[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 10 iunie 2009

Marea si noaptea

Iubesc marea pentru ca si noaptea intretine infinitul si visele. Cand stai in fund pe pamant si-ti simti blugii uzi de racoarea intunericului sau de nisip. Nu vezi nimic si privesti marea care e la cateva zeci de metri de tine. Privesti ca-ntr-o bucata imensa de branza neagra. Intuiesti cu greu linia de spuma de la tarm. E ca si cu marea ar bea caffe latte si s-ar linge pe bot. Vuietul constant al valurilor izbindu-se de mal iti spune ca nesfarsitul albastru din timpul zilei e acolo, la locul lui. Si o data cu el, visele tale. Stiu c-am sa fiu batran, iremediabil despartit de trecut si ca o sa privesc marea cu aceeasi sete si speranta. Dorintele mele vor fi poate altele, amintirile imi vor ingreuna sufletul si privirea n-o sa mai ajunga atat de departe. Un vis va fi insa acolo, orice-ar fi, unul singur plutind pe coama valurilor, in intuneric. Un singur vis, care ma va tine in viata laolalta cu mirosul de sare si de alge puturoase care-mi va intepa narile. In stanga mea, doi indragostiti zgomotosi se vor saruta indelung. Din cand in cand, vantul imi va aduce in urechi soaptele lor. Cuvinte de betie, de dorinta, obscenitati iubitoare, hohote de ras, gemete, dragoste. Da, intotdeauna va fi speranta la mare si noaptea.

27 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. ...sper sa ajung si eu in wk la mare...marea liguria...sper sa vad si San remo...ai un stil de a descrie locurile pe unde ai fost super minunat....se simte ca esti actor!!vise frumoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Marea imi da mereu inapoi tot ce oamenii imi iau:)

    RăspundețiȘtergere
  4. ce dor imi e de ea, ce dor imi e sa visez, ah!

    RăspundețiȘtergere
  5. ... ai acel ceva care descrie totul pana la cel mai mic lucru. Si e bine . Si imi place ,chiar daca imi faci pofta de mare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Salut Stimate Chirila

    Eu sunt dupa2beri (UK) si o prietena apropiata va considera o persoana speciala. Ar fi grozav daca ii vizitezi blogul si postezi un comentariu pe blogul ei.Va insemna mult pt ea.
    Te rog de asemenea sa nu faci vizibil comentariul meu deoarece e o persoana mandra. Numele ei de internet e Cenusareasa iar adresa ei de blog este

    http://no-sweet.blogspot.com/

    pt a evita confuzia eu sunt www.dupa2beri.co.uk si comentariul meu este autentic.

    regards

    RăspundețiȘtergere
  7. Stimate domn, Chirila, ca Tudor nu va pot spune ca sunetem barbati.
    Mare este neagra, pentru ca suntem romani, sufletele sunt calde acolo, chiar daca marea este rece, tuturor ne e dor de mare, pentru ca ca ea ne provoaca la dragoste, sex, armonie si sentimente(mai adevarate sau de o noapte). Marea ne iubeste, rapeste manelicii, ii oboseste, ii ataca. Marea ne iubeste pe astia cu mai multe beri baute, (poate prea multe inainte ultimului exeamen din facultate).

    RăspundețiȘtergere
  8. Toti vom fi batrani. Ne raman decat amintirile...amintirea unei nopti la mare, conturul firav al unui vis.

    RăspundețiȘtergere
  9. ai o melodie mai veche absolut extraordinara, pot sa o ascult la nesfarsit si se potriveste pe fundalul acestui text... ma refer la "dragostea"... ma uit pe geam.. e luna plina, oare cum arata noaptea si marea la ora asta

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sunt una dintre acele persoane vesnic indragostite de mare ...
    Simt marea .. asa cum ai spus tu , Tudor ...
    Dar ... cand incerc sa scriu despre ea ...Nu-mi iese niciodata asa cum as fi vrut ... Nu pot sa spun in cuvinte ce inseamna marea ... cum e marea ...
    Macar am o scuza :) sunt mica :) poate una dintre cele mai mici vizitatoare ale acestui blog :)

    RăspundețiȘtergere
  12. mie imi e dor de mare.anul asta nu cred ca o prind.

    fericitule:)

    RăspundețiȘtergere
  13. Pentru unii marea este ca un drog. Macar un week-end pe fuga sa o vezi altfel intri in sevraj.
    Ne-ai facut curiosi. Ne poti impartasi visul care va ramane peste ani?

    RăspundețiȘtergere
  14. ziua imi spala emotiile ..le calmeaza , si noaptea ma duce intr un infinit, in interiorul care fascineaza si sperie in acelasi timp..
    marea ramane aceeasi indiferent de furtuni sau bucurii personale..si ma duce cu gandul la cat de simplu e totul si la cat de mult complicam..facem valuri la suprafata cand in interior e totul atat de calm , nemiscat, adanc..Perfect..

    RăspundețiȘtergere
  15. pe cat e de frumoasa p atata e de agitata , te cheama in bratele ei , te magaie , te incalzeste , apoi iti da drumu , iar tu ramai nedumerit si cu multe semne de intrebare : unde ai gresit si de ce ti'a dat drumu ? .... ideea e ca timpul trece , doar amintirea ramane , noi imbatranim iar marea p an ce trece este mai frumoasa si are mai multi admiratori , ca o privesc , iar ea ii seduce cu valuri micute ....




    p.s. hai la mare ! ;))

    RăspundețiȘtergere
  16. IN SEPTEMBRIE AJUNG SI EU LA MARE. SAU IN DELTA. ABIA ASTEPT ...
    IUBESC MAREA.
    IUBESC PRIMAVARA.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ce frumos..
    Marea este asa de linistitoare.. Cand dupa un an de invatat sau de lucru esti in sfarsit la mare in timpul zilei ai vrea sa absorbi soarele cu toata fiinta si sa conservi caldura lui cat mai mult spre iarna..
    Si noaptea.. cum e sa adormi respirand briza proaspata, in mangaierea fina a perdelei.. ascultand refrenul hulei marii?..
    E infinita..

    RăspundețiȘtergere
  18. Si cand ma gandesc ca miercuri m-am intors de la mare...deja mi s-a facut dor, era asa de bine.....

    RăspundețiȘtergere
  19. e pacat sa fii singur la mare... noaptea...
    stii cat de fericit esti cand iti gasesti perechea?!

    RăspundețiȘtergere
  20. :)
    ai descris,o asa cum o iubesc eu
    ai descris,o asa cum o simt eu
    am iubit,o
    o iubesc
    si o voi iubi mereu
    si m,am mutat definitiv linga ea

    m,am nascut si am crescut in sibiu
    iubesc sibiul
    il am in suflet
    iubesc muntele

    dar totusi

    MAREA are farmecul ei
    are acel ceva ce nu,l mai gasesti nicaieri

    RăspundețiȘtergere
  21. a
    si inca ceva
    lebedele sint fotografiate in mangalia in luna ianuarie
    an de an ierneaza aici si localnicii si,au facut un ritual de a merge cu piine si a le hrani

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. Marea fara noapte nu inseamna nimic.Un adio apus sau inasteptarea rasaritului? Lacomia de cat mai multe sticle, parte animalica, spontana si adesea stupida pe care o scoate din noi, inconstienta unei nopti cu un/o necunoscuta cu care ai putea sa te simti atat de bine incat sa mai vrei sau sa fie atat de rau incat toata apa din mare sa nu ajunga sa ti spele scarba..Sau mai pot fi noptile la mare pentru cei mai izolati care se uita la in sus si vad prea putine stele..Si pana la urma, totul se va sfarsi intr-o 'mare noapte' cand vom inchide ochii pentru cel putin o viata si vom visa aduceri-aminte sau vom regreta cum ar fi fost daca..

    RăspundețiȘtergere
  24. eu intodeauna ma privit marea ca pe o persoana...o vad ca pe o fata ,inalta,zvelta,cu ochii albastri,visatoare si usor indrazneata..dar sa nu ma abat de la subiect.te admir foarte mult pt modul in care scrii si melodiile tale care sunt absolut geniale.Cu respect Madalina

    RăspundețiȘtergere