[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 21 septembrie 2008

Summit story 3

Draganescu trebuia sa curete canalele de aurolaci. Dar nu pentru totdeauna. Doar pe perioada summit-ului. I se parea degradant si inutil. Mai ales ca javrele astea de aurolaci nu pareau in stare sa se organizeze pentru nimic. Nici sa si-o traga nu puteau, daramite sa dinamiteze vreun culoar subteran. Exces de zel, isi spuse Draganescu uitandu-se in ochii tampi ai lui Aurel. Asta am facut tot timpul, exces de zel. Si de-asta ni s-a dus buhu' ca suntem pregatiti. Pe naiba, pregatiti.
- Hai, ma, bagati-i in duba! Cate intersectii mai avem? - Sapte, raspunse un vlajgan ras in cap si imbracat in niste blugi maro si o geaca de piele luga si neagra. - Baga-i in duba Vasile. Ba, nu-i bate ca de-abia se tin pe picioare.

Acum pe Aurel si Florica ii lega curiozitatea fata de viitorul apropiat. Nu prea le convenea ca vor iesi din canal. Aurel era speriat ca o sa ajunga din nou la vreun leagan unde o sa-i spele si o sa manance mamaliga gretoasa cu branza. Stia ca e posibil sa-l desparta din nou de Florica si asta il speria si il facea mai agresiv. Incerca sa lupte cu Vasile. O lovitura scurta in plex ii taie respiratia. - Trage pantalonii pe tine, rosti Vasile calm, scarbit. Aurel se executa gafaind hipnotizat si cauta punga sa mai inhaleze o data vis si libertate. - Lasa dracu punga. Florica radea in aceeasi pozitie in care ii surprinsese Draganescu. Vasile ii stranse de brate si ii conduse catre duba. Portierele dubei se inchisera cu zgomot in urma lor. Vasile demara in tromba urmat de Audi-ul negru in care se afla Draganescu si soferul sau. - Crezi ca ne duce la centru? ingaima Aurel. - Nuuuuuu, rase Florica, ne duceeeee la maaaassssaaaaa....- Ce-ai fa? - Mi-e foooaaaaammeeee? - N-are mancare astia, fa! Florica isi lasa capu pe spate si sopti: - Steleleeee, se vede steleeee. Aurel o lasa in plata ei si privi pe fereastra dubei.

Cunostea bine locurile pe unde alerga Vasile cu masina. Nu stia cum se numesc dar le invatase pe de rost. Batuse orasul in lung si-n lat prin raidurile sale nocturne astfel incat nimic nou nu parea sa-i uimeasca retina. Casa Poporului era "casa aia mare" Dambovitza era " apa scurta" Intercontinentalul era " blocu' cu brad" unde venea iarna cu Florica si priveau fascinati bradul luminos de pe hotel in timp ce aburii calzi ai gurii de canal le toropeau fesele obosite de mers. Mitropolia era "casa cu soldati" pentru ca de fiecare data cand incercase fascinat sa treaca de bariera jandarmii il alungasera cu flegme si suturi in fund. Nu-i placeau bisericile pentru ca luase bataie in repetate randuri de la cersetorii profesionisti.

Duba se opri la "reclamele mari". Asta era viziunea lui Aurel asupra magazinului Unirea. Florica vedea stele in continuare si radea tamp. Aurel o lua protector pe dupa gat. Stia ca in curand o sa se suie in duba si altii ca ei si voia sa fie clar ca Florica e iubita lui. Oricum pentru oricine ar fi urcat o buna perioada s-ar fi ridicat intrebarea daca Florica era fata sau baiat.


va urma

19 comentarii:

  1. frumos.. asta e realitatea de la noi plus ceva imaginatie de la tine, nu am ce sa zic.. frumos..

    RăspundețiȘtergere
  2. Tare Tudore , de mult astept o poveste si faptul ca e bine inradacinata in realitate doar ii da mai multa credibilitate...astept urmarea ...

    RăspundețiȘtergere
  3. dc ar ajunge sa fie facut film...ar zdruncina cliseele in gandire ale multora

    aprozarnet.com

    RăspundețiȘtergere
  4. Cand apare continuarea? Ma face sa ma gandesc la ce fel de viata au cei pe care societatea nu ii adopta!Frumoasa idee!

    RăspundețiȘtergere
  5. am prins doar ultima parte dar cam bine le-ai facut celor 3 "whatever they are"

    RăspundețiȘtergere
  6. sooper tare, esti printre putinii care au avut curajul sa ia adevarul de guler,fara nici un fel de rezerva si sa priveasca realitatea exact asa cum este,fara sa o deformezi.Bravo!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Cu adevarat ei traiesc o alta lume, lume ce e bine sa o descoperim doar citind, nu si traind.

    Felicitari Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Trecui pe-aci ca să văd şi io cum arată blogu aflat pe loc 3 în blogtop ro... Dacă zoso.ro e pe locu 1, iar cabral.ro nu stiu pe ce loc, mai incape vreo indoiala ca si-n literatura ro topurile sunt edificate cam tot asa...?

    ps. De curiozitate: ce, adica, sa continue in povestutza asta... ? Exista zeci de variante asemanatoare (ca schema narativa) deja finalizate aiurea... :) Vreti sa v-o continui io, c-un stil de poet maibaro... ?

    Fara suparare, aloo...

    RăspundețiȘtergere
  10. Te asteptam la Sibiu,cu siguranta o sa fie un schow pe masura;)

    RăspundețiȘtergere
  11. Pacat ca, pana la urma, realitatea asta rascoleste doar simtiri dar nu starneste furtuni aducatoare de solutii. E realitatea in fata careia simtim compasiune, apoi dam din umeri si ne continuam drumul.

    RăspundețiȘtergere
  12. stati domnu avp lasati barda jos ca n-am terminat:))

    RăspundețiȘtergere
  13. Dear Tudor, daca tu esti si trupetzu de la Vama Veche, pe care fiica-mea o adora - nu prea stiu de ce... :oops: -, atunci iti voi face hataru de a mai astepta un pic, sa vedem ce si cum... :)

    Desi, in calitatea-mi de Stapan al Hyperspatziului, sper ca realizezi ca sunt ocupat cu o puzderie de alte chestiutze curente... ;)

    Cu suveran interes... ;)

    RăspundețiȘtergere
  14. Download movie Filme noi Filme 2008 Filme gratis Filme tari http://www.newmovietorrent.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  15. Mobile sheep mania! http://www.mobilesheep.com
    mobilesheep.com is a completely free mobile portal for download and upload free ringtones, themes, wallpaper, logo, java games, software, applications for your mobile terminal. mobilesheep.com For wap browser use mobilesheep.com/wap

    RăspundețiȘtergere