[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 20 noiembrie 2008

De ce mi-e greu sa am blog?

Pentru ca nu tin sa fiu simpatic cu orice pret. Pentru ca de multe ori mi-e greu sa nu admit ca unele comentarii sunt de-a dreptul imbecile. Pentru ca nu stiu sa fiu "dragut" si "condescendent" cu participantii la trafic. Pentru ca nu imi vine sa cer link exchange de dragul mai multor cititori despre care oricum nu am habar nimic.

Pentru ca nu imi place sa ma leg de orice cacat se scrie prin presa ca sa va aduc aici. Pentru ca habar n-am de SEO si marketing on-line. Pentru ca nu vreau prieteni cu "nick-name". Pentru ca sunt arogant, antipatic si mizantrop.La prima vedere asta crede lumea despre mine. Iar noi traim in epoca in care oamenii se multumesc cu ce afla la prima vedere. De aia citesc ca boii tabloide. Acolo totul e la prima vedere.

Pentru ca nu particip la conferinte cu fratii bloggeri. Pentru ca nu reusesc sa postez de cinci ori pe zi indiferent de subiect. Pentru ca nu stiu sa fiu justitiar. Pentru ca mai degraba aleg sa ma exprim decat sa taxez mediul inconjurator si oamenii care-l populeaza. Pentru ca nu pot sa postez fotografii cu interiorul frigiderului sau cu ultimele colectii de sosete aruncate aiurea.

Pentru ca nu prea inteleg eu ce e aia comunitate. Pentru ca sunt singuratic. Pentru ca nu fac poze cu zooom electronic sau cu telefonul. Pentru ca nu tin neaparat sa va arat vreun filmuletz de pe la concertele anului. Pentru ca habar nu am sa ma comport pe net. Pentru ca viata mea nu este aici. E offline. Acolo unde sarutul se formeaza din carne si saliva iar femeia geme cand ii faci ceva bun.

Pentru ca nu stiu si nu am chef sa-mi bag articolele in tag-uri si categorii. Asta ma plictiseste de moarte. Pentru ca mie imi place doar sa scriu. Si nimic altceva ce ar tine de popularizrea scrisului meu. Pentru ca am incredibil de multe alte lucruri de facut. Si sunt fericit ca e asa. Pentru ca eu nu sunt blogger.


De ce am totusi blog?


Pentru ca imi place sa scriu si sa fiu citit. Pentru ca am nevoie sa vorbesc si sa nu fiu rastalmacit. Pentru ca vreau sa anunt si sa fiu auzit.Destul pentru mine, destul pentru voi.

39 de comentarii:

  1. Eu stiu ca atunci cand un om este vinovat de ceva, incepe prin a se scuza. Explica, se lamenteaza, se justifica...

    Si mai stiu ca un om nevinovat tace. Pentru ca stie ca adevarul e de partea lui.

    Te scuzi si te explici prea mult si asta e primul meu semn de intrebare...

    RăspundețiȘtergere
  2. oricare ar fi motivul eu sunt cat se poate de bucuroasa ca exista acest blog,si ca avem ocazia sa il vedem pe tudor,chiar si putin,in postura de om normal

    RăspundețiȘtergere
  3. corect. mie asta mi se pare respect:)


    "..de aparenţe" - http://aprozarnet.com/?p=525

    “Răutăţile” în esenţă,

    nu sunt oare de fapt, mai mult…”dulceţurile false”,

    de la suprafaţă?"

    RăspundețiȘtergere
  4. ...si sa conduci cu a 5 a noaptea-n zori de zi..." fair enough

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca ai postat la 3.33, ma simt nevoita sa-ti spun :) ca nu poti fi mizantrop, fiindca esti actor si fiindca esti cantaret si fiindca te daruiesti oamenilor si pui suflet in ceea ce faci. Iar eu iti citesc blogul tocmai pentru ca scrii cu frigiderul deschis :)

    RăspundețiȘtergere
  6. tudorache, nu te mai justifica atita. normal ca nu esti blogger.
    eu te citesc pentru ca iti place sa scrii; nu imi imaginez ca-mi esti prieten. doar ca esti pur si simplu. intr-un fel deosebit.
    iaca m-am lansat si eu in justificari.

    Buna dimineata! :-)

    RăspundețiȘtergere
  7. M-am trezit cu zambetul pe buze caci soarele rasarise de putin timp, m-am dus la baie, ca orice om dimineata, am revenit in spatiul meu si mi-am facut unghiile cu oja rosu sidefat. Apoi, desigur am intrat pe blogul lui Tudor cu o raza de speranta ca acesta a postat ceva azi-noapte sau azi dimineata...ma bucur ca nu m-am inselat...deja este o zi aproape perfecta...

    RăspundețiȘtergere
  8. Viata nici unuia dintre noi nu e aici..e in lumea reala, doar ca asta e singurul mijloc prin care putem comunica cu tine..e cel mai important lucru pentru care eu intru in fiecare zi sa-ti citesc blog-ul!
    Sa ai o zi frumoasa:*

    RăspundețiȘtergere
  9. "George Brummel spunea: In societate daca nu ai produs nici un efect ramai. Daca insa l-ai produs pleaca." QED

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa nu-ti fie greu!
    Noi, cei care citim suntem carne, oase, unghii roase, ori pupile dilatate, gandim si simtim...suntem.
    Nu te intrerupem, cateodata avem ceva de spus si scriem, suntem disciplinati...poti dinainte sa decizi daca ai timp si chef sa ne "asculti" parerea...si apoi daca vrunu' stranuta nu trebuie sa-ti acoperi paharu'.
    Eu cand am nevoie sa vorbesc si sa nu fiu rastalmacita, ma trantesc undeva cu reportofonu' pornit si incep a vorbi...cand vreau sa ascult insa, fara sa intrerup intru aici si citesc.Aleg ce vreau sa citesc si culmea de fiecare data imi place tare mult!
    Sa ai blog in continuare, pentru ca exista si frizeri cu par lung la care unii s-au ras in cap si "nu-s blogger" care ai blog si esti tot esti citit si recitit!

    RăspundețiȘtergere
  11. eu ma bucur k citesc acest blog si iti ascult melodiile cu drag. astept sa anunti un concert si in craiova cat mai curand

    RăspundețiȘtergere
  12. atunci continua sa fii tu insuti pentru asa cel mai bine. cine te acuza ca esti asa cum esti inseamna ca nu te intelege (doar stii si tu asta).
    cred ca fanii tai sunt fericiti ca esti diferit fata de "ceilalti" si de aceea esti apreciat.
    imi cer scuze ca am indraznit sa-ti spun lucrurile astea.

    RăspundețiȘtergere
  13. ...pentru ca, tudor scrie cu suflet, pentru ca, dimineatza cafeaua are alt gust , cand o sorbi citind fie el si un rand de pe blog, pentru ca te iubim asa cum esti,cu defectelele tale, pentu ca , dimineatza e altfel cu o raza de speranta ....ca nu totul este pierdut, mai exista oameni de o adevarata valoare

    RăspundețiȘtergere
  14. Nu este adevarat cand zici "Pentru ca nu sunt blogger"

    Ba esti. A fi blogger se rezuma la ce faci tu. Iti exprimi parerile si trairile prin scris. Doar pentru ca nu iti place sa pui taguri sau categorii s.a.m.d nu inseamna ca nu ai ce iti trebuie. Bloggerul trebuie sa scrie, sa stie sa se exprime, sa se simta liber atunci cand scrie ceva, nu sa caute sa aduca cati mai multi cititori prin intermediul schimburilor de linkuri si a promovarii cu bannere si reclame.

    Tu esti blogger pentru ca ai dat "Publish" acestui articol!

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu te citesc pentru combinatiile inedite de cuvinte. Asta-mi place cel mai mult. Si nu este o caracteristica a blogger-ilor! :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Boemule ... ce-ti place sa te alinti! :). Termina cu prostiile, lumea te iubeste oricum, blogger sau ne blogger

    RăspundețiȘtergere
  17. Pai atunci hai sa facem cunostinta ( cu mine, cu toti ceilalti) sau daca vrei sa publicam in particular date personale :) sa te simti mai relaxat. Eu cred ca toata lumea intra aici pentru felul tau de a scrie, pentru modul tau de a transmite ceva. Faptul ca tu ai un trafic destul de intens,pe cei care stau toata ziua in fata calculatorului si traiesc din blogging ii deranjeaza.."cum face ala?" "nu stie sa puna link" and shit.. tu nu faci bani din asta, doar te descarci, tu ai o facultate ce nu e la indemana oricui si realizari unice! Cand ei vad la tine pe blog 3 oua prajite nu vad decat ce ar manca ei daca ar lasa calc. 10 min.. Pune-i pe ignore si nu te mai justifica in fata lor, nu au nici un drept!

    RăspundețiȘtergere
  18. Tu esti Tu, si mai presus de toate esti Om.

    RăspundețiȘtergere
  19. Imi place postarea, dar titlul pare putin credibil. As spune ca iti place sa ai blog, asa cum iti place si modul de exprimare. Nu cred ca iti e greu...altceva sa fie

    RăspundețiȘtergere
  20. Pai nu trebuie sa scrii pentru alti bloggeri si in nici un caz sa scrii numai ce le place cititorilor. Un blog e sa-ti exprim punctul _tau_ de vedere, gandul _tau_, mesajul _tau_. Mi se pare o prostie sa scrii pe blog ca Dansez pentru tine e o mare emisiune ca la majoritatea le place, daca opinia ta e ca emisiunea e o porcarie; e opinia _ta_ si ar trebui respectata.

    Eu unul te vreau arogant

    RăspundețiȘtergere
  21. noua ne place ce faci,oricum s-ar numi chestia asta.

    RăspundețiȘtergere
  22. Da.Intradevar.Noua ne place ce faci :D.
    Asa ca..draga Tudor.."n-am decis sa te lasam":)).
    Asa ca [virgula] continua ca e f bine.:D

    RăspundețiȘtergere
  23. Mie imi place mult ce si cum scrii drept dovada ca in putinul timp liber in care intru pe net imi verific mail-ul si blogul tau, nu neaparat in ordinea asta:-)). Continua, e minunat!!!

    RăspundețiȘtergere
  24. Si pentru asta oamenii te citesc si te asculta. Pentru asta fanii tai nu sunt asa multi ca ai lui Paris Hilton, dar poti fii sigur ca iti vor fii fani si peste 20 de ani. Pentru ca Tudor Chirila nu este doar o moda. Pentru ca viata ta pare idealul multora si desi crezi ca lumea te percepe superficial, eu cred ca fiecare te percepe asa cum are nevoie.

    RăspundețiȘtergere
  25. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  26. Pai daca ai blog doar pt ca vrei sa vorbesti , nu pt a fi rastalmacit, nu pentru a primi comentarii, imbecile sau cum ar fi ele...de ce nu blochezi comentariile....asa vei vorbi , vei fi citit...si n-o sa mai citesti comentarii imbecile

    RăspundețiȘtergere
  27. are dreptate dayo...si satya...ai blog pentru ca vrei sa fii citit, comentat, pt ca iti place sa fii apreciat si ai nervi cand esti criticat...esti aici pt ca vrei!iubesti sa fii in cemtrul atentiei..si pe ce se bazeaza blogul tau?pe o mana de oameni care te inteleg, cativa care scriu ceva diferit in ideea de a fi observati si o majoritate de amarate lesinate, de frustrate si de tipe care merg la concert doar sa te vada si sa strige "ce bun e tudor!"...si tu habar nu ai cine suntem..nu iti pasa..conteaza doar nr de comentarii si viz..stiu ca ma intelegi, asta in caz ca citesti commentul ;)

    RăspundețiȘtergere
  28. *centrul...aroganta e o calitate..atrage...

    RăspundețiȘtergere
  29. poate ca viata ta nu e aici ..pe net..poate ca nici a noastra. dar altfel,ce sanse am fi avut sa cunoastem un tudor sincer, sensibil, arogant, rautacios, vesel, nebun si care joaca, canta si scrie atat de bine ?

    RăspundețiȘtergere
  30. Incerc sa traduc pe intelesul meu: Ti-e greu sa ai blog din care sa castigi bani,pt ca asta pare un fel de prostitutie, pt ca e necesar sa te pretezi la tot felul de combinatii si sa fii obsedat de trafic, si sa fii dragutz cu toata lumea care scrie comentarii, pt ca altfel risti sa-ti scada traficul si sa nu mai castigi bani. Am inteles bine?
    Dar tu nu ai nevoie sa fii genul asta de blogger, tu faci parte din alta categorie, a celor care chiar au ceva de spus. Si sunt convinsa ca nu ti-e deloc greu sa fi acest tip de blogger, care nu cauta traficul cu orice pret, care nu se prostituiaza, fie si virtual. Am dreptate?

    RăspundețiȘtergere
  31. e interesant sa asezi poze in cuvinte de pe o tastatura si e greu sa le ordonezi atat de bine incat cei care privesc monitorul sa vada forme...nick-name-urile au un atu...click...si usurintza dreptului de a alege...
    imi plac pozele facute de cuvinte, fara obiective zoom-uri sau prelucrari...de culori...si admir situatiile surprinse in poze...

    RăspundețiȘtergere
  32. Pentru a-ti multumi pentru muzica ta, mi-am facut pana si cont ca sa pot comenta la tine pe blog!

    Felicitari pentru tot ceea ce faci si am sa incerc sa ajung si eu azi la miting, sa-l sustinem pe Stelica Popescu.

    RăspundețiȘtergere
  33. "Pentru ca sunt arogant, antipatic si mizantrop.La prima vedere asta crede lumea despre mine. Iar noi traim in epoca in care oamenii se multumesc cu ce afla la prima vedere. De aia citesc ca boii tabloide. Acolo totul e la prima vedere."

    "Fiinta noastra e la discretia
    celorlalti, nu apari tu in ochii unuia asa cum esti, ci cum au reusit altii sa sugereze o imagine despre tine." (Marin Preda)

    RăspundețiȘtergere
  34. comentarii imbecile?! :)) hehe, te zgarcesti la atribute.

    si nu esti blogger, fii linistit. esti doar un artist care exploateaza fiecare mijloc de a se promova. tu ii spui comunicare cu publicul tau. dar nu te amagi ca e o forma de retorica. si nu il amagi nici pe el.
    nu cred ca sufletul tau e pe blog si asta tocmai, pentru ca ar fi prea la "prima vedere"

    RăspundețiȘtergere
  35. ar trebui ca toti sa suferim de sincerism ...

    RăspundețiȘtergere
  36. Tudore,

    am si eu o intrebare la matale:

    Tu ai timp sa ne citesti comentariile sau
    suntem doar
    "vox clamantis in deserto"?

    RăspundețiȘtergere
  37. Da... si eu m-am intrebat acum multa vreme care este rostul unui astfel de blog, pe care il asociam cu o invadare a intimitatii, un spatiu open unde oricine poate sa arunce cu rosii in tine, caci nu toti stiu ca este loc pentru toata lumea. Dar cand am vazut ca tot ce vreau sa stiu despre un cineva este cumprins in cateva randuri, am gasit brusc si utilitatea pe care o cautam asa ca iata... un alt actor si-a facut blog... eu!

    http://lacramioarabrecea.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  38. Ai blog pentru ca intr-adevar ai ceva de spus si din fericire sunt destui oameni interesati sa ti-l citeasca.Iti multumesc ca scrii despre lucruri sincere,fara a te complica prea mult pentru a-i impresiona pe ceilalti.Eu personal iubesc blogul tau si ma face sa ma simt mult mai bine dupa ce il citesc...
    Continua sa scrii..

    RăspundețiȘtergere