[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 12 noiembrie 2007

Sinuigasul.Moartea dupa plutire (9)

Pe masura ce striga forta crestea in el mai puternica tot mai puternica dar nu era de ajuns.Sunetele erau prea slabe pentru a traversa intreaga distanta pana in strada. Ii lua mult timp pana cand realiza printre lacrimi ca nimeni nu il aude acolo jos.Ca impins de un arc se intoarse si sari inapoi pe bitumul terasei apoi o lua la fuga spre usita care dadea in camera liftuluisi de acolo in casa sarii. Gonea sarind cate doua trei trepte si in mai putin de un minut ajunse in strada.

Se repezi ca scos din minti in mijlocul traficului.Masinile stationau si se puneau in miscare la rastimpuri rare in perfecta contradictie cu agitatia de care era cuprins sinucigasul. Ca si cum ar fi descoperit ceva epocal fara de care umanitatea nu si-ar mai fi putut continua existenta se invartea ca un titirez printre masini incercand cu disperare sa capteze atentia intregului trafic o data.

Din masinile lor cu radiourile date la maxim pe diverse frecvente oamenii priveau degajati, nepasatori, scarbiti sau curiosi agitatia muta a unui baiat cu alura de ratat si ochi de nebun. Fiecare incerca sa-i evite privirea ca si cum contactul vizual direct i-ar fi conectat la o grozavie de care vietile lor nu aveau nevoie. Asa ca oamenii se fereau de privirea nebunului.Dar el nu se lasa. Alerga haotic printe masini strigand din ce in ce mai vlaguit, cu corzile obosite fara sa se mai poata uni in a forma un sunet care sa se transforme in cuvinte. Gatul lui emitea din ce in ce mai slab asemenea unei lanterne care isi pierde bateria. Dum...zeu e bi ii ee ngetei..maa tt oul eedpre iu iiree..lacrimi de neputinta tisneau din ochii obositi dar nu vroia sa abandoneze ideea de a convinge lumea ceea ce transforma totul intr-un spectacol grotesc...

16 comentarii:

  1. din intamplare ascultam Sonata Lunii de Beethoven in timp ce am citit textul. ai impresia ca vezi o scena dintr-un film, cu fondul muzical care se potriveste aproape perfect... iar Sonata Lunii s-a terminat cand am terminat si eu de citit... :) frumos, tudor, frumos, dar saracul baiat... e asa trist... si ce doare este indiferenta oamenilor din jurul tau. Poti sa mori, nimeni n-o sa sara in ajutorul tau, oamenii sunt inveliti in egoism, traiesc doar pentru ei...

    RăspundețiȘtergere
  2. Greu îi poţi determina pe oameni să se descătuşeze de individualism şi de prejudecăţi şi să trăiască...

    Chiar dacă personajul s-ar fi sinucis, empatia nu s-ar fi manifestat la toţi. Pentru unii ar fi rămas doar o altă tragedie demnă de ştirile de la ora 5. Care s-ar fi pierdut în uitare imediat după cele de la 7.

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. "De ce nu sunt un rege sa sfarm cu-a mea durere,
    De ce nu sunt Satana, de ce nu-s Dmunezeu,
    Sa fac sa rup-o lume ce sfasaie-n tacere
    Zdrobit sufletul meu" - Eminescu

    Prevad un final tragic in continuare, si nu neaparat legat de moartea lui...

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu nu cred ca finalul mai poate fi tragic...dupa tot ceea ce a facut acest ,,sinucigas'' care ,spre fericirea noastra, a inteles inainte de a se arunca ce are de facut...a inteles ca nu ar trebui sa abandoneze lupta...e o lupta...asta in care incerci sa faci oamenii sa vada singura realitate ce ar trebui vazuta...sa isi aduca aminte motivul...pentru ca uita de ce traiesc...si nimanui nu ii mai pasa, totzi se lasa dushi de val...si cei care inca mai lupta...vor ceda pe rand...daca nu...daca nu vor incepe sa viseze,macar cu o jumatate de ochi...ce paradox: pentru a vedea realitate e nevoie sa visezi...Felicitari Tudor...o noua capodopera...care ne invatza despre viata...prin asta si prin multe altele ,ai oferit raspunsuri...ai salvat vietzi...

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. imi place foarte mult seria Sinucigasul.Moartea dupa plutire ... ma uit zilnic pe blogul tau sa vad daca mai apare o paranteza (10); (11); (12); etc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Tragedia cea mai mare s-a produs deja, nu mai era nevoie de pasul decisiv de pe bloc care ar fi insemnat de fapt "salvarea" lui.

    Povestea lui e f trista pentru ca nu stie ca iubirea lui Dumnezeu (agape) e singura ce nu doare.

    Pentru ca iubirea (eros) nu este indeajuns...

    RăspundețiȘtergere
  9. eu vreau sa vad cine supravietuieste pana la 1 ianuarie 2008, fara a fi ajutat de vreo clinica ambulanta..
    best regards

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. hai,Tudor,nu mai scrii? vreau sa stiu ce se mai intampla... :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Am observat la un moment dat schimbari in muzica lui Tudor Chirila care m-au facut sa tresar. Ma bucur sa constat pe blogul sau ca nu m-am inselat. E bine ! :)

    O dedicatie pentru toti sinucigasii plutitori :

    http://www.youtube.com/watch?v=LmeDILoBdAo&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  14. tragic..foarte tragic

    http://games-database.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere