[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 29 iunie 2009

Revolutie pe twitter


Terminati cu prostiile. Pana si revolutiile si-au pierdut coaiele. Revolutiile pe Twitter nu vor face decat sa-i instiinteze pe oameni ca "se face revolutie". Fiorul momentului in care afli de la cineva cunoscut, care si el isi are sursa lui, te framanti, te intrebi daca a sosit ceasul sa fii si tu acolo, pe baricade, totul sau nimic, unde este adevarul, cata lume o fi, tu cum sa faci sa-i anunti si pe ceilati, subterfugii, strategii de-o noapte, frica, planuri, nesomn, incertitudine, toate astea s-au dus dracului impreuna cu Twitter et comp.

Mii de oameni se agita pe un metru patrat in jurul display-ului, curiozitatea e satisfacuta acasa, la pachet cu cola si cu un burger sleit de asteptare. Ai vrea sa iesi din casa, dar daca se intampla ceva cat te desparti de calculator?, ca inca nu-ti merge netul asa bine pe telefon. Mai bine stai acasa, esti alaturi de ei, de cei din piata, e mai important ca tu, de acasa, de aici, sa-i anunti pe toti prietenii tai care cu ochii scosi de nesomn de-abia asteapta sa consume ceva de la tine, dar stai ca ai si tu nevoi, pana una alta chestia asta cu revolutia plina de sange te-a excitat atat de tare incat perpetuarea stirii poate sa astepte, dai pe redtube si vezi ce filme noi au mai pus, sa te masturbezi in liniste, teen, analfuck, fistfuck, goldenshower, bondage, preferatele tale si dupa aia cu forte noi si creierii limpezi si oboseala asta prilejuita de sperma care tocmai te-a parasit, dupa toate astea dai un mass cu revolutia care se intampla si da, noi trebuie sa iesim in strada, dar nu inainte de a-i anunta pe toti ca sa fim multi si sa schimbam cu adevarat ceva.

Acum avem bloguri si suntem lideri de internet si fiecare credem ca ai nostri sunt cei mai tari si ne dam peste cap sa-i pastram, sa-i inmultim in speranta c-o sa folosim masa asta de manevra si ne vor urma ca pe Bonaparte la Austerlitz. Habar n-avem cine sta in spatele display-urilor, nu le-am vazut fetele, nu i-am privit de la nicio tribuna, nu ne-am dres glasul emotionati in fata catorva zeci de mii gata sa moara impreuna cu noi pentru ceva mai mult decat un logo pe un tricou de la H&M, avem coaiele umflate, da e doar o amagire, coaiele nu se umfla decat daca simti miros de sange, fumigena, gustul fierului zdrobindu-ti fata, bocancii care lovesc sanii nevinovati ai fetitei de la un metru de tine si nedreptatea te sufoca ti se urca la cap si explodezi ca o chitara la 20.000 de wati si iti infigi dintii in beregata scutierului din fata ta si sunt si altii alaturi de tine care scuipa sange sau se pisa pe ei de frica, da' e atat de repede si de intens incat simti ca esti de o mie de ori mai smecher in viata reala, pentru ca niciodata Twitter n-o sa se descarce cu viteza bastonului repezit in ficatii tai amortiti de bautura care ti-a dat curaj sa fii aici printre cioburi si bucati de steag imbibate cu diferite grupe de sange, sangele care-ti hraneste coaiele pentru ca stii acum pe propria-ti piele neagra de vanatai, stii cum a fost si lucrurile nu se schimba de-acolo de-acasa si linkurile si spamu' si comments-urile si democratia basit inteleasa nu-ti folosesc la nimic, trebuie sa mai arunci un molotov in capul unui scutier sa-i vezi fata arzand si sa te bucuri ca un cretin, cata ura au insamantat in tine si da roade acum, ii ard si ochii scutierului si nu simti mila, e doar o sete potolita, iti vine flegma in gura amestecata cu gaz si fugi mancand pamantul ca daca mori o sa fie multe commenturi, dar atat, tu nu esti Michael Jackson ca sa vorbeasca vreo trei zile despre tine la stiri, da e mai bine asa, n-o sa se pishe nimeni pe viata ta, fugi, fugi, lupta pentru dreptate, la ce pula mea iti foloseste blogu acum, da-le mesaj pe Twitter sa vezi cati o sa vina sa te scape din calea bastoanelor??!!!

Ei o sa-ti zica: stai, frate, cine te-a pus, n-am zis ca intai facem spam sa afle toata lumea si de-abia dupa aia iesim in strada sa schimbam ceva? si-ti vine sa-nnebunesti si din goana disperata catre un loc ferit iti vine sa strigi pana ti se faramita pleura in mii de bucatele uscate de fluture tinut in insectar: Da' noi cand pula mea mai traaaaiiiimmmm? Si urletul se loveste de blocuri, sparge geamuri si se zbate intre bucatile de beton ca un cutit ascutit care se intoarce spre tine, o fuziune de bumerang si topor care iti ia gatul si glasul si mori ca un caine prost fugarit de hingheri.
Dar sigur ca asa ceva nu e posibil azi, te trezesti si fugi repede la net sa postezi visul asta ciudat pe Twitter. Si astepti comentariile si a mai ramas ceva hamburger sleit de ieri si nu esti sigur ca Michael Jackson a avut atac de cord. Ia sa descarci si tu Heal The World.

30 de comentarii:

  1. e cel putin ciudat ce se intampla cu noi,cu generatiile viitoare mai mult decat cu noi si astfel lantul devine tot mai lung pe poarta generatiilor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cei care incearca sa limiteze folosirea acestor mijloace sunt considerati "rupti de realitate", inadaptati ai societatii secolului XXI; din pacate se pune semnul egalitatii intre "majoritate" si "normalitate". Eu incerc sa ma sustrag acestei "normalitati".

    RăspundețiȘtergere
  3. Tudor , in scrisoarea ta catre liceeni indemnai tinerii sa citeasca.Acum spui ca revolutia se poate face doar prin violenta?

    Cuvintele nu sunt de folos? Nici eu nu sunt fana twitter sau all this new media shit , dar sa nu apelam la violenta daca nu e necesar. Si cand ar fi violenta indreptatita ? Cred ca trebuie sa ma gandesc bine inainte sa raspund. Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cine te-a pus sa ma indemni sa descarc Heal the Wold?...nu ma mai pot oprii din plans de atunci ...dupa trei zile decand a murit abia acum reusesc sa ma descarc de apasarea asta...nu as fi crezut vreodata ca am sa ajung sa sufar ca nu mai este cu noi in lumea asta...si nici macar nu eram fan sau ceva, pur si simplu ma deconectam pe muzica lui departe de zilele astea care sunt din ce in ce mai sufocante...Tudor, heal our every day world,please...

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. N-am fost in stare nici sa strangem 1000 de comentarii la un blog care nu necesita vreun calcul matematic sau nu stiu ce analiza gramaticala.Prea sloboziti!...Sensul peiorativ!

    RăspundețiȘtergere
  7. "Acum avem bloguri si suntem lideri de internet si fiecare credem ca ai nostri sunt cei mai tari si ne dam peste cap sa-i pastram, sa-i inmultim .....Habar n-avem cine sta in spatele display-urilor, nu le-am vazut fetele, nu i-am privit de la nicio tribuna, nu ne-am dres glasul emotionati in fata catorva zeci de mii ..."
    O sa te contrazic :multi care stau cateva minute in fata display-ului
    pe blogul tau ,le-ai vazut fetele la concerte pe scena care este tot un fel de "tribuna"

    RăspundețiȘtergere
  8. sngura revolutie e in constiinta umana..

    cuvintele semnifica ceva doar cand sunt incarcate cu emotia din spatele lor..altfel raman in abstract/

    twitter si alte retele virtuale de acest gen mi se par o forma de control a omului in timp ce acesta se simte liber in spatele monitorului..

    RăspundețiȘtergere
  9. Tudor fiecare isi petrece atata timp pe internet cat are nevoie.. este un mijloc de informare ca oricare altul si fiecare decide in ce masura vrea sa fie mai informat sau sa traiasca mai mult. Heii ce probleme iti faci? :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Tocmai am vazut un film "Across the universe"-nu-i atat de special...coloana sonora e geniala-si are o piesa -"strawberry fields"-ce transmite ce-ai spus tu aici,merita ascultata...iti confera starea aia de descarcare completa fata de bullshit-urile pe care le simti-recomand volum:)

    RăspundețiȘtergere
  11. A:)@ E ca si cum i-ai recomanda lui Tudor sa citeasca Shakespeare...Fara suparare, sper ca ai idee cine cinta si de ce filmul ala e, totusi, mare lucru. Daca nu, sint convinsa ca ai tot timpul din lume sa afli - incearca pe Wikipedia. Nimeni nu s-a nascut cu enciclopedia la bord si unele chestii chiar merita aprofundate.

    RăspundețiȘtergere
  12. Noi traim cand ne mai aducem aminte. Urasc tehnologia asta care ne-a acaparat ideile. Vrei dragoste.. cauti declaratii pe net, vrei sex,iti alegi din lista de fetze obosite si corpuri sifilitice.. Vrei idei, dai copy paste. Am uitat sa folosim stiloul si mintea. Sentimentul se confunda cu statusurile.. Ne vindem prea ieftin si realizam prea tarziu. Sustinem ca traim intr-o era a independentei, dar suntem niste viciati..mi-e dor de jocurile copilariei si genunchi juliti in defavoarea impuscarii ratelor pe calculator si dioptrii. Va veni ziua in care vom avea o minte prea statuta ca sa mai poata fi ceruta.. de idei..Ar trebui sa ne redescoperim si viata dinaintea lumii lui Bill Gates.

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu iti este teama ca pretul libertatii tale este libertatea insasi?Nu poti sa-i duci pe toti sa vada un gater,sa miroasa lemnul,scandura,curata si autentica.Exista variatii in materialul genetic si in dezvoltarea fiecarui individ.

    RăspundețiȘtergere
  14. dupa mine twitter e naspa nu stiu de ce.parerea mea logic

    RăspundețiȘtergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. eu nu inteleg dorinta unora de a posta pe twitter orice lucru banal din viata lor

    RăspundețiȘtergere
  19. doina2na@-am spus ce simt,nu ce simti tu.

    RăspundețiȘtergere
  20. ps:bullshit-urile era de bine...nu ca ceea ce simti e neadevarat

    RăspundețiȘtergere
  21. bai,zici o chestie si-ti sare cineva in cap:)

    RăspundețiȘtergere
  22. @Medy

    Din pacate, nicio ordine nu a fost rasturnata pasnic pentru instaurarea unei alte ordini. Revolutiile sunt miscari violente. Pana si revolutia de catifea de la Praga era sa fie inecata in sange daca rusii intrau cu tancurile. Istoria nu are lectii de revolutii pasnice.

    RăspundețiȘtergere
  23. @alchiri socant. daca profilul e real si tu chiar ai 25 de ani, ce ai zice de: "GET A LIFE!!!".Dar ce e Tudor? Cica "Tudor,heal our every day world,please...". Mai exista si din-astea?

    RăspundețiȘtergere
  24. ... Luminita

    Sa-ntelegem de-aici ca < unii >, oamenii rai, nu percep ca tu esti fecioara .
    Da, oare de ce ...
    Sau poate ca nici nu-i intereseaza, ce zici ?
    Aa, maria se scrie cu M MARE

    RăspundețiȘtergere
  25. @A:)Eu nu ma refeream la ce simti tu si in nici un caz la ce simt eu- enciclopedia aia la care iti spuneam sa apelezi se refera la cunoastere, nu la simtire; cit despre saritul in cap, m-as mira sincer...Sa afli ceva nou despre ceva care ti-a placut inseamna o bucurie, de obicei; poate nu e cazul tau.

    RăspundețiȘtergere
  26. .. sa inteleg ca 'ingi' da lectii si de ortografie.. fan pruteanu? in cazul asta, se scrie dar nu da'. comentariile se dau fata de articolele postate de autorul blogului, nu de fiecare in parte. de ce nevoia asta sa aruncam cu pietre si sa aratam cu degetul?

    RăspundețiȘtergere
  27. @ Alchiri : Ce dracu', frate? Era ironic cu Heal the World. Asa a fost si cu Laura Stoica, toata lumea o asculta dupa accident.

    @ Medy : Cred ca ai inteles gresit. In scrisoare pentru liceeni vorbea cu tinerii care nu citesc. In postul asta vorbeste despre cacaturile astea de revolutii virtuale. Chiar s-a ajuns si la asa ceva..

    RăspundețiȘtergere
  28. imi pare rau tudor, dar de data asta bati campii.
    cat despre comentariile cititorilor:ce viata in afara netului,ce revolutie in strada?fratilor, daca nu stiti despre ce e vorba deschideti televozorul sau cumparati un ziar!!iran, ati auzit ceva de regimul de acolo? de cati morti sunt pe strazi in ultimul timp? de faptul ca autoritalie restrictioneaza anumite situri? FYI, netul e cel mai eficient mod de comunicare si de informare a opiniei publice. nu cred sa gresesc spunand ca e foarte important ca intreaga lume sa stie exact ce se intampla cand are loc un astfel de conflict.
    parerile voastre sunt egale cu zero daca nu stiti despre ce vorbiti.

    RăspundețiȘtergere