[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 10 noiembrie 2008

Adrian Sarbu Rulz?

Nu vreau sa aduc un elogiu lui Adrian Sarbu. Am citit insa in Evz ca Teo se lasa de televiziune. Imi pare rau. Nu pot sa nu observ ca Teo este un produs care a functionat optim in sabloanele si sub acoperirea Pro Tv. Ceea ce a facut ea dupa scindare a fost incercarea de a reinventa acelasi format in alt tipar si pentru alt target. N-a mers.

Cazul ei nu este unic. Cred ca aproape treizeci la suta din vedetele de pe piata televiziunilor romanesti au trecut prin Pro Tv. Putine sunt cazurile celor care au reusit sa-si regaseasca suflul sau sa-si atinga notorietatea castigata la postul cu pricina. Ba mai mult, urmarindu-le in locurile pe unde au ajuns gandul te duce tot la Pro Tv.

Andi Moisescu si Andreea Esca sunt veteranii postului. Vi-i imaginati functionand in alta parte? Nu. Cand Pro Tv a incheiat stagiul fabricii de "vedete" a pasat stacheta celor de la Acasa. Si lucrurile s-au petrecut la fel. Cabral este bine mersi si nimic nu se prea mai aude despre Corina Danila, de exemplu. Nu intra in discutie aici calitatea programelor. Aici Pro Tv merge pe ideea ca publicul face continutul si nu invers. Cu asta nu pot fi de acord pentru ca e o reteta sigura spre indobitocire.

Ceea ce vroiam sa punctez este insa abilitatea lui A. Sarbu de a "dicta" politica vedetelor pe piata romaneasca. Sau, altfel spus, eu te-am facut eu te omor.
Cu pragmatism Pro tv te inventeaza, te consuma si se dispenseaza de tine cand esti expirat. Sau te face sa-ti doresti sa pleci vanzandu-ti iluzia ca vei reusi pe picioarele tale.

Pentru toate astea A. Sarbu este un adevarat om de media. Iar media it's a tough business.

14 comentarii:

  1. Această regulă "eu te-am făcut, eu te omor" a simţit-o şi Florin Călinescu. Actorul era un zeu când avea "Chestiunea Zilei" la ProTV şi a plecat să re-lanseze o televiziune nouă... unde nu a reuşit.

    Sârbu rules, fără doar şi poate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau pentru Teo. Mi se pare o doamna foarte simpatica si atata timp cat a fost la Pro era varf de audienta.

    Pro TV-ul e o fabrica de vedete... nu stiu daca asta e si bine. Creaza multe vedete(unele primesc o atentie nemeritata) apoi incet incet le cerne si raman doar cei care prind la public. Ceilalti mai ratacesc putin pe la alte televiziuni apoi dispar. Five minutes of fame... asta este.

    Da, Sarbu, ca patron al celei mai influente televiziuni decide cine sta si cine pleaca pe usa din spate.

    RăspundețiȘtergere
  3. bravo lui...el face jocul si toti joaca dupa regulile lui...

    RăspundețiȘtergere
  4. aici spune că s-ar întoarce-n PRO
    http://www.paginademedia.ro/2008/11/10/prima-tv-a-rupt-colaborarea-cu-teo/

    RăspundețiȘtergere
  5. si totusi, teo la protv, a fost a doua oara cand a reusit; prima a fost cu mircea badea, la antena 1.

    RăspundețiȘtergere
  6. rockit: de acord dar nu se compara notorietatea.

    RăspundețiȘtergere
  7. te bate gandul sa incepi vreo colaborare cu Pro Tv? ce tot il elogiezi atata pe Sarbu?

    RăspundețiȘtergere
  8. luc_rock it mi-a luat vorba.poate ca nu se compara notorietatea , dar eu acolo am descoperit-o pe teo si acolo am indragit-o.si apoi eu cred ca acolo , la antena a fost adevarata glorie. replicile lansate de ei acolo au devenit folclor. Daca-i urmereati pe Teo si Mircea acolo imposibil sa nu va amintiti si sa nu regasiti multe "vorbe de duh" in limbajul moderatorilor de azi.(alea, alea;frumosa emisiune , cum doreste caprioara,etc)

    RăspundețiȘtergere
  9. Lumea mass mediei este o aparenta, o iluzie pixelata, in care intalnesti putine "trestii ganditoare". "Condeiul" e prea des o unealta si rareori o cheie la usa informarii. Prinsi in "imagine", oamenii de televiziune uita ca rolul mass-media nu este numai acela de a informa dar si de a forma.
    In acest caz, specularea unui nivel de trai precar, precum al majoritatii locuitorilor acestei tari, prin oferirea unor emisiuni extreme (Stirile Pro Tv de la ora 5 versus Dansez pentru tine) duce incet dar sigur la formarea unui public imun la culturalizare, un public exploatat emotional si psihic, avid de senzational, barfe ...E trist ca ne multumim cu atat de putin. Selectia ar trebui sa vina atat din partea publicului cat si din partea reprezentantilor mass media, macar ca un ecou etic a ceea ce ar trebui sa fie omul de presa.

    RăspundețiȘtergere
  10. cand pasiunea se transforma in business, cand o idee se transforma in reteta, cand visele nu mai sunt inlocuite de altele, magia dispare. ca un actor ce a jucat toata viata acelasi rol, ca o formatie ce a avut o singura melodie, ca un pictor ce a tras over n over aceleasi tuse, ca un pian cu o singura clapa

    RăspundețiȘtergere
  11. Teo a-nceput la Tele7ABC, pentru cine-si mai aminteste - nu multi din cititorii tai de blog, Tudor...- deodata cu Mihaela Radulescu, pe vremea cind acea TV era condusa de Tatulici, care a lansat-o si a ingropat-o cind a plecat. De abia apoi a urmat etapa Antena1, dupa parerea mea mai buna decit cea de la Pro, mai ales in ultima faza, cind avea manele non-stop si comentarii de doi lei. Hai sa nu rescriem istoria, ca altii; Sarbu stie foarte bine sa promoveze lumea care e la el, cu sau fara valoare personala - vedetele produse de Pro sint vedete media, nu propriu-zise, au o amata in spate care le sustine si le face sa fie cele mai tari. Cu timpul, asa cum daca ti se spune de trei ori pe zi ca esti cel mai frumos si cel mai destept de pe planeta ajungi sa si crezi si sa te porti ca atare, cu timpul zic, acele persoane ajung sa creada ca sint frati cu sfintul duh si nimic nu-i poate opri sa stea pururi de-a dreapta Tatalui, indiferent unde-ar fi. Adica fanii mei ma vor urma pina la capatul lumii si Sarbu o sa crape de ciuda. Ei bine, se pare ca nu e chiar asa...

    RăspundețiȘtergere
  12. ProTV mizează pe lipsa de educatie a audientei. Acestia înghit orice primesc. În loc sa incerce sa educe publicul si audienta.....am scris si eu despre asta. Sunt total ANTI ProTV!

    RăspundețiȘtergere
  13. Nu-mi place de Teo. N'am placut'o niciodata. Uram cand mi se lua telecomanda de la televizor pentru ca ii incepea emisiunea. Eu vroiam sa ma uit la desene animate. Si inca vreau.
    Cat despre Teo,indeplineste tiparul oricariu prezentator: glume proaste, tinuta fara gust, o ora de plictiseala. Urasc mass-media.

    RăspundețiȘtergere