[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 5 iunie 2009

Auto Reverse

Totul se filmeaza in ralenti. O mireasa superba cu chipul ravasit alearga disperata pe bulevardul Magheru catre Piata Romana. Traficul e compus din masini de jucarie conduse de baietei blonzi. Pe trotuare, de-o parte si de alta, in spatele unei benzi de hartie intinsa pe toata lungimea bulevardului, barbati goi chiuie si agita sticle de sampanie din care va tasni sange. Mireasa fuge catre Piata Romana pe sub o ploaie de stropi rosii.

Pe masura ce se apropie de Romana va imbatrani. Un ospatar ii va iesi in intampinare cu un hamburger asezat pe o tava cu servet mov. Pocnetul sampaniilor si chiotele barbatilor sunt asurzitoare. Baieteii blonzi claxoneaza. In Piata Romana patru salahori in costume portocalii manevreaza un scripete al carui capat se pierde in ceruri. Mireasa batrana ajunge intr-un final. Chipul ii este schimonosit de efort si imbatranire prematura. Secundele i se scurg inca pe fata, mii de furnici rosietice. Unul din salahori scoate un briceag si incepe sa-i taie pielea in dreptul fruntii. Apoi scalpul. Ceilalti trei se apropie si isi infig mainile murdare de negreala intre cutele facute de briceagul primului. La un semn, toti trag de piele in jos.

Un geamat ascutit dezvaluie o fecioara dezbracata cu muguri de sani, piele rosietica si ochi verzi. La picioarele ei zace rochia de mireasa plina de sange. Cei patru o inhama la scripeti. Din blocurile de la Romana izbucneste Oda Bucuriei, dar cu intarziere de cateva masuri din fiecare apartament. E un canon de mii de Ode. Scripetele cu fecioara prinsa in curele se ridica la cer. Miile de barbati de pe bulevardul Magheru lesina. Bulevardul arata ca o imensa groapa comuna. Fecioara se ridica incet la ceruri. Masinutele claxoneaza. Un inger sugubat se chinuie sa rastoarne bila de pe ASE.

16 comentarii:

  1. 3 paragrafe cat o mie de poze...

    RăspundețiȘtergere
  2. mai baiatule...ultima postare e chiar varza. imi asum injuraturile de la fanii/fanele tale. la fel cum imi asum ingustimea de minte, conformismul sau cum vrei sa-i zici. poate postmodernismul nu e pt mine, sau poate ar trebui sa te apuci de altceva... (chiar vrei acuma numai comentarii siropoase si pupincuriste??)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) ce imaginatie bogata!!!
    un joc...suprarealist?

    RăspundețiȘtergere
  4. credeam ca sunt singura cu idei din astea istete :)
    imi place insiruirea gandurilor de mai sus.
    ce poate fi mai efemera decat viata?

    RăspundețiȘtergere
  5. ascensiune groteasca..

    RăspundețiȘtergere
  6. salut tudor! uite am si eu ceva pe care sa te uiti www.vladphotography.wblog.ro si sa iti spui parerea in legatura cu my work, asta pentru ca am inteles ca esti pasionat de fotografie.
    toate bune!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. toate ca toate pana la bila de pe ase =))

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. sunt pentru prima data aici dar voi fi cu ochii pe tine.........promit http://www.flickr.com/photos/13060715@N03/

    RăspundețiȘtergere
  11. huh....de meserie sunt editor imagine...si pot sa imi imaginez imediat un cadru sau o imagine ...dar cum ai scris tu aici ...tantalau sa fii si tot intri in atmosfera ...mie unu mi a placut ..dar cam freaky ...si aia cu bila de pe ase...:))) tare de tot...

    RăspundețiȘtergere