[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 24 septembrie 2008

Summt Story 4

Pentru un cunoscator al fizionomiilor bantuite de diversele intemperii care se abat asupra omului, chipul Floricai ar fi revelat un soi de frumusete ciudata. Trebuia sa fii atent sa intuiesti un gat zvelt de caprioara din spatele puloverului-helanca plin de pete urat mirositoare. Apoi parul cret ingrosat de timp si nespalare forma un soi de oval mai mare decat capul asemenea coafurii lui Hendrix.

Desprinse din oval cateva suvite se balanganeau in sensurile indicate de masina lui Vasile acoperind niste ochi negri, frumos migdalati. Fata maslinie venea in intampinarea ochilor iar buzele mari si carnoase desavarseau un chip dulce - pervers. Peste toate un nas stramb si mare brazdat de o taietura azteca adancea o senzualitate venita din imperfectiune, punand in valoare ochii patrunzatori.

Tebuia sa privesti toate astea atent facand abstractie de lipsa totala de feminitate a Floricai, pantalonii de trening rosu si bocancii cu doua numere mai mari care ascundeau picioare drepte subtiri si genunchi frumosi. Odata descoperita insa frumusetea din spatele mizeriei o punte nevazuta se desfasura intre privitor si ochii negri ai fetei cu nasul stramb invitand la apropiere. Toate astea erau anulate cu succes de vocea ragusita care scotea la iveala o laringita netratata racolata de corzile Floricai prin catacombele Bucurestiului. Mirosul intepator pe care il raspandea va este dealtfel binecunoscut pentru ca nu o data s-a intamplat sa va aflati langa ei. Aurolacii. Exclusii. Copii strazilor. Copii Orasului de sub oras.

Vasile trase pe dreapta undeva langa sediul guvernului, aproape de intrarea in pasajul subteran. Usa dubei ramase deschisa cat timp il asista pe Draganescu la curatenia generala. Cei doi vagabonzi erau prea adanciti in propriile reverii pentru a incerca sa fuga. Aceste racolari erau un reflex caruia nu i se mai puteau opune. Asteptau sa ajunga la destinatie pierduti in ce mai ramasese din aburii aurolacului. De indata ce efectul chimicalei se estompa apreau primele semne de agresivitate dar nu datorate situatiei de fapt ci mai degraba absentei starii calde de visare.

Vasile imbranci in duba doi puradei si un veteran. Un barbos stirb care strangea la piept o sacosa de care nu voia sub nici o forma sa se desparta. In spatele dubei Draganescu isi aprinse o tigara.

Un comentariu: