[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 2 noiembrie 2007

Sinucigasul.Moartea dupa plutire(8)

Nu mai traise asta niciodata.Un val de caldura ii imbratisa tot corpul infasurandu-l bland.Era un sentiment de nedescris de culoarea laptelui si calduros ca o zi perfecta de mai in care nu bate vantul.Muschii se relaxau ca dupa un somnifer puternic si simtea ca sufletul i se largeste si devine o camera inalta ai carei pereti se extind pe masura ce caldura creste in volum, nu si in intensitate si peretii sufletului se departeaza unii de altii si camera se transforma intr-o sala care se mareste continuu pana cand peretii nu se mai vad, ochiul nu ii mai poate distinge si sala se transforma in camp si sufletul e camp, e iarba, e cer, e iubire.

Atat de mult spatiu se facu inauntrul lui incat pierdu notiunea timpului si a locului unde se afla si lacrimile tisnira firesc din ochii obositi de spectacolul unei vieti obisnuite si incepu sa planga bland si constant fara sa realizeze ca radiaza iubire. Caldura insa nu se oprea si aproape ca incepu sa-si simta sangele alergand prin vene. Era o senzatie de goana furibunda la care nu se gandise vreodata.

Oamenii stau pe loc dar sangele lor goneste neintrerupt, isi spunea cuprins de cea mai frumoasa stare pe care o traise .Si de parca toate astea nu erau de ajuns, caldura, sufletul, iubirea si circuitul sangelui se unira brusc intr-un flux si mai puternic si mai ametitor de necontrolat si caruia pur si simplu nu i te mai puteai opune desi el si-ar fi dorit pentru ca era rusinos de felul lui dar acum nu mai era loc pentru jumatati de masura caci o forta necunoscuta care ii revela simturile forma in gatul subtire o galusca de cuvinte care expolda fara ca el s-o poata controla sau directiona.Un sunet ascutit traversa aerul pana in strada:

Baaaaaaaaiiiiiiiiiiiii fraaaieeeriiiiilooorrrrrr!!! Nuu inteleeeegeeetiiii ca e voorrrba de iubireeeeeee???!!!!Nu intelegetiii baaaaiii ca ne asteapta undeva dupa colttt???? E vorba de iubireee maaaa!!Nu intelegeti ca la toti ne e dat sa iuuubim??Absolut la toti? In mod egal maaa!!!
Jumatatiilee noastreee ne asteaptaaa dar noi ne ratacim, orbecaim in intuneric maaaa!!!!

Dumnezeuuuu e iubiireeee maaaa!!!!Nu intelegeti ca e atat de simplu???!!!!Nu e nimic mai simpluuuu baaiiiiii va rooog!!!Nu intelegeti ca trebuie sa luptaaaammm sa iiesiiim din intuneriiiccc ca sa ne gasiiimm unii pe altiii baaaiiiiii!!!Undee ill cautattttiii pe Dumnezeuuu???!!! E simpluuuu!!!!Dumnezeu vrea sa ne luptam sa gasim iubireeeaaa maaa!!!!Diavolul e in noi si ne face sa ratacim in inntuneric!!!!Voi nu intelegeti ca Diavolul strica puzzle-ul!!!??? Nu intelegeeeeeti ca Noi suntem Diavolul sau Dumnezeu????!!!!!!!Nu intelegetiiii ca trebuieee sa cauttttammm?????Universul e in fiecareeee dintre nooooiiiii baaaaaaaiiiiiii!!!!Nu e filosofieee baaa!!!!Trebuiee sa ne iubiimmm intelegeti???

Pe masura ce striga forta crestea in el mai puternica tot mai puternica dar nu era de ajuns pentru a se face auzit.Sunetele erau prea slabe pentru a traversa intreaga distanta pana in strada. Ii lua mult timp pana cand realiza printre lacrimi ca nimeni nu il aude acolo jos...

28 de comentarii:

  1. ce trist..are dreptate..totul e iubirea...totul

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar Tudor, personajul tau vorbeste despre iubire dar el nu stie sa iubeasca. Daca ar stii, nu s-ar mai gandi la sinucidere...Si sincer, nu cred in revelatii pe marginea blocului...ca sa inveti sa iubesti trebuie sa traiesti..si nu oricum...

    RăspundețiȘtergere
  3. Cat este de plauzibil,e mai putin important...ar putea exista multe motive pentru care el are aceasta ,,revelatie",dar sunt toate discutabile...este importanta acesta concluzie :)este foarte importanta, si defapt e singurul scop pt care mai merita sa traim.E scopul pe care il uitam atat de des...

    Tudor,asa cum iti sta in fire, ai tras o noua concluzie, unora ne-ai adus aminte simplul adevar...imi amintesc iar acele cateva textulete ale lui Paler pe care le'am citit mai mult intamplator...si ma minunez cum puteem tine minte Steaua-Barcelona,dar uitam cele mai simple adevaruri...Felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce adevar simplu, si cum ai spus ca noi suntem diavolul sau Dumnezeu, ca iubirea e in noi si peste tot!!! Il apropii de Dumnezeu pt ca il trimiti la El?
    Eu nu cred ca iubirea se invata, eu cred ca noi de nastem cu ea si chiar cred in momente care iti dezvaluie adevaruri nestiute sau uitate, momente care exista pt a ne trezi la realitate si pt a ne aminti de noi...

    Esti tare, dom'le!;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multi dinte noi am uitat ce e aia iubirea ..si care e scopul nostru adevarat ..Pana la urma cel mai mult in viata conteaza iubirea ..acea strangere de mana pe care nu o uiti , acea privire sincera ...Nu conteaza cine sunt , de unde vin , ce au facut atunci cand cele doua suflete perche se intalnesc..

    RăspundețiȘtergere
  6. Suntem atat de inecati in mlastina preocuparilor de zi cu zi,grijile ni se intiparesc pe fata inca din adolescenta,devenim niste copii batrani,maturi dar goi de continut,ne prefacem ca suntem niste oameni responsabili mintindu-ne singuri cu iluzia unui sens pe care il cautam in material,incat uitam de noi.orasul,orasul despre care u tudor vorbesti foarte bine intr-o melodie,ne sugruma cu vartejul lui insetat de suflete inocente si pline de speranta.marea de claxoane(bucurestiul este primul intre ultimii..)'aglomeratia,traficul,fetzele disperate obosite si golite de sange,bestiile anesteziate sau fioroase din jurul tau,toate acestea sunt o realitate dura si trista daca ai ghinionul sa stai mai mult in acest oras.si printre toate astea,unde-i iubirea catre care tanjeste si tanarul din povestea ta?..intrebare retorica..se straduieste timid sa iasa la suprafata,sa se arate la un colt de strada,intr-un apartament banal;mai vezi un film frumos ,mai asculti o melodie,sufletul iti zburda de bucurie ca s-a regasit pe sine plin de speranta...dar oare cat dureaza acest sentiment?va spun eu:dureaza cat iesi in strada sa cumperi ceva de la buticul de vizavi;da,atat de trecator si fragil un sentiment atat de peren precum iubirea.e nedrept si iti continui viata cu 'binele si raul jucand in jurul tau'('epilog').sunt constienta de cat de pesimist suna cele de mai sus,insa te asigur ca sunt o optimista convinsa(cel putin asa imi spun prietenii mereu),insa nu sunt oarba.incerc sa nu imi las sufletul sperantele si iubirea pe care o simt in mine sa sa imi fie pervertite de lumea asta'moarta'.si pentru asta,nu sunt singura:sunt prietenii mei,familia,cartile,o piesa buna de teatru si last but not least MUzica celor ca tine,tudor.ai dovedit aseara in maxx inca o data ca muzica ta e cu mesaj si o sursa inepuizabila de fericire pentru cei ca mine;ai electrizat toata masa aia de studenti pana atunci neinsufletita si pasiva in tineri fericiti...astept albumul vostru din februarie,iar pana atunci mai tocesc cdurile mai vechi cu voi.intr-un fel de incheiere,deocamdata un mesaj optimist:tanarul din povestea ta se regaseste in fiecare din noi si el mai are o speranta atata timp cat exista oameni ca tine in jurul lui metarmofozati in muzica ,o carte,un teatru,un zambet orice..

    RăspundețiȘtergere
  7. @ daria
    iubirea nu se invata, iubirea se simte. nu trebuie sa o traiesti ca sa o stii.

    trebuie sa lupti pentru adevarata iubire, nu trebuie sa te lasi condus in viata de factorii ce te pot influenta. daca stii ca poti fi fericit, trebuie sa faci orice pentru a fi mai aproape de acea stare, fara de care viata nu are nici un rost. e bine sa stii ca gasesti intotdeauna fericire acasa.
    nu exista fericire adevarata fara o jumatate alaturi. acea jumatate trebuie sa fie cea mai aproape de modul tau de a fi fericit.

    RăspundețiȘtergere
  8. celor care cred ca lumea asta cu iubire va scapa :)

    RăspundețiȘtergere
  9. John Constantine - nu stiu de ce

    RăspundețiȘtergere
  10. Nu! Nu intzelegem ... de ce stii si tu!

    RăspundețiȘtergere
  11. E un tăntălău. Şi-ar merita moartea, numai că mă gândesc şi la ea. Ar aştepta o viaţă după el, neştiind că neghiobul a renunţat.

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Salut...Tudor,veniti cumva la bal la Cibernetik,in Crystal JOI 8nov??..vreau sa fiu sigura pt ca v-am ratat la balul din Maxx si mi-a parut atat de rau..Te poop si astept raspunsul tau:)..mc

    RăspundețiȘtergere
  14. Poate a investit prea mult iubirea in tipa pe care o iubeste, nu i-a declarat dragostea, si ea inca il vede ca pe unul normal, ca pe un trecator cand el si-ar da viata pentru ea si a investit toata dragostea in ea si nu mai stie sa iubeasca!

    RăspundețiȘtergere
  15. Tudor stii ce as fi curios sa stiu! Toate aceste sentimente ce le traieste sinucigasul le-ai trait si tu?

    RăspundețiȘtergere
  16. alexa
    pe 8 Vama va fi la Craiova ...
    uite-te pe Calendaru Vama din dreapta paginii :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Ce bine ca ai intrebat de muzica!

    RăspundețiȘtergere
  19. Cineva imi spunea ca nu se mai merita sa vorbesti despre iubire. Ca iubirea-i un cliseu.
    Eu i-am raspuns atunci ca cel mai mare pacat al unui om e sa NU vorbeasca despre IUBIRE.
    Si atunci a tacut.

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi place mult cum exprimi sentimentele care-l incearca pe sinucigas... cum reusesti sa gasesti o ordine a gandurilor lui si cuvintele potrivite pentru a le descrie. Foarte misto!

    RăspundețiȘtergere
  21. Exista sinucigasi care nu spera sa fie salvati sau sa se intample ceva...orice macar in ultima secunda...ceva ce i`ar face sa reununte? cat de multi au renuntat pentru ca, in timp ce erau in afara balconului, tinandu-si respiratia, au auzit telefonul sau vocea pe care o asteptau? Sinucigasul tau o sa fie salvat?

    RăspundețiȘtergere
  22. dumnezeu e iubire??...da, asa este...

    imi pare rau pentru aseara...nu e vina voastra. organizarea a fost foarte proasta. eu am aflat de concert abia ieri cand treceam prin centru si am vazut amplasat un cort cu studentiada...pe care era lipit un singur afis - concert vama...cu o floare nu se face primavara...

    RăspundețiȘtergere
  23. nu mai urmeaza moartea dupa plutire 10? mi-e dor sa-l citesc.
    iarta-ma.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Sinucigasul, trecand vis-a-vis de natura aceasta a sa, si analizand mai degraba ceea ce simte, trairile si gandurile, atat cat si cuvintele... nu sunt ale lui. Asa-i? Sunt sigura ca l-ai citit pe Ion Creanga. El a folosit o metoda... sincera sa fiu nu-mi amintesc denumirea, dar in esenta e vorba de imprumutul personalitatii tale unui personaj transpus inr-o opera, intr-o fantezie. E un " TU" usor modificat in exterior. Are aceleasi caracteristici doar ca e privit ca o creatie imaginara, deci ireala- tu- persoana devii el- personaj. Ca o concluzie: sinucigasul e transpunerea ta... ? astept un raspuns... doar din curiozitate, ca o confirmare.

    RăspundețiȘtergere