[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 6 noiembrie 2008

Forever Young

Mi-a venit ideea unui joc. Se numeste Forever Young. Hai sa facem asa. Sa presupunem ca aidoma mitului faustian incomplet si fara sa fim obligati la un pact cu diavolul ni s-ar acorda sansa sa retraim permanent trei momente din trecut.

Adica de fiecare data cand ai nevoie si sa zicem ai cincizeci de ani sa-ti fie permis sa retraiesti, majoratul sau o noapte frumoasa de dragoste sau primul drum cu motocicleta sau un salt cu bungee. Orice. Absolut oricare moment. Si nu unu, trei.

Care ar fi cele trei momente la care ai vrea sa ai acces pentru tot restul vietii?
Ar fi interesant nu doar sa mentionezi momentul ci sa il descrii, sa ne faci si pe noi partasi le el.Poti sa folosesti si persoana a treia daca esti timid/a

daca tot e la moda chestia asta cu "leapsa" o dau si eu lui cabral andressei
si lui dan fintescu


daca va ies eseuri mai mari pe aceasta tema puteti sa le trimiteti la bedforlove at gmail dot com

104 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. indian summer: presupun ca nu ai inteles nuanta acestui post. Nu despre a retrai vorbim aici ci despre reevocare. mai bine ai incerca sa-ti gasesti momentele decat sa te gandesti daca merita retraite le infinit:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  4. frumos...
    cu curaj...inainte:

    1. prima intalnire cu Radu, baiatul meu: o zi de vara ... un salon de spital...un sentiment de fericire...ceva de nedescris! (mamele inteleg...)

    2. o dimineata petrecuta la bunici, intr-un sat din Delta Dunarii... sa ma spal "la Dunare" si sa respir aer de balta...

    3. ...mi-e greu sa aleg al treilea moment...

    raman doar 2

    RăspundețiȘtergere
  5. In 1999 am vazut eclipsa de soare pe plaja la Mangalia. Am spus multa vreme ca nu poate exista ceva mai frumos. Apoi am vazut nasterea unui copil ... mult mai frumoasa decat eclipsa. Asta vara am vazut un apus de soare pe plaja de la Deauville. Superb, imposibil de descris in cuvinte... Astept inca o nastere...

    RăspundețiȘtergere
  6. Amiaza unei zile fierbinti de vara...
    aer inabusitor...cantec de greieri in iarba...bunicii dorm in odaie...eu(la 4, sau 5 ani),cu un mar in mana ,asezata pe marginea de beton a gardului.Prima mea amintire, momentul cand am constientizat ca exist.Cata liniste si pace interioara!Le-am pierdut odata cu maturizarea, cu stress-ul si tumultul vietii.
    Ma voi gandi si la alte doua momente
    care merita evocate

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai, as vrea sa retraiesc o noapte in Hotlul Galati din Olimp, de prin '97, pe care sa nu o mai ratez. :)
    Mai stii ceva de baiatul ala?

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Hmmmm....Iti citesc de ceva timp blogul si-mi place mult....Acum e prima data cand si comentez. Nu stiu sa-ti zic de ce tocmai acum, pur si simplu imi place tema!

    Primul moment: la mare acum multi ani....atunci am cunoscut-o cu adevarat (pe ea , pe mare)....albastrul ei ma face in continuare sa iubesc viata!!!

    Al doilea moment: o zii de nastere ( a mea ), un tata nemaipomenit, un inel mic si pretios in dar ce a reprezentat prima mea bijuterie, un moment de neuitat...

    Last, but not least: o seara la munte impreuna cu o persoana fff speciala, un sarut sublim, o noapte cum nu cred ca o sa mai traiesc vreodata...un cer senin, plin de stele care ne-a fost martor..:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Frumoasa provocare .
    1 Prima intalnire cu marea. Inca mai simt nisipul fierbinte pe talpile goale.
    2.o seara speciala de la Livorno alaturi de o persoana foarte draga mie privind incantatorul apus.
    3.Emotia primului sarut.

    RăspundețiȘtergere
  12. nu stiu daca as putea alege doar 3 momente. am fost binecuvantata cu o viata tare frumoasa, cu toate astea fac eforturi si:

    - prima seara petrecuta cu iubitul meu. a fost un amalgam de iubire inocenta, pasiune, recapatarea increderii si o caldura ce putea topi si otelul.

    - prima excursie impreuna, la sighisoara. nu am sa uit niciodata ziua aceea. ne-am hotarat in noaptea de pasti ca a doua zi sa plecam undeva, si cateva ore mai tarziu eram deja in tren. o zi minunata, descoperirea unor locuri fascinante, incarcate de istorie si multa inconstienta adolescentina impletita cu o dragoste nebuna.

    - balul de absolvire a liceului sau ultima seara petrecuta in compania unor dragi oameni, cu care am impartit 4 ani, informatii nepretuite, iubiri, tristeti, dezamagiri si prima nota de 2. a fost seara in care toate fetele au fost printesele din povesti la care au visat de mici.

    se vede treaba ca sunt inca un copil, sau poate de cand am intrat in lumea adultilor nu am mai avut parte de atatea momente ce merita retraite...se poate....

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce spui tu ,Tudor!E greu.Nu gasesc chiar nici un moment sa-l pot revoca.E trist si nu as mai retrai nimic.Si totusi,trecutul face parte din viata mea.

    RăspundețiȘtergere
  14. here it goes:

    1.prima data cand am aflat ca merg la olimpiada nationala.muncisem mult si era prima mea mare realizare :)
    2.ne-am vazut prima data...ne-am privit in ochi indelung,timpul statea parca pe loc iar trupul era cuprins de beatitudine :X
    3.cand am ascultat pentru prima oara "Ana"...mi-am imaginat ca el rostea versurile si m-am simtit cu adevarat eliberata >:)

    RăspundețiȘtergere
  15. Ba trebuie sa te contrazic, intr-un fel are dreptate indiansummer; jocul este despre retrairea anumitor momente, nu doar despre reevocare; reevocarea este la indemana oricui (...presupunand ca sta bine cu memoria :D), pe cand retrairea nu.

    Oricum, frumoasa idee... dar si terifianta intr-un fel. Pentru ca nu gasesc momente bine definite pe care as vrea sa le retraiesc... ceea ce ma face sa ma gandesc: Oare chiar atat de searbada sa fi fost viata mea incat sa nu gasesc nici macar 3 momente pe care sa mi le amintesc perfect?! Imi amintesc senzatii, nu momente... Am uneori stari "subite" de fericire pura si ...inexplicabila, pentru ca nu sunt legate de ceva real sau palpabil in viata mea... ci o stare de plutire, in care, cu castile pe urechi, in metrou sau privind primavara, sau toamna... respir cu nesat si ma gandesc "ce frumoasa e viata!"... sau o camera intunecata, o melodie superba (nu mai stiu care) si bratele cuiva, o caldura care iti dadea senzatia ca te-ai nascut sa fii acolo, atunci. Nu imi aduc aminte neaparat persoanele, sau momentele exacte, sau locurile... ci doar "feeling-ul".
    Acum raman cu dilema daca asta o fi bine sau rau... :D

    RăspundețiȘtergere
  16. 1)Banchetul de clasa a 8-a:desi nu eram cei mai uniti colegi,am dansat si ne am distrat ca si cum nimic rau nu s ar fi intamplat intre noi vreodata si ca si cum eram cei mai buni prieteni,iar profesorii pe care ii iubesc inca au fost alaturi de noi.
    2)O dupa-amiaza de film:casa lui,intuneric,doar filmul lumina incaparea,iar noi ne sarutam si ne mangaiam ca si cum nu am mai fi facut asa ceva pana atunci.Din cand in cand ne mai priveam in ochi si ne spuneam "te iubesc".
    3)O plimbare cu parintii mei si cu catelusa noastra batrana pana la cafeneaua din centrul orasului,intr o seara de vara.Acolo ne-am asezat pe terasa,am comandat cv de baut,iar Dora statea si dormea la picioarele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  17. Daca as avea o sansa sa retraiesc trei zile din scurta viata pe care am avut-o pana acum as zice ca prima zi pe care as fi vrut sa o retraiesc ar fi o zi cu bunica, Dumnezeu sa o odihneasca in pace, in Moscova. A doua zi ar fi al doilea concert pe care l-am avut cu colegii mei de trupa si in acelasi timp prietenii mei acum un an si ceva.A treia zi ar fi o zi din saptamana cu ea pe care am petrecut-o in Sibiu, unde eram liberi de orice si oricine.
    Cam astea sunt zilele pe care as vrea sa le retraiesc, pentru ca din toata viata mea, mica cat e, acestea mi-au adus cea mai mare bucurie...

    RăspundețiȘtergere
  18. cea mai frumoasa noapte de dragoste traita in vama veche, o perioada de pe vremea facultatii pe care mi-am petrecuta cu prietenii ascultand muzica in barul din teatrul tandarica, si...ma mai gabdesc...:-)

    RăspundețiȘtergere
  19. hm...tudor nu ai vrea sa ne spui si noua care sunt cele 3 momente memorabile din ur life?ar fi interesant:)

    RăspundețiȘtergere
  20. o sa sune putin dubios, dar cred ca momentul care m-a marcat cel mai mult nici nu ma are pe mine in vreun rol, doar de observator. era iarna, pe la universitate, avusesem o zi foarte buna si era foarte vesela. era seara si totul parea asa foarte calm, chiar ma simteam bine. si am trecut pe langa doi cersetori si am auzit o frantura de conversatie. unul dintre ei a zis ceva de genul "cand o sa ajung la mare o sa ma pun in genunchi si o sa ma inchin". am ramas masca, mi-a dat asa o senzatie...doamne. ce are mai marea asa de special de o iubim toti?! nu stiu daca imi da cineva vreun raspuns clar la intrebarea asta...celelalte doua momente...imi vin acum in minte, dar poate peste o ora o sa ma gandesc la altele. oricum, ala a fost cel mai special :)

    RăspundețiȘtergere
  21. Simplu:
    1) Primul sarut...
    2) O anumita clipa petrecuta la o ora tarzie in liceul la o materie plictisitoare. Eram eu cu un foarte bun prieten/coleg, fredonam "Ana" adaptata in "Oana" spre disperarea colegelor din banca din fata noastra privind o fata ciudata de care eram amandoi indragostiti.
    3)Momentul cand am cantat pentru prima data "Am doar 18 ani..." fara sa mint.

    RăspundețiȘtergere
  22. eh, stiam eu ca o sa mai gasesc ceva, si ce moment. da, in mod cert in primele 3 momente ale scurtei mele vieti intra concertul depeche, mii de suflete vibrand la unison, o distanta de 3-4 metri intre mine si cel care mi-a marcat adolescenta...ah doamne, tremur doar cand imi aduc aminte

    RăspundețiȘtergere
  23. Un autocar inconjurat de tineri insotiti de parinti si de bagaje ingramadite unele langa altele asteapta sa plece din statie spre un oras mare. In multimea zgomotoasa un tata priveste trist spre fiica lui si o intreaba daca vreodata s-a gandit cum ar fi sa se intoarca acasa, sau cel putin sa incerce sa gaseasca intr-un oras mic satisfactia unei cariere. Razand, fiica il priveste duios si il imbratiseaza, spunandu-i ca nu a sosit timpul. Autocarul pleaca, cu mana fetei lipita pe geam ca semn al despartirii. Un an mai tarziu... acelasi autocar o aducea acasa pentru totdeauna cu imaginea impregnata pe geamul prafuit, a tatalui care o astepta, ca de fiecare data, mai putin atunci si intotdeauna.

    RăspundețiȘtergere
  24. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  25. Ingenioasa provocare..
    1)Primul rasarit de soare din viata mea..vara, roua rece pe picioarele mele goale,fiori ce-mi strabateau tot corpul..alaturi de persoana cu care am trait cele mai frumoase clipe ale copilariei mele;
    2)Majoratul meu..aproximativ 50 de oameni dragi mie: parinti,prieteni de-o viata,colegi.. canta "laaaa muuulti aaani" iar eu..nerabdatoare sa strig: "am doooar 18 ani..visele mele se implinesc cat bat din palme sau cat clipesc":d
    3)Miros de tei,luna martora si ea, stele zambitoare,miez de noapte linistit,fericire in suflet langa un El:)
    *Astept sa intrii si u in joc si sa ne spui cele 3 momente memorabile:*

    RăspundețiȘtergere
  26. Sunt mai mult de trei, din fericire!
    1. O seara de vara,cand aveam 7-8 ani, la tara la bunici...apusul era parca altfel si linistea "se aseza" altfel
    2. "Cucerirea" unui varf de munte, dupa ce ai mers 7 ore, stiind ca mai ai de mers inca 7 inapoi...si totusi, mi se citeste fericirea pe fata in pozele de atunci!
    3. Un concert de Craciun in fata teatrului...nu e prea frig, incepe sa ninga cu fulgi mari si blanzi...si canta Ducu Bertzi, Mircea Vintila...

    RăspundețiȘtergere
  27. 1. momentul in care cu fetita mea in brate pentru prima oara la cateva ore de la venirea ei pe lume, timpul s-a oprit in loc si am realizat ca traiesc
    2. se intampla pe 30 decembrie, acum multi ani in urma. nu imi vazusem prietena de atunci (sotia de acum) de vreo doua saptamani, fusese la parinti. cand am zarit-o acasa (garsoniera inchiriata) pur si simplu nu m-am putut stapani si am luat-o in brate si am inceput sa o sarut sa o mangai ca un nebun ce iubirea i-a fost refuzata pana atunci.
    3. Jucam fotbal(de performanta), eram portar...erau cam 4-5000 de spectatori...si am aparat un 11m...iar cateva sute din acei oameni au inceput sa-mi strige numele...a fost momentul meu de glorie.

    RăspundețiȘtergere
  28. 1 Prima zi de clasa a12a, cand ar fi trebuit sa ma duc la tata sa ii zic la ce facultate dau!Pe langa asa mi-as fi dat 2 perechi de palme asa de control sa-mi vina mintea la cap!!!!
    2 O zi mai recenta, 2 mai 2008 nul-as mai lasa singur,in schimb as cumpara 200g de capsune,pe acre le-as fi mancat cu el....IAr in noaptea aia de 1inspre 2 mai ... sa il aduc cu mine in camera dar ...el sa doarma intr-un pat separat in loc sa ramana pe palja si sa nu inteleaga nimic cum s-a intamplat!
    3 Ultima zi in care am vazut-o pe bunica-mea , as fi ramas cu ea ...in loc sa ma duc la examen si sa-l pic :(

    Bai e misto ideea ,da pe bune mie mi-e frica sa gandesc in felul asta in primul rand e ca mi-e ca Il manii pe Dumnezeu,in acelas timp mi-e greu sa admit ca regret ceva ...

    RăspundețiȘtergere
  29. 1. Eram studenta si am intrat intr-un anticariat sa cumpar "Cel mai iubit dintre pamanteni" desi o citisem mai demult. Vanzatorul mi-a aratat vreo trei editii si eu am ales-o pe cea mai jerpelita, fiindca stiam ca e varianta necenzurata. Am platit, am iesit, am deschis vol.1 si am vazut ca are autograful lui Marin Preda, din 1980, dat la Mogosoaia.

    2. Leonard Cohen canta in fata mea.

    3. Un barbat in care se ascunde un barbat in care se ascunde un barbat - pe care eu ii iubesc - ma strange cu privirea si rosteste "habar nu ai tu".

    RăspundețiȘtergere
  30. N-aş alege momente neapărat oficiale, deosebite, organizate ci maidegrabă întâmplări hazlii

    1. Împuţitul şcolii de mergeau profesorii pe hol ţinându-se de nas (două ore s-au suspendat cursurile în sala noastră şi în cea alăturată).

    2. decolarea cu avionul (nu una anume)

    3. nici eu nu-l pot alege pe al treilea..

    RăspundețiȘtergere
  31. cand stau sa ma gandesc...descopar ca am mai multe momente pe care as vrea sa le retraiesc...
    1.mi-ar placea sa mai stau macar o zi cu bunicul meu sa-i spun tot ce nu am apucat
    2.sa mai stau pe un varf de munte, doar eu cu cerul si cu persoana iubita
    3.primul an de facultate

    RăspundețiȘtergere
  32. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  33. Nu cred ca sunt in stare sa dau 3 episoade din viata mea ... poate doar unu :

    -cand am fost prima data la mare aveam vro 6 ani [stiu ca in septembrie intram in clasa I] si am fost la 2 mai , ma rog ideea e ca atunci cand ochii mei au avut contact cu imaginea marii care nu era asa cum mi-o imaginam eu ,am exclamat "Marea mea !!!" , era frumoasa,si as pastra momentu asta pt. totdeauna as ramane la 2 mai o vesnicie numai sa pastrez fascinatia aia !

    RăspundețiȘtergere
  34. eu nu as vrea sa retraiesc doar 3 momente ci toata viata clipa cu clipa secunda cu secunda , as putea astfel sa gust inca o data din dragoste ,triste , zile senine si nopti incarcate as putea sa mai fur cateva momente cu persoanele pe care le iubesc si nu mai sunt cu mine ...si as ramane in copilarie ca imi lipseste destul de mult cu toate ca am doar 24 ani ...
    dar tu ? ca nu ai raspuns la provocare ?

    RăspundețiȘtergere
  35. Momentele mele:
    1. La mare, cu parintii si cu verisorul meu, cand am ras noaptea pe o terasa muuulte ore la o bere, ascultand povesti spuse de tata din tinerete. (orice alt moment din viata mea paleste in comparatie cu acesta, acum ca tata nu mai e...)
    2. O dimineata de 24 decembrie, cand m-am ridicat din pat si mi-am spus: "ce frumos va fi anul asta..." si miros de portocala venind dinspre bucatarie...
    3. Eu si fetele distrandu-ne in ziua in care mi-am sarbatorit majoratul.

    Subiectul acesta a deschis rani vechi, pentru mine. In principiu, in cazul meu ar fi toate acele momente minunate pe care nu le-am pretuit si pe care as vrea sa le retraiesc cu voluptatea pe care le meritau... Ce trist e cand regreti...

    RăspundețiȘtergere
  36. In viatza mea au existat trei mari iubiri. Deci cele trei momente pe care as vrea sa le traiesc sunt legate de ele:

    1. Noapte de 7-8 iulie 2002 primul sarut cu prima iubire adevarata

    2. Prima zi din relatia mea cu a doua iubire candva prin 2005

    3. 30 octombrie 2007 - daca as fi stiut k o sa fie ultimul nostru sarut as fi profitat de el:-<

    RăspundețiȘtergere
  37. fix 3 momente am prezentate pe al meu asa zis blog.. locul amintirilor pretiose..

    RăspundețiȘtergere
  38. 1)Craciunul lui 2003:)(ultimul an cu Mosu) )Toata familia,toti frati,toti verii unii in jurul bradului,altii la masa..altii joaca sah.placuta atmosfera e intrerupta de prezenta unui soarece,care probabil intrase pe usa.verii mei,cu vreo 10 ani mai mari,incepusera sa tipe si sa alerge prin casa:))))animalul abia reusise sa scape nevatamat.era tare sa vezi doi haldai la 20 ani cum alearga de frica unui soarece.
    2)mi-ar placea sa retraiesc clasa a5a:)emotia cu care priveai fiecare prof si ti zicea,,omg asta ma asculta.si nu stiu nimic.si iau 2,primul 2 din viata mea"..bucuria cu care descoperi ce talente ai:)prieteniile care se leaga.totul,e super..:)defapt fiecare an mi s-a parut frumos dar a5a a avut ceva deosebit:)
    3)tabara din vara asta.a fost prea bestiala:)imi dorisem din clasa a5a sa merg deoarece mergeau clasele cu care ma intelegeam cel mai bine.Nu stiu de ce,dar la momentul ala mi-a fost rusine sa intreb:)))=)))..un an mai tarziu nu s-a facut tabara.si ,,minunea"s-a produs anu asta:)S-au legat multe prietenii si s-a ramas cu multe amintiri frumoase si asta e tot ce conteaza:)

    RăspundețiȘtergere
  39. tudor, te rog, nu raspunde provocarilor... pastreaza misterul...pastreaza magia!

    RăspundețiȘtergere
  40. ce frumos a scris toata lumea! asta e un topic minunat, la fel ca 21 de cuvinte! un moment cald de sinceritate cu noi...cu voi :).nu stiu ce sa mentionez, mai degraba senzatii decat intamplari anume...copilaria...ieri am vazut o stea cazatoare, mi-am adus aminte de o ploaie de stele vazuta in baragan acum multi ani.copilaria prin faptul ca a adus bucurie parintilor, bunicilor, numai sperante, nu si dezamagiri, in caz ca poate sunt acum.copilaria pentru ca atunci nu stiam ca oamenii mor de tot, si nu se mai intorc. pentru ca atunci ascultam piese de teatru pe disc. pentru ca atunci apreciam si un capac de parfum-faceam o veioza pentru papusi :).si sper ca pot sa zic ca tot din cauza ei si a influentelor de atunci,sunt cum sunt azi.nici mai rea, nici mai buna :)

    RăspundețiȘtergere
  41. Desii dificil, voi incerca sa le extrag pe cele mai semnificative:

    1.La sfarsitul primului spectacol pe scena de teatru, a fost un sentiment greu descifrabil, un sentiment care iti spunea ca lumea aceea te iubeste si te apreciaza pentru ce i-ai oferit: cateva minute de placere pura, iar ei iti dovedeau asta prin aplauzele lor aproape interminabile.

    2.In spectacol, pe scena, cu Corul "Carmina tenera" de la Palatul copiilor, din care fac parte, cand am primit un mesaj de la parintii mei aflati in sala, chiar cu un minut inainte sa se ridice cortina. Un mesaj care suna asa : "Zambeste! Te vedem. Te iubim!", cel mai familiar sentiment, pe care adesea multi il neglijeaza tocmai pentru ca sunt foarte siguri de el.

    3. Atunci cand am aflat ca merg mai departe la Olimpiada Nationala de limba latina. A fost o traire plina de extaz, dar si de multumirea faptului ca am reusit in ciuda tuturor greutatilor, dar si neincrederii celor din jur.

    In opinia mea noi dam semnificatii diferite tuturor lucrurilor care ni se intampla in functie de cum vrem sa le apreciem mai tarziu cand le retraim. Deci noi ne creeam momentele...Sper ca toti si le creeaza mereu pentru ca numai asa putem spune mai tarziu ca am trait momente semnificative...

    RăspundețiȘtergere
  42. nu cred ca as retrai momentele frumoase...m-as intoarce intr-un moment de criza,knd m-am certat aiurea cu cineva important sau am luat o decizie gresita...as schimba ceva...doar sa retraiesti nu are sens,pentru asta exista poze sau filmulete...as schimba ceva.

    RăspundețiȘtergere
  43. Ca multi altii de pe aici unul dintre cele mai frumoase clipe din viata mea a fost cand in loc de ”la multi ani” la majoratul meu..am cantat ”am doar 18 ani” am avut niste emotii de nedescris, aveam atatia prieteni in jurul meu incat ma copleseau sentimente de fericire nemaintalnite. Chiar mi-as dori sa am din nou 18 desi nu au trecut asa multi ani de atunci...
    Inchid ochii adesea si retraiesc clipe din copilarie, mirosul frunzelor uscate toamna, fluturii din stomac ce nu te lasau sa respiri atunci cand il vedeai, emotiile de la extemporale, curtea scolii, castanii...
    Jocul era enumerati 3 amintiri. Adevarul e ca e greu sa enumeri 3 amintiri placute, ar fi cum ca le-as lasa pe celelalte de-o parte si nu le-as considera destul de importante.
    Asa ca...
    ..spor la fabricat vise si la amintiri frumoase care ne ajuta sa ramanem vesnic tineri!

    RăspundețiȘtergere
  44. mmm..foarte tare ideea...au fst multe momente pe care as vrea sa le retraiesc..dar dak ar fi sa aleg 3 momente probabil ca acelea ar fi:
    1)o seara rece de ianuarie in care mi-am incalzit atat trupul kt si sufletul cu primul sarut...nici unul nu a mai fst la fel ca acela...
    2)vacanta de craciun petrecuta la munte cu primul baiat pe care pot sa sp k l-am iubit q adevarat...a fst k in filme..nu mi-am inchipuit vreodata ca as putea trai astfel de momente;
    3)cred k ar fi excursia de week-end-ul trecut...am fst la paltinis impreuna q, colegii mei..si a fst super-mega distractie...

    RăspundețiȘtergere
  45. daca m-as putea intoarce in timp retraind clipele de atunci dar in acelasi timp fiind constienta de prezent...m-as intoarce 1. cu 5 min inainte de a ma naste sa vad cum e in burta mamei.
    2. as retrai primele clipe cand m-am simtit iubita de un El.
    si 3. cu 2 zile inainte de despartirea de un El.

    RăspundețiȘtergere
  46. cel care da leapsa trebuie sa faca "jocul" inainte. cred ca asta e regula :).

    oricum, o idee frumoasa dar nu sunt de acord cu numele. de ce young? momente fericite/memorabile sunt pe tot parcursul vietii. poate, forever happy? nu, suna a meniu de la mcdonald's. forever there sau forever in between :).

    RăspundețiȘtergere
  47. Foarte interesant articolul. As dori sa il preiau, sa il dezvolt si sa scriu un articol(intr-o publicatie scrisa) plecand de la acesta idee. Te voi mentiona(ca si nume).
    Esti de acord cu acest lucru?

    RăspundețiȘtergere
  48. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  49. 1. Momentul in care am vazut-o prima data pe Alexandra(fetita mea), imi curgeau lacrimile, nu de durere ci de fericire. Nu-mi venea sa cred ca e a mea, ca s-a desprins din mine.
    2. Senzatia magica de siguranta pe care mi-o dadea strangerea in brate a lui tata. Asa s-a desfasurat si ultimul nostru moment impreuna(fara sa stiu ca va fii ultimul).
    3. Golul in stomac pe il am cand se apropie sotul meu de mine, intim, familiar, surprinzator. Il am de 10 ani( de la 18 ani)si sper sa tina toata viata, sa nu trebuiasca sa imi amintesc de el
    As mai pune si sentimentul foarte placut pe care il am cand ma pun in pat cu o carte stiind ca vor urma cateva ore intr-o alta lume, dar nu vreau sa incalc regula.

    RăspundețiȘtergere
  50. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  51. As vrea sa am acces pentru restul vietii la :

    1 Prima oara cand am auzit un copil de 5 ani zicand "Uite astia vreau sa castige!" , si anume cand jucam piesa "Demoni si Ingeri" la un festival de teatru .

    2 Prima seara cand am simtit ca in aburii de alcool ce se ridicau spre tavan se formase o conexiune intre persoanele ce ne aflam intr-un bar de pe Lipscani, stand la o masa , cu muzica in urechi si tineretea in piele.

    3 Ziua cand i-am zis "Dementului" ca voi fi mereu umbra lui si ca il iubesc.A fost ziua cand am realizat ce simt pentru el , ziua cand imi tinea strans mana in mana lui pe treptele de la Sala Palatului si lacrimi ne curgeau pe obraji .

    RăspundețiȘtergere
  52. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  53. momente pe care as vrea sa le retraiesc:

    1.cand? vara 2008
    unde? costinesti
    cu cine? cu 3 prietene extraordinare
    despre ce este vorba?
    era ultima zi din "tabara"...eram toate nostalgice pentru ca in mai putin de 24 de ore vom fi din nou pe tren spre casa...ne plimbam pe plaja si povesteam despre tot si toate...dupa ce am facut o multime de poze...ne'am asezat si am inceput sa cantam melodii de la vama veche...ne uitam la marea care era nostalgica alaturi de noi...la marea care s'a enervat vazandu'ne asa de triste si care ne'a trimis o "ploaie calda de vara"...as vrea sa retraiesc fuga prin ploaia calda, desculta, pe asfaltul incins, alaturi de cele mai bune prietene...

    2. cand? 31 iulie 2008. 5 dimineata
    unde? aeroportul din timisoara
    cu cine? cei mai buni prieteni din lume
    despre ce este vorba?
    a venit dimineata in care trebuia sa plec...sa plec spre o experienta de un an departe de casa, de prieteni si de familie...peste ocean...
    cu o seara inainte, cei mai apropriati prieteni au venit la mine acasa sa ne luam ramas bun...dupa 3 ore de depanat amintiri a venit clipa cea grea...clipa aceea a durat o ora...atata ne'a luat sa ne despartim...dar nu acesta este esentialul...
    cand am intrat pe usa aeroportului...2 persoane pe care le iubesc enorm erau acolo...au vrut sa fie alaturi de mine pana in ultimul moment...am izbugnit in plans cand i'am vazut...nu'mi venea sa cred...together till the end...

    3. trebuie sa ma mai gandesc pentru al 3lea moment...
    sunt de acord cu "mayweather"...de multe ori imi amintesc doar feeling'ul...
    imi amintesc momente in care stiu ca am trait sentimente nemaipomenite...
    de multe ori stau pur si simplu si imi vin amintiri in minte...si as vrea sa retraiesc momentele acelea...
    nu as schimba nimic din viata mea...

    imi place f mult tema momentelor de neuitat...

    RăspundețiȘtergere
  54. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  55. exercitiul asta de gandire m-a facut un pic sa plang...mi-e greu sa aleg doar trei momente dar fie...
    1.ziua in care i-am spus tatalui meu ce nota am luat la bac si atunci,pentru prima si singura data pana acum m-a luat in brate,m-a pupat si mi-a spus cat de mandru este de mine!
    2.o discutie,indiferent care ar fi ea,cu fratele mamei pe care l-am iubit atat de mult si care,din pacate nu mai e de vreo 3 saptamani.
    3.cea mai frumoasa prima intalnire...e cam mult de povestit asa ca-ti pun linkul si-ti trimit si mail!
    http://sabinapoparlan.blogspot.com/2008/04/abrazame.html

    RăspundețiȘtergere
  56. nu merge linkul aici,iti trimit pe mail...

    RăspundețiȘtergere
  57. Ma strangea tare in brate, atat cat putea si cat ingaduia universul. Permanent as vrea sa traiesc imbratisarea oricarui copil din lume.

    Il priveste si genele lui stiu ca el e acela.Il atinge ca si cum e singurul barbat din univers in ultima noapte de dragoste pe pamant.Il iubeste asa cum e...

    Permanent as vrea sa-l mai vad pe tata gatindu-ne si cantand.

    RăspundețiȘtergere
  58. ce mult m-a rascolit mesajul asta... din pacate nu-mi aduc aminte momente vesele din viata mea, oricat as incerca.. din copilarie, adik.. dar le stiu pe cele de la 20 de ani, de cand am fugit in lume sa ma lupt cu toate de una signura si sa le cuceresc pe toate, tot ce una singura :)
    asha ca, pe primul loc trec intalnirea cu EL, asha cum stateam si il priveam in rapidul care ma ducea acasa la cluj, as fi vrut sa stau asa o vesnicie, el recitandu-mi din Blaga, pierdut in versuri, iar eu ascultandu-l si regasindu-ma.. momente care ulterior s-au repetat pline de poezie si in Ioanidul meu drag, pe o banca, primavara, cand ne-am logodit, despartindu-ne apoi,dar jurandu-ne iubire vesnica... copiii aia nu mai exista de mult, dar jocul a fost minunat la vremea lui! de retrait...

    2. bunicul meu... a murit cand eu aveam 8 ani.. am avut o carte in copilarie ce am iubit-o enorm, pe care ai mei au pierdut-o si pe care am regasit-o tarziu intr-un anticariat din cluj, se numeste Heidi - Fetita muntilor, mereu mi-am imaginat ca eu sunt Heidi iar bunicul din poveste, e al meu.. asta simt si acum, la sute, parca de ani distanta... si acum am un mic ritual la fel ca in carte.. beau lapte, cu branza, fierbite, si parca simt ca bunicul meu e langa mine si are grija sa-mi fie bine si nimeni sa nu-mi faca rau.. e doar in imaginatia mea, insa..

    3. marea in vama veche, in locurile mele stiute doar de mine, noptile, discutiile, merg si-mi spun ca e "doar pt o noapte" apoi ma pierd si stau zile, saptamani... marea mea!

    4. clujul.. nu e ultimul.. acolo, acasa, am trait unii din cei mai frumosi ani, dc nu chiar cei mai frumosi de pana acum... studentie, libertate.. regasire, descoperire.. dar si unii dintre cei mai grei ani, iubire versus durere.. caci ce-ar fi iubirea fara lacrimi?!

    5. uite ca s-au adunat 5... de la 20 de ani.. si totusi nu pot sa nu-l trec.. pe Plant in concert, anul trecut.. unul din cele mai fericite momente..am plans de fericire! :)

    RăspundețiȘtergere
  59. let's see..
    1.o zi de toamna friguroasa....la costinesti...cand totul e gol si linistit,marea furios de frumoasa si furioasa de frumos...nisipul ud,adierea de vant...totul gol si pustiu
    2.doua concerte(unul vama veche,altul lansare vama) alaturi de persoana iubita si pierduta,de 2 ori...dar nimic nu se compara cu atmosfera magica pe care muzica lui tudor o raspandeste in jur
    3.ultima despartire de baiatul pe care inca il iubesc...toamna,parc,intuneric,mergem unul pe langa celalalt nevorbind,si totusi comunicand...lacrimile din ochii amandurora and that last first kiss...

    RăspundețiȘtergere
  60. let's see..
    1.o zi de toamna friguroasa....la costinesti...cand totul e gol si linistit,marea furios de frumoasa si furioasa de frumos...nisipul ud,adierea de vant...totul gol si pustiu
    2.doua concerte(unul vama veche,altul lansare vama) alaturi de persoana iubita si pierduta,de 2 ori...dar nimic nu se compara cu atmosfera magica pe care muzica lui tudor o raspandeste in jur
    3.ultima despartire de baiatul pe care inca il iubesc...toamna,parc,intuneric,mergem unul pe langa celalalt nevorbind,si totusi comunicand...lacrimile din ochii amandurora and that last first kiss...

    RăspundețiȘtergere
  61. :)
    1. macar una din noptile din praga...oricare ar fi..alaturi de cretul meu irlandez...
    2. imbratisarea tatalui meu cand a realizat ca putea sa ma piarda definitiv pe patul de spital...
    3. primul salariu la varsta de 16 ani...sentimentul de un dram de stapanire pe viata mea, puterea de a lupta de a face multe...am forta ..pot...
    da..acum as avea nevoie de cele 3..prima sa-mi reofere sentimentul de dragoste pe care l-am renegat din cauza...unei cauze:)
    a doua sa ma readuca pe linia de plutire ca sunt oameni carora le pasa de mine si care au incredere in mine in continuare desi i-am ranit crunt...
    iar a treia...hm:)..a treia ma va bantui in sens pozitiv toata viata...eu pot...eu chiar pot...si o si fac...de atunci pana acum si cu multa sanatate de acum inainte......:)
    mersi pentru sentimentele care m-au cuprins acum....

    RăspundețiȘtergere
  62. :) frumoasa idee
    Cele 3 momente ale mele ar fii urmatoarele:
    1. zilele cand eram un copil naiv si ne jucam de dimineata pana seara fata-ascunselea si toate jocurile alea minunate
    2. prima data cand am ajuns deasupra Romaniei, pe varful Moldoveanu
    3. aplauzele primite dupa prima piesa de teatru in care am jucat

    RăspundețiȘtergere
  63. e greu..foarte greu..pentru ca au fost atatea momente frumoase...in primul rand cred ca sunt de acord cu alexandru si aleg ca un prim moment cel in care am cantat alaturi de toti prietenii mei "am doar 18 ani" fara sa mint...apoi ar mai fi momentul in care mi-am vazut primul articol publicat si ultimul..nu e chiar moment ci e mai mult un sentiment pe care l-am avut cand am sarit cu parasuta...

    RăspundețiȘtergere
  64. sighisoara...prima noapte de libertate...curtea unei catedrale...chitari...foarte multi oameni fericiti stand pe iarba adunati in jurul chitarilor care erau date din mana in mana celor care stiau sa cante...muzica buna,muzica veche si noua,prieteni buni,prieteni vechi si noi...cantam cu totii la unison si vocile noastre se inaltau dincolo de zidurile inalte ale catedralei...muzica ne-a adus acolo pe toti unul cate unul...magie...mai vreau

    RăspundețiȘtergere
  65. 2.in metrou,dimineata,aglomeratie,oameni morocanosi asteptand sa se opreasca metroul in statii,eu le ignor proasta dispozitie,care este asa de molipsitoare in orasul asta atat de gri cateodata(bucurestiul asta este ca un cameleon..isi schimba culorile si atmosfera de la o zi la alta)si citesc ziarul gratuit..si ma amuz de toate prostiile pe care le gasesc acolo(nu ma refer la compact).ma simt urmarita...ma uit in jur...era un el..un el care nu era morocanos...se distingea din multimea de ei gri din metrou...nu stiam cum sa reactionez...si il privesc si eu..."uhmm...vrei..sa citesti ziarul?"el se fastaceste...nu..da..nu..bine...si ia ziarul...din pacate...eu nu am mai zis nimic...el nu a mai zis nimic...poate chiar vroia doar ziarul...si nu cred ca am sa il mai vad...se ducea spre gara caci avea un bagaj mare...as vrea sa retraiesc momentul...

    RăspundețiȘtergere
  66. 1.Inceputul de toamna petrecut in Poiana Pinului.
    2.Cand am imprimat pentru prima oara o melodie,si mi'a fost apreciata munca.
    3.Clasa a7a
    :)

    RăspundețiȘtergere
  67. 1. primul concert Vama Veche la care am fost; ploua, era frig, eram cu prietenele mele si ne tineam in brate sa ne incalzim; a doua zi m-am trezit cu Nu am chef azi rasunandu-mi in cap

    2.o ora petrecuta cu cineva pe o banca in parc

    3. anii de liceu

    RăspundețiȘtergere
  68. Daca ar fi sa aleg...as alege sa fac "pactul" cu el, si i-as cere sa ma nasc din nou, de data asta ca Tudor Chirila, si mi-as dori sa retraiesc 3 momente minunate. Can eram mic si mergeam cu parintii si prietenii lor la Intercontinental (parintii mei aveau prieteni prosti si vulgari de care ma jenam chiar mica fiind), oricare din zilele cand iubeam cu adevarat (oare cum iubeste un barbat?as vrea sa stiu, sa simt...)si prima saptamana dupa primul spectacol cu publicul (oare cum e sa nu fi o fata anonima pe strada? Lumea, necunoscutii, sa te cunoasca, sa te recunoasca, sa te strige, sa-ti dea buna ziua...fascinant!)

    RăspundețiȘtergere
  69. "Cele mai " 3 momente :


    1. Oricare din serile petrecute in parc cu gasca , chitari , prieteni , cheta pentru o sticla de vin pentru 20 de oameni , planuri pentru viitor , suflete calde , rasaritul , acasa , fara griji , hai sa dormim maine mergem la scoala...

    2. 31 mai 2003 - prima intalnire , dambul din zavoi , noi doi , multe cuvinte , razboiul stelelor , suieratul trenului pierdut , vise , dorinte , secrete destainuite ...

    3. Cand ma stange Maia in brate , cand am pupa Maia , cand imi zambesete , cand mi-a zis prima data Ana , cand se supara si lasa botul , cand face orice ... ma vindeca :)

    RăspundețiȘtergere
  70. Trei lucruri pe care le-as reedita:
    1. fiecare fior de dragoste pe care l-am simtit in diferite perioade ale vietii mele. Nimic nu este mai frumos decat sa iubesti. E un act de creatie.
    2. fiecare moment pe care l-am pierdut alaturi de tatal meu, care se afla acolo sus. Nu am ajuns sa-l descopar atat cat as fi vrut.
    3. fiecare iesire in natura, fiecare escapada montana, in adanciturile muntilor, doar cu natura.
    Doua din aceste 2 puncte le mai pot inca retrai. Depinde numai de mine.

    RăspundețiȘtergere
  71. un prim moment s-a petrecut acum cateva luni de zile...noi 2 singuri, la o cabana, o cina romantica..si surprinzator m-a intrebat daca vreau sa imi petrec restul vietii alaturi de el...era in genunchi..si plangeam amandoi.. povestea s-a sfarsit din pacate, dar numai cand ma gandesc la acel moment..am fluturi in stomac..

    al doilea...un meci de fotbal, de acum cativa ani Dinamo-Steaua..2-1..Dinamo a condus tot meciul,a fost egalata in ultimele minute, si Grigore a dat gol cu capu in prelungiri! am fost in galerie si ce am simtit si trait atunci nu se poate descrie..ireal...

    si al treilea...un moment alaturi de bunica mea...cand imi spunea povesti frumoase...si din cauza..sau datorita(!) ei..inca il astept pe Fat-Frumos...

    RăspundețiȘtergere
  72. Sunt inca young. am dreptul la un singur moment :) pe celelalte doua sper sincer sa le aleg mai tarziu...sa se intample mai tarziu. oricare ar fi.

    Prima dimineata cu zapada din noiembrie anul trecut:)un moment decisiv. magic. sa poti sa speri sincer fara nici o urma de indoiala, sa crezi chiar ca lumea merge dupa bunul tau plac si bunul tau plac e chiar bun. si pur.

    RăspundețiȘtergere
  73. 1. Copilaria... cand mergeam la tara la bunici si ma cataram dintr-un pom in altul si mancam fructe... si bineinteles momentele cu ei, cand mergeam pe camp si bunica mea mi-a facut o coronita din flori...
    2. Primul sarut...
    3. nu stiu cum suna dar mi-e dor sa joc de-a v-ati ascunselea ...

    RăspundețiȘtergere
  74. superba idee..
    3 momente?
    okay, o sa incerc sa descriu putinul si ineditul care imi definesc existenta pana in momentul asta:

    1. o seara banala de toamna, o banca pe o alee pustie, multe imbratisari, saruturi pasionale si primul "te iubesc" spus din suflet.

    2. momentul in care o persoana foarte importanta pentru mine a intrat in viata mea..poate a fost prima ninsoare,"fulgii astia de nea sunt pentru tine" sau poate a fost mult mai devreme, pe 13 octombrie, cand a intevrenit prima despartire dureroasa pentru mine iar acea persoana mi'a fost alaturi.Nu stiu, ar mai putea fi cand am vazut "a walk to remember" pentru prima data, iar el stia deja filmul pe de rost si am primit un sms cu replica "our love is like the wind, you can't see it, but you can feel it".Nu stiu care din ele a fost momentul cand persoana aceea a intrat in viata mea, dar stiu ca as vrea sa il retraiesc..Si mai stiu ca acum e doar o liniste dureroasa..

    3. aici imi e mai greu, pentru ca au intervenit lacrimile.. e greu sa aleg doar un singur moment dar, here goes nothing.. orice clipa petrecuta la malul marii alaturi de prieteni dragi, fie ca e rasaritul de ziua mea, la constanta, fie ca e seara la 7 printre raze purpurii in mediterana.

    Deocamdata atat...

    RăspundețiȘtergere
  75. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  76. eu am luat-o ca o leapsa si am scris la mine pe blog :)

    imi place ca oamenii s-au deschis aici... cred ca multi au deschis rani vechi, cand vrei sa retraiesti ceva inseamna ca acel lucru a fost, dar nu se va mai intampla... cel putin asa m-am gandit eu, si cred ca multi de aici...

    RăspundețiȘtergere
  77. M-am gandit si..

    1. Primul rasarit la mare.. Nisipul, marea, pscarusii...cerul, soarele... marea albastra, soarele rosiatic...nisipul ud..
    2. O zi de marti, aparent obisnuita, speciala pentru mine..pentru ca afost singura zi in care am fost cu adevarat FERICITA..
    3. Ultimul Revelion petrecutt cu TOATA familia...

    RăspundețiȘtergere
  78. e destul de greu....oricum sunt connstienta ca mai am ceva timp de trait si este posibil ca aceste 3 momente sa se schimbe...de fapt sunt sigura de asta...insa incerc

    1.rasaritul de luni dimineata langa obelisc,ascultand "nu am chef azi" si sarutandu-l,privind razele timide ale soarelui ce iesea din mare...
    2.zielle petrecute la buncii mei la tara,fara probleme si cu toate boacanele pe care le-am facut
    3.ultimele luni din clasa a 8a...cand toti am fost uniti

    mi-e dor:|

    RăspundețiȘtergere
  79. Nu vreau sa retraiesc nici un moment din viata mea pentru ca mi-e teama ca retraindule as strica un moment care e deja perfect.
    De ce ai avea nevoie sa retraiesti cand tot ce trebuie sa faci e sa inchizi ochi si sa iti permiti sa visezi?

    Totusi cele mai dragi amintiri imi sunt:
    1 Primul rasarit din vama.... atunci m-am indragostit de mare

    2 Ziua cand mi-a fost publicata prima povestioara.Acum cand imi aduc aminte mi se pare atat de putin , de neinsemnat si totusi nu pot sa imi sterg sentimentul acela din minte. Simteam ca pentru prima data am reusit sa fac ceva singura, ca nu sunt cu totul neinsemnata...

    3 Cand am primit bursa la RCU Scottland si tatal meu mi-a spus "Esti frumoasa, inteligenta si te iubesc mai mult decat orice. As vrea sa te tin langa mine pentru totdeauna, dar daca asta iti doresti o sa fac orice sa te ajut. chiar daca asta inseamna sa nu te mai vad niciodata." Sa aud cuvintele astea din partea tatalui meu care orice as face nu ma lauda si mi-a spus te iubesc de doua ori in cei 18 ani deja impliniti, a foas o bucurie mai mare decat faptul ca am primit bursa. Am decis sa raman in Romania... momentan..... pentru ca mi-am dat seama ca oricat as detesta tara asta, aici sunt toti oamenii care ma iubesc.

    RăspundețiȘtergere
  80. nu le cunosc ordinea, dar cu siguranta am unele impresii legate de fruusetile trecute, spre surprinderea mea, si traite.
    ...un moment de seara, cand o gagalice de copila statea abia miscandu-se intr-un leagan din sfori, suspendat de bolta vitei-de-vie
    ...o imbratisare rar intalnita cu miros drag de "Bucuresti"
    ...iar pe un ultim moment, il voi pastra pentru viitor, inca sa urmeze

    RăspundețiȘtergere
  81. Hmmm! Trei momente...
    1. Cand am impartit flori pe strada de 8 martie... Era soare si caldut... Si noi dadeam flori unor femei carora li se inseninau ochii cand le primeau. Fericirea de a darui... Sper din tot sufletul sa o retraiesc...
    2. Dimineata cand m-a luat in brate Radu. La el in bucatarie, dupa o noapte in care am dormit impreuna si in care am simtit ca cineva ma respecta. De atunci, caut mereu sentimetul acela, de liniste si fericire. Simteam ca eram parte din el, in bratele lui. I belonged there...
    3 (in 1). Fiecare dintre plimbarile pe care le-am avut cu cate o prietena de-a mea. Ziua aceea insorita de toamna, cand ma plimbam cu Mihaela pe Copou, era soare si in fata noastra ploua cu frunze colorate... si... Seara in care Gilia m-a dus prima data la bojdeuca lui Creanga din Ticau, pe care voiam sa o vad de ani buni... si... plimbarea pe care am facut-o cu Cristina in parcul Copou, in anul I de facultate, cand credeam ca visele pot muta muntii din loc...
    Ar mai fi noptile lungi petrecute alaturi de prietenii mei, cand purtam discutii interminabile legate de... orice... cand puneam tara la care si ne dadeam cu parerea, in fata unui pet de bere si a unei pungi de seminte... Ar mai fi toate acele momente in care am simtit ca exista Dumnezeu si ca viata e frumoasa, toate acele momente care m-au emotionat pana la lacrimi... E frumos sa plangi de bucurie... Dar pe astea nu le pun la numaratoare, pentru ca le mai pot trai...

    RăspundețiȘtergere
  82. Primul sarut, da...primul sarut;
    o zi de joi, oarecare, cu mult mult soare;
    Momentul in care, in aer fiind, chiar daca stiam ca sunt in pericolul de a nu fi prins...mi-am intins mainile si am strigat...:"Sufletul mi-e bomba, Explodeeeeez!!!!"

    RăspundețiȘtergere
  83. 1. Cu tataie langa soba fierbinte si maronie, pe scaunele mici de lemn in serile pline de intuneric ("s-a luat lumina din nou, tataie") inainte de decembrie '89.
    2. Calare pe calul Mircica in iulie 2003 pe plaja din Costinesti.
    3.Prima mangaiere.
    Un joc ca acesta ne face sa ne gandim la diferenta intre istoria memoriei si istoria uitarii..
    Evoc aceste momente fara sa imi doresc cu adevarat sa le traiesc din nou.Sa nu facem ca Orfeu pentru ca o le vom pierde pe aceste Euridice ale amintirilor. Sa asteptam sa ajungem acasa. Atunci vom afla ce vrem sa retraim..si va fi un pic prea tarziu..

    RăspundețiȘtergere
  84. 1. Cu tataie langa soba fierbinte si maronie, pe scaunele mici de lemn in serile pline de intuneric ("s-a luat lumina din nou, tataie") inainte de decembrie '89.
    2. Calare pe calul Mircica in iulie 2003 pe plaja din Costinesti.
    3.Prima mangaiere.
    Un joc ca acesta ne face sa ne gandim la diferenta intre istoria memoriei si istoria uitarii..
    Evoc aceste momente fara sa imi doresc cu adevarat sa le traiesc din nou.Sa nu facem ca Orfeu pentru ca o le vom pierde pe aceste Euridice ale amintirilor. Sa asteptam sa ajungem acasa. Atunci vom afla ce vrem sa retraim..si va fi un pic prea tarziu..

    RăspundețiȘtergere
  85. 1)desene animate ,harry potter ,jucarii ,jocuri,bunici ,vacante la tara....eu si cel mai bun prieten al meu din copialrie ,aveam 10 ani si stateam la el in camera ,p covor ,cu ochii inchisi ,vorbeam despre trecut si prezent si visam....visam la viitorul nostru si promiteam k orice s-ar intampla vom ramane mereu copii....un moment magic si unic
    2)Italia ,Roma ,in schimb ,p jos in fata Basilicii Sf.Petru,noaptea ,lumini ,castelul Sant'Angelo,p jos,alaturi d cei mai bun prieteni din liceu si d o alta persoana deosebita(tin minte ca statea chiar langa mine) ,care din pacate astazi nu mai e printre noi si la kre am tinut enorm
    3)eu si el,fiecare pierzandu-se in ochii celuilalt,ingonrand lumea din jurul nostru si acel sarut initial timid avand drept fundal:"ziua cand te-am vazut,/inima mi s-a urcat in gat..."de majoratul meu.

    mi-a fost f greu sa aleg aceste 3 momente ,sunt cu siguranta mai multe ,dar incercand sa le gasesc pe acestea ,am realizat pt a nu stiu cata oara ca olimpiadele nationale impreuna cu premiile obtinute ,notele mari la examene la scoala si pian ,toate ,absolut toate palesc in fata unor astfel de amintiri...:)

    RăspundețiȘtergere
  86. 1)nu ne mai vazusem de 2 luni, ne-a dus cineva "acasa"(o chestie inchiriata pt acea seara ca nu aveam unde sa stam) si ne-am aprins cate o tigara pe balcon si el a tipat: "Ia-ma in brate, 'tu-tzi fatza aia!" si ne-am luat in brate si m-a alintat "proasta" si "idioata"!

    2)cand a venit la mine 300km conducand infernal, iar cand sa plece inapoi in fata portii mele m-am intors de vreo 4 ori sa il pup pe geam(el fiind in masina), apoi a bagat viteza ca nu se putea uita in urma si a zis: "Futu-i mama ma-sii, viata!" Am inceput sa plang...

    3)nu pot sa aleg...iar as vorbi despre EL... poate atunci cand mi-a zis: "Eram suparat pe tine, dar cand ti-am vazut fatza, mi-a trecut!"

    Acum imi dau seama cat de mult inseamna pt mine...

    RăspundețiȘtergere
  87. 1. Aveam 5,6,7 ani. Bunica mulgea vaca si eu o asteptam in tinda sa vina cu shushtarul (=vasul special pentru muls) si sa imi dea sa beau lapte cald si sa imi ramana mustati.
    2. Festivalul de la Sighisoara 2002
    3. O noapte la casutele de la Pietrele din Retezat cand stateam 12 intro camera de 6 si soba fumega in camera, o chitara si vin cald

    RăspundețiȘtergere
  88. nu prea ma pot multumi cu 3, dar e un bun exercitiu in a ne da seama cat de putin am pretuit unele momente..
    1. 10 la mate (capacitate, cand a plans tata)
    2. "cel mai iubit dintre pamanteni" (preda, poate ce-am citit eu mai frumos)
    3. seara aia in care ne-am urcat pe traversele de beton si am vorbit prostii (cu TibiC)..

    RăspundețiȘtergere
  89. 1. să dansăm în mijlocul străzii, lumea să ne privească zâmbind şi să lase capul în jos, iubirea să respire, oasele noastre să fie din ce în ce mai subţiri, să fim un balon de săpun care nu se sparge...dar nu e aşa.

    2. să locuim acolo unde sunetele trec dincolo de pereţi, unde ne putem cocoţa pe acoperiş să dormim şi să nu ne găsească nimeni. să nu mai credem că lumea e un carusel /fiecare are animăluţul lui în jurul căruia se încolăceşte/ dar la un moment dat/ ne întindem braţele şi nu ne mai atingem.

    asta îmi doresc mâinile noastre să se atingă

    3. trupul meu să nu mai aibă formele absenţei. tuturor absenţelor. chiar şi a celor neîntâmplate.

    îmi doresc un moment din trecut şi două din viitor.
    se poate?!

    RăspundețiȘtergere
  90. aah:)Cand incheiam spectacolul si ma pregateam sa alerg dupa malvolio,am simit asa cum vine inapoi de la public..tot ce dadusem din noi..am inceput sa alerg si publicu zbiera "fugi,malvolio.fugi ca vineee!!"Eu fugeam..ma asteptam din clipa n clipa sa ma-mpiedic de rochie,nu stiu cum urcam scariel alea late prin sala..:)apoi,m-a luat mavolio de mana..si zice hai sa iesim la aplauze.:))De parca nu oricum am fi facut asta.da acu era altfel..:)s-a ridicat cristi iacob..apoi tot juriul..apoi toata sala.Nu se mai opresc..:))ii am in cap..uite,inchid ochii si pot sa-i vad..doamne!!pe toti:)si probabil am cel mai tamp zambet.pentru ca putin a contat ca am castigat festivalu..e vorba de mai mult de atat.Este cand dai si primesti..te izbeste:)mai vreeaaaau!!:D:D

    RăspundețiȘtergere
  91. a!sia sta afce categoric cat trei:)

    RăspundețiȘtergere
  92. alergam dupa malvolio,publicul tipa "fugi,malvolio!fugi ca vineee!!"..nici nu stiu cum urcam scarile alea late,ma impiedicam de rochie,ma asteptam s apic din clipa-n clipa.:)) si apoi am iesit de mana..s-a ridicat prima oara cristi iacob,apoi tot juriul,apoi toata sala..:)nu pot decat sa am pielea de gaina..si al meu zambet tamp:)) maaai vreaau..caci prea putin a contat ca am castigat festivalul,primul nostru festival;) conta ca noi am dat 300% si am primit inapoi.ceea ce in viata de zi cu zi..prea putin mi se intampla.uiiiii,pot sa inchid ochii si sa vad asa..tot:)aah!si categoric asta face cat trei:X:X

    RăspundețiȘtergere
  93. Retraiesc fiecare moment frumos din viata mea, seara, inainte de culcare,cu fiecare detaliu si fiecare sentiment..

    RăspundețiȘtergere
  94. si eu sunt tanara si consider k am dreptul la un singur moment:Dcelelalte doua le voi spune peste 10-20 de ani:))
    un moment pe care as dori sa-l retraiesc ar fi oricare din serile de vara din frageda-mi copilarie(aveam vreo 5 ani)cand bunica imi fie imi citea "luceafarul",fie imi enumera numele tuturor fotbalistilor de la dinamo(din vremea aceea)-o metoda ingenioasa de a adormi un copil:)),fie ne uitam impreuna la campionatele de patinaj artistic(asta nu se mai intimpla vara).In orice caz serile acelea reprezinta una dintre cele mai frumoase amintiri din copilaria mea care tind sa cred si sa sper ca va mai continua...am 17 ani si nu ma grabesc sa devin adult:D

    RăspundețiȘtergere
  95. 1...1998, Costinesti, am fugit de acasa cu o prietena, prea inocente, inconstiente, imorale..:))si ne-am simtzit minunat, in gandirea noastra de pe atunci chiar mature...mai tarziu am realizat ca "maturitatea" nu trebuie sa o cautzi...

    2...o senzatzie de plutire dintr-un vis

    3...2007 BFW, muzica, emotzii, o avalansa de sentimente neintzelese, podium, un ecran imens FTV, defilau creatziile mele, aplauze, felicitari...

    RăspundețiȘtergere
  96. Aveam 18 ani, cand treceam zilnic, printr-un peisaj de toată splendoarea, pe malul unui pârâu străjuit, de-o parte şi de alta, de dealuri măreţe, acoperite cu tufişuri şi păduri, răsunând peste tot triluri de păsărele, cu aer îmbălsămat de miros de dumbravă, şi eu aşteptam cu nerăbdare să se întâmple o minune şi să apară un Făt- Frumos, care să mă răpească. Dacă ar fi fost şi călare pe un cal alb, minunea ar fi fost desăvârşită!

    RăspundețiȘtergere
  97. 1.la mare, sept 2008 multime de clipe minunate prea pline de fericire: 2 tineri bronzati, frumosi si indragostiti pana peste cap: bai in mare pline de magie, energie, senzualitate, plimbari frumoase cu rasfaturi, ganduri, planuri, seri linistite cu meciuri de fotbal :) fericire absoluta!

    2.avem vreo 4-5 ani si intr-o seara facusem febra. sora mea, cu 7 ani mai mare, m-a invelit intr-o patura si ea, care nu se uita niciodata la desene, a stat cu mine sa ne uitam la scoobyDoo. m-am simtit iubita si protejata..

    3.la bac, un baiat dintr-o clasa paralela imi povesteste de subiectul lui la oral. ne stiam de 4 ani si nu vorbisem niciodata pana atunci... a devenit marea mea iubire, cel care imi trimite mesaje pline de stangacie si de dragoste si imi creeaza momente fericite in fiecare zi

    RăspundețiȘtergere
  98. 1. "E concert trooper, e concert trooper in scena"
    2. Prima zi in VV
    3. Plimbarile prin amftiteatrul pustiu al liceului - tigari si sarutari teribilistice

    RăspundețiȘtergere
  99. Cele mai frumoase 3 grupari de momente:

    1. copilaria-luna decembrie cand totul mirosea a brad si a portocale, cand il pandeam pe Mos Gerila  si-l asteptam treze pana dimineata; bunicii: cand erau mai tineri si mai putin bolnavi, cand jucam tabinet cu bunicul, cand mancam saramura de bame fripte pe masa improvizata din mijlocul curtii, cand fugeam de la o bunica la cealalta in momentul in care observam ca se indreapta spre locul unde se afla "nuiaua"; cand parintii mei erau tineri si se intelegeau bine; cand simteam ca lumea e a mea si eu a lumii si niciodata singura
    2. facultatea (Bucurestiul mai bine zis) – petrecerile din regie, club a, fire; “friptura aburinda cu cartofi prajiti si salata asortata” ; excursia in Fagaras si cel mai mult cantarea din gara Fagaras si exclamatiile de genul “Auzi piesa !”, biscuitii eugenia cu crema de capsuni si cu pate de ficat de porc, yumiii; sor’mea, prietena si prietenii; 66, licitatie, bridge, whist, rummy, poker pe mancat catei de usturoi
    3. iubirea-vara petrecuta pe balconul din moreni; zilele de iarna cu schi si snowboard; plimbarile cu motocicleta (de 2 locuri atunci); escapadele de joi; metallica si baby toyo, grecia, caprioara din dolomiti; cea mai frumoasa ultima zi din anul acesta in februarie la comandau, cu tine, zapada, dealuri, paduri, snowboard, snowmobil……………

    RăspundețiȘtergere
  100. 1.Momentul in care asteptam cu nerabdare sa-mi vad tatal, zambind fericita si emotionata.
    2.Acea prima iarna in care zapada ma cuprindea pe jumatate.Atunci am plans pentru ca nu puteam pastra un bulgare.
    3.Primul rasarit vazut din tren, in drum spre Constanta.

    RăspundețiȘtergere
  101. cand am citit pentru prima oara acest articol nu aveam decat un moment despre care as fi scris... acum am lista completa:), nu in ordinea importantei, ci in ordine cronologica:
    1.momentul in care dupa ce verificasem de vreo 3 ori inca nu imi venea sa cred ca am iesit prima la olimpiada nationala. plangeam si ma simteam mai fericita decat fusesem vreodata.era ceea ce visasem timp de un an si muncisem mult pentru asta, dar tot nu credeam ca mi se poate intampla mie...
    2.prima imbratisare de la persoana iubita.nu stiam daca el chiar simtea ceva pentru mine sau pur si simplu a fost ceva de moment.dar am fost fericita, aveam impresia ca dureaza o vesnicie, apoi am simtit ca a fost prea scurt momentul...a plecat si dupa 5 minute imi era dor de el...(de fapt mereu se intampla asa, dupa ce il pierd din privire ma apuca un dor...)
    3.seara in care dupa multe-multe imbratisari si mangaieri a urmat primul sarut.intr-un fel ajunsesem sa-mi pierd sperantele, intrebandu-ma daca hug-urile sunt cu adevarat importante pentru el sau e doar o joaca.a fost cea mai frumoasa seara/noapte din viata mea, a fost perfecta.era implinirea celei mai mari dorinte ale mele din ultimul timp...

    Felicitari pentru idee!

    RăspundețiȘtergere
  102. as fi fericita daca o singura data as mai avea trecutul inapoi : sa-i strang in brate pe ei, pe parintii mei.

    amintirile mele sunt despre viitor : sa simt privind fereastra mea ( nu din interior ) ca el e tu. fara asta, viata mea ar fi doar trecut.

    RăspundețiȘtergere