[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 6 mai 2008

Demonstratie impotriva violentei domestice

9 comentarii:

 1. as participa cu mare drag... distanta e mare si n'am cum ajunge la Bucuresti... :-<...

  RăspundețiȘtergere
 2. Chiar crezi ca o mana de oameni poate schimba ceva pentru niste femei care STAU DE BUNAVOIE cu o persoana ce le capaceste regulat ? Pot oricand pleca de acolo, dar ceva anume le tine; fie acest ceva si prostia.

  RăspundețiȘtergere
 3. eu zic ca ar trebui de fapt facuta o campanie de educare a femeilor pentru ca dejeaba incercati voi sa le ajutati daca ele nu se vor ajutate..."il iubesc nu pot sa-l parasesc" si ce daca? are rost sa stai cu cineva care nu te iubeste doar pt ca tu il iubesti?pt ca daca in relatie intervine violenta nu se mai poate spune ca acolo exista iubire din partea "iubitului" sau "sotului"


  de asemenea ar trebui educati parintii cum sa-si creasca urmasii si sa se evite ideea de "eu te-am facut eu te omor".educatia nu se face cu bataie iar respectul nu exista atunci cand intervine frica...deci parintilor ar trebui sa li se puna intrebarea: "vreti sa fiti temuti sa iubiti,respectati?"  ambele parti atat agresorii cat si victimele ar trebui sa inteleaga ca acolo unde exista violenta nu exista nimic deci atat victimele cat si agresorii ar trebui sa nu se mai incapataneze sa "iubeasca" asa...

  RăspundețiȘtergere
 4. apa de ploaie....stiu ca sunt poate la fel de vinovat prin indiferentza de care dau dovada neparticipand la astfel de manifestatii(gen: violenta domestica,incalzirea globala,impotriva avortului...etc), dar nu cred in puterea poporului.....nu suntem bagati in seama...avem exemplul revolutziei de acum 18 ani shi ceva....avem inradacinata puternic in noi mentalitatea de "miserupisti" shi in inversa proportionalitate arma legii. Peshtele de la cap se impute, sau in cazul nostru, al romanilor, de la capete. Pana nu avem legi drastice impotriva acelor nenorociti care se preteaza la astfel de fapte josnice si atata timp cat exista coruptie....apa de ploaie.

  RăspundețiȘtergere
 5. Exista fundatii in Romania care asta fac de ani. Si o fac cu multa seriozitate si cu foarte multa daruire. Sensiblu este una dintre ele.
  Exista insa o relatie intre victima si calau care nu se poate aborda dintr-o perspectiva atat de simpla, a prostiei.
  Ai dreptate insa cu parintii, de regula un individ agresat fie verbal, fie fizic, a fost crescut intr-un mediu in care el insusi a fost agresat.
  Mai ai dreptate cu formarea conceptelor de baza. La capitolul asta imi pare rau ca trebuie sa amintesc, barbatii romani au cel mai mic respect fata de 'femeie' din toata Europa.
  Recomand din toata inima celor care au parinti violenti sa citeasca "Murmurul fantomelor" - Boris Cyrulnik. Vor porni mai usor pe drumul rezilientei.

  RăspundețiȘtergere
 6. daca as fi fost din bucuresti as fi venit, in principal pentru ca simt nevoia sa fac ceva dar de multe ori nu imi dau seama ce....oricum, totul porneste de la lipsa de gandire a femeilor... multe amana momentul la infinit "astept sa imi gasesc o slujba ca sa pot intretine copilul", desi nu vor cauta nicio slujba.."astept sa termine copilul liceul, sa ia bacul, sa intre la facultate si dupa aceea il parasesc" si nici asta nu se intampla ... asta pentru ca se complac in situatia asta si nu le poti obliga sa isi paraseasca familia..pentru multe dragostea chiar este oarba si inca mai spera ca sotul nu le va mai bate... nici asta nu se intampla insa

  RăspundețiȘtergere
 7. tocmai am vazut demonstratia...vreo 8 fete in rochii de mireasa "custom made" - a se citi identice, vreo 10 simpatizante si cam 6 jandarmi. :)

  RăspundețiȘtergere