[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 12 aprilie 2010

New single and stuff...

Saptamana asta luam ultimele decizii de mastering legate de noul nostru single. De fapt, la sfarsitul saptamanii ar trebui sa plece la radiouri si sa apara pe net si aici, pe blog. Apoi, de acolo, un cantec are o viata care nu mai depinde de noi. Ceea ce a depins de noi tocmai se ispraveste. Imi place verbul asta: "a ispravi". Miroase a rindea si a rumegus. Am inceput sa citesc Evanghelia dupa Pilat al lui Eric-Emannuel Schmitt si simt ca am inceput sa citesc o carte mare. Imi dau seama din ce in ce mai clar ca frumusetea lumii noastre sta in infinitatea perspectivelor asupra catorva teme mari: credinta, libertate, iubire, moarte, destin. E adevarat ca aici rezida si drama umanitattii. Absenta unei pozitionari colective, echidistante fata de un adevar unic. Ma rog.

O consecinta inaltatoare a mortii lui Michael Jackson a fost solidaritatea atat de intensa pe care a starnit-o. Si pe o scara atat de mare. Oamenii au simtit nevoia sa-si uneasca vocile si sa urle tare: da, noi ascultam muzica asta. Toti. Pentru noi TOTI muzica asta inseamna ceva. Pe noi toti omul asta ne-a Bucurat. Viata ar trebui sa creeze solidaritate, nu moartea. Oamenii, insa, se unesc in fata mortii. Ca si cum impreuna am putea s-o invingem...

Din pacate, una dintre rarele noastre forme de solidaritate este traficul. In Bucuresti, traficul e puscaria care ne uneste fortat. Altminteri, am alege sa traim momentul unic al lui "fiecare pentru el". Daca stai sa te gandesti bine, nu prea ai ce sa astepti de la o tara ai carei oameni n-au fost niciodata proprietari. Vreo treizeci, patruzeci de ani de proprietate in preajma celor doua razboaie mondiale si atat. Si atunci, de ce ne miram ca vrem sa avem mai mult decat sa impartim sau sa contemplam?

La Paris un roman nascut in Franta mi-a spus: am un prieten bun de cinsprezece ani. Nu stiu ce masina are. Romanii de conditie medie care vin din tara asta intreaba pe aici: Ce masina ai? Casa in care stai, e a ta sau cu chirie?
Poate ca trebuie sa traim cu adevarat improprietarirea ca sa scapam de obsesia ei. Din pacate, in Romania a nascut monstrii si a distrus ideea de civism. Nu ca civismul ar fi existat, altminteri. Da' era un ghiocel care ar fi putut inflori.

Lucram la noul single. Asta e acum averea noastra. Muzica mea e averea mea. Cartea pe care o citesc. Gandurile care ma framanta si poate ma slefuiesc. Singura avere reala este Omul care as putea sa devin. Asta insa e un drum infernal. E un maraton pe care il termina doar cei alesi.

Ce frumos a spus Isus: Imparatia mea nu este din lumea aceasta.

17 comentarii:

  1. atitudinea civica e un alt cuvint pentru iubirea de tara..ea a existat mai gindeste-te

    RăspundețiȘtergere
  2. pppffuai... la concertul din cluj din februarie ziceai de single, ca urmeaza sa fie lansat in prima sapt din martie... :)

    e chestie de marketing? de tinut lumea "stay near" ca urmeaza un single? :D mai repedeeee...

    RăspundețiȘtergere
  3. Astazi v-am dedicat un post pe blogul meu:) si va rog sa nu renuntati niciodata la iubire,sa nu renuntati la vise si ,mai presus de toate,sa iubiti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ar fi sa ne aducem aminte de toate aceste lucruri, in fiecare zi...
    Astept cu nerabdare noul single ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu prea mai am rabdare... Abia astept sa ascult melodia cea noua. Va fi posibil sa o descarcam prin sms sau cumva?

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred ca ti-e greu dupa atata timp petrecut in Paris. Ti-era dor de traficul din Bucuresti, nu? :)
    De la 1 martie tot asteptam noul single. A trecut si 1 aprilie.
    Bine ai revenit printre noi! Vom urmari indeaproape transformarile Omului Tudor Chirila. Si asteptam sa-ti recapeti averea, cantecele pierdute.

    RăspundețiȘtergere
  7. prea putini mai avem idealuri, principii, bun-simţ, bună-credinţă, bună-creştere. daca am fi o tara civilizata ci nu una in care toti isi urmarec interesul propriu, nu am mai pleca in alte tari ca si pasarile calatoare inspre unde-i cald si bine.
    asteptam cu nerabdare noul single...multa bafta...sa ajunga in topuri

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu încetez să mă minunez de tine, Tudor...Să fii printre cei aleși!

    RăspundețiȘtergere
  9. Mi-ar placea mult de tot sa mai recomanzi carti din cand in cand. Am 16 ani si incerc sa-i citesc cat pot de mult pe clasici, dar cand vine vorba de literatura contemporana nu stiu asupra caror titluri/autori sa ma opresc. In rest, multumesc pentru muzica, Tudor!:)

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor,

    Dupa ce te citesc sunt din nou copilul inocent ce batea ulitele in fiecare vara intr-un catun uitat de lume. Acolo, intre fantana si izvor, sufletul mi-era indreptat spre frumos. Acum, pai acum sunt masini germane, oameni ce au case mai mari si cariere mai promitatoare si oameni ca mine, care hulim in timp ce intindem mana pentru ca judecata vecinului e mai aproape decat cea divina. Multumesc ca mai aprinzi lumina.
    Numai bine,
    Raluca
    PS. Aveti planuit vreun concert prin SUA?

    RăspundețiȘtergere
  11. Felicitări pentru "isprăvirea" noului single.
    Cât priveşte solidaritatea sau lipsa ei, ar fi atât de multe de spus iar, noi, românii, avem atât de mult de învăţat. Despre solidaritatea bună, dacă îi pot spune aşa. Poate, vreodată, cine ştie? Va apărea o minune care ne va lăsa mintea şi sufletul "tabula rasa" şi vom începe să învăţăm un altfel de "alfabet"...

    Cu urări de bine,
    Adela O.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiu cum te-a bucurat pe tine maical:)) ce ti-a facut?
    ti-a largit orizonturile fericirii?

    RăspundețiȘtergere
  13. o carte buna este aceea care te muta in lumea pe care o deschide, dar ma tot intreb ce este cu aceasta framantare continua care ne chinuie cu un cinism la granita nonsensului. crisisul e spatiul dospirii, dar cum traim cu metafora? probabil sensul este pentru o alta dimensiune (pentru oamenii pe care i-am iubit fara rest si care s-au mutat in stele), sau e acolo unde nu il cauti,pentru ca esentiale sunt lucrurile marunte, dezbracate de noroiul actual.
    "Suflete, prund de pacate,
    Esti nimic si esti de toate
    Roata stelelor e-n tine
    si o lume de jivine."

    RăspundețiȘtergere
  14. imi place mult sa citesc ceea ce scrieti,imi place sa ma pierd printre cuvinte si apoi sa incerc sa meditez la ele,va oferim cu drag un mic premiu pe blogul nostru.Mult succes in continuare

    RăspundețiȘtergere
  15. am scris si eu asa ca warm up. 2 post-uri. review it and enjoy if you can. thx !
    www.ionutsunda.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  16. nu pot decat sa ti dau un smile..;)si cred ca ai sa stii de ce..

    RăspundețiȘtergere