[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 13 noiembrie 2008

Celor care ridica piatra

Am inceput sa primesc mailuri agresive ca urmare a declaratiei din evz legata de post-ul "Sa-mi fie rusine.Sa ne fie rusine". Celor care vor sa ridice piatra le spun doar atat: Asteptati pana luni. Asteptati sa vedeti pe cine sustinem. Doar ati vrut actiune nu?

41 de comentarii:

  1. parerea mea este ca politica nu are ce cauta aici...
    destul ne macina viata in fiecare zi...
    sau poate ca ai vreun interes, cine stie?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. da i mai in kkt de politicieni de rahat, de te stresezi tu pe chestia asta, hai sa traim, hai sa zambim, hai sa nu mai privim inapoi, hai sa traim prezentul, hai sa hoinarim prin parcuri

    RăspundețiȘtergere
  4. vreun link spre articolul respectiv, anyone?
    Sper ca nu va exprimati parerea politicain presa. I`d rather stick to what I can do well.In cazul tau muzica. Arta. Call it whatever. Dar n-o pune in oala nepotrivita.

    RăspundețiȘtergere
  5. vorbea politicianul din tine?
    nu amesteca...

    RăspundețiȘtergere
  6. "politica nu are ce cauta aici?" ma fetelor, omu' are dreptul sa bage pe blog ce are chef, ca doar ii blogul lui. Si daca pe el il macina ce se intampla cu tara asta, asta posteaza. Ce va atata pe voi ... ca nu are ce cauta politica aici? E vina romanilor ca treaba merge cum merge, pentru ca ... asa cum sunteti voi sunt 99% din romani. Fie nu se prezinta la vot, fie nu sunt informati, fie nu le pasa ... si se mai mira lumea ca lucrurile nu merg bine. Visati voi arta si altele ... dar nu spuneti voi la om ca pune in oala nepotrivita!

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca votezi e rau, ca n-ai pe cine,daca nu votezi iar e rau ca ies tot ei.Atunci,ce e de facut?Eu nu votez cu nimeni si sincer ma bucur ca nu pot sa o fac.Sunt toti niste corupti care gindesc numai la buzunarele lor.Am spus!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tudor, ramai un mare idealist si pentru asta NU meriti mailuri agresive. Societatea romaneasca ucide idealismul si marginalizeaza idealistii. Si chiar daca mai exista OAMENI aici, in Romania, stiu ca nu au nicio sansa sa faca BINE, pentru ca la noi nu exista spirit comunitar. La noi se verifica zicala "Nicio fapta buna nu ramane nepedepsita". Romanii sunt o turma dezbinata, ratacita, macinata de interese marunte, de care profita ceata de politicieni si oameni de afaceri care invart PIB-ul cum vor ei, care au ca hobby joaca de-a legislatia. Si mie mi-e scarba...

    RăspundețiȘtergere
  9. e normal ca tudor sa scrie ce vrea ... e blog-ul lui.
    dar orice discutie, care are ca subiect politica, duce la cearta...
    asta vrem?

    sa dea domnul ca cineva din tara asta sau chiar tudor, sa aiba solutia salvatoare!
    acum avem nevoie de ea!
    sa vedem...

    RăspundețiȘtergere
  10. "politica nu are ca cauta aici"...modul in care a prezentat parerea lui scoate in evidenta arta.E o balada pe care n-a pus-o pe note muzicale, sunt ganduri pe care toti le-am avut si care uneori ajung sa rabuneasca si atunci ce faci? Scri pe blogul tau pentru ca sti ca sunt oameni care citesc, unii care chiar inteleg dincolo de silabe, altii care chiar simt pe pielea lor neputinta de care vorbeste Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  11. tot ce spune tudor e balada?

    RăspundețiȘtergere
  12. Salut Tudor,

    Sa stii ca nu esti singur si ca inca sunt multi aceia care iti impartasesc crezul spuselor tale. Iar eu ma numar printre ei. Daca pana in 16 Decembrie 1989 am suferit de sindromul fricii, al lasitatii, dar am renascut odata cu Timisoara, acum in anul de gratie 2008 ne complacem in a crede ca nu mai putem face nimic, ca cei care vor fi alesi vor fi aceleasi figuri cunoscute si arhicunoscute, iar tara va merge condusa si asa. Ceea ce lipseste acestei natii este unitatea ei, dorinta noastra de a ne fi mai bine, de a trai mai bine. Avem caracterele autentice in aceasta tara, dar pe care noi nu stim sa le pretuim, iar daca ajungem sa o facem, ne aducem aminte de ele atunci cand este prea tarziu. Ce trist...Totusi, exista solutii pentru a nu mai avea in parlament rebusisti, integramisti, adormiti si alte "podoabe" de genul acesta. Tara nu poate inainta cu asemenea creaturi. Aceasta tara are nevoie de legi, de legi drepte si nu create, inadins, sa fie ambigue. Dar pentru asta are nevoie de oameni competenti, de diplomati, de oameni inteligenti, si nu de anagramati, folcloristi si oameni care nici nu cunosc "ars retorica" atunci cand ne vorbesc de la tribuna unui parlament, daca isi mai aduc aminte sa o faca. Cum spuneam, exista solutii. Una dintre ele este boicotarea alegerilor, votul de blam. Este trist ca s-a ajuns aici, dar cum spune o vorba din timpuri trecute "Daca nu ai intelepti, sa-i cumperi", astazi ajungem sa ne dam seama de vorbele unui Corneliu Coposu, unui Octavian Paler (Fie-le tarana usoara!) sau mai aproape de noi, astazi, ale lui Dan Puric.

    Credinta si....alegere inteleapta (unde este cazul).

    RăspundețiȘtergere
  13. nu stiu ce aveti cu omul asta extraordinar.... daca vrea si el sa se implice intr-un anumit fel sa o faca. Avem nevoie de artisti acolo la conducere, poate asa devine si Romania o capodopera, asa cum a fost inainte de comunism, sau poate si mai si ... De cand cu comunistii (care sunt si azi la conducere) societatea romaneasca a devenit neinteresata de viitorul ei, s-a marit numarul "intelectualilor" de la putere. Nu mai avem nevoie de asa "intelectuali", avem nevoie de ceva fara ghilimele, ceva real. E bine cum zice Tudor, ca sa mergeti la vot si sa votati raul cel mai mic, ca poate o sa ajungem candva cand o sa schimbam - cu +. ca la matematica - cu - face + , nu? Trezirea compatrioti. :) Bafta Tudore, sa ne aduci ceva bun :)

    RăspundețiȘtergere
  14. M-am intalnit astazi la groapa de gunoi de care vorbeai cu alt om al strazii...era un roman fericit...n-are televizor..Se holbeaza la un tablou murdar cand ii e teama de singuratate ...si vede vapoare cu aburi, femei cu crinoline si baieti care se sterg cu batiste albe..curate..El atat isi doreste...batiste albe...curate...N-are buletin..n-are cu ce vota...eventual cu batista murdara

    RăspundețiȘtergere
  15. Ma bucur ca ai ceva a spune, si continua, cu cuvintele tale, Tudor.

    Am devenit generatia de consumeristi, care nu se mai uita decat in propria farfurie, de restul,ne-am cam lasat. Ca daca nu ne mai aude nimeni, de ce am mai schimba ceva. Succes

    RăspundețiȘtergere
  16. Traim intr-o tara ciudata? Ca orice om normal imi cumpar presa dimineata la ora 8-9. Am tot vazut la televizor in ultima perioada ca ziarul Adevarul se vinde impreuna cu o carte si prin urmare am vrut sa achizitionez si eu un exemplar. La chisc d-na de acolo foarte mirata m-a intrebat:Pei acum veniti? Se sta la coada de la ora 6, s-au batut pentru un exemplar am primit doar 3. Ii spun ca nu e nicio problema sa-mi dea ziarul fara carte si plec uimita spre job cu gandul ca in Romania inca se sta la coada pentru a cumpara ceva. Sincer nu ii inteleg nici pe cei de la ziar pentru ca au facut atata campanie publicitara pentru nimic, sa promovezi un produs pe care sa nu-l poti cumpara decat daca te trezesti ca pe vremea lui Ceausescu de la 5 si stai la coada ...Asta e tara in care traim unde nimic nu are logica, unde economia de piata exista doar in capul unora si unde ne intrebam:,,Eu cu cine votez?"

    RăspundețiȘtergere
  17. mai..nu inteleg ce au unii cu tudor..e blogu lui..scrie ce vrea...ce gandeste..ce simte..daca si`a spus si el parerea nu inseamna ca tre` sa sara lumea cu comentarii negative..alea pastratile pentru coruptii aia care chiar le merita;)

    RăspundețiȘtergere
  18. Sambata Vama vine la Suceavaa ! Asa-i ? :>

    RăspundețiȘtergere
  19. Dreptul la vot nu este discriminatoriu. Nu tine cont de culoarea pielii, de profesie (daca esti scriitor, muzician, profesor sau inginer)... E dreptul fiecarui om de a alege OMUL in care crede. A susţine candidatura unei persoane sau a te implica in politica nu e un lucru defăimător, ruşinos sau cu alte conotatii... Dimpotriva, daca oamenii ar fi mai curajosi si nu le-ar fi atata teama de "sifonarea imaginii", ceva efemer de altfel, probabil nu s-ar fi ajuns in situatia aceasta de a pune semnul egal intre politicieni si hoti, mincinoşi s.a.m.d. Schimbarea incepe de undeva. Poate sa inceapa cu aceasta persoana de care vorbeste Tudor Chirila, sau poate sa inceapa cu un alt om. Dar pentru a reusi, oricare dintre ei are nevoie de sustinere. Si pentru inceput... trebuie sa existe incredere, pana la proba contrarie. Altfel, se ajunge ca in cazul de fata, generalizarea: politicienii reprezinta tot ce e mai rau in tara asta. Nu e chiar asa... :) Vina este si a locuitorilor acestei tari, care s-au grabit sa vorbeasca, prin vot..., fara sa asculte... fara sa incerce sa cunoasca omul - politician.

    RăspundețiȘtergere
  20. t3mb3...tu poti sa intelegi ce vrei...exista si meafore si comparatii...fiecare cuvant pe care il citim, il auzim il putem interpreta dupa bunul plac...ca atunci cand te uiti la un tablou....fiecare vede ceea ce vrea.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si ar trebui sa-ti pese pentru ce se scrie in acele mailuri? Eu nu cred, este blogul tau si scrii ce vrei, atata timp cat ti se va permite asa ca pana atunci da-i inainte...
    Cat priveste restul, este important sa sustinem, macar raul cel mai mic, pentru ca numai asa vom avea dreptul de a deschide gura!

    RăspundețiȘtergere
  22. Azi,in autobuz,2 baieti in varsta de vreo aproximativ 20-23 de ani:

    Primul:-Bai...
    Al doilea:-Ah?Ai zis ceva?
    Primul:-Da...Cu cine votezi,mai nene?
    Al doilea:-Nu stiu...dar votez la caterinca...Nici cu Psd-ul nici cu Pdl-ul...Ce dracu', nu si-or da ei acum seama,cine a votat pe bune sau nu.
    Primul:-Pai logic ca nu isi dau seama.Si eu voi vota la fel...


    Asta apropos de ce spuneai in post-ul cu "Sa ne fie rusine!"
    P.S: Mie una imi este,desi am numai 15 ani.

    RăspundețiȘtergere
  23. Sa arunce cu piatra cei care se stiu fara de niciun pacat.:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. eu nu pricep de ce sa primesti mailuri agresive pentru ca ai expus la tine pe blog o parere - care in mod intamplator e adevarul atat de evident pentru multi dintre noi. nu numai ca suntem intr-o tara care se vrea libera, dar chiar si daca ai sterge ce ai scris, si nu ai mai vorbi despre asta, situatia o cunosteam cu totii mult inainte sa scrii tu. nu ne-ai schimbat opinia si nici nu ne-ai bagat in cap cu palnia - stim prea bine ca e o mare porcarie totul, asa ca-capetele patrate care ti-au scris, se cam agita degeaba! si pentru cine crede ca politica nu are ce cauta aici, eu cred ca are, macar putin, pentru ca nu traim numai din raze de luna si balade. ne hranim din arta, dar chiar mai mult din energia pe care o dau bunastarea si pacea celor din jur.dam si luam. daca suntem furati,mintiti, loviti, violati, ne raman doar furia, amaraciunea si frustarea. sa le dam si sa le luam. si totusi, atunci ce s-a schimbat fata de acum 20 de ani ? ca in loc sa trecem dunarea inot, avem pasaport sa iesim din tara ?

    RăspundețiȘtergere
  26. @dayo deci toti vorbim in "balade"

    RăspundețiȘtergere
  27. Mister Chirila, in definitiv, nu afecteaza cu nimic mailurile agresive, nu? Nu ai facut decats a iti exprimi opinia de om, simplu om si cetatean. Si pentru asta te-am repectat. Ultima solutie, o a doua Revolutie? Pentru ca atitudinile astea imi par a Romanie antedecembrista.

    RăspundețiȘtergere
  28. uneori e mai usor sa te ascunzi de realitate si sa te prefaci ca totul e ok...e vremea sa vedem lucurile asa cum sunt.

    RăspundețiȘtergere
  29. Pai, cum ramane cu hotararea ta de a nu participa la campanie sub nici o forma, nici macar la concerte pentru sustinerea candidatilor? Varianta despre care vorbeai la un moment dat de a investi in propria persoana mi se parea mult mai buna. Oricum ar fi, astept sa vad ce va urma. Daca asta este decizia ta, sper macar ca ai facut o alegere buna :)

    RăspundețiȘtergere
  30. ...m-am uitat putin la comentarii. ma asteptam la mult mai mult, dar stiu, femeile sunt delicate, ele nu participa la lupta, la razboi si la politica...

    am citit si interviul in evz si am analizat toate toate posibilitatile si tot nu-mi imaginez cine poate fi...stiu sigur insa ca nu e o femeie.

    astept ziua de luni. cu interes :)

    RăspundețiȘtergere
  31. P.S. mai demult te invinovateam ca sustii pe blog un monolog.
    Si uite cate monologuri cand in sfarsit deschizi un diallog...

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  33. ma bucur ca iti exprimi atat de limpede si sincer parerile despre ce traim acum..ar fi normal sa o facem cu totii, sa ne revoltam in fata prostiei,mitocaniei si agresivitatii din jurul nostru.daca tacem nu vom reusi decat sa fim inghititi de ei.ma gandeam ce incantat ai fost cand i-ai indemnat pe multi sa citeasca "conjuratia imbecililor" si ai vazut ca ei chiar au facut-o. poate e timpul sa iti spui parerea cat mai des, si sa ii inspiri si pe altii sa o faca si ar fi grozav daca ai povesti despre oamenii care ti-au schimbat cumva viata in bine, avem cu totii nevoie de exercitii de admiratie..
    asteptam noi postari pe aceasta tema care nu inteleg de ce a deranjat atat de multi.
    ne vedem....luni!

    RăspundețiȘtergere
  34. felicitãri pt articol si atitudine!
    dar numai cu "Sa ne fie rusine!" e ca diana la piciorul lui Prigoanã. :P
    ori la bal, ori la spital!

    RăspundețiȘtergere
  35. Hai ca eu chiar sunt curioasa sa vad cu cine rezonati voi politic!
    E o practica fireasca implicarea cantaretilor in campanii. Decat ca trebuie sa fie constienti de penibilul pe care si-l asuma prin sustinerea unor anumiti candidati.

    RăspundețiȘtergere
  36. acum am observat. ai spus pe cine sustinem...

    voi??! ce inseamna 'voi'? sau te-ai referit la 'noi'?

    pe cine sustineti voi...sau pe cine putem sustine si noi...?

    RăspundețiȘtergere
  37. Cat de actual este Caragiale cu-a lui cetatean turmentat!
    Articolul despre rusine m-a impresionat mult, l-am citit catorva dintre amicii mei si au fost si ei rapusi de cruzimea adevarului.
    Acum... ce se inampla cand ridici o piatra? Dai peste frunici!

    RăspundețiȘtergere