[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 23 septembrie 2008

Intrebare...

Oare Dumnezeu ne-a dat batranetea ca forma obligatorie de pocainta? Caci nu realizam apropierea Lui si nu ii constientizam maretia decat o data cu primele semne de slabiciune ale trupului.

18 comentarii:

  1. servus!nu am intrat vara asta pe blog-ul tau...vad ca lumea s-a schimbat p-aici...am impresia ca nu mai e aceeasi lumea care traversa "bed for love"...este exact ca schimbarea garzii regale...

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt sigur ca si asta e un motiv. batranetea, la fel ca si necazurile...

    RăspundețiȘtergere
  3. :-?? foarte posibil ... la asta chiar nu m-am gandit ... o alta explicatie ar fi cea din poveste:



    Se spune ca Dumnezeu l-a creat pe magar si i-a spus:

    - Tu esti un magar. Tu vei munci din greu din zori si pana-n sara, si vei cara pe spate grele poveri. Vei manca iarba si vei fi putin inteligent. Vei trai 50 de ani.

    La aceste vorbe grai magarul:

    - Sa traiesc asa 50 de ani asa o viata dura e mult prea mult. Nu-mi da mai mult de 30 de ani de trait. Si asa fost.

    Apoi l-a creat Dumnezeu pe caine si i-a vorbit asa:

    - Tu vei pazi averile oamenilor, carora le vei fi cel mai statornic prieten. Vei manca ce va lasa omul in farfurie si vei trai 25 de ani.

    Cainele a raspuns: - Dumnezeule, sa traiesc asa 25 de ani este prea mult. Te rog, nu mai mult de 10 ani! Si asa a fost.

    Apoi Dumnezeu a creat maimuta si i-a spus:

    - Tu esti o maimuta. Tu te vei legana din pom in pom si te vei comporta ca un idiot. Sa fii vesela si sa traiesti 20 ani.

    La acestea raspunse maimuta: Dumnezeule, sa traiesc 20 de ani ca si clownul lumii e prea mult. Te rog nu-mi da mai mult de 10 ani.

    Si asa a fost. In sfarsit, l-a creat Dumnezeu si pe barbat si i-a spus asa:

    - Tu esti un barbat, singura vietate dotata cu ratiune, care va locui pe pamant. Te vei folosi de inteligenta ta ca sa le supui pe toate celelate vietati. Te vei casatori. Tu vei conduce lumea si vei trai 20 de ani. Vei avea parte numai de voie buna, cantec si joc.

    La acestea spuse barbatul:

    - Dumnezeule, sa fiu barbat pentru 20 de ani doar, nu e destul. Te rog, da-mi mie cei 20 de ani, pe care i-a refuzat magarul, cei 15 ai cainelui si cei 10 ai maimutei. Si astfel s-a ingrijit Dumnezeu ca barbatul sa vietuiasca 20 de ani ca barbat, apoi sa se casatoreasca si timp de 20 de ani sa traga ca magarul de dimineata pana seara poveri grele. Apoi sa aibe copii si 15 ani sa traiasca precum un caine, care are grija de casa si de masa, si mananca ce mai ramane de la familie. Dupa aceea, in varsta inaintata, sa traiasca 10 ani ca maimuta, sa se comporte ca un idiot si sa-i amuze pe nepoti.

    RăspundețiȘtergere
  4. chiar zilele trecute ma gandeam la asta...vazand in metrou multe batrane care citeau fel de fel de scrieri religioase...hmmm...se pare ca atunci cand ne apropiem de sfarsit realizam ca ar fi bine sa ne punem bine " cu sefu" :))

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu mi-am pus deseori intrebarea asta ...
    sau de ce oamenii cand au un necaz sau au facut vreo greseala grava se aproapie de Dzeu ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu obligatorie, caci nimic din ce vine de la Dumnezeu nu e obligatoriu, iar omul are libertatea de a alege. Sunt unii care nici la batranete nu se apropie de Dumnezeu.
    Dar e adevarat ca batranetea, cu tot cu tot ce implica ea [slabiciunea trupului, experienta, agilitatea spiritului in cazuri fericite] creeaza premisele apropierii de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  7. cu riscul de a parea o complet toanta...cineva sa-mi explice grandioasa filosofie din Sf. Petru. ca ascult melodia aia de cativa ani buni si tot nu pricep sfarsitul cu laptaria...sau asta e toata ideea??

    RăspundețiȘtergere
  8. cu riscul de a parea o complet toanta...cineva sa-mi explice grandioasa filosofie din Sf. Petru. ca ascult melodia aia de cativa ani buni si tot nu pricep sfarsitul cu laptaria...sau asta e toata ideea??

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Oare e nevoie de batranete pentru a ajunge...acolo?
    " Bunatatea Ta ma indeamna la pocainta" ...zicea cineva muuuult mai intelept decat mine.

    RăspundețiȘtergere
  11. Grandiosul final din Sf. Petru e o gluma foarte nais:) ''De ce cand murim venim la voi? Nu crezi ca ar fi o prostie sa vin eu in Laptarie?'' cu referire la Laptaria lui Enache, unul din locurile care se poate numi casa formatiei:) Acolo a fost primul concert, nu? :) Cred ca asta e singura filosofie...daca are cineva completari...:)

    RăspundețiȘtergere
  12. ahahaaaa!! mersi mult stelar92...deci nu par o complet toanta..nu aveam de unde sa stiu:D..hihi

    RăspundețiȘtergere
  13. Interesant ai pus problema.
    Dar inconstient, toti stim ca atunci "vom avea vreme de pocainta", si atunci incepem "sa ne traim viata". Nu ne gandim ca poate nu o sa avem norocul sa imbatranim..

    RăspundețiȘtergere
  14. asta se intampla cand nu recitesti inainte de a posta:D
    spuneam ca traim cu impresia ca o sa avem timp si pt pocainta la batranete, asa incat acum, cat suntem tineri, ar trebui doar... sa ne traim viata!

    RăspundețiȘtergere
  15. Cu siguranta, NU ! :)
    Dar e o poezie frumoasa reflectia ta.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca Dumnezeu ne-a dat batranetea pentru a ne demonstra pentru a nu stiu cata oara cat de parsivi suntem. Iminenta morti il face pe om sa-si intoarca fata catre Dumnezeu, sa se pocaiasca. Intrebarea este...De ce o face?? Cred ca pot fi doua raspunsuri... de frica (pentru ca e cam cald down there sau din contra mult gunoi si gheata)sau cazul fericit... din convigere in urma vreunei revelatii ( caz extrem de rar dupa parerea mea)

    RăspundețiȘtergere
  17. Poate ca Dumnezeu ne-a dat batranetea pentru a fii si noi la randul nostru bunicii aia haiosi si buni, bunica gospodina care face cele mai bune prajituri, bunicul care te tine pe genunchi si iti povesteste cum era lumea in tineretea lui, oamenii aia pe care acum, tineri fiind, uneori ii iubim mai mult decat pe parinti. Poate ca ne-a dat batranetea pentru a avea ocazia sa fim iubiti cum nu am fost iubiti niciodata in viata. SI-atunci ne apropiem mai mult de Dumnezeu pentru ca realizam inca o data, poate pentru ultima oara, cat de mult ne da

    RăspundețiȘtergere