[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 5 noiembrie 2008

Obama The President

Cine ar fi crezut? Daca te uiti inapoi si privesti la anii negrii ai Ku-Klux-Klanului? Este o portie de schimbare istorica ce traim noi acum.Venirea lui Obama ridica insa niste intrebari la care raspunsurile vor veni in timp si vor face acest mandat unul din cele mai interesante din istroie. Va fi el stare sa gestioneze relatia ruso-americana pastrand suprematia din perspectiva primei "puteri mondiale"? Cum va gestiona mostenirea grava a interminabilelor razboaie ale familiei Bush si datoriile provocate de ele? Se va ralia America in spatele primului presedinte de culoare? Se va impune Obama in medierea conflictului din orientul mijlociu? Va renunta sau nu America la statutul de gardian al democratiei? Va transforma Obama America in tara energiei alternative? Intrebarile sunt multe. Un lucru e sigur. Vremea unui altfel de politician A SOSIT. Prin felul "witty" in care si-a gestionat campania si prezenta in perioada cursei electorale el ne face sa privim cu un ochi tragic in curtea bietei noastre Romanii sfartecate de hoti si mesaje electorale paupere. Suntem in intuneric. Ne aflam mult sub nivelul claselor politice nascute din mantaua lui Carol I. Dar asta este o alta discutie. Deocamdata America are presedinte si este democrat.

25 de comentarii:

  1. Campania electorala a lui Obama a fost un adevarat succes, rezultatul: Obama The President. Psihologia inversa functioneaza de fiecare data :)

    RăspundețiȘtergere
  2. niste tineri spanioli se intrebau ieri in metroul din madrid: o sa iasa obama? si daca o sa iasa, o sa reziste 4 ani? unul i-a raspuns: da, sigur. fara sa-l omoare? a insistat primul. fara, nu ar face asa ceva in tara lor. dar kennedy? marther luther king? acu acu o sapt jumate imi spunea o americanca: se spune ca pana in februarie o sa-l omoare, daca iese.

    RăspundețiȘtergere
  3. Deocamdata ce a vrut p... jidanilor a iesit ! Asteptam Revolutia

    RăspundețiȘtergere
  4. am vazut azi noapte oameni plangand de fericire. si nu erau nici de culoare, nici americani. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu e democrat, e var'miu bre!
    Oricum, stai sa vedem ce va face pana sa ne bucuram, nu a mostenit vreun armasar de prasila ci o martoaga, vaga umbra a vremurilor de glorie...

    RăspundețiȘtergere
  6. Subscriu la "sustinerea semita"! Eu cred ca dincolo de ineditul situatiei , pur si simplu Obama reprezinta o buna parte a americanilor si cam atat! Pe de alta parte e mai usor de suportat un presedinte USA de culoare decat O presedinta USA mai ales ex-first lady si cu cornite pe deasupra, nu? ;))
    Va urma si un papa negru, dar asta nu inseamna ca este momentul ca lumea sa fie condusa de "alte culori". Imi recunosc ignoranta , dar nu stiu daca sunt guvernatori in USA cu ochisorii oblici! Ne vom preface insa ca exista schimbare!

    P.S. Sorry for O.T. Tudor, da' nu fu nimic de luat in seama la cantarea de ieri?

    RăspundețiȘtergere
  7. O sa faca pe "necuratu". Tu chiar crezi domnule Tudor ca Obama este cel mai puternic om din lumea acum ? Eu spun ca nu ! Echipa ce se afla in spatele lui e cea mai puternica. deciziile sunt luate de altii.

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu sunt optimist. Vad in Obama un presedinte al poporului. Faptul ca este "de culoare" il avantajaza net. Sper sa gaseasca solutii la noile probleme ale societatii (criza energiei, criza mediului).

    RăspundețiȘtergere
  9. Multi se bucura ca a iesit presedinte Obama. Poate pentru ca pare a fi mai simpatic... Sincer, sunt chiar curioasa ce schimbari benefice o sa aduca. Clasa politica nu mai inspira credibilitate de ceva vreme...

    RăspundețiȘtergere
  10. Pentru mine e o mare emotie acest eveniment....e ceva nou...pare altceva la prima vedere :). Ce va fi va fi.. 'om trai si om vedea', dupa multi ani simt din nou atitudine din partea acestui colt de lume.
    Sincer ma bucur ca l-au ales pe el.

    RăspundețiȘtergere
  11. sincer.. nu le am cu politica.. dar imi aduc aminte de ceva "americani-s de vina... bla bla.." stiti si voi cei care ati ascultat Vama Veche si cei care ascultati inca Vama... o sa vedem ce o sa faca si Obama..

    RăspundețiȘtergere
  12. cine ar fi sperat... eu m-am rugat sa iasa el presedinte. m-am rugat petru binele lumii! felicitarile mele luui Obama si deasemenea si tie pentru ca si tu ai reusit sa pornesti de la 0 dupa ce s-a destramat Vama Veche:(. Am si eu o intrebare domnu' Tudor: Cum se numeste melodia aceea.. trebuie sa ajung pe o terasa la mare, sa-mi pierd vremea pe plaja sa ma imbat si sa cant, sa ma astepti pe nisip fata arsa de soare....?

    RăspundețiȘtergere
  13. "O portie de schimbare istorica", la asta ma gandeam si eu dimineata. N-am urmarit campania (acum imi pare un pic rau) si nici nu m-am intrebat ce-o sa faca daca iese (nici nu m-a interesat pana acum), cred doar ca e un pas inainte in sensul ca oamenii au ales dincolo de culoarea pielii.

    RăspundețiȘtergere
  14. Ma bucur tare mult pentru Obama, de fapt pentru americani si pentru toti oamenii din lumea astea care nu vor mai avea de suferit dupa atrocitatiile clanului Bush.
    Acum, fara legatura cu subiectul. Tudor,
    Iti scriu din partea Crucii Rosii - Sibiu si as dori mult sa iau legatura cu voi pentru o propunere de participare la unul din proiectele noastre. I-am scris Alinei Macarie ( sper sa fie ok adresa: alina.macarie@gmail.com). Sper din suflet sa primesc un raspuns de la voi. Iti multumesc mult.

    RăspundețiȘtergere
  15. traim istoria! cine stie ce surprize ne pregateste Obama care rimeaza cu Osama, no big deal!
    sa faca bine, orice-ar face!

    RăspundețiȘtergere
  16. E greu de preconizat de va aduce aceasta schimbare, fie ea si de imagine. Trebuie luat in considerare ca evolutia clasei politice este foarte lenta, asa ca nu ne putem astepta la niste schimbari majore pe plan econimic sau diplomatic.

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Toata chestia asta m-a facut sa ma gandesc la un singur lucru...
    OOOOOh Carol you got me eatin' my heart awaaaay
    You got me countin' my nights and days,
    Oh I am floatin' on the milky waaaaaaaay:D
    Ce ne pasa noua? Noi nu avem grija de tara noastra de alegerile noastre!!Stam ca mici morometi si urlam suparari acide iar in momentul votului ..hm mi-e somn..neah...la anu...:)
    Nu stiu,...anost

    RăspundețiȘtergere
  19. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  21. asa m-am saturat de afirmatii de genul:
    "Andreea : Sugereaza forta, atitudine, incredere. Adica exact ce are acum din plin vedeta dupa despartirea de Tudor Chirila." - revista Viva, pe care VEDETA ANDREEA O PROMOVEAZA LA EA PE BLOG
    si daca "De data aceasta, Andreea nu se mai fereste sa
    marturiseasca de ce l-a parasit pe Tudor" ...de ce are pretentii de mare diplomata....

    Cata ipocrizie pe metru patrat!

    chiar nu vei lua atitudine? daca nu in numele tau... macar in numele celor care te apreciaza!

    RăspundețiȘtergere
  22. free: am ales sa nu fac comentarii asupra vietii mele personale, asupra trecutului sau prezentului meu intim. te-as ruga si pe tine sa faci acelasi lucru in ce ma priveste. cred ca pe blogul asta sunt lucruri mai frumoase de facut.multumesc. plus ca esti offtopic.

    RăspundețiȘtergere
  23. Obama va fi cu siguranta cel mai bun presedinte a Statelor.Pacat,ca peste 8 ani,cand va avea 55 de ani,nu va mai putea candida pentru presedintie,in cazul in care va castiga si la finele lui 2012 alegerile...

    RăspundețiȘtergere