[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 1 iunie 2009

DINAMO A MURIT

Fotbalistii de la Dinamo castiga BANI. Peste medie. Va intreb, insa, la ce le folosesc banii? Va raspund eu la ce nu le folosesc banii castigati. N-o sa ii ajute sa simta mirosul gazonului proaspat tuns in Champions League. N-o sa simta fiorul indescriptibil pe care ti-l ofera un stadion cu mai mult de 25.000 de oameni. N-o sa primeasca energia si respectul propriilor suporteri. De iubire nici nu poate fi vorba. N-o sa plece in vacanta fericiti, cu un zambet larg pe fata, zambetul invingatorului care merge sa se odihneasca. Fotbalistii de la Dinamo sunt exemplul clar al banului ca scop si nu ca o consecinta a profesiei bine facute. Profesia lor nu e fotbalul. Profesia lor este mentalitatea schioapa, urata si handicapata.

Dinamo nu mai exista. E trist, dar adevarat. Conducatorii vor sa vanda jucatori, nu sa creeze echipe. La Dinamo nimeni nu vrea sa construiasca. Nu exista bucuria muncii pe santierul unei echipe. Doar suporterii sunt cei care mai merita numele de Dinamo. Ei sunt cainii care trebuie sa lase capul in jos, umiliti si nefericiti. Cu coada intre picioare, ei se vor intoarce de fiecare data la stadion, pentru ca au ales sa isi iubeasca stapanii neconditionat. Stapanii lor, insa, ii dispretuiesc prin comportament si mentalitate. Cainii din tribune privesc cu lacrimi in ochi visele care se destrama pe teren. Ar vrea sa-si muste stapanii, urla si schelalaie a paguba si vor veni inapoi, credinciosi saptamana de saptamana, gata sa ierte ce nu e de iertat. Umiliti de infrangeri si de suporterii altor echipe, pentru ca da, fotbalul e ORGOLIU, cainii isi vor urla furia si disperarea catre o mana de baieti pentru care MENTALITATEA e doar o vorba din presa.

Suporterii sunt singurii care mai merita numele Dinamo, pentru ca ei sunt cei care sufera si spera si o vor face in veci. Cei care inseala sperantele si iubirile catorva mii de oameni se numesc simplu HOTI. Iar cei care ii platesc pe HOTI sunt STAPANII HOTILOR. Dinamo este o echipa de HOTI condusa de visul bolnav al banilor. Din tribune, asista la spectacolul jalnic al dezumanizarii adevaratii Caini pana la Moarte. Suporterii. Se mai ridica o intrebare: Am jurat mereu ca vom fi Caini pana la Moarte. Dinamo a murit. Noi pe cine mai IUBIM???

40 de comentarii:

  1. "Suporterii sunt singurii care mai merita numele Dinamo, pentru ca ei sunt cei care sufera si spera si o vor face in veci."

    Numai că nici suporterii nu sunt suporteri ai jucătorului individual, al jocului de echipă, al spectacolului fotbalistic, al staff-ului clubului... cel mult sunt suporteri ai numelui echipei, al brand-ului.

    Suporterii nu mai cer astăzi un joc frumos, nu mai sunt loaiali echipei propriu-zise, suporterii sunt uniţi în semnele clubului şi atât, pentru că aceste semne fac din o mulţime de oameni "pasionaţi" de fotbal... o gaşcă, le dă un sens vieţii, o apartenenţă...

    Nu ştiu dacă se observă, am evitat să numesc un club de fotbal tocmai pentru în majoritatea oportunităţilor umane nu mai este vorba de miezul înţelesului, în cazul nostru cel al spectacolului sportiv, ci o prostie de suprafaţă, un slogan fără sămânţa înţelesului.

    Îşi mai aduce cineva aminte că acum mult timp spectatorii aplaudau adversarii atunci când reuşeau o fentă deosebită, un gol frumos, când meciul era un spectacol reuşit? Astăzi rezultatul contează, acest rezultat justifică lipsa de spectacol.

    Şi nu pot să nu remarc că şi politica astăzi este asemeni fotbalului. Spectatorii (simpatizanţii de partid) nu mai au nici cea mai mică legătură cu doctrina partidului susţinut, cu normalitatea, eleganţa, principiile politice...

    Poate că Dinamo a murit, dar spectatorii adevăraţi, suporterii, sunt morţi de mult.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe Unirea Urziceni poate? Nu cred ca realizezi dar fotbalu romanesc s-a transformat intr-o relatie proasta, s-a dus iubirea, s-a dus respectu, a mai ramas inertia si trecutul glorios..cam cu asta am ramas din fotbalul romanesc.

    Cat despre gazonul proaspat tuns , sa il lasam celor care merita cu adevarat sa il calce. Locul lui Dinamo si a multor echipe din liga I e pe maidan, in spatele scolii.

    RăspundețiȘtergere
  4. de ani buni, in Romania, adevartii suporteri (stelisti dinamovisti rapidisti clujeni....) stau in fata televizorului sau cel mult pe o terasa alaturi de prieteni pentru a vedea meciurile favoritilor....cei care sunt "devotati" si merg pe stadion "fie vreme buna, fie vreme rea" sunt cei devotati orgoliilor si pro[riilor meciuri cu "suporterii" adversi/rivali!
    nu-i mia intereseaza si nu mai sint nici o emotie pentru bucuria fotbalului ci doar prin umilirea ultrasilor adversi...
    suporterii de astazi se bucura mai mult la un steag furat galeriei adverse, la un scaun rupt si infipt in capul unui jandarm, la o torta aruncata pe gazon sau in rivali, decat la un dribling reusit, sa o faza in viteza...la un gol...nici cele 3 puncte nu cred ca le aduce satisfacia adevarata ci doar prin prisma satisfactiei nereusitei celorlalti

    dar ce'i drept, toate astea din vina sistemului, din vina a ceea ce inseamna fotbalul in Romania! dela copiii de 7 ani care merg la fotbal cu gandul la bani si faima (nu la placerea de a juca) si pana la cei mai "puternici" conducatori...

    generalizez...nu ma refer doar la suporterii dinamovisti...

    sunt foarte putine echipe iubite "curat", si incurajate de suporteri adevarati...

    ...din pacate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum pe cine iubim? Pai tot pe Dinamo, ii iubim amintirea...cand moare cineva drag nu incetezi sa-l mai iubesti! Doar ca uiti treptat si chiar iti pare rau ca nu-i poti pastra mai vie amintirea!

    In cazul nostru cu Dinamo, din pacate, ea va fi prezenta, ca un zombie, care nu o sa ne lase sa uitam si o sa ne chinuie pentru totdeauna!

    Spiritul Dinamo e clar ca s-a stins pentru majoritatea jucatorilor, antrenorilor, actionarilor,doar suporterii il mai mentin cat de cat, dar corpul urat mirositor ramane sa ne raneasca descompunandu-se mereu!


    Cel mai trist este ca procesul de descompunere nu are ca finalitate disparitia si sansa noastra la uitare si liniste! El ramane sa ne tortureze sufletele cu regretele si cu umilinta pe care trebuie s-o induram.

    O sa fim Ok pana la urma :)) Suntem cei mai caliti suporteri, cand vine vorba de dezamagiri din partea Dinamo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dinamo a devenit ca imagine o echipa de increzuti, aroganti, parveniti si oameni fara valoare. Clubul se scalda in imaginea asta creata de unii ca Borcea, Nicolae Badea, Turcu, Moti, Cl. Niculescu si altii care sunt oameni prea mici pentru a fii mentionati. E foarte greu sa schimbi aceasta perceptie a lui Dinamo, club de oameni mici...

    RăspundețiȘtergere
  7. :( habar nu am.

    fotbalul asta romanesc e cam ciudat. e mai mult pe bascalie si scandal decat pe munca si reusite.

    RăspundețiȘtergere
  8. In Romania de azi,tot ce se face,se face pentru bani!

    RăspundețiȘtergere
  9. Intradevar Dinamo se defineste prin suporterii ei, cei care indiferent de ce ar face echipa, de ce aranjamente fac jucatorii, actionarii mereu raman alaturi de echipa lor si o sprijina(moral) si traiesc fiecare meci cu aceeasi intensitate mereu. Dinamo a fost si ramane echipa mea preferata, indiferent de rezultat, scor sau jucatori. Ceea ce construieste cu adevarat o echipa sunt suporterii iar DINAMO e campioana la acest capitol. Poate ca daca acesti jucatori ar simti mai mult ca noi, si ar juca cu aceeasi ardoare cu care unii traiesc un meci atunci intradevar ar iesi ceva bun din aceasta echipa si chiar din fotbalul romanesc. dar cum uneori banii controleaza tot ne intrebam unde a disparut acea echipa fantastica care visa la Cl si promitea sa faca totul pt a si atinge scopul

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor..sunt doar niste mercenari.Banii au distrus fotbalul..asta o zice nu un dinamovist..ci unul din acei fanatici care meci de meci urmaresc echipa oriunde, pe orice stadion din tara.

    Mi-e dor de fotbalul jucat de oameni si nu de fotbalisti…

    RăspundețiȘtergere
  11. noi...ar trebui sa iubim un club, care e acum o societate pe actiuni, niste culori care ar trebui sa spuna ceva, dar sunt patate cu pahare de vin, vodca, nopti de betie petrecute in cluburi fitoase, masini de lux, scandaluri, tabloide. Pe buna dreptate, PCH-ul ii numeau aseara mercenari, pentru ca asta au devenit. Ei intra pe teren, nici macar nu se chinuie, daramite sa-si dea sufletul, si asa mahmuri cum sunt, dau declaratii arogante, ii vezi cu nasul pe sus. Cand pierzi o lupta, nu trebuie sa plangi, dar nici sa faci sticle sa planga. Patrupezii astia schiopi de la noi dau imediat vina pe esec cand sunt surprinsi cu sticla la gura. Altii au tupeul sa recunoasca ca singurul lor viciu e fumatul. Asa sportivi, asa performante. Si in vacante, pleaca toti fericiti. La urma urmei, mercenarii isi primesc banii. La Dinamo, si nu doar la noi, banul vorbeste. Poate ca ar trebui sa ne mai gandim la un Dinamo din 2000, cand parca mai traia fotbalul. Aseara cred ca s-a rasucit Catalin in mormant. Dinamo n-a murit inca, dar e in coma. Are o tumoare, care trebuie sa fie eliminata. Sper sa gasim acea tumoare

    RăspundețiȘtergere
  12. Cu toate ca e din ce in ce mai evident ca la noi fotbalul nu mai e un sport, ci o afacere, numarul microbistilor nu scade. De ce in paginile de sport ale ziarelor citim numai despre fotbal? De ce la stirile sportive din 10 titluri, 9 se refera la fotbal? De ce se subestimeaza tenisul/baschetul/snookerul/inotul/ciclismul/motociclismul? De ce un meci de fotbal poate sa fie subiect de interes national si o partida de tenis nu? De ce nu auzim de fani Rossi pana la moarte, fani Federer pana la moarte?

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu stiu cati sufera cu adevarat acum.. Nici suporterii nu mai sunt cei de alta data.. Nu stiu daca mai exista oameni care nu pot dormi noaptea inainte de un meci pe ghencea..oameni care numara zilele pe degete, care fac din asta un vis.
    Nu stiu cati suporteri n-au putut dormi azi-noapte. Care n-au plans, pentru ca n-au putut.. au inghitat in sec si-au zis:"Dinamo sunt eu, nu voi"
    Dinamo e iubirea vietii mele si ma doare acum mai mult ca niciodata.. Dinamo nu mai e Dinamo de mult timp. Dinamo e o afecere extrem de profitabila... asta e cel mai crunt..

    RăspundețiȘtergere
  14. Te inteleg Tudor...esti dezamagit, dar tot pe Dinamo o vei iubi...asa cum eu tot pe Steaua...indiferent de cat de penibila e acum...asa suntem noi, injectati cu microbul asta pe care multi nu il inteleg, noi, frumosii nebuni, noi care plangem la un gol frumos si decisiv, noi care ne extaziem in fata unei fente a lui Messi asa cum ne-am mira in fata vreunei capodopere louvre-iene...

    ...asa suntem noi, si noi n-am murit, si din viata noastra vor renaste Steaua si Dinamo si derby-ul nostru sacru

    RăspundețiȘtergere
  15. nu mai plange tudor,
    plansul e de forma,
    dinamo nu-i moarta,
    dinamo se transforma

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. crezi ca acorzi prea multa importanta,fotbalistii iubesc banii Tudor,nu pe tine..

    RăspundețiȘtergere
  18. au murit doar sperantele din sezonul asta.

    RăspundețiȘtergere
  19. sincer cred k mai bine postai de alba ca zapada decat de dinam0 ... numai dinam0vistii vad in dinam0 o echipa ... acum sa fim sinceri cea facut dinam0 dupa 90' ?
    si eu am tinut cu steaua si m-am inselat sincer ... sunt echipe mult mai frmoase decat dinam0 ... ca de ex FC Brasov, Unirea Urziceni, Sportul Studentesc, U cluj etc
    in romania dupa parerea mea nu cred ca va fi vreodata fotbal ... uita-te de ex prin div B anu trecut CS otopeni au intrat cu japca anul asta in B1 ceahlaul piatra neamt in tur au avut 14 penalty-uri in 17 etape . etc
    echipele mari se vad in cupele europene pt ca in romania nai cum sa joci cand te fura pe fatza si crede-ma ca sunt MULTE echipe in campionatul romanesc peste dinam0 ... dar ce sa faci daca toti sunt corupti :(

    si 2 la faza cu suporterii la ce ai zis u mai jos sincer cred k nai nici o tb cu fotbalul fara suparare !?
    aia sunt suporteri care cik domne fac si ei "o captura" si opresc microbuze de cetatzeni stelisti care nimeni n-a auzit de ei gen "casual" cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani si ii omoara cu spreiuri lacrimogene si electrosocuri?
    sa fim seriosi ... dinam0 are o galerie de fani GSE Hooligans si doar atat ... plm.

    RăspundețiȘtergere
  20. alexe spunea...

    Tudor..sunt doar niste mercenari.Banii au distrus fotbalul..


    :)))
    vin eu si te intreb in italia in spania brazilia unde un fotbalist cistiga la un meci cit ai nostrii pe un an poate.
    acolo cu ce distrug banii jocul? ca te uiti ca la un spectacol

    RăspundețiȘtergere
  21. Iubim fara regrete DINAMO !!!

    asa e un cantec din galerie.. si asa si e. Eu unul voi continua sa ma duc pe stadion, indiferent de locul pe care il ocupa DINAMO si indiferent de dezamagirile pe care le-am trait pana acum.

    Nu pot decat sa ma gandesc la suporterii Corvinului Hunedoara, care se duc la meciuri si se bucura daca echipa lor primeste mai putin de 3 goluri..

    Asta e nivelul nostru, pana cand n-o sa scapam de conducerea asta.. nu prea sunt sanse de reabilitare.. o sa ne pregatim pentru Champions League.. in continuare..

    cei ce sunt dinamovisti... niciodata nu sunt tristi...

    RăspundețiȘtergere
  22. pe nimeni probabil...extrem de trist dar total adevarat...Dinamo a murit....pacat...

    RăspundețiȘtergere
  23. lasa.Au murit si Steaua si altii:)

    RăspundețiȘtergere
  24. UUUooooouuuuu ... Ce dracu citesc aici. Mai'nainte vorbeai de cultura si acum vorbesti de FOTBAL? HA? Jesus christ ... o adunatura de tarani ... si ultrasii astia care merg sa se bata. Au salar minim pe economie si titulatura de "suporteri" ii fac sa devina cineva. Daca tot se bat cu jandarmi si politie de ce nu isi transpun ura si energia catre politicieni. Ar fi de folos ...

    RăspundețiȘtergere
  25. Nu meria sa poarte tricoul rosu...au tarat in noroi istoria de 60 de ani al unui club care incearca sa scoata capul in Europa.Doare si doare tare pentru ca Dinamo a murit inainte de a se naste un vis ce cu totii il vrem implinit. Mercenair e prea putin pentru a vorbi despre jucatori...Respect pentru cei ce au fost...dispret pentru cei ce sunt. :(

    RăspundețiȘtergere
  26. pacat de unii care scriau despre lucrurile astea in cunostinta de cauza. eu, stelist. imi pare bine ca sunteti franti, dar mi se pare ca arunci cu clisee. n-ar fi o tragedie, n-ar fi nici prima data, dar... dar nimic. borcea si turcu n-au vandut nimic si nici n-ar fi vandut, tocmai in incercarea realizarii unui vis, sau obiectiv, cum vrei sa-i spui. iti recomand vis in cazul de fata, din motive lesne de inteles.la asta ma refeream cand spuneam de aruncatul cu clisee. din obisnuinta spunem aceleasi lucruri mereu: romania e de cacat, hai sa emigram, romanii sunt tarani, fotbalul nu merge din cauza conducatorilor avizi etc. de data asta cel putin una nu era cazul sa fie zisa si totusi ti-a scapat. da, borcica ala de la pro rapid oare ce mai face?

    RăspundețiȘtergere
  27. Un club de fotbal, mai bine zis o echipa, nu moare niciodata !

    RăspundețiȘtergere
  28. Iubim fara regrete DINAMO, dinamo nu a murit, spiritul DINAMO traieste in oricare din cei care iubesc DINAMO, si "fie vreme buna, fie vreme rea, CAINI pana la moarte si dincolo de ea" Asta e farmecul DINAMO, in fiecare an suntem dezamagiti, si de fieccare data continuam sa credem, ne'am mintit etapa de etapa ca Dinamo merita sa ia campionatu' ca joaca fotbal, dar fiecare dintre noi stie ca nu e asa, am reusit sa castigam doar derbyurile cu echipe care nu jucau nimic, si nu am reusit sa batem steOaia care a avut cel mai slab sezon de dupa '90. am trait unicul derby la intensitate maxima si am crezut, dar am crezut in nimic, si asta se va intampla an de an, pana cand va veni cineva cu cap...

    RăspundețiȘtergere
  29. Dinamo inseamna suporteri orice s-ar intampla cu acest club.

    Echipa asta parca e blestemata cand vine vorba de bani.
    Jucatori fitzosi, valori putine, bani prea multi, caracter 0, dragostea pentru fotbal se pierde vazand cu ochii...

    RăspundețiȘtergere
  30. Blogger sirena_25_25 spunea...

    alexe spunea...

    Tudor..sunt doar niste mercenari.Banii au distrus fotbalul..


    :)))
    vin eu si te intreb in italia in spania brazilia unde un fotbalist cistiga la un meci cit ai nostrii pe un an poate.
    acolo cu ce distrug banii jocul? ca te uiti ca la un spectacol


    Esti tu asa sigura ? cate meciuri ai vazut in ultima vreme ? ai vazut finala UCL ? SI DA,isi pentru ca ei castiga destui de multi bani sau nu sunt asa de avari si lipsiti de caracter ca ai nostri .Si distrug si la alt nivel.

    Si ca o curiozitate proprie : ce meci din Brazilia ai urmarit si chiar crezi ca acolo sunt bine platiti ?

    RăspundețiȘtergere
  31. si ca sa citez un mesaj de la SUD... FOTBALUL a murit, a ramas doar URA...

    CAT NOI VOM EXISTA, DINAMO NU VA MURI! NOI SUNTEM DINAMO!

    RăspundețiȘtergere
  32. tudore iubeste rapidul,vei gasi altceva...glasul rotilor de tren.

    RăspundețiȘtergere
  33. Ba rapidul să-l iubească pe tudor.

    RăspundețiȘtergere
  34. Conducerea isi bate joc de Dinamo, jucatorii joaca pt bani nu pt mandria de a fi caine, pt mandira de a fi dinamovist, pt suporteri care sufera pt echipa mai mult decat ei, pt numele DINAMO.
    Imi pare rau ca DINAMO e o AFACERE, nu o echipa de fotbal cu jucatori motivati sa castige totul, sa dea tot ce-i mai bun in teren...fotbalul a devenit o afacere nu mai e un sport!
    Am fost prea increzatori ca mergem in liga, pregatiri din timp etc, si uite ce patim:(
    Meritam mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  35. DINAMO NU MOARE, DINAMO TRAIESTE, CHIAR DACA AR MAI FI DOAR UN SUPORTER, DINAMO TRAIESTE, DINAMO SUNTEM NOI !!

    RăspundețiȘtergere
  36. Ma duc meci de meci in peluza jucatorului al carui nume va tine DINAMO in viata , indiferent daca vor fi la noi jucatori precum Ad. Cristea sau precum a fost El . Suporterii tin in viata numele echipei si nu o sa plecam niciodata de.acolo. Noua ne trebuie un impuls si erupem . Suporterii ( de televizor ) ar putea sa faca un efort si sa scoata 10-15-30-40-60 de lei ( un bilet de la peluza la T0 ) ca nu e asa greu . Noi putem duce DINAMO unde a fost . Degeaba asteptam performanta daca suntem incompetenti si doar la derby.uri prezenti . Te salut . Stima

    RăspundețiȘtergere