[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 19 ianuarie 2009

Iubirea si femeile, fenomen social.

Adevarul ca in ciuda faptului ca invocam disparitia iubirii din lumea moderna e mai prezenta mai mult decat oricand in vietile noastre. Aspiratiile sunt de mii de ori mai puternice decat implinirile. Si cum iubirea tinde sa devina un fenomen exclusiv aspirational iat-o mai puternica decat oricand in vietile noastre.

Avem nevoie ca de aer de povestile noastre de iubire. Fiecare dintre noi stie asta mai bine decat orice desi multi o neaga comportamental. Tot ce construim, tot ce ne mana in lupta pentru tot soiul de impliniri glorioaso-financiaro-profesionale are ca ultim scop implinirea prin iubire.

Ne macinam noptile si diminetile, sustinem zeci de examene ca sa urcam in diverse ierarhii si sa obtinem diverse pozitii pe scara sociala suportam si ne subordonam diverselor modele hidoase de sefi, incercam cu disperare sa inmultim banii sau sa ne inscriptionam numele pe varii frontispicii institutionale, visam cu ochii deschisi la independenta si libertatea garantate de varfurile diverselor piramide profesionale pentru ce? Pentru ce travaliul nebun al evolutiei? Ne mintim adesea ca pentru o viata mai buna sau pentru devoltarea individului! Prostii!

Toate astea sunt pentru femeie. Obiectul iubirii noastre. Fiinta care ne subjuga si ne conduce, pentru care suntem in stare sa renuntam la tot ce am construit si s-o luam iar de la inceput doar ca sa-i facem pe plac si sa smulgem zambetul cu cifra octanica maxima care ne arunca in aer cilindrii si ne arde pistoanele.

In afara iubirii suntem niste amarate particule intr-o miscare browniana. In iubire ne ordonam si ne gasim rostul: sclavi asumati ai imparateselor lumilor noastre, sclavi gata sa moara si mai tarziu insetati de razbunarea impotriva tiraniilor pe care cu cata dulceata ni le-am insusit cu ceva vreme in urma.

Iubirea nu e in pericol nici in zile noastre nebune si micsorate de viteza. Tot ce trebuie sa facem este sa nu ne mai mintim ca scopul marii noastre calatorii este altul decat femeia ai carei sani sa ne gazduiasca ciuful intr-o dimineata lenesa de vara. Daca nu sunteti convinsi, hai s-o luam invers. Incercati sa gasiti o ratiune a actiunilor voastre in absenta femeii.

Unde sa duca toata escalada asta? Catre orizonturile neoxigenate ale carei lumi? Mitul Luceafarului nu e pentru noi...Acolo sus e frigul care ingheata orice realizare iar gloria nu e altceva decat un vis de gheata.

Ramanem asadar pe pamant, unde furia, gloria si orgliul pun sangele in miscare iar visul iubirii si femeia il fac sa clocoteasca. Ma intrebati daca am regrete? Da, am si omul fara regrete n-are constiinta de sine.

Ma doare iubirea neimplinita si ma doare tot ce n-am putut sa fiu dar sa mor io daca nu traiesc. Cred ca Piaf nu stia ce spunea cand canta. Sau poate tremurul vocii era mai mult decat interpretare...Da, Edith, tremurul vocii tale te-a dat de gol. Si tu ai avut regrete, normal, pentru ca l-ai iubit pe boxeur-ul ala nebun si pe multi altii ai iubit, Edith...

Iubirea e in siguranta si mi-a venit sa scriu asta intr-o zi cu soare in care am avut senzatia ca ea nu poate fi infranta nici macar in absenta!!!

59 de comentarii:

  1. Finally! Finally! Azi sunt fericita! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevarat tot ce spui dar sa stii ca si reciproca e valabila.Si femeile tanjesc dupa jumatatea lor masculina ,traiesc si respira pt. El.
    Iubirea neimplinita doare dar parca e o durere dulce de care devenim uneori dependenti.Am realizat ca imi place sa sufar din iubire pentu ca ma sensibilizeaza ,atinge sunetele inalte ale sufletului.Implinirea iubirii e punctul de destinatie dar calatoria e partea frumoasa:)

    RăspundețiȘtergere
  3. cum o fi "iubirea neimplinita"? sau cum o fi cea "implinita" ca sa luam partea pozitiva?
    iubirea e ceea ce simti; un sentiment il traiesti, nu-l implinesti. implinesti relatia din care a izvorit iubirea sau relatia aia se duce pe apa simbetei. iubirea insa are un timp al ei, o poti purta toata viata pentru cineva anume. sau dispare pe nepusa-masa.
    eu asa vad treaba asta :-D

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic ca iubirea satisface si ea acelasi orgoliu pentru care ne dorim evolutie materiala si sociala. Avem nevoie sa ne demonstram noua insine ca suntem demni - prin iubire. Doar ca atunci cand ne hranim spiritual avem alt gen de satisfactie, iar sentimentul de a iubi e unic si creaza dependenta. Iar cand iubesti pe cel cu care traiesti pare perfect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Love is an empty pot. Love is emptiness, cause when you have love inside of yourself, there is nothing else there. This feeling is all there is. Christians saysearch for love for this is your salvation, this is the way to God. Zen says:search for emptiness, as there it is Nirvana. And if love is an empty pot, if you and me are in love, then I am the pot, and you are the emptiness that lives in it.
    Am scris randurile astea "chinuita" de o iubire neimplinita in acel timp, pentru iubitul meu (sotul meu azi)! apoi, odata ce iubirea s-a implinit, am invatat ca ea nu este stagnare, ci evolutie, izvor de noi sentimente ce se alipesc unul atuia, se completeaza, in fiecare zi!Concluzia:Nu numai o iubire neimplinita ne sensibilizeaza.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. In afara iubirii suntem niste amarate particule intr-o miscare browniana...foarte bine exprimat!

    De fapt, cred ca nu am citit niciodata ceva mai bine scris despre iubire! Avem nevoie de ea, dar o si traim zilnic...in diferite ipostaze!

    RăspundețiȘtergere
  8. @tZn: ori fata era fana ori sora fetei?...hotarasteste-te. pentru ca nu stiu ce pretentii putea avea ca sora de fana :D :-)))
    iar daca vrei cu adevarat un raspuns la asa ceva, nu mai scrie pe blog, vezi ca are o adresa de e-mail pe prima pagina.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. @ tzn 1. esti offtopic 2. prietena ta are probleme de abordare. 3. nimic in plus.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat de adevarat...facem ce facem, dar tot dupa iubire tanjim, si alergam toata viata sa o implinim. Bine, mai sunt si alte lucruri pe care ni le dorim, dar fara iubire nu suntem oameni, suntem pur si simplu niste robotei fara vlaga...toti traim iubirea, fie ca ne dam sau nu seama, fie ca e in prezenta unei persoane sau pur si simplu o visam.
    Cum spuneai chiar tu intr-o piesa, "fericirea nu se atinge niciodata, dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata"...si cum sa alergi dupa fericire daca nu iubesti?

    RăspundețiȘtergere
  12. imi pare rau ca sunt offtopic si mi`am batut gura degeaba. am sa sterg commurile de mai sus, si nu numai..

    RăspundețiȘtergere
  13. nu ma mai satur de recitit. frumos ai scris..

    apropo de asta, intr-o zi cu soare in timpul unui curs de economie mond., in maxim elan de formule, strategii, organizatii, grafice, stratageme, teorii, recenzii and so on.. se opreste profa si ne intreaba:

    In final, ce ne uneste ma copii pe noi toti pe lumea asta?

    Stundetii: "!?! ...!?! ...!?!.. Profitul... Constiinta.."

    Profa: Awoleooo.... IUBIREA MAH COPII, IUBIREA!!!!


    :) Nu voi uita niciodata cursul ala..

    RăspundețiȘtergere
  14. "Ne macinam noptile si diminetile, sustinem zeci de examene ca sa urcam in diverse ierarhii"

    multumesc!
    aveam nevoie de postu acesta... dupa examenul de azi

    RăspundețiȘtergere
  15. Sunt de acord cu Camelia, intre barbati si femei e o relatie de interdependenta, numai ca sunt diferente in manifestarea nevoilor..

    RăspundețiȘtergere
  16. Iubirea e un lucru greu de atins...remember?

    RăspundețiȘtergere
  17. @AdelinaC... in cautarea ei merita sa alergi toata viatza....

    RăspundețiȘtergere
  18. eu m-asi rezuma doar la iubire, e deajuns; femeile sunt o parte din iubire dar nu sunt totul.
    Cand lucrezi o faci pentru ea, pentru tine, pentru oamenire si pentru Dumnezeu.....daca o faci pentru cifre, topuri, pozitii sociale o faci din egoism;
    ...da oricum, subscriu: iubirea e fenomen social. suntem dati naibi daca nu am avea sani unde sa ne cuibarim capul dupa o zi de lucru dar bine ca avem iubire care se gaseste si in femei;
    lumea nu va exista vrodata fara iubire si femei....

    RăspundețiȘtergere
  19. Tudor, stiu ca sunt offtopic dar cu mail`ul nu a mers. Chiar mi`as dori sa cant melodii Vama Veche/Vama, la pian. Prin casa, de placere. Se pot cumva face rost de partituri? Mersi mult :)

    RăspundețiȘtergere
  20. Imi amintesc o ora de religie din liceu. Cineva l-a intrebat pe prof daca exista suflete pereche. Iar proful a zis ca nu, ca te poti indragosti de aproape oricine. Ce chestie... Ma gandesc uneori ca iubirea nu-i poate pentru toata lumea.Unii au un strop, altii o galeata, altii un ocean intreg. Legat de ce zicea Green Eye cu dusul pe apa sambetei... cel mai groaznic e sa-ti dai seama cum totul se duce dracului sub nasul tau si in acelasi timp sa nu mai poti face nimic.
    Niste idei imprastiate....

    RăspundețiȘtergere
  21. Ma duce cu gandul la "It's A Man's Man's Man's World"... :) frumos!

    RăspundețiȘtergere
  22. ceea ce mi se aplica mie e ca iubesc iubirea, sentimentul in sine, si prin asta pe fiecare barbat care imi ofera ocazia sa urc in al noulea cer, fie si pentru o perioada scurta de timp. toata viata am fost in cautarea ei, si cred ca o sa fiu si de acum incolo. in ziua in care n-o sa mai caut iubirea ar fi bine sa fi descoperit un sens metafizic al vietii, altfel totul ar fi prea absurd ca sa fie suportabil.
    din pacate (sau din fericire) imediat cum sentimentul paleste sau dispare plec in cautarea unei iubiri noi, asa incat incep sa ma indoiesc ca exista iubire implinita, care sa tina indefinit si sa iti umple tot restul zilelor.
    imi dau seama ca suna cumplit de egoist, dar pana la urma cred ca e uman.

    Georgi-claudia: nu cred ca iubire neimplinita e sinonim cu iubire neimpartasita.

    offtopic: imi pare rau da' nu pot sa ma abtin - pur si simplu ca scot din sarite comentariile gen "fanclub TC". come onnnnn, citesc de ceva timp blogul asta si am mai si comentat uneori, si vad o multime de comentarii care nu-s decat laude goale. adica, ok, imi place ce scrie tudor chirila, da' chiar tre' sa spun la fiecare post "vaaaaai, e cel mai frumos lucru pe care l-am citit in viata mea" ? eu zic ca decat un comentariu gol mai bine deloc.

    RăspundețiȘtergere
  23. periculoasa iubirea asta de care scrii tu aici - te poate abate de la adevarata ta cale. care nu este Iubirea in sine, ci evolutia ta ca om inspre perfectiune.
    Ce vreau sa subliniez este ca Iubirea trebuie sa fie un mijloc in sine la randul ei nu un scop final.

    RăspundețiȘtergere
  24. "Love is in the air..." http://www.youtube.com/watch?v=NNC0kIzM1Fo 1978....2009...
    S-a schimbat forma, nu conţinutul. Ne dăm macho, ne dăm emo, suntem soft sau hard, în interior suntem sensibili, vrem, nu vrem.
    Eu iubesc femeile prin faptul că în primul şi în primul rând le respect.

    RăspundețiȘtergere
  25. Este interesant dar eu cred ca nu stim ce este iubirea, nu stim sa iubim... exista doar egourile noastre, exista placeri, exista dorinte, exista bucurii, dar este lunga calea pana la iubire. Pentru mine iubire inseamna Dumnezeu, inseamna sacrificiu constient. Ori noi nu Il cunoastem pe Dumnezeu si in concluzie nu stim ce este iubirea...si e
    cea mai grea scoala din viata.

    RăspundețiȘtergere
  26. @medeea-sela
    Intr-adevar iubire neimplinita nu este egal cu iubire neimpartasita. Cand am scris randurile mentionate, el ma iubea, eu il iubeam, dar nu ne puteam implini iubirea:) Mai tarziu am gasit calea sa o facem. Am scris asta pentru ca cineva aici pe blog spunea ca-i place sa sufere din iubire, ca o sensibilizeaza. Asa ca am vrut sa-i spun ca si atunci cand gasesti marea iubire, nu te plafonezi spiritual sau emotional. Inca exista o gama intraga de nuante care te ating in mod diferit, si in "locuri" diferte (am pus ghilimele nu pt ca insinuez ceva vulgar, ci pentru ca nu gasesc cuvintele potrivite sa exprim cat mai exact niste subtilitati atat de fine).

    RăspundețiȘtergere
  27. traim sa iubim,iubirea ne inconjoara...foarte frumos!totusi despre ce iubire si ce femei vorbiti?poate de cele din basme!as vrea sa aud parerea despre femei si iubire si a unui barbat care a transformat "obiectul iubirii sale" in obiectul in care isi opreste pumnnul!(nu sunt maltratata dar am pierdut ochelarii pt viata in roz)
    si mai am o curiozitate...dupa ce terminati competitia cu voi insiva si obtineti "obiectul iubirii"va opriti sa iubiti sau apar alte emotii, alti gingasi sani si aveti noi razboaie de purtat si noi temple de ridicat?si in cazul ca va opriti chiar iubiti altruist si empatic sau ramaneti pentru ca ati obosit sa cautati?
    poti sa strigi ca iubesti din primul minut,si eu am facut-o,dar poti sa spui sincer ca iubesti doar dupa ce ai iubit o viata

    RăspundețiȘtergere
  28. De ce sa strigi dupa primul minut ca iubesti?mai bine ai rabdare ca sa nu regreti si sa nu mai vezi iubirea ca pe ceva imposibil...chiar se poate si cu putin noroc o ai pt ceva timp.:)iubirea ar trebui sa va faca sa zambiti si sa fie cel mai adevarat lucru...think about!;)

    RăspundețiȘtergere
  29. Fara iubire am fi ca niste fluturi fara aripi...am cadea in golul plin de culoare..si am vedea frumusetile dar nu ne-am putea bucura de ele...

    RăspundețiȘtergere
  30. Si se mai intreaba lumea de ce ai atatea fane... pai frate...cand spui lucruri atat de frumoase despre femei...si cand poti intipari pe fata noastra un zambet, de fiecare data cand ne faci sa ne dam seama ca mai exista si persoane care gandesc asa frumos... cum am putem sa nu te iubim;;)???

    RăspundețiȘtergere
  31. mai exista vre-o continuare pt "baiatul iubire"??? daca da, cand apare??

    RăspundețiȘtergere
  32. Citeam comentariile ... "frumos" etc ... o fi frumoasa incadrarea in "pagina", stilul sau whatever dar senzatia care mie mi-o da numai frumoasa n-as putea s-o numesc ... Citesc si simt cum ma cufund intr-o mare de durere, regrete, tristete ... Finalul m-a salvat pentru ca si acum, ce-i drept mai rar ca inainte, am dimineti cand ma trezesc, zambesc si sunt fericita pt ca afara e soare, pt ca din bucatarie vine parfumul cafelei preparata de mama in filtrul vechi al bunicii, pt ca ... pt ca traiesc ...

    RăspundețiȘtergere
  33. Citeam comentariile ... "frumos" etc ... o fi frumoasa incadrarea in "pagina", stilul sau whatever dar senzatia care mie mi-o da numai frumoasa n-as putea s-o numesc ... Citesc si simt cum ma cufund intr-o mare de durere, regrete, tristete ... Finalul m-a salvat pentru ca si acum, ce-i drept mai rar ca inainte, am dimineti cand ma trezesc, zambesc si sunt fericita pt ca afara e soare, pt ca din bucatarie vine parfumul cafelei preparata de mama in filtrul vechi al bunicii, pt ca ... pt ca traiesc ...

    RăspundețiȘtergere
  34. multumesc. ai scris atunci cand nu mai simteam..cand nu mai credeam..cand murisem. dar ai dreptate si in randurile scrise am gasit raspunsuri la intrebari nepuse.. la ganduri nerostite..

    RăspundețiȘtergere
  35. "Chiar dacă ar fi însemnat despărţire, singurătate, tristeţe, iubirea îşi merită fiecare bănuţ din preţul ei." - Paulo Coelho

    RăspundețiȘtergere
  36. @AdelinaC merci de sfat:)dar fac parte din cei care au plecat pentru ca am iubit emotiile si fluturii din stomac.chiar daca m-am iubit pasional cu fiecare ani de zile si mi-au dedicat poeme,ganduri si note nu cred ca pot sa povestesc de adevarata iubire.nu vad iubirea ca pe ceva imposibil, cred doar ca prea putini dintre noi stiu sa iubeasca.poate aceia care s-au dedicat unul altuia toata viata,care s-au respectat,care au ramas vesnic indragostiti.
    eu am diferentiat mereu iubirea de starea de indragostit.daca dupa ani de zile de dragoste si convietuire esti capabil sa faci aceleasi sacrificii si gesturi nebunesti,sa evoluezi cum spunea Claudia atunci poti sa spui ca ai inceput sa iubesti.
    @zum zum:)unde ai gasit atatea lucruri frumoase despre femei?eu vad doar marea competitie si sacrificiul pentru a ajunge la "obiectul iubirii" ceea ce inseamna ca se sacrifica pentru propriile lor dorinte nicidecum pentru ea

    RăspundețiȘtergere
  37. Cand aud in jurul meu discutii la telefon: te iubesc in sus si-n jos ca si cand ai spune mi-e foame sau mi-e sete, cand vad cat de banalizat este cuvantul asta ma enervez la culme. Cred ca iubirea si-a pierdut pentru multi din valoare si a devenit un cuvant banal ca oricare altul. Pe de alta parte, apropo de ochelarii roz dupa atata timp mi-am dat seama ca visele sunt una si realitatea-i alta. Poate iubirea e ceva greu de atins........

    RăspundețiȘtergere
  38. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  39. citeam pe descopera.ro ca un profesor de la Universitatea din Michigan, in urma unui studiu, a ajuns la concluzia ca deprinderea masculina de a cheltui cat mai mult pentru a impresiona femeile este una dintre cauzele crizei economice :D

    RăspundețiȘtergere
  40. ne predai cate o lectie in fiecare zi, :). Astazi, iubirea... Eu spun da, dar spun si nu. Cred ca toata tanjeste dupa iubire, ca toate actiunile noastre au ca scop final iubirea, dar, in acelasi timp, cred ca pentru multi iubirea este o himera - iar eu ma includ in aceasta categorie...

    In alta ordine de idei, stiati ca ziua de ieri, luni, 19 ianuarie a fost cea mai nefericita zi a anului 2009? Da, asa sustin niste psihologi englezi (sursa:mediafax)... Culmea este ca la mine s-a si potrivit :(

    RăspundețiȘtergere
  41. Nu pot exista una fara cealalta...
    O zi minunata iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  42. iubirea just a syntactic command!hai sa fim seriosi! citi stiu si POT sa iubeasca cu adevarat?numa refer la norisorii roz pe care stau cei doi amorasi timpiti pupindu-se bot in bot. Iubirea aia tru in care cei doi devin una

    RăspundețiȘtergere
  43. @septimia: doar ca ..."obiect al iubirii" barbatilor, spune autorul :D
    :-))))
    putini au observat treaba asta, preferind sa se lanseze in dizertatii despre iubire ;-)

    RăspundețiȘtergere
  44. Ia ganditi-va cum e sa auzi de pe holul unui camin studentesc plansul unei fete la 12:30 noaptea ,care se straduieste sa-i explice iubitului ca nu a raspuns la telefon ptr ca a fost la chiosc sa cumpere paine(si nu a luat telefonul cu ea!)...si ,cum ,dupa 2 ore de explicatii sa incheie conversatia(in sfarsit!!!!) prin a repeta timp de 8min (cronometrat):"te iubesc","te iubesc","te iubesc"........Sau,cum e sa auzi urmatoarea:"Iubirea vietii mele,vrei sa fac ciorbita de pui??"(de fata cu alte 5 persoane,mai mult sau mai putin indragostite:D)....!!!!Asta sa-nsemne ,oare,IUBIREA??????

    RăspundețiȘtergere
  45. da iubirea e scopul nostru....
    OFFFF ...pacat de dobitocii care au uitat asta ..

    RăspundețiȘtergere
  46. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  47. Nu numai ca poti renunta la orice pentru iubire, dar si merita sa renunti. Merita pentru fiecare zi in care simti ca traiesti, merita pentru fiecare noapte in care simti ca iubesti, merita pentru fiecare zambet de pe chipul ei, merita pentru bucuria ta. Si daca ii poti striga marii cat poti de tare "O iubeeeeesc !" stii in momentul ala ca de fapt esti fericit si traiesti.
    Cum cu greu poti sa faci in viata absolut tot ce-ti doresti e firesc sa fie si regrete, dar cred ca cel mai mult dor regretele legate de ceea ce ai fi putut face si n-ai facut din motive meschine (desi atunci pareau motive foarte bune).

    RăspundețiȘtergere
  48. "let us risk remembering that we never stop silently loving those we once loved out loud..."

    ;)

    RăspundețiȘtergere
  49. In primul rand iti multumesc eu, ca femeie pt. tot ceea ce ai gandit si ai avut curajul sa scrii, sa recunosti, iar in al doilea rand este clar ca nu putem trai unii fara ceilalti. Si noi avem nevoie de voi ca de aer, iar voi la randul vostru aveti nevoie de iubirea noastra!

    RăspundețiȘtergere
  50. Apropo de regrete......."Daca regreti, gresesti a doua oara." Nu am spus-o eu, ci un francez pe numele lui Raymond Latarjet si, dupa parerea mea, are mare dreptate. Asa ca, sfatul meu (daca imi permiti, bineinteles) e sa nu te mai preocupe greselile trecutului, ci sa te gandesti cum sa iti faci un viitor mai frumos, din care sa elimini lucrurile ce te fac sa regreti acum.
    P.S.: Cei care scriu chestii de genul celor "relatate" de tine sunt, de obicei melancolicii incurabili, anosti, fara umor si aparent neinteresanti. Or tu nu ai, cred, niciuna din aceste "calitati"......hhmmm, ceva imi scapa, cu siguranta...sau...poate...cine stie....tu reprezinti un exemplar ff rar de "2in1". :))

    RăspundețiȘtergere
  51. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  52. Pe peste tot se vorbeste de iubire, o idealizare a acestui sentiment. Adevarul este ca iubirea e frumoasa si te determina sa faci lucruri pe care nu credeai ca o sa le faci vreodata, dar crudul adevar este ca iubirea doare. Am stat cativa ani si am privit cum se "iubesc" oamenii. Cum se cearta, cum se impaca si de ce raman totusi impreuna desi nu prea au nimic in comun si stiu si ei asta. Concluzia mea e trista. Din frica de singuratate, din obisnuinta, pentru ca fiecare are un ideal, un tipar in minte. Si intalnesti o persoana care seamana in anumite privinte cu idealul tau si zici gata! asta e! pe asta il/o vreau. Si apoi dupa ceva timp descoperi ca nu e asa cum ti-ai imaginat tu si ca iti doresti altceva de la o relatie, dar pana acolo e cale lunga, multa suferinta, te chinui si te minti, spunandu-ti ca nu vrei sa renunti totusi, ca poate e cum vrei tu, dar ai gresit si tu si el si...si...si... Iubirea nu trebuie idealizata. Trebuie sa coboram cu picioarele pe pamant si sa realizam ca in primul rand trebuie sa ne cunoastem pe noi, apoi sa il cunoastem si pe celalt, asa cum este el. Cineva imi spunea acum cateva zile: o sa ramai cu cel cu ale carui defecte poti trai....

    RăspundețiȘtergere
  53. despre continut,mai tarziu.acum despre titlu.iubirea=setiment=fenomen;are multe sensuri.dar femeia este un corp viu,o fiinta,nu un fenomen.la fenomen participa micro sau macro...corpuri.femeia si barbatul,prin fenomenul,,iubire"pot determina fenomene sociale.oamenii fericiti,,se manifesta la fel;nefericitii...diferit"(Tolstoi L.N.)scuze pt.cele scrise.NEOFET NICOLAE{BLOG:MIROSLAV;e-MAILE:NEOFET@GMAIL>COM

    RăspundețiȘtergere
  54. trebuie sa-l citesc cu atentie;m-am referit doar la titlu;adeseori se comit erori in virtutea obisnuintei.exmplu:iubirea este un lucru[corp]foarte mare.iubirea poate fi un sentiment[o stare]sau o actiune[fenomen],in niciun caz un lucru.

    RăspundețiȘtergere