[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 21 martie 2010

Duminica. Bomba.

Am trait s-o vad si pe asta. Alerta cu bomba la Centre Pompidou. Biblioteca centrului Pompidou (care este un spatiu expozitional de arta moderna la Paris) contine 400.000 de titluri la care oricine are acces gratuit. Tot ce trebuie sa faci e sa mergi sa citesti. Fara card de membru sau card de zi, fara niciun fel de forma de inscriere. In dimineata asta o coada de peste cincisute de oameni, majoritatea tineri, se formase la intrarea in biblioteca. Era impresionant. Am vrut sa intram sa lucram la una din cafenelele centrului, dar ne-au oprit pentru ca se anuntase o alerta cu bomba. A fost interesant ca, in ciuda faptului ca erau multi oameni la intrarea in cladire si multi deja inauntru, evacuarea s-a facut in liniste. Parisul e obisnuit cu asta. In zece minute cladirea era inconjurata de politie si tipenie de om nu se mai afla in perimetru. Era ca un spatiu care astepta o detonare controlata. La ora la care postez inca nu s-a reluat accesul in centru. Oare ne vom obisnui cu ideea atentatelor la fel cum ne-am obisnuit sa auzim despre violenta in familie?
In cafenele din jur cotcodaceala turistica se manifesta nestanjenita. E viata, viata care pulseaza orice ar fi, viata care erupe ca un vulcan, e viata care nu poate fi oprita sa se nasca si sa creasca. E viata care castiga inca...

9 comentarii:

  1. E ceva normal! In Londra se intampla adesea, fiecare stie ce are de facut isi urmeaza procedura, oamenii sunt evacuati si viata incepe din nou.

    RăspundețiȘtergere
  2. Probabil ca da, in curand ne vom obisnui si cu asta...

    RăspundețiȘtergere
  3. Obisnuinta asta ma sperie . Nu e ca si cum ma obisnuiesc sa ninga in martie,e doar ca a ok poate mor sau poate nu . Depinde care hol il voi alege sa parasesc cladirea

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am patit-o in Tour Eiffel la nivelul 2. M-am cam speriat si desi s-a anulat alarma dupa 5 minute inainte de a apuca sa cobor, nu mi-a mai trebuit nivelul 3.
    N-as putea sa ma obisnuiesc cu astfel de evenimente.

    RăspundețiȘtergere
  5. genul asta de alerte sunt obisnuite .. si mai aiuria e atunci cand dimineata luam metroul si ne grabim sa ajungem la lucru/examene... cand se anunta ca traficul este intrerupt din cauza unui colet suspect, uitat de cineva sub vreo bancheta ...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ne ducem mainile pe fata, ne frecam ochii, taraim degetele in sus pe frunte si le ducem prin par, si ramanem cu mainile odihnindu-se pe crestet... Stupoare, liniste, bum bum, tic tac ... Cu toate astea, viata merge inainte in Namibia, Peru, Bahrain, Turcia, Rusia, Letonia, Belgia.. Infricosator.. Superficial, maine la stiri este o noua zi ...What's next?

    RăspundețiȘtergere
  7. Cred ca o sa ne obisnuim cu aceste anunturi. Atat de tare incat, nu o sa se mai limiteze accesul, ci doar o sa se anunte la porta-voce:
    Va rugam sa ridicati picioarele pe stinghiile meselor de lectura, ca sa poata sa ajunga si genistii la masa de pranz, ca sunt si ei oameni. Nu au mancat nici de dimineata ca au dezamorsat o bomba la o gradinita cu program prelungit.

    RăspundețiȘtergere
  8. zicea nea tomita pe vremuri: si bursucu arunca bomba, ca sa imi taie mie... trompa.

    RăspundețiȘtergere