin rău...Să-i las pe alţii să aleaga o Europa pentru mine nu ma face decât să mă duc cu gândul la Auschwitz...şi e trist

    RăspundețiȘtergere
  26. Da! nu ma duc la vot!
    sunt exact de aceeasi parere....ca sa aleg, ar trebui sa am ce....sau din ce...
    cind le vad nesimtirea cu care isi afiseaza nepasarea si ignoranta ...
    iar putinii reprezentanti care stiu si le pasa....mai bine sa ramina aici ca sa ne traga pe toti din "sistem"...si sa promoveze

    RăspundețiȘtergere
  27. sunt exact de aceeasi parere....
    sunt de o nesimtire care depaseste orice limita...
    pe cine sa votez sau dintre cine sa aleg, ca sa....
    nu ma reprezinta acesti ignoranti nesimtiti!
    nu ma duc la vot, este protestul meu fata de nepasarea lor....

    RăspundețiȘtergere
  28. Eu una... chiar as vrea sa merg... dar, principala problema este ... "Eu cu cine votez? ..." :)), da... asa cum zicea cineva mai sus, nici eu nu mai urmaresc de ceva timp stirile... sau orice emisiune cu politicieni, dar acum cu alegerile, am zis ca... ar fi cazul sa ma informez... sa nu merg acolo si sa stau ca "boul la poarta noua" cu stampila in mana! Dar... surpriza... sau, poate ca nu a fost tocmai o surpriza ... poate chiar ma asteptam la asta ... nu mi se pare ca ar fi vreunul care sa merite sa fie votat! Cat despre votul uninominal... nici nu vreau sa ma gandesc la asta ... daca o sa se ajunga vreodata la asa ceva... o sa fie un circ la tv... si tot mai multe "descoperiri recente" de politicieni corupti!

    RăspundețiȘtergere
  29. IR,


    cu un pic de rafinament interpersonal si un ton mai decent ai putea sa te faci maybe chiar si placuta.

    RăspundețiȘtergere
  30. Nu esti singurul, dar e posibil sa ma razgandesc (depinde ce apuc sa citesc pana sambata/duminica(?))

    RăspundețiȘtergere
  31. @IR,

    Exista o problema in gandirea ta :) poate sti ce sistem de vot exista si mai stiu eu ce...felicitari...daca te faci parlamentar, poate o sa fi votat...dar tot nu ai spus nimic :) nuj ktzi din cei kre ii votezi stiu (si kiar inteleg)ceva mai mult dkt stie un licean...apoi...presupunem ca exista...tot nu inteleg cu ce influenteaza asta caracterul ,,marilo politicieni'' care nu au nici macar o idee in comun cu mine...si as avea mult de spus...si te'as cita si la faza cu ,,nu ma pot abtine'' ca,deh, ,,da bine la imagine''...si acelashi proverb e valabil si pt u...dar nu am de gand sa fac un lucru p kre il consider gresit si imoral...

    Nici o ofensa...

    RăspundețiȘtergere
  32. cam tarziu comentariul dar totusi.. Eu am implinit de curand 18 ani..si vreau sa imi exercit acest drept de a merge la vot cu toate ca nu cred in persoanele care ne conduc tara,sau cel putin se fac ca o conduc. Dar ma duc la vot si in semn de protest voi pune stampila pe toti, sa nu fac diferenta intre ei, caci toti sunt tot o apa si-un pamant-aceasi oameni cu aceleasi caracteristici, cu aceasi nevoie de inavutire cat mai rapida si cu depunerea unui efort cat mai mic. Asa voi avea satisfactia ca am fost la vot..cu toate ca votul va fi anulat..
    Este si acesta un mod de a privi "mersul la vot" :)

    RăspundețiȘtergere
  33. Anamaria,
    m-ai facut sa zambesc.
    Bravo !

    RăspundețiȘtergere
  34. mi se pare o alegere foarte justa si cred ca asa gandeste majoritatea populatiei tarii.nici eu nu m as duce daca as avea varsta pentru ca nu ar avea rost...
    cred ca o doua propozitii sunt definitoare pentru acest vot:"M-as duce la vot daca as bea doua beri inainte.Problema e ca nu beau alcool."-spusa de un profesor oarecare...

    RăspundețiȘtergere
  35. ma bucur ana :P
    am vazut numai acum mesajul..

    RăspundețiȘtergere
  36. Şi deţinuţii ies la vot
    Duminică, începând cu ora 8.00, şi la Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă (PRMS) Iaşi vor fi organizate alegeri pentru Parlamentul European şi referendumul pentru votul uninominal. "A fost contactat Biroul Electoral Municipal, care pune la dispoziţie urna de vot, conform procedurilor legale. Din totalul de persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Iaşi, 118 persoane private de libertate care nu sunt condamnate definitiv au dreptul la vot, iar dintre aceştia 19 au declarat că nu doresc să îşi exercite acest drept", a precizat Carmen Matei, purtătorul de cuvânt al PRMS Iaşi. (F.C.)

    Nu mergeti la vot dtagilor!
    Au altii grija de viitorul dumneavoastra.
    Nu vreau sa fiu rautacioasa cu negatiile voastre, dar ... daca detinutii ne voteaza viitorul, eu zic ca putem sta pasivi. Ce rost mai are sa ne ducem la vot? Ca sa ne plingem apoi ca suntem condusi de imbecili? Alesi de imbecili?

    RăspundețiȘtergere
  37. HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
    CENZURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  38. HUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
    CENZURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  39. Q, comentariile tale chiar nu isi au rostul aici. Mai bine te intorci in pestera ta, nu ai motive sa strici ceva frumos.

    RăspundețiȘtergere