[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 31 decembrie 2008

Valea binecuvantata...

Trenul a intarziat doar doua minute. Minus douazeci de grade. Cristi ma asteapta cu masina in buza trenului. Cobor. E o revedere ca intr-un film de Mihalkov. Ma priveste intrebator. E frumos? E liniste. Si zapada. Ma plimba prin satul in care se ingramadesc ordonat case din secolul 17. Imi arata vila lui Berlusconi. Linistea e sentimentul predominant. Si frigul uscat care ne patrunde oasele. Ma ia de la inceputuri. Aici sacii de gunoi sunt rosii. Fiecare sat are culoarea lui. Costa enorm. Si economisesti. Esti obligat. Nu merge cu punga. Pubelele sunt supravegheate video. Si sacii costa mult. Asa ca sticlele merg la sticle si cartoanele la cartoane in pubelele lor ca sa nu risipesti sacii. Care costa mult. In supermarketul satului un ecran elctroic afiseaza economiile si reciclarile. Si produsele se ieftinesc. La brutarie comanzi painea cu o zi inainte. Cele cateva sute de locuitori stiu cata paine vor. Daca nu comanzi ramai fara. Vinul rosu ne limpezeste oasele.

O sa schiem a doua zi. Sute de kilometri de partie sfarsesc printre satele aruncate in valea binecuvantata. Traheea mi se umple de curatenie. Satul doarme. Ascultam concertul patru al lui Beethoven. Kempf la pian. Galagia e departe. Jambon, tortelini si vin rosu de Toscana. Sporovaiala de buna vedere. Suntem nevorbiti. Copii dorm in pozitiile imposibile revendicate de varsta de aur. Curge, muzica. Curge, vinul. Satul bicicletelor asigurate. Da, asigura bicicletele in cazul in care se lovesc de vreun Bentley. Ingenios nu? Informatiile vin una peste alta, ma zapacesc si ma amortesc. O vila scunda cu o bucatarie lemnoasa si caldura protectoare. Afara frigul ascute linistea. Ne pregatim de somn si de schiul de a doua zi, punch sau sampanie infofoliti in paturile lumii civilizate. Vine un an alt an. Ma despart cu sentimente contradictorii de cel care aproape a trecut. A fost bine, a fost si greu. Viata insa e un cadou care nu trebuie ratat. Va fac cu mana din valea binecuvantata. N-aveti cum sa vedeti. De aia va scriu. O sa fie un revelion cald. La multi ani stimati cititori. La multi ani...

PS. La sfarsitul acestei corespondente am sa dezvalui identitatea acestu loc minunat...

34 de comentarii:

  1. la multi ani, tudore! Fie ca noul an sa-ti aduca sanatate, muuulta inspiratie si distinctia de 'milionar in dragoste'! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. La Multi Ani, drag Tudor! Bucura-te de vacanta ta linistita din valea binecuvantata!

    RăspundețiȘtergere
  3. ce poveste frumoasa :-)

    inca o data LA Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  4. Distractie faina si la multi ani Tudor si tuturor celorlalti. E fain sa gasesti un locsor in care sa stii ca ACOLO vrei sa petreci si sa astepti anul nou. Si noi am gasit locul perfect, locul cel mai frumos din Romania si vom ajunge putin mai tarziu acolo. Maine il voi dezvalui si voi povesti.

    RăspundețiȘtergere
  5. Poate mori anu asta si ne faci un bine... Iti plac banii lu Demian pustiu? :D
    pup

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI!!!
    Sanatate, bucurii si multe, multe impliniri!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. la multi ani, tudor, si indeplinirea tuturor dorintelor!!! distractie faina la schiat. daca stiam sa schiez eram si eu la munte acum. mi-e rusine..stau la munte dar nu stiu sa schiez, in schimb marea e la 900 km d mine, dar stiu sa innot...

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi si frumosi ani tuturor, mai ales celor din vreo vale mult dorita!

    RăspundețiȘtergere
  12. Vreau si eu acolo...:) La multi ani!

    RăspundețiȘtergere
  13. de un an dupa pofta inimii sa ai parte...

    RăspundețiȘtergere
  14. La multi ani din nou !
    Am venit sa scriu iar pentru ca vreau sa-ti multumesc, Tudor, pentru cantecele tale despre mare si despre iubire.
    Am avut cel mai frumos inceput de an ever ! :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Tudor, noul an a debutat cu o zi de joi. :) Eu sunt nascuta intr-o joi. Ador zilele de joi! Sper ca si altora le plac zilele de joi.
    La multi ani! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. se cuvine sa multumim pentru tot ceea ce am primit in anul care s-a incheiat..si sa-L rugam pe Dumnezeu ca si in viitor sa ne faca vrednici de dragoste,credinta si speranta :) La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  17. Să ai un an nou plin de Iubirea care zideşte fiinţa şi înnobilează omul.
    La mulţi ani şi buni,Tudor!

    RăspundețiȘtergere
  18. La Multi Ani Tudor si multa sanatate.Se simnte din articol linistea ta sufleteasca si ne-ai transmis foarte bine ce simnti.Te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu sunt de principiul nu conteaza unde esti cat cu cine esti. Dar, nu pot nega ca pare tare frumos, acolo, in valea binecuvantata. :) La multi ani fericiti si tie!

    RăspundețiȘtergere
  20. take me there ^_^ mrg, in imaginatia mea sunt deja acolo totusi, descrii bine, ti s'a mai zis i guess.

    La multi ani! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  21. "Viata e insa un cadou ce nu trebuie ratat!"
    pacat ca unii dintre noi au uitat ce inseamna sa traiesti! Un 09 de nota 10!

    RăspundețiȘtergere