[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 20 ianuarie 2009

Cercul vicios al creditelor

BNR a inlesnit facilitatile de crditare. Sa presupunem ca romanii se vor imprumuta din nou. Asta va contribui la deprecierea leului. Ceea ce ii va nenoroci in continuare pe cei cu credite in euro. Si multi s-au imprumutat in euro.

in alta ordine de idei. Nu stiu daca guvernul a comunicat vreodata cat s-ar economisi la buget cu ordonanta pensiilor. Oricum asteptam masurile macro.

Sincer sa fiu cred ca figura cheie se numeste Mugur Isarescu.

15 comentarii:

  1. Un comment total offtopic.

    Vreau sa te intreb la ce te ajuta blogul ? In afara faptului ca-ti descarci aici gandurile si este si un mijloc de promovare a ta si a muncii tale ...

    Te-a ajutat sa-ti cunosti mai bine fanii ? Sau poate dusmanii ? Te-a ajutat sa-ti faci prieteni? Sau il folosesti doar ca pe un jurnal ?

    Mc anticipat de raspuns :)

    RăspundețiȘtergere
  2. sugestie la bugetul de stat:
    daca pensiile mici s-ar majora, nu s-ar mai da ajutorul de inmormantare, care este destul de mare, mai ales ca pensionarii mor pe capete...

    sau daca alocatia copiilor s-ar majora, nu s-ar mai da atatea medicamente gratuite, care costa mult mai mult decat alocatiile...

    e vorba de economia tarii. trebuie sa o faci cu cap, nu in bataie de joc...

    RăspundețiȘtergere
  3. S-ar, nu s-ar, de s-ar, de ce nu s-ar imprumuta/mari/micsora/elimina/confisca/dubla/tripla/uita/face/plati. In toate astea nu s-ar mai ...pentru ca suntem un neam de s-ar-itori si nimeni nu face mai nimic, doar s-ar da din gura(sau din tastatura)

    RăspundețiȘtergere
  4. si daca somajul ar fi mai bine platit, statul ar crea noi locuri de munca, care ar insemna taxe si impozite mai multe pentru stat si mai putini someri...

    RăspundețiȘtergere
  5. daca s-ar investi cum trebuie in agricultura, taranul nu ar mai cere subventii si ajutoare de la stat...mai demult, taranul nu cerea nimic de la stat

    RăspundețiȘtergere
  6. RanduriDeGanduri: tu ce faci? stai sau dai din tastatura?

    RăspundețiȘtergere
  7. si...daca s-ar investi in educatie, in invatamant, n-ar mai fi atata prostie...

    se investeste in conturi, care s-au rotunjit, au ajuns obeze. in Romania obezitatea consta in conturi...

    RăspundețiȘtergere
  8. Important e ca banii din imprumuturi nu exista, deci, daca ne mai imprumutam mult, o sa ne autodistrugem. Si e absurd sa platesti o datorie datorita alteia, e acelasi lucru de fapt. Din punctul meu de vedere, nu ar trebui sa reduca nimic din bugetul popurului.
    Ar fi chiar culmea inumanului, cand problema sunt numai Ei.

    RăspundețiȘtergere
  9. orice le-am zice ei tot ca ei fac, noi realizam planurile lor deabea acum si suntem revoltati, dar in zadar pentru ca planurile proaspat descoperite de noi sunt puse la cale cu mult timp inainte si destul de bine gandite, asa ca in mare parte nu avem ce sa facem, decat sa incercam sa devenim independenti si sa nu mai depindem de ei.

    RăspundețiȘtergere
  10. Medy, draga mea, tu de ce ti-ai facut blog? Alege o poza in care sa ti se vada ochii! Gura ta nu scrie...

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu credeam ca o sa intervina deja "cheia", dar uite ca,... timpul trece si... euro creste, si ei, discuta despre presedintele nou investit al americanilor, nu le pasa de situatia de aici de la noi.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cred ca Mugur Isarescu nu poate repara pe cat poate guvernul sa strice.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pt.Satya:Culmea e, ca in statele europene " taranii" au subventii de la stat,pentru ca nu pot duce o ferma numai din vinzarea animalelor sau a laptelor.Si cum totul trebuie sa fie la norma din punct de vedere sanitar,statul cere ,dar si da!Din pacate la noi in Romania sunt toti pusi pe jecmaneala,sunt sigura ca sunt bani pentru agricultura ,dar din pacate intra in alte buzunare.Si apropo! si la banca,pentru ca iti tii banii si nu iei nici o dobinda platesti de te ustura pielea si nu e normal!Eu stiu ca pentru contul curent,adica de cel care te servesti tot timpul nu platesti nimic.E hotie pe fata si cui sa-i spui?Isi fac legile cum vor muschii lor!

    RăspundețiȘtergere
  14. un blog interesant gasiti si aici: www.urbanss.blogspot.com cele mai noi stiri din showbizul romanesc si nu numai! merci anticipat!!!

    RăspundețiȘtergere