[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 6 decembrie 2008

Despre inspiratie...

Paharul de vin rosu din fata ta nu este garantia inspiratiei.

Singurele momente in care inspiratia devine concret sunt mingile care lovesc in suflet atunci cand destinul joaca "peretel" arbitrat condescendent de Dumnezeu.

15 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vinul rosu.....se spune ca menirea lui ar fi de anesteziere: lovitura te amorteste.Se spune ca menirea lui ar fi imbalsamare:lovitura aceea fiind un cadravru ce trebuie ingropat.Se spune ca ar fi amnezie...se spun multe,mai putin ca risti sa retraiesti lovitura mingii

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. durerea - ceea ce sta la baza actului creator - poate fi folosita, productiva dar la fel de bine poate sa faca sa taca totul, sa nu mai simti nimic, sa te inchizi in tine ca-ntr-un glob stralucitor.

    apoi pentru artisti lucrurile sunt intotdeauna dificile si devin si mai dificile cand nu au din ce trai si trebuie sa se angajeze intr-un alt domeniu, dar artistul are nevoie de liniste, de timp mai ales. asta este nedreptatea, nu poate sa traiasca.

    nici tineretea nu este garantie, nici singuratatea si cu atat mai putin iubirea.

    inspiratia inseamna cultura, de fapt. felul in care decupezi realul si faci din el o noua lume. pentru unii artisti este si o indreptare a propriei istorii personale fiindcă Dumnezeu e departe pentru artist. Nietzche a spus ca 'Dumnezeu a murit' dar eu nu as merge nici chiar asa de departe. as traduce totul prin faptul ca artistul este cel care inainte de toate, in timpul creatiei face o lume posibila. este un fel de misiune imposibila. asadar artistii sunt atei. artistului i se poate ierta totul. asta si fiindca artistul în mileniul 3, in romania mai ales moare.

    RăspundețiȘtergere
  5. si cand destinul se joaca cu tine doare tare si te marcheaza pentru toata viata.doare.doare.simt nevoia sa ma repet pentru ca doare.

    RăspundețiȘtergere
  6. inspiraţia moare din prea multă straduinţă. între inspiraţie şi transpiraţie există o legătură invers proporţională.

    ce-i drept, vinul are darul de a mai domoli zelul productivist, însă nu e suficient pentru a transforma producţia în creaţie.

    inspirat sunt numai atunci când nu pot face nimic altceva.

    RăspundețiȘtergere
  7. in chisinau se gaseste inspiratie in magazin. sub forma de ciocolata, rotunda (tot ca un fel de minge). daca ajungeti pe acolo, cereti "inspiratia" produsa de fabrica de ciocolata "bucuria". enjoy!

    RăspundețiȘtergere
  8. intr.o vreme mai romantioasa, credeam ca e posibil sa scrii doar daca stai in chirie la mansarda, esti in urma cu plata cu multe luni, ai un pahar de vin rosu in casa si cam atat si scrii diminetile devreme dupa nopti nedormite pe pervazul ferestrei langa franghia de uscat rufe, ai inima franta sau acum descoperi ca.ti cresc aripile, si traiesti orice cu o intensitate de copil...acum mai cred asta...dar mai cred si ca poti fi un oricine si poti face un pas in spate din cotidian si sa scrii ceva genial...e foarte posibil...daca ai cu adevarat ceva de spus.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sunt la film. Si privesc. Ca William...si Vera canta.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. "inspiratia devine concret.."nu era concreta cumva?;)

    RăspundețiȘtergere
  12. dar daca inspiratia vine din intamplare?! Si s-ar putea ca orice chestie care ne adoarme sa o adoarma pana la urma sau chiar si prea multe sfortari pentru a o recladi... pentru a ne rezema mereu pe inspiratia de moment, aproape mereu trecuta, cum poate nu am da curs impulsului de a o consemna cumva, si mai apoi poate ca e si greu de alergat in urma-i (;.

    RăspundețiȘtergere
  13. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere