[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 5 mai 2010

Decizie Irevocabila

Pentru ca luna mai este cea mai frumoasa din an, am hotarat sa petrec in aer liber, nefacand nimic constructiv, cel putin doua ore pe zi. Nu vreau sa las 2010 sa treaca fara sa profit de aceasta luna. Va sfatuiesc sa faceti acelasi lucru si, credeti-ma, va vorbeste un workaholic. Aminitirile nu se pot construi intre patru pereti sau numai intre patru pereti. Cu siguranta nu-mi permit sa-mi bat joc de luna mai. Inspiratia si motivarea vin si din repaosul atat de necesar mintii. Stiu ca e greu de aplicat, mai ales ca suntem intr-o perioada in care muncim de trei ori si castigam o data.

Si daca ne luam la tranta cu timpul? Si daca incercam sa nu mai alergam cot la cot cu masele? Si daca nu mai livram conform deadline-ului. Si daca facem ca lucrurile sa mearga conform unui bioritm cara sa ne lase sa TRAIM?

In luna mai, imi sun prietenii si ii scot pe terase la pranz. La o bere seara. Ma plimb, alerg, dau o fuga pana la mare intr-o dimineata si verific vantul.
Poate c-o sa citesc prin parcuri, poate c-o sa pierd vremea facand poze sau visand la proiecte.

Si poate c-o sa am un mai plin de amintiri. Si poate ca timpul n-o sa-mi ia nimic, de fapt. Poate ca o sa-mi DEA intreit. Timpul curge impotriva mea atat timp cat eu fac parte din marea masa care lupta cu el. In luna mai am sa pacalesc sistemul. Si am sa castig.

Inca ceva. Si eu il astept pe Joshua Bell. In straie de sarbatoare.

24 de comentarii:

  1. e clar, n-ai timp de schimburi de experienta dar eu iti trimit totusi o invitatie

    http://zbateri.blogspot.com/2010/05/schimb-de-experienta-blogspotcom.html

    RăspundețiȘtergere
  2. A wise decision. Cati isi mai permit sa "piarda" timpul asa? Prefera sa-l "castige" in alt mod, facand uneori ceva ce urasc sa faca.

    RăspundețiȘtergere
  3. excelent:)... sanatate curata:)!

    RăspundețiȘtergere
  4. ti-as fi spus lucrul asta inainte daca te-as fi cunoscut.

    :) oamenii lupta pentru bani si uita de ce traiesc.

    hai la cluj sa vezi ce satisfactie ai cand mergi la mare de la asa distanta...sau cand pleci in timisoara doar sa stai in camin, sau in deva la cetate...

    RăspundețiȘtergere
  5. ...am vrea sa venim si noi la Bucuresti, in luna mai, ca "sa verificam vantul", insa din alte motive:

    http://jumatati.blogspot.com/2010/05/ac-dc-dont-have-chance-to-meet-me.html

    Fiecare cu suferintele sale!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma faci sa si rad, pentru-ca tocmai asta am facut eu astazi, am rupt o ora de mai :)))))

    Uite acilishea` :)

    http://anaalexandrescu.blogspot.com

    servus!

    RăspundețiȘtergere
  7. cand te scot la o plimbare cu bicla? :D

    RăspundețiȘtergere
  8. Ar fi bine sa facem asta mereu.Nu doar in luna mai.Vara trecuta,luna august a fost luna mea de ratacire prin amintiri.Si a fost frumos.In durere si in vise.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Asta asa e, emmyema, numai ca vezi tu.. in luna mai, totul e crud, totul e nou.. totul prinde viata... pana si noi prindem viata..

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu este usor de ignorat timpul dar se poate invata.

    http://lifecare-juliax03.blogspot.com/2010/04/timp-cartita-spatiului-care-sapi-gauri.html

    RăspundețiȘtergere
  12. Ne predam armele si timpul nu se mai simte amenintat si asa se incheie o lupta ce n-are sfarsit... Haide sa traim luna asta.. sa incercam sa traim tot anul...multumim, Tudor

    RăspundețiȘtergere
  13. In mai, eu mi-am propus sa cumpar cat mai multe flori. Sa nu treaca zi in care sa nu am flori in vaza. Sa pot sa ma uit la ele si sa zambesc indiferent de ce probleme ma framanta. Sa-mi aduca aminte sa fac acelasi lucru ca si tine - sa-mi petrec timpul cat mai mult in aer liber.

    „Floare de mai, fierbinte ca iadul, rupta din rai...”

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu am adoptat metoda asta de cativa ani si merita :) Dar nu doar in luna mai. Incerc s-o aplic mereu.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ce bine ar fi daca n-am mai fi prinsi in rutina serviciului, in rutina timpului si am putea petrece zilnic cateva ore bucurandu-ne de primavara, de ciresi ce tocmai au inflorit....

    RăspundețiȘtergere
  16. :)citesc in pauza de masa in fuga, prind putin timp seara sa te mai aud cantand si ma staduiesc sa mai postez ceva dupa un tel rapid....ai mare dreptate! traim haotic...de fapt, cred ca am uitat sa traim!
    Nu suntem decat niste mici robotei angrenati intr-o big factory care muncesc si muncesc si atat.
    GATA, ai dreptate nu mai pot sa fiu unul dintre roboteii de Pipera. Trag aer in piept si ma opresc....inainte de a fi prea tarziu

    RăspundețiȘtergere
  17. Uite d'aia m-am nascut in luna mai ... e cea mai frumoasa... este exact luna cand revin la viata... ies din casa, lenevesc in parcuri, citesc pe terasa la soare...ma bucur ca nu sunt singura care simte asta...

    RăspundețiȘtergere
  18. Intr-adevar cea mai buna metoda de a invinge timpul insensibil este sa-l ignori si sa tii seama doar de timpul tau interior,acea durata sensibila care difera de la un individ la altul si care ne permite sa construim vise ...

    RăspundețiȘtergere
  19. foarte frumos.
    si asa e, luna mai e speciala si conectarea cu natura e foarte importanta pentru felul in care ne simtim zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  20. ce n-as da sa pot sa stau si eu pe o banca in parc in mai, sa ma plimb pe stradute linistite sa ma bucur de razele de soare...dar din pacate se aproprie bacu' si chiar trebuie sa invat... asa ca bucura-te tu de luna mai si pentru mine:)

    RăspundețiȘtergere