[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 31 ianuarie 2012

Don't you know?

Mi se pare extraordinar versul asta de la Janis Joplin: 


Don't you know,Honey, nobody ever gonna love you
The way I try to do.

E toata sinteza iubirii si a neputintei si a caderii in versul asta. Oare nu e la fel de important faptul ca ai incercat sa iubesti pe cineva cu tot sufletul, ca ai facut tot ce ti-a stat in putere chiar daca n-ai reusit? Iubirea e doar pentru premianti? Pentru cei care triumfa? Dar cei care au vrut sa se ridice la inaltimea iubirii si n-au reusit? Cu ei cum ramane? Pe ei Dumnezeu nu-i mangaie pe cap? Ei sunt proscrisii? Fiecare dimtre noi a incercat mai mult decat a reusit. Si atunci de ce naiba ne condamnam unii pe altii?

31 de comentarii:

  1. Eu nu mai condamn pe nimeni.. poate doar pe mine, ca nu m-am trezit mai din timp. Insa mai bine mai tarziu decat niciodata.Iar cineva spunea ca e mai important sa investesti in proces, nu in rezultat. Prin urmare orice incercare merita. Clar mai mult decat pasivitate. Sau asteptare sa se intample ceva. Pentru ca daca noi nu facem nimic, viata va trece pe langa. Ghinion. Asa ca mai bine incerci, decat sa regreti ca n-ai facut nimic. Eu cel putin asa fac. Traiesc din incercari, si invat din esecuri. Caci nu mai sunt esecuri, ci sanse de imbunatatire. Si poate ca intr-o zi, cand ma voi astepta probabil cel mai putin, o voi gasi. Fericirea. Si sufletul pereche. Sau poate deja l-am gasit. ?

    RăspundețiȘtergere
  2. E de o mie de ori mai greu pentru un suflet complex sa-si gaseasca iubirea.

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Antonia: perfect de acord. Insa speranta nu moare niciodata..Sau nu trebuie sa moara niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  4. De multe ori am simtit si eu ca iubirea e doar pt o anumita categorie de oameni, nu pt mine...Aveam impresia ca si in iubire, castiga doar cei cu un anumit statut social...

    RăspundețiȘtergere
  5. cel mai greu in iubire e sa cauti perfectiunea.Pentru ca suntem intr-o permanenta cautaresi uitam ce-am gasit. Toti suntem perfecti in modul nostru unic. Dar uitam sa vedem cat de perfect si stangaci e cel de langa noi, cand ne face sa radem, cand zambim dimineata ca ne trezim langa el/ea. peregrinarile prin lumea asta nu merita facute de unul singur. iubesc pentru ca ma simt implinita, pentru ca in fiecare dimineata cafeaua e tot mai buna iar frigul de afara nu poate patrunde in inima mea. Sunt stangace in cea ce spun si simt dar sper ca intr-o i voi ajunge la perfectiune pentru cel pe care il iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. la fel de important ca ce? o intrebi pe ea sau te intrebi pe tine? daca te-a implinit incercarea, daca ai si te-ai daruit in timp ce incercai, nici nu se mai numeste incercare; cum faci diferenta intre incercarea de-a iubi si iubire? eu cred ca in fiecare clipa in care incercam sa iubim, iubim de fapt-stangace sau nu, implinitor sau nu, daunator, hranitor, golitor, dar iubim.

    RăspundețiȘtergere
  7. Pentru ca oamenilor le e mult mai usor sa judece si dea sentinte dureroase decat sa analizeze si sa gaseasca solutii...ar fi atat de multe de schimbat, si unii chiar incearca, dar...in zadar...

    RăspundețiȘtergere
  8. Este o bucurie nemărginită că am descoperit acest blog :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Tudor,nu ne condamnam unii pe altii,la naiba!Ne condamnam pe noi insine,iubirea neimpartasita nu e iubire?Iubesti mult si... .Si cand te saturi o iei de la capat.Si?Nu ti-e impartasit mai nimic,tu n-ai iubit cumva in timpul asta? Janis Joplin a fost o convertita,atipica,ce-i drept:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Garnet Mimms and the Enchanters, înregistrat ca single în 1963 la United Artists. Versurile şi muzica sunt scrise de Bert Berns şi Jerry Ragovoy.

    Janis Joplin doar cover.

    RăspundețiȘtergere
  11. WTF !?? "Don't you know,Honey, nobody ever gonna love you"...e doar lamentaţia unei puţe triste...nefiresc de triste...care dezonorează splendoarea iubirii. şi... mai mult decât atât... splendoarea acelui "nobody". este absolut inuman să-l faci pe "nobody" responsabil de vreun eşec al iubirii. mai onest spus, s-ar cuveni cam aşa: ""Don't you know,Honey, nobody ever gonna love you...because you are nobody".
    Altfel spus...iubirea este juisarea divină a lui "noi"....dar doar dacă eu sunt destul de eu...iar tu destul de tu. restul sunt doar alienări lamentabile...spre romanţioase.

    RăspundețiȘtergere
  12. Şi mai altfel spus...dragă Tudor...dai impresia că eşti mult prea tânăr şi frumos încât să ai curajul să fii "nobody". Încât să iubeşti.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  14. ubirea este pentru toți, premianții sunt cei care mor înca iubind. Triumfatorii caștigă o persoana sub condiția de a iubi.( ce-i aia iubire condiționata, interes?)Cei care au vrut sa se ridice la înalțimile iubirii i-au ințeles definiția cu prețul de a nu o simți, proscrisii sunt cei care au incercat sa transforme iubirea intr-un sentiment conprehensibil. Ne condamnam caci nu avem curajul sa ne recunoastem greselile, incercand fals sa-i indreptam pe ceilalti daca noi nu am reusit.Iubirea-i doar un malaxor de sentimente!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cateodata, stai si te intrebi daca celalalt merita aceasta intrebare! Adica ok, tu ai iubitit/o foarte mult, dar daca nu ai iubit pe cine trebuia? aceasta-i intrebarea ... vorba cantecului "Cine iti iubeste atat de frumos, da'ti ia fericirea si-o scapa pejos????????"

    O incercare de raspuns ar fi aici:

    http://newdadas.wordpress.com/2012/01/27/nu-mai-iubim/

    RăspundețiȘtergere
  16. Corectura:

    "Cine iti zambeste ... atat de frumos?" :)

    eram cu gandul aiurea ...

    RăspundețiȘtergere
  17. http://vanzarepictura.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  18. Viaţa e doar o boală incurabilă, mortală şi cu transitere sexuală, iar primul simptom e fragmentarea sufletului. Privirea fiecărui om în care încercăm să ne topim distruge o parte din noi, şi doare.

    RăspundețiȘtergere
  19. Important e ca celalalt sa vada eforturile pe care le-ai facut in incercarea ta de a-l iubi. Si ar mai trebui sa se intrebe daca nu e cumva vina lui. Poate atunci cand totul este linistit in viata voastra, un nou defect iese la iveala. Tu, nu te dai batut, incerci sa treci si peste acest lucru, incerci sa iubesti TOT la celalalt. Insa el nu vede, nimeni nu mai vede nimic dupa propozitia "ne-am despartit".

    RăspundețiȘtergere
  20. Astăzi am fost la concert , in Armonia.Nu vroiam poze,nu vroiam autograf , simţeam nevoia să îţi spun că eşti un om extraordinar , dar nu am mai apucat.Aşa că ăsta e singurul mod in care pot să ţi-o spun.

    RăspundețiȘtergere
  21. Si daca persoana cealalta nu te iubeste, merita sa continui sa incerci?

    RăspundețiȘtergere
  22. tudor, ai scris frumos, dar incorect. din iubire castiga toti. din proces. iubirea nu e finalitatea. iubirea e. inca e un miracol implicit incontrolabil din care nimeni nu pierde. doar, multumeste oricarui zeu si-a inventat, ca-i cunoaste sensul.

    RăspundețiȘtergere
  23. Plaga e speranta: unii spera sa iubeaaca cum isi doreste celalalt sa fie iubit, altii spera sa fie iubiti cum vor ei. Daca nu am mai fugi de moarte din prima zi, poate ca am mai avea o sansa impotriva vietii. speranta moare ultima, dar totul moare mai intai, inclusiv dragostea... asa ca eu nu mai sper. nu te poti ascunde de iubire, de speranta, nici la 7000 de km. nu poti fugi de gol. toate sunt acolo cu tine. nimicul si el. e ca si cum o cometa ar incerca sa fuga de coada ei. Doar oprindu-se poate fugi de coada ei. abdicarea e fuga suprema? e lasitatea ultima? e adevarul? A inceta sa mai doresti e calea sprea a gasi? a inceta sa mai speri e cheia stiintei de a primiri? Un infinit de ani lumina = 1 mm? un infinit de vieti = o clipa?
    Mai conteaza ca ai incercat sa arunci spre mine. mai conteaza ca m-am intins sa prind, conteza ca mi-au trosnit articulatiile in incercarea mea, conteaza ca ochii ti s-au golit cand m-au vazut trecand milimetric pe laga privirea ta? am ratat. eu, tu, amandoi... ce a inceput, a inceput fara noi, si nici sfarsitul nu ne va avea in rolurile principale. din pacate nu ne vom impaca niciodata cu acest scenariu...

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Iubirea este nepretuita, toti avem nevoie de putina dragoste, ca sa o primim trebuie sa o oferim

    RăspundețiȘtergere
  27. Cum sa mai cred in iubire dupa ce am vazut-o dezmembrata, intinsa pe podea in mii de bucatele pentru a-i intelege mecanismul de functionare?
    E unul biochimic...am aflat.
    Acum nu mai stiu sa pun piesele la loc...

    RăspundețiȘtergere
  28. "De ce ne condamnăm unii pe alţii?"
    Pentru că nu avem iubire şi o căutăm la alţii fără să ştim că o căutăm greşit...

    RăspundețiȘtergere
  29. salut toată lumea sunt aici pentru a-mi da experiența în timp ce tranzacționez pe platforma de tranzacționare valutară, deoarece am văzut destule recenzii despre modul în care dl Barry ajută și ajută individul să facă tranzacții de succes. strategia sa de masterclass câștigă 10.000 EUR săptămânal și a fost grozav până la capăt, poți lua legătura cu el prin WhatsApp +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  30. nu-mi venea să cred că mă voi reuni vreodată cu fostul meu iubit, eram atât de traumatizat, rămânând singur, fără corpul care să rămână lângă mine și să fiu cu mine, dar am fost atât de norocos într-o anumită zi să întâlnesc acest lucru dr. puternic, vrăjitor Dr Wight, după ce i-a spus despre situația mea, a făcut tot posibilul uman ca să vadă că iubitul meu se întoarce la mine, într-adevăr, după ce a lansat vraja, fostul meu iubit a revenit la mine mai puțin de 48 de ore, a venit fostul meu iubit înapoi, implorându-mă că nu mă va mai părăsi niciodată, 3 luni mai târziu ne-am logodit și ne-am căsătorit, dacă aveți aceeași situație, contactați-l pe dr. wight, pe e-mailul său: wightmagicmaster@gmail.com. mulțumesc foarte mult, domnule, că mi-ați readus fostul iubit înapoi, adresa de e-mail a lui: wightmagicmaster@gmail.com.

    WhatsApp: +17168691327

    RăspundețiȘtergere
  31. Fostul meu iubit ne-a părăsit pe mine și pe fiica mea acum șase săptămâni, după ce am încercat aproape totul pentru a-mi restabili relația, am fost dezamăgit. Nu mi-a ieșit nimic. O săptămână mai târziu, în timp ce parcurgeam Instagram-ul meu, am văzut câteva mărturii despre DR, zori ajutând oamenii să-și reaprindă relația și să repare casele sparte, la început am fost sceptic, dar am decis să încerc și am luat contact cu DR, Dawn pentru ajutorul ei, câteva zile făcând contactul cu ea, totul s-a schimbat automat, tristețea mea a devenit bucurie, zâmbetul era pe toată fața mea, totul s-a întâmplat foarte repede și rezultatul a fost perfect. Folosesc acest mediu pentru a-l aprecia pe Dr, Dawn, dacă aveți dificultăți în relația voastră.
    * Dacă vrei să concepi.
    * Dacă vrei să te reîntâlnești cu iubitul tău.
    * Dacă ai nevoie de putere spirituală.
    Dr. Dawn Acuna este singura persoană care vă poate ajuta: dawnacuna314@gmail.com
    WhatsApp: +2348032246310

    RăspundețiȘtergere