[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 5 iulie 2008

A fost 4 iulie.Mi-e scarba

Sa-i stea putin in gat ciresele aluia care a dat aprobare pentru blocarea arterei Kiseleff vineri 4 iulie de ziua americii. Slugarnicica la adresa unaei "puteri" care nu e in stare sa-si asume "lupta impotriva terorismului" si blocheaza traficul unui oras deja gatuit.
ma intreb ce s-ar fi intamplat daca sediul resedintei ambasadorului americii la paris era plasat adiacent Champs Elysee-ului. ce-ar fi facut autoritatile pariziene? Sau ce-ar fi facut francezii daca Teo Peter al lor murea nevinovat intr-un accident stupid provocat de vreun soldat nefericit in caz de ebrietate? Iar aici nu se pune problema actiunii ci a reactiunii care in cazul nostru nu exista. Sunt revoltat si niciodata nu mi-a venit sa strig mai tare; "americanii-s de vina futu-i in gura sa-i fut"..Din pacate realizez ca adevarul e in partea opusa si anume la romanii care dau autorizatii de functionare. Si asta face acest popor de la gelu si menumorut incoace. Le dam smecherilor autorizatii de functionare. Ghiciti unde sunt expuse cele mai importante opere ale lui Brancusi? Nu e greu e pentru clasa a doua: la paris si la los angeles.Pentru ca la Targu Jiu pe Coloana Infinitului scrie scrijelit de un briceag "nicu + georgeta = love"

27 de comentarii:

  1. Americii cu a mic. Licenta literara, sugestiva figura de stil. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. noi intotdeauna am stiut sa ii supraapreciem pe altii...in schimb cand vine vorba de noi,stim doar sa ne subapreciem si facem toate demersurile posibile pentru a-i lasa pe altii sa ne conduca actiunile...ca deh...noi ne consideram incapabili...:|:|:|:| io una's revoltata:|!

    RăspundețiȘtergere
  3. trist...dar adevarat.dar totusi sa nu ne mai plangem.pana la urma nu exista tara fara uscaciuni:|:(

    RăspundețiȘtergere
  4. Si totusi..americanii stiu cand e ziua nationala a Romaniei??? Nici macar romanii nu stiu...

    RăspundețiȘtergere
  5. " a doua zi primesc un telefon ... a murit americanu` " ( asta daca isi mai aminteste cineva reclama cu piticii si americanu )

    ideea e ca am luat ce e mai prost de la ei :) majoritatea dintre noi suntem niste lingai si nu inteleg de ce trebuia sa sarbatorim si noi cu mare fast ziua de ieri ... :|

    RăspundețiȘtergere
  6. fuck NATO,fuck george bush si pe aia de la bucuresti care au blocat traficul...the Romania is my country!;))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce bine ca nu-s din Bucuresti :) Si totusi, sunt roman

    RăspundețiȘtergere
  8. " and I said Romania is my country.."
    e trist sa vezi ca americanismele ne-au invadat tara: nu ne mai intereseaza de Dragobete, cat timp avem inimioare de " Valentains dei"..uitam cand e ziua noastra nationala, dar nu conteaza, cat timp putem sarbatori ziua alora. ce mai conta un bulevard inchis intr-un Bucuresti dea sugrumat?!?:|

    RăspundețiȘtergere
  9. A se citi romaneste, [love] :)
    Trist ...

    RăspundețiȘtergere
  10. Rice tocmai a declarat ca e "mandra de invadarea Irakului"...

    RăspundețiȘtergere
  11. interesant e faptul ca, ceasul "vostru" e cu o ora in urma :))poate ca asa s si romanii: cu o ora in urma fata de mizeriile societatii si asta ne face sa reactionam mai greu... si apoi pe Brancusi il admira intreaga lume, la paris si los angeles, in tg-jiu il admiram doar noi...
    in momentul in care vb despre politica inseamna ca faci parte din ea... si asta nu e bine... mai greu se poate schimba ceva in bine in lumea asta, si cu atat mai putin prin politica...
    si eu ma intrebam zilele astea de ce "black people" nu si fac facultati in tarile lor daca se cred asa destepti? asta, dupa o discutie cu niste colegi de culoare care afirmau ca nu prea se studiaza la noi in tara... pe unii ii incanta aparatura spitalelor si nu felul cum vb cu pacientii sau cat de bine reusesti sa le intelegi problemele. si asa e si cu americanii... cel mai frumos ar fi sa ajungem sa i iubim pentru simplu fapt ca sunt oameni... lumea duce lipsa de iubire... iubire de OM, poate daca am sti sa ne apreciem si sa ne respectam lucrurile ar fi mult mai simple... si aparatura isi are rostul ei ;)

    RăspundețiȘtergere
  12. Mie nu-mi plac americani deloc.Ii urasc.parca sunt totzi facuti de aceasi mama si sunt asa de inapti si obezi.Rau e sa fi american cu toate porcariile pe care le au iar noi romanii luam acele porcarii.
    "americani-s de vina,futu-i in gura sa-i fut!!!"asa e tudor

    RăspundețiȘtergere
  13. Mda... si mie imi vine sa strig la fel "americanii's de vina, futu'i in gura sa'i fut". ironia sortii face ca asta e prima mea vara petrecuta in America, intr-un colt uitat de lume si mai ca imi vine sa urlu si sa iau avionul inapoi spre casa... Imi zic insa ca mai stau trei luni si apoi... gata.

    RăspundețiȘtergere
  14. futui in gura sa-i fut de americani cu hot dog-ul lor si sida.

    RăspundețiȘtergere
  15. am vazut azi in magazine o marca de pila de unghii si chestii din astea.. AMERICAM WAY. :|

    RăspundețiȘtergere
  16. nu cred ca esti singurul caruia ii e scarba de cum a fost 4 iulie.
    un cacat.
    asta e romania.

    si totusi, ti-a placut la Keiser Chiefs ?
    erai foarte... prins. :)

    RăspundețiȘtergere
  17. nu cred ca esti singurul caruia ii e scarba de cum a fost 4 iulie.
    un cacat.
    asta e romania.

    si totusi, ti-a placut la Keiser Chiefs ?
    erai foarte... prins. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. hahhahahaahahaha!!!!
    cate spirite s-au incins pe aici...
    Americanii nici macar nu ne pot localiza localiza pe harta, asa ca hai sa-i lasam sa se bucure de artificiile lor,sa ne stresam mai putin si sa ne uitam mai bine in curtea noasta.
    iar pt "nicu + georgeta = love" tot americanii-s de vina?!



    Intotdeauna am admirat puterea cuinteleor tale si felul in care poti "manipula" atat de multi oameni

    RăspundețiȘtergere
  19. Tocmai m-am intors din Vama, deci habar n-am de tevatura din 4 iulie din Bucuresti. Eu am sarbatorit ziua Americii (nu ca eram constienta de eveniment) sub umbreluta, la soare cu ... coji de peste, vin si apa minerala ... iar acum totul mi se pare mai frumos. Propun sa-i trimitem pe americani in Vama, sa-si procure o doza de calm. Ahh ... si iti propun si tie, daca ai drum vara aceasta prin zona, sa treci pe la Gulag (prima/a doua terasa de pe plaja) sa le dai o bere baietilor de acolo. Toata plaja rasuna a Tudor Chirila o zi intreaga, de la ei :-)

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. draga ir, o mizerie scrisa pe o idee nu e egal cu zero

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. a da tare subiectul a fost ziua infantilitatii ziua parvenitilor,ignorantilor si a lasilor.
    N u vreau decat sa comantez la aadresa romanilor care au cantat imnul usa de 4 iulie.
    anul trecut de 4 iulie eram si eu in usa si ma cruceam cum oameni care abia reuseau sa scoata 2 cuvinte in engleza sarbatorea cantand imnul si fluturand steagul usa.Ma inteb ce rau asa de mare puteu sa patesca in tara natala petru a recurge la acest gest disperat pt mine.
    Chiar nu inteleg e ok ai emigrat in usa din motive financiare dar de ce? trebuie sa iti renegi originea?? de ce trebuie sa duci robotic mana la piept si sa ingani stalcit un cantec pentru care nu simnti nimic ??!! curios nici un psiholog nu a studiat acest gest uman .
    din partea mea cred ca e doar lasitate,acei oameni au cedat psihic nu poti adopta un alt imn decat cel natal rusinos e faptul ca nimeni nu cantarea in acele clipe devotamentul lor pt usa ori patriotismul nascut in americanii de ocazie.
    as fi vrut in acele clipe sa se cante "desteaptate romane"si sa ragisesc cantand,probabil as fi dormit linistit seara.
    In concluzie 4 iulie 2007 a fost o zi scarboasa pt mine,si poate treceam cu vederea dac imi arata cineva un american nativ!

    RăspundețiȘtergere
  26. Știu, e un comentariu care vine la 10+ ani distanță, dar ce să fac, acum am gasit articolul căutând pe net expresia "Americanii-s de vină".
    Ce vroiam să te intreb, și motivul pentru care scriu cu diacritice: urarea era cu "să-i stea puțin (un pic) în gât" sau cu "să-i stea Putin in gât"?

    RăspundețiȘtergere