[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 22 iunie 2009

Romani paranoici

Un prieten strain mi-a spus ieri: Voi, in Romania, aveti foarte multa imaginatie. Din pacate va folositi de ea pentru a va alimenta paranoia si un soi de eterna scenarita, in loc s-o directionati in scop exclusiv creativ. De aici rezulta foarte multa oboseala. Cred ca voi, romanii, sunteti deja obositi la ora pranzului.

21 de comentarii:

  1. Asa vad si eu lucrurile.
    Cu stima,
    un emigrant din Madrid.

    RăspundețiȘtergere
  2. mda, ăsta-i baiu' nostru ... imaginaţia. ce românologi zac out there şi nu ştim noi, ce ne-a făcut el din câteva cuvinte, jap-jap.

    bineînţeles, o să urmeze avalanşe de remarci precum a preopinentului: "Da,da!", "Ecsact", "Asta e!", "Desigur", "românia sacs" ...

    mă urmăreşti?

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Octav:
    CE sa iti urmaresc ? Prejudecata ? NO MERCI.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu cred ca tine neaparat de nationalitate

    RăspundețiȘtergere
  5. Romanii sunt inteligenti (nu toti!), insa isi canalizeaza negativ energia. Se pierd in amanuntele fara importanta si o problema grava o trateaza cu superficialitate.

    RăspundețiȘtergere
  6. asta pentru ca in Romania automat devii un pic(cel putin un pic!!!) mai pesimist cand te uiti in jurul tau:)
    nu e neaparat vina noastra, suntem descurajati de realul nostru.
    Unii mai si reusesc sa faca abstractie, dar e mai greu...

    RăspundețiȘtergere
  7. Obosim cautand pietre cu care sa aruncam in altii..Ne-a acaparat mitul batranului popor roman asuprit de toti. Pentru noi, Greuceanu a murit demult. Traim o poveste nemuritoare fara eroi. Imaginatia este in pana.
    Cautarea ideilor ne oboseste.

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. asta pt ca majoritatea traiesc din instinct primar de supravietuire..postura de victima e obositoare continuu...

    22 iunie 2009 18:33

    RăspundețiȘtergere
  11. este o combinatie intre oboseala si frustrare

    RăspundețiȘtergere
  12. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  13. Este adevarat faptul ca strainii ne considera oameni inteligenti!!!
    O sa va dau si un exemplu : in liceu venise un grup de oameni de afaceri din Anglia care au facu un fel de concurs cu premiu de cateva sute de euro; prin care noi trebuia sa venim cu idei de afaceri sustinute de niste proiecte!!! -bineinteles ca ei au premiat cu o suma modesta proiectul declarat castigator dar s-au ales si cu celelalte idei (vreo 40-50).Asta se intampla prin 2004.
    Noi, romanii avem imaginatie ,creativitate ,dar nu detinem o stare materiala favorabila realizarii ideilor uneori fiind chiar stralucite!
    Cred ca intr-adevar suntem intr-o oarecare masura obositi de "luptele seculare" care le ducem pentru a duce planurile la bun sfarsit.

    Asa vad eu lucrurile!!!.......Voi???

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu-mi spune ca esti modelul care generalizeaza. Tocmai de aceea, nu ar fi rau sa ne descrii si contextul in care prietenul tau a facut aceste afirmatii. Nu de alta dar, comentariile ar fi pe subiect. Multumesc!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. De am stii ce potential clocoteste sub ale noastre pantece... De am stii, poate ca nu ne-am pierde vremea cu atatea lucruri nesemnificative. Si totusi, ce e semnificativ si nesemnificativ ?

    RăspundețiȘtergere
  16. Totusi cred ca sunt foaaarte multi creduli in Romania. Tocmai de asta s-a furat atat in tara asta pentru ca unii n-au fost suficient de paranoici incat sa isi imagineze planurile hotilor.
    Intelegi ca gandurile paranoice apar/se intaresc ca urmare a frustrarilor/pedespselor/sciziunilor sociale.

    RăspundețiȘtergere
  17. Legat de ceea ce spunea andrei3000:
    Prea multe planuri si prea putina actiune. Si de unde atata imaginatie la un popor care traieste in telenovele, imita prost 'stilul occidental'si-si alege aceiasi 'invingatori' care sa-l conduca? Compozitia este la fel, difera doar forma. Asa ca din punct de vedere creativ, eu zic sa nu ne mai uitam atata la tv si sa facem cat mai multe exercitii de imaginatie. Suntem o tara cu mult potential, dar trebuie sa mai lucram la Natural..

    RăspundețiȘtergere