[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 24 aprilie 2008

De ce se va intoarce Iisus...

De doua mii de ani crestinii traiesc cu speranta sau credinta intoarcerii lui Iisus.De doua mii de ani omenirea il rastigneste pe Iisus neintrerupt, in fiecare zi. Prea rar se intoarce obrazul, prea des se ridica sabia, mult sange nevinovat a curs in toti anii astia, atat de mult incat adesea oamenii au uitat de ce a inceput sa curga. Apostolii au batut lumea in lung si-n lat propovaduind cuvantul Celui care a avut cea mai mare putere in mainile sale sfinte: puterea de a ierta si iubirea in iertare.

Apoi un Papa si cativa regi plictisiti au hotarit ca iubirea in iertare trebuie raspandita in lumea larga. Cu sabia. Si asa au inceput cruciadele. Asa a ajuns Kosovo in secolul XIV cel mai avansat bastion Ortodox impotriva "paganilor" si a semilunei. Astazi Kosovo si-a gasit un echilibru fragil numit independenta, cladit pe atrocitatile unui razboi pornit cu mult inainte ca cineva sa-si mai aduca aminte.

Zi de zi il rastignim pe Isus peste tot in lume. Crestini suntem dar nu intelegem ca Puterea Lui transcede comunitatea noastra si se revarsa in suvoaie asupra lumii. Lacrimile copiilor afgani au aceeasi compozitie chimica.

Ce ciudat este ca solidaritatea umana nu se naste din interiorul rasei, din noi. Momentele marete si datatoare de fiori in care oamenii se unesc pentru a construi sunt mai degraba cataclismele, urgiile. Ne ia atat de mult timp sa sesizam o dictatura si apoi mai mult s-o rasturnam. Dar pe Iisus il rastignim in fiecare zi...

...pana cand intr-o zi ca oricare alta in care oamenii isi vor vedea de treaba preocupati excesiv de hranirea sinelui, Iisus va veni mergand pe jos cu acelasi toiag pe care il stim cu totii, va veni sa ne Mantuiasca si sa ne mai vorbeasca o data. Va strabate drum lung printre grijile si zbuciumul oamenilor pana cand un copil neprihanit si neatins de ignoranta veacurilor va striga cu un glas pe care omenirea nu-l va mai fi auzit niciodata...Uitati-l pe Iisus s-a intors...glasul lui va strabate Pamantul in lung si-n lat iar Oamenii vor sti ca A venit clipa...

Oare vom incerca sa-l rastignim a doua oara?

39 de comentarii:

  1. Da vom incerca sa il rastignim inca o data. De ce? Pentru ca nimeni nu are credinta indeajuns de puternica incat sa nu se indoiasca. S-au indoit atunci si se vor indoi din nou ... in caz ca va exista o a doua oara...

    RăspundețiȘtergere
  2. Lumea devine cu timpul din ce in ce mai ingnoranta si mai lipsita de credinta..
    Ar trebui macar acum,de Pasti sa ne straduim sa fim mai smeriti si mai atenti cu lumea din jurul nostru si sa invatam din greselile noastre si ale altora.

    RăspundețiȘtergere
  3. Dar ce am zis eu mai sus e o varianta utopica a ceea ce ar trebui sa facem.. Din pacate necredinta si ignoranta domina cu desavarsire mintile majoritaii oamenilor.

    RăspundețiȘtergere
  4. http://www.trilulilu.ro/chaos77/6835b2400407f0

    RăspundețiȘtergere
  5. nu cred ca aceasta intoarcere va fi la fel...cred ca aceasta intoarcere trebuie sa se cristalizeze in noi, fiecare...Cristosul trebuie sa invie in noi...dar slabe sanse avem...suntem ignoranti

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  7. nu stiu..am mai citit posturi anterioare si sunt lucruri foarte bine spuse..dar, uite, de dimineata citisem ceva in care parca erai o persoana care se comporta cu totul altfel(ca de gandit poate gandeai la fel)..

    ..si..chiar vroiam sa te intreb ceva..oare, ai avea timp disponibil sa ne intalnim sa stam de vorba..as vrea si eu sa invat mai multe si, ma gandeam, eu, asa, ca mi-ar prinde bine sa discut cu tine

    RăspundețiȘtergere
  8. Trebuie sa luptam pentru credinta noastra si sa nu lasam ca rautatile ce le spun ceilalti chiar si in numele libertatii de expresie(v. Codul lui Da Vinci) sa ne tulbure sufletul.

    RăspundețiȘtergere
  9. Vorba multa, saracia omului! Urmatoarele intrebari vor fi retorice, ca un fel de To Do List, care fiecare din noi ar trebui sa practice:
    Cine se duce regulat la biserica?
    Cine se spovedeste?
    Cine deschide Biblia macar o data pe saptamana?
    Cine nu a judecat macar o singura zi, persoana de langa, care a aprins spiritele?
    Cine s-a dus la biserica sa dea pomana pentru morti?
    Cat de activ ma prezint ca si crestin ce isi dedica viata mantuirii si nu afirmarii in lume?
    Multi suntem corigenti la capitolul practica.
    Si ca tot suntem la subiectul credinta, poate e cineva interesat sa citeasca Epistola lui Iacov. http://www.bibliaortodoxa.ro/
    noul-testament/30/Iacov Pentru mine este ca o mica Biblie care pune punctul pe I.

    RăspundețiȘtergere
  10. poi tocmai...schimbarea incepe de la individ...nu de la statistici

    nu ma intereseaza in primul rand cine din cei din jur indeplinesc 'To Do' list, ci in primul rand ma pun pe mine pe treaba...si ma straduiesc sa nu mai bat alte cuie in trupul strapun al lui Isus pe cruce..

    RăspundețiȘtergere
  11. nu v-ati indoit niciodata de existenta unui iisus, a unei divinitati? n-ati avut niciodata sentimentul ca fenomenul cu maimuta ar fi mai plauzibil decat un dumnezeu?! de ce sunteti ipocriti? de ce spuneti ca sunteti credinciosi? credinta nu sta in mersul la biserica, ca si cum ar fi o activitate extrascolara. dar nu ma mir, asa sunt oamenii, ipocriti. in primul rand, daca ati fi macar 5% credinciosi pe cat va aratati p blog, nici n-ati purta discutia asta, pentru ca raspunsul ar sta deja in voi. ma rog, nu despre asta voiam sa vorbesc.
    iisus e doar un concept, nu cred in biblia prezenta, mi se pare ca religia pe care incearca sistemul sa ne-o impuna, e o porcarie fara seaman. de ce ma intreaba preotul daca merg la biserica sa ma spovedesc? in asta consta adevarata credinta? n-ar fi mai simplu ca fiecare sa creada in propriul sau dumnezeu (care btw, poate fi si o carte, un copac sau o floare) decat sa se ajunga la o colectivizare d-asta? imi pare rau ca sunt oameni ipocriti si-mi pare rau ca, desi ne batem cu pumnul in piept ca avem personalitati diferite, ne lasam influentati de efectul de turma.

    RăspundețiȘtergere
  12. rox, de ce te ataci? Daca tu crezi ca stamosii tai sunt maimutele, nimeni nu te opreste din a crede asta. Nu ai absolut nici un drept sa jignesti pe cineva, care nu are aceasi opinie ca si tine. Apoi, treaba cu dumnezeul propriu, ai mai auzit eu aberatii din astea. dumnezeul propriu iti permite sa fii hedonic, subjugat doar ca scop sa isi satisfaca propriile conceptii si dorinte. Credinta inseamna supunere, umilitate si multe altele. Observ ca tie iti place panteismul, doctrina ce nu are de-a face cu Dumnezeul biblic.
    Sti de ce mersul la biserica e bun? Pentru ca asa cum tu ai invatat sa scrii si sa citesti la scoala de la tovarasa invatatoare, asa si preotul isi are rostul lui in viata unui credincios. Ca sunt si unii preoti care gresesc...treaba lor. Fiecare va fi judecat dupa faptele lui: "Iacov - Capitolul 3
    1. Nu vă faceţi voi mulţi învăţători, fraţii mei, ştiind că (noi, învăţătorii) mai mare osândă vom lua.
    2. Pentru că toţi greşim în multe chipuri; dacă nu greşeşte cineva în cuvânt, acela este bărbat desăvârşit, în stare să înfrâneze şi tot trupul. "
    Iar in Biblie sunt f. clare sarcinile ce trebuie sa le indeplineasca un om. Si si sa fie toata credinta noastra crestina o minciuna, poruncile date in Biblie, povetele, toate ne-ar face sa ducem o viata perfecta, care ne-ar desarsi si ne-ar conferi adevarata fericire.

    RăspundețiȘtergere
  13. nu ma atac. a spune ca cineva e ipocrit, nu e o jignire. apoi, mersul la biserica ma dezgusta, sa-ti explic si de ce. mergeam si eu cand eram mica, dar de vreo 4 ani nu mai am tangente, pentru ca niste doamne mai la varsta a treia vorbeau in timpul slujbei despre ciorbe si zarzavaturi. nu cred ca biserica e locul in care iti arati, practici sau mai stiu eu ce faci cu credinta. poti sa te inchini si acasa, daca ti-e a te inchina. discutiile despre dumnezeu pot continua la nesfarsit, mai ales pentru doua persoane care au conceptii diferite. sper totusi, sa nu-ti pierzi credinta niciodata,daca tot exista-n tine, pentru ca e frumos sa crezi in ceva, dar dumnezeul din carti nu mi se pare potrivit.

    RăspundețiȘtergere
  14. imi place cum sariti unii pe altii. dupa PAREREA MEA (nu spun ca asa este!) credinta este foarte importanta in viata unui om. Dar credinta asta trebuie luat in general. Sa avem credinta in ceva. Asa cum preotul vindeca sufletele prin credinta, asa vindecau si samanii din antichitate. Prin credinta! Sistemul mergea si va merge perfect, deoarece puterea mintala este extrem de puternica. Dupa mine e un fel de PLACEBO.

    RăspundețiȘtergere
  15. adica daca eu-s credincios, ma vindec? pff, ce aiurea suna. crede-n dumnezeu, o sa te vindeci de cancer !
    nu exista asa ceva.. ca o comparatie intre credinta si placebo, mi se pare o aberatie.
    ai dreptate, totusi, cand zici ca trebuie sa credem in ceva. dar de ce multi aleg sa creada tocmai in dumnezeul cartilor? cred pentru ca e mai usor, e mai simplu sa-ti fie ceva dat de-a gata, decat sa stai sa iti cauti propriul motiv al credintei.

    RăspundețiȘtergere
  16. mda ... nu stiu daca ai auzit ca s-au vindecat din cancer multi fara explicatii, si nu de la medicamente ... look it up!

    RăspundețiȘtergere
  17. referitor la placebo: ungerea bolnavilor si vindecarea lor, nu crezi ca este vreo comparatie?

    RăspundețiȘtergere
  18. stiu ca s-au vindecat. si? ce treaba are o aspirina administrata cu gandul de vindecare a unei boli incurabile cu credinta? sa-ti explic de ce nu vad comparatia. pentru ca oamenilor alora li s-a spus ca pastilele alea sunt pentru cancer, si-au crezut, in pastile! nu in dumnezeul de care vorbeam noi. si asa ajung la ideea de la care am plecat: poti crede in orice, nu in dumnezeu, neaparat ! e atat de greu de inteles ceea ce vreau sa zic?
    nu am nimic cu dumnezeu, nu-l resping, doar ca mi se pare ciudat ca oamenii isi aduc aminte de el doar in momente grele. n-am vazut niciun om fericit care sa zica "vai dumnezeule, sunt fericit!".. nu, oamenii isi aduc aminte de el atunci cand sunt bolnavi, au probleme.. si incep sa se roage. nu e asta fatarnicie?

    cat despre placebo,nu-i vad rostul in discutie, poate n-am inteles ideea de la inceput!

    RăspundețiȘtergere
  19. nu cred ca credinta sta in mersul la biserica , sau in cititul Bibliei , sau ca Mantuirea sta in a fi Ortodx , sau Catolic sau Evreu.Sta in sufletele noastre.Cu cat iubim mai mult ( tot ce ne inconjoara : de la buburuza care zboara pe sub nasul nostru in parc , la florile care cresc nestigherite , la prieteni , la cersetorul de la coltul strazii , la parinti , la iubiti/te ) , cu cat intoarcem mai des si celalalt obraz si cu cat oferim mai multe zambete , cu atat vom fi mai aproape de El.Parerea mea...

    RăspundețiȘtergere
  20. Rox, cred ca tu nu ai inteles, am vorbit eu de Dumnezeu? am spus de credinta!! La general, nu citesti printre randuri, numai in dumnezeu poti avea credinta???? JESUS CHRIST :)).

    RăspundețiȘtergere
  21. ptr rox .. e frumos sa iti pui intrebari si sa incerci sa cauti in acelasi timp raspuns la ele.. nu stiu sigur daca ai citit Biblia cap coada ca sa vezi cum se prezinta Dumnezeu pe Sine ..eu vin ce-i drept de pe pozitia celui care crede ca Biblia a fost scrisa prin revelatie divina, dar tu chiar daca nu crezi lucrul acesta ar fi bine sa il cercetezi citind Biblia. O sarbatoare a Pastelui in pace si iubire pentru toata lumea! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  22. n-am citit, nici nu vreau sa citesc biblia. nu agreez literatura fantastica, mai ales cea scrisa prost.

    RăspundețiȘtergere
  23. Your own personal Jesus, asta trebuie sa stim toti. Paste fericit.

    RăspundețiȘtergere
  24. rox,a fi ipocrit are conotatie negativa, iar orice e negativ e perceput ca ceva negativ, si in concluzie este o jignire. Apoi mersul la biserica nu are ABSOLUT NIMIC DE-A FACE cu doamnele de varsta a 3-a, care vin la un little chat. Are de-a face cu faptul ca vii in Casa Domnului. Biserica, Iisus a declarat-o ca fiind Mireasa Lui. Desigur la modul figurat. Iar El si-a dat viata pentru Biserica. Implicit pentru omenire.
    Stiu ca aceasta discutie nu isi are sensul avand in vedere ca il pui pe NU in fata inainte de a cerceta. Sa citesti Biblia nu inseamna sa citesti literatura fantastica. Iar ca sa te convingi, ar trebui sa citesti, macar sa ai cultura generala. Am prieteni care se declara ateisti, dar au citit Biblia pentru ca ii stiu importanta. Pentru ca si marii scriitori (ex. Dostoevski - Fratii Karamazov, etc) s-au inspirat din subiecte religioase si cum sa discuti o carte in profunzime, daca nu ai cunostiintele de baza?

    Pentru cei care afirma ca credinta este f. importanta, am de facut o mentiune:
    14. Ce folos, fraţii mei, dacă zice cineva că are credinţă, iar fapte nu are? Oare credinţa poate să-l mântuiască?
    15. Dacă un frate sau o soră sunt goi şi lipsiţi de hrana cea de toate zilele,
    16. Şi cineva dintre voi le-ar zice: Mergeţi în pace! Încălziţi-vă şi vă săturaţi, dar nu le daţi cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul?
    17. Aşa şi cu credinţa: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăşi.
    18. Dar va zice cineva: Tu ai credinţă, iar eu am fapte; arată-mi credinţa ta fără fapte şi eu îţi voi arăta, din faptele mele, credinţa mea.
    19. Tu crezi că unul este Dumnezeu? Bine faci; dar şi demonii cred şi se cutremură.
    20. Vrei însă să înţelegi, omule nesocotit, că credinţa fără de fapte moartă este?

    Bogdan P, your own Personal Jesus le sta bine la cei de la Depeche Mode, nu in viata de zi cu zi. Ma repet: dumnezeul personal este o productie umana de joasa calitate, care daca omul vrea sa faca sex cu 10 tipe deodata, dumnezeul personal ii va zice "e ok, frate! doar nu ucizi!" Omul va avea INTOTDEAUNA tendinta sa se justifice, sa fie ingaduitor cu propria persoana. De asta Dumnezeul biblic este cel care trebuie reinstaurat in drepturi, pentru ca El a dat Legi care raman batute in cui si care sunt valabile pentru toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  25. salut. deci as vrea sa ma bag si eu in discutia cu Biblia si credinta. Pentru Daniela in special, a carei credinta o admir, trebuie sa o dezamagesc spunandu-i ca Biblia a fost scrisa si rescrisa de la ridicarea la cer a Mantuitorului. Adica hai sa fim seriosi. Cel putin in Evul Mediu se mai schimba cate ceva pentru ca biserica sa poata tine sub papuc narodul. De fapt, asa s-au si putut mentine marile imperii. in spatle lor au stat niste religii asupritoare de care ei ascultau orbeste.

    Mersi,
    Marina

    RăspundețiȘtergere
  26. lalala, te referi la Septuaginta si celelalte traduceri?
    Nu am acum date concrete despre cand au fost scrise Cartile, insa da, unele au fost scrise dupa Inaltarea la Cer a lui Iisus. Ideea e ca daca e sa credem in Sfantul Duh, care a pogorat peste apostoli, acestia au o cu totul alta credibilitate decat au avut-o inaintea de pogorararea Sf. Duh. Asa ca nu trebuie cu nimic sa afecteze Biblia, anii in care au fost scrise Cartile din NT.
    Apoi, despre Evul Mediu te referi la catolicism sau la crestinatate in general?

    RăspundețiȘtergere
  27. Cand spunem Biblie ne referim atat la vechiul cat si la noul testament. Vechiul testament a fost scris cu mult inainte de nasterea lui Iisus. Primele 5 carti, Pentateuhul sunt scrise de Moise si relateaza evenimente care au avut loc chiar mult mai devreme. In acest sens autenticitatea Bibliei este sustinuta de dovezi arheologice, de adecvarea istorica etc. Faptul ca personajele Bibliei sunt reale nu poate fi contestat. Daca acceptam sau nu prezenta divina, daca il primim pe Dumnezeu ca SAlvator sau alegem sa credem ca profetiile enervant de redundante si indeplinite apoi la sute de ani distanta sunt simple coincidente, accidente ale hazardului evolutionist, e la urma urmei alegerea fiecaruia.
    In ceea ce ma priveste, inteleg punctul de vedere ateu, dar multumesc Domnului ca mi-a schimbat inima si m-a adus din moarte la viata... altfel as fi ratacit intr-o crunta lipsa de sens ca atatia oameni orbi din jurul meu...

    RăspundețiȘtergere
  28. Mi-e teama ca trebuie sa te contrazic.Suntem atat de preocupati de noi,suntem atat de preocupati sa mintim,sa furam intr-un fel sau altul,sa ranim ca sa ne mearga noua bine,sa rastignim pe toti si toate in fiecare zi si cu fiecare clipa mai mult, incat o sa pierdem "clipa",o sa treaca pe langa noi si asa ignoranti cum suntem o sa radem.....

    RăspundețiȘtergere
  29. Daniela, iti admir incrancenarea si nu-ti spun decat atat - de 2000 de ani se merge la biserica, se tin ritualurile , se spun rugaciuni si totusi, asa cum spune Tudor, il rastignim pe Iisus in fiecare zi!
    "Credinta inseamna supunere, umilitate si multe altele." spui tu. Eu cred insa, ca totul se rezuma la dragoste neconditionata! Eu asa il vad pe Iisus. Iar dragostea nu umileste ci imbogateste, nu judeca ci vindeca, nu se incranceneaza sa-i convinga pe altii de nimic,se asterne pur si simplu. Iti doresc multa pace sufleteasca si-ti las aici cuvintele Maicii Tereza: " Fructul credintei este iubirea" si " Ceea ce facem este doar o picatura din ocean dar, daca nu facem, lipsa acelei picaturi se simte" . Sarbatori pline de iubire tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  30. Sa reinvatam sa ne iertam.
    Sa credem.
    Sa ne iubim.
    Cristos a inviat !

    RăspundețiȘtergere
  31. "E-n somn de salcii un vis de rastignire
    E plans de miei si plaiuri cu verdeata
    Hristos sa va aduca lumina
    In noaptea renuntarii la moarte pentru viata"

    HRISTOS A INVIAT!

    RăspundețiȘtergere
  32. oma desala,omenirea comite aceleasi greseli de cand lumea si pamantul. Nu neg asta. Datoria noastra e sa nu ne lasam batuti, sa cerem ajutorul Lui Dumnezeu. Si e drept ca iubirea este mai presus de toate, este mentionat si in Corinteni 13. Cand ai iubire neconditionata (= agape)ai toate calitatile pentru a dobandi mantuirea.
    Pentru mine, cel mai mare soc de cand am devenit... adult, este sinuciderea. Am citit niste numere referitoare la rata de sinucidere in Canada.. E frapant. Sa vezi 3000 de vieti cum isi curma existenta intr-un singur an.. Si ce e si mai alarmant: S-a facut un studiu referitor la site-urile ce discuta subiectul sinucidere. Multe in loc sa combata, instiga la sinucidere. Se face atata tambalau legat de cancer, AIDS, si uite cum bolile psihice, disperarea omoara tot atat de multa lume. Iar noi, ca oamenii de langa, suntem responsabil pentru orice fapta, orice cuvant. Cine stie cand putem salva un suflet..
    Referitor la acest aspect se poate vorbi si despre albul ASMIB al formatiei Vama Veche.

    RăspundețiȘtergere
  33. inclusiv faptul ca dupa 2000 de ani purtam discutia asta e o dovada a faptului ca Dumnezeu exista, si ca Isus a murit si a inviat! Imi pare rau pentru cei care, desi se confrunta cu realitatea asta (chiar si in discutii gen cum e aceasta) si inca nu cred. Indiferent de ce crede unul sau altul, din fericire ei nu pot schimba Adevarul. Faptul ca aleg sa il ignore sau sa il accepte va avea consecinte doar la adresa lor!

    Crestinismul si credinta in Dumnezeu sunt singurele lucruri care au sens in lumea asta...

    Hristos a inviat!..cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  34. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  35. Daniela draga,
    "Iar noi, ca oamenii de langa, suntem responsabil pentru orice fapta, orice cuvant. " Asa este! Dragostea te face responsabil. Eu repet, cu cat vei da mai multa energie lucrurilor negative cu atat ele vor prospera. Vorbeai de sinucidere... de site-uri destinate unor astfel de discutii. Degeaba lupti cu ele. A nu fi de acord nu inseamna sa fii un Quijote! Daca nu te reprezinta ceva, construiesti altceva - ce te reprezinta. Nu consumi energia in ceva negativ.
    Te-ai gandit de ce a crescut rata sinuciderilor? Nu oare din lipsa dragostei de care vorbeam? Din faptul ca tindem sa amelioram simptome in loc sa vindecam cauze? Daca ai sta de vorba cu un tanar care se gandeste serios sa se sinucida, poate ca ai sesiza ca de mic copil este lipsit de dragoste(una altruista , nu egoista). De aici ar fi frumos sa se inceapa. De la cea mai frageda varsta. In primul rand oferind copiilor dragoste si intelegere, apoi aducandu-i si intr-un mediu educational care sa le stimuleze gandirea, propriile talente si puterea de a se considera valorosi. Chiar nu observi ca, cel putin la noi in tara,scoala indobitoceste in loc sa valorifice? Tu nu observi ca se pretinde de la copii sa fie de 10 in orice domeniu k sa poata sa aspire la un liceu unde ar face ceea ce le place? Cum poate un copil sa atinga o astfel de performanta decat prin minciuna si mita? In aceste valori sunt crescuti asadar, nu e de mirare ca ajung sa creada despre sine ca-s zero taiat si ca e mai simplu sa se sinucida. Societatea nu spune nimic in legatura cu sistemul educational, de ani buni de zile. Tu ce ai spus pana acum? In asta consta responsabilitatea noastra - in a sesiza si a corija. Si nu a corija neaparat prin cearta ci, prin a oferi alternative!
    La fel este si legat de celelalte probleme pe care le-ai ridicat!
    Sa nu uitam ca alternativa Waldorf a dat rezultate exceptionale in a educa inteligenta emotionala a copiilor. Dar n-am facut nimic pentru ca acest sistem si altele asemanatoare sa existe. Asadar, de ce ne plangem?
    Te invit sa-ti exprimi parerea pe www.humanitysteam.ro - sectiunea "Pentru adolescenti" . Poate se pot gasi solutii bune pe termen lung. Asta presupune insa daruire si rabdare. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  36. Suntem atat de frumosi, noi, oamenii.
    Dumnezeu ne-a inzestrat cu multe calitati, dar dintre toate cea mai inaltatoare este mila.
    Pacat ca ne aratam calitatile doar cand Dumnezeu ne pedepseste. Poate de aceea, din cand in cand ni se mai intampla cate un necaz, poate Dumnezeu vrea sa mai vada frumusetea din noi.

    RăspundețiȘtergere
  37. cat de trist poate sa fie ,dar adevarat...daca Cristos sar intoarce pentru a doua oara la noi am fi la fel de ignoranti si lam badjocori...trist dar adevarat

    RăspundețiȘtergere