[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 27 iulie 2008

Tati mi-a promis ca e e aici cand ma trezesc

Eugen mi-a spus ca trebuie sa traga pe dreapta.Intr-un loc in care se invarteau sute de moristi colorate. Plus alte suveniruri. Era o duiosie neintalnita de mine( in raport cu Eugen) felul in care privea concentrat elicele colorate cu gandul la micuta Ana. Ana cea mica este fetita lui Eugen. A dormit dupa-amiaza cu gandul la tati. Cand s-a trezit insa tati nu era acolo si a inceput sa planga. Copii se asteapta mereu ca tati sa fie acolo cand se trezesc. Oare de ce nu pot parcurge ei toate distantele din lume pret de-un somn? Eugen a ales elicea colorata si a urcat in masina. M-am uitat la el in timp ce invartea cheia in contact. Era relaxat.Nu, gresesc. Era linistit.

16 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. stii ce e grozav? faptul ca pruncii au capacitatea extraordinara de a ierta sincer si a uita greseala parintelui. Ei iarta uneori si palmele primite.

    Fetita cea mica a lui Eugen are cel mai frumos nume de fetita. Ana o va chema si pe a mea. Ca pe bunica.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Copiii"...cred ca din graba...

    Ei il asteapta mereu pe tati pentru ca mami e intotdeauna langa ei.

    RăspundețiȘtergere
  4. @ carmen -> Probabil nu ai auzit de noua generatie de mame care lucreaza, de exmplu, intr-o banca si pleaca de acasa la 7 dimineata si se intoarce la 9 seara, singura justificare fiind ca are leafa mare. Si oamenii din jur le respecta tot pentru ca au leafa mare si sunt niste mici dumnezei care le dau credite ca sa-si puna termopane.

    RăspundețiȘtergere
  5. @Ioan - ma lipsesc de respectul oamenilor, in cazul asta.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ carmen -> Si eu tot asa am facut. Am divortat de o astfel de mama care de dragul de a fi director la o agentie bancara cu 4 subordonati dintr-o localitate la 25 de km de casa a distrus un camin.

    RăspundețiȘtergere
  7. Discutia poate porni spre alt fagas, al emanciparii femeii - vezi, de regula femeile nu divorteaza de barbatii care pleaca la 8 si vin la 9 acasa, de la serviciu. E vorba de mentalitate - barbatii, da, pot fi la serviciu, femeile insa trebuie sa fie acasa, mame, sotii iubitoare. Daca sunt si femei de cariera e in regula, dar nu prea mult.

    Ideea e, in opinia mea, ca femeile si-au luat o palarie prea mare. Vor sa fie si mame, si iubite si femei de cariera in timp ce barbatii le privesc si le lasa se se descurce, ei isi vad de serviciul lor. Ca femeie emancipata si cu premiu in presa (ei, ce mai e un premiu?) pentru promovarea egalitatii de sanse intre femei si barbati - "Emanciparea post-cratite" - pot spune, cu parere de rau, ca am cam luat-o in barba, noi femeile. Timpul nostru are tot 24 de ore dar vrem sa le facem pe toate. Or, nu se poate sa fii si directoare si mama si sotie. Iar cale de mijloc nu prea e.

    RăspundețiȘtergere
  8. @ carmen -> Eu nu am spus ca barbatii au voie sa-si neglijeze familia. De ce trebuie sa reducem totul la sex si sexism ?
    Si eu am o afacere de condus si mi-am luat copiii cu mine si la contractari.
    Tin minte ca nu locuiam in Bucuresti si in 1994 cand fiul meu avea 4 ani si jumatate si ne-am dat jos din masina in fata la Sofitel, m-a intrebat "tati, aici suntem tot in Romania ?".

    RăspundețiȘtergere
  9. @Ioan.

    Serios ca n-am dat cu pietre in barbati. Ironia, printre randuri, era tot la adresa femeilor. Noi ne-am luat o palarie prea mare. Tot noi educam viitorii barbati. Si sotul meu a luat-o pe fiica noastra de la gradinita la serviciu. E bine sa fie un parteneriat. Ca nu e egal, asta e alta poveste dar important e sa fie. Cand nu e, mai bine deloc (casnicia, adica).

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. @ carmen -> Viata mi-a oferit norocul/ghinionul sa vad ca nu asa zisa cariera de salariat/afacerist sa-ti aduca implinirea. Iti trebuie atat de putin sa fii fericit !

    RăspundețiȘtergere
  12. moristi colorate...splendid.
    Eu ma uit dupa cel care s-a nascut aici dintr-o papusa.

    RăspundețiȘtergere
  13. carmen musat coman si ioan castil valeda cred ca mananca sandwichuri la caserola din benzinarii punct.

    RăspundețiȘtergere
  14. ana are cel mai scump si bun tatic posibil; e normal sa adoarma cu gandul la el si sa se trezeasca plangand ca nu-i langa ea...desi ea sta mai mult pe la valcea ...

    RăspundețiȘtergere
  15. @ puc -> Sunt un familist convins, un "rac" prin excelenta, hobbyul meu cel mai drag este sa bucataresc minuni pentru cei dragi. Chiat si italieni si italience au spus ca nu au mancat o pizza mai buna decat cea facuta de mine.
    Cand vei dori o reteta deosebita pentru peste, claxoneaza-ma ! ;)

    RăspundețiȘtergere