[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 11 noiembrie 2008

Sa-mi fie rusine. Sa ne fie rusine.

Mi-e scarba. Si mi-e si rusine. Ca nu pot sa fac nimic. Ca sunt neputincios. Legat de maini si de picioare. Ca voi toti. Ca nu pot sa raspund la o multime de intrebari. Sa ne fie rusine ca singurul moment in care am fost o natie solidara a fost dupa cincizeci de ani de comunism si treizeci de ani de dictatura agramata. Ar trebui sa plangem de furie in fiecare zi!

Nu ne intrebam cand am ajuns sa acceptam toate astea? Cum a fost posibil sa ne calce in picioare minerii? Minerii? Au iesit din intuneric ca sa stinga lumina si speranta. Sa ne aducem aminte pentru ce au iesit ungurii in strada de curand? Pentru ca au fost mintiti!!!

Cum a fost posibil ca doar cateva sute de oameni sa-si bata joc de noi ani de-a randul, schimbandu-si locurile intr-un parlament gazduit de casa lui Ceausescu?
Ce tara si ce popor suntem unde trei sute de mii de oameni sunt pagubiti sub garantia unei banci a statului si vinovatul isi face apoi televizune si isi legalizeaza afacerea si-si spala numele efemer... Ba mai mult, televiziune de stiri si apoi trust de media cumparand singura publicatie cu alura de protest independent...

Cum a fost posibil ca doar cateva sute de oameni sa falimenteze o banca mai ceva ca-n vremea crizei mondiale pe care o traim? Am stat pasivi si am vazut imprumut dupa imprumut cum s-au dus pe apa sambetelor noastre stresate si nu am facut nimic, absolut nimic. Au vandut nava dupa nava, nici o suta de oameni si ne-am uitat intrebandu-ne fiecare doar in sinea noastra...pana cand? Dar nici asta nu a fost de ajuns ca sa iesim in strada si sa curatam mizeria...

Au venit alte timpuri si speranta a reinviat in sufletele noastre slabite si am varsat lacrimi de bucurie si am iesit la Universitate sa deschidem sampania si toate s-au stins ca fumul tigarilor traficate pe Otopeni de fii de presedinti, sefi de servicii sau SPPisti si nici atunci nu am facut Nimic...

Ani de-a randul am privit fiecare dintre noi ce inseamna magia ieftina a TVA-ului neplatit de smecheri in timp ce-l viram pe al nostru statului si ingrasam un PIB pe care urma sa-l fure altii...Nu altii.. ACEIASI...Am privit cum ni s-au promis autostrazi si parcari si am ajuns sa ne scoatem ochii unii altora in fiecare zi de trafic...apoi am privit treizeci de kilometri de autostrada alunecand si iarasi nu am mai zis nimic si-am stat acasa...am vazut prim-ministrii devalizand statul de milioane de dolari la umbra unor legi ambigue si cu concursul altor cateva sute de oameni si ordonante de-o noapte...si ca in "Brasil"-ul lui Gillian nimeni nu a vazut si nimeni nu stie Nimic...o liniste mormantala pluteste deasupra fiecarei furaciuni iar secretele sunt la vedere dar in spatele unor geamuri groase de sticla pe care furia multimii nu le poate sparge pentru ca nu exista Furie si nici Multime...

Apoi am vazut ca nimic nu se schimba si nici ei nu patesc ceva si noi suntem la fel de saraci si-am inceput sa ne gandim fiecare in linistea noptii cum am putea sa facem sa furam alaturi de ei macar putin... daca ei pot si nu sunt inchisi noi de ce sa nu incercam... sa invatam sa scapam de taxe si servicii... dar era prea tarziu pentru ca ei sunt bine organizati si noi doar dezbinati ei sunt putini si uniti si au cheile imparatiei iar noi suntem multi si prosti si lipsiti de curaj si nimic nu ne mai revolta pentru ca am vazut destule care n-au loc in tot manifestul asta al lehamitei...

Suntem vinovati si nici macar asta nu mai clinteste vreun muschi pe fetele noastre obosite...devalizam supermarketurile in fiecare sambata si ne uitam, straini, unii la altii desi ceva ne uneste...o mare mizerie...o cocina in care suntem tarati si din care nu facem nici cel mai mic efort sa iesim...nu... mamaliga nu mai explodeaza...si culmea e ca nici acum optispe’ ani nu a explodat...i-au pus altii foc si asta este cu ce ne-am ales...

Ce fel de natie suntem care nu “ne-am vandut tara” domnilor Ratiu si Coposu si le-am dat-o gratis unor infractori aparuti la umbra diverselor umbrele nascute din mantaua lui Ceausescu...Ce fel de natie suntem daca am ajuns sa ne punem doar problema celui mai mic rau? Asta este tot ce meritam? Sa Votam cel mai mic Rau? De cata indolenta si nepasare care sa-i lase sa-si faca de cap pe banii nostri suntem in stare? Nu merita poporul asta o raza de speranta? O singura raza de speranta?

Oare nu exista undeva pe douasutetreizecisisaptedemii de kilometri patrati un singur OM care sa aiba o viziune si sa fie patruns de gandul de a a face BINE? Un OM care sa aiba un vis si sa se trezeasca transpirat in miez de noapte dar cu ochii stralucind la gandul ca si-a descoperit o vocatie unica...aceea de a incerca sa SCHIMBE CEVA... Oare va trebui sa invatam continuu din lectiile de istorie pe care ni le predau altii? Va trebui sa ne treaca fiorii doar vazand un McCain infrant si rostind cu demnitate: Obama este Presedintele Americii deci este Presedintele meu!!!

Nu mai exista un singur OM care sa VREA altceva decat EI? Care sa lase totul deoparte pentru TARA si POPORUL asta? Suna bombastic nu? Dar la americani de ce nu suna bombastic? La englezi? La nemti?La francezi? De saizeci de ani suntem o tara de victime si fara nici un erou. O sa spuneti ca i-am uitat pe revolutionari...Pe care dintre ei? Pe cei cu carnete false sau cei care au murit pentru o cauza pierduta lasand in urma parinti indurerati si sufocati de nedreptate ? O sa spuneti ca suntem liberi sa ne exprimam! Asa cum suntem liberi sa fim furati, umiliti, pacaliti, haituiti, folositi si mintiti!!!

Mi-e rusine ca trebuie sa merg la vot. Mi-e rusine ca nu pot sa fac nimic. Mi-e rusine ca tot ce pot sa fac este sa scriu. Mi-e rusine ca traiesc zilele in care nu mai gasim un OM. Sau poate vom gasi...poate vom gasi...poate vom gasi...


PS.Cu adevarat tragic este ca intr-o duminica de noiembrie, fiecare dintre noi, singuri intr-o cabina de vot, va trebui sa ne anesteziem general constiinta!!! Si asa, adormiti si fara scrupule, ii vom putea vota din nou pe ei.

82 de comentarii:

  1. e trist...suntem pasivi...vinovati...e tara pe care o meritam! mi-e rusine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Poate vom gasi.
    Ecouri, ecouri, ecouri ...
    Vorbe ...
    Era o parabola frumoasa despre un om care imbratisa oameni.
    Poate vom gasi.
    Sau poate nici nu e nevoie. Poate e mai multa nevoie sa il formam in fiecare dintre noi. Cei care vrem sa nu ne mai fie rusine.

    RăspundețiȘtergere
  3. De ce n-ai pronuntat numele lui Voiculescu? Si tie ti-e teama?!

    RăspundețiȘtergere
  4. yeah, indeed. in tara asta nu se va schimba nimic fara niste greve, manifestatii serioase. O tot zic de vreo 10 ani... Nici nu aveam de gand sa ma duc sa votez, deoarece pt cine sa votezi?! Dar asta a fost pana ce am aflat de votul alb. OK, nu sunt naiva, cateva voturi albe nu vor schimba nimic, dar macar voi avea constiinta impacata stiind ca n-am votat niste hoti si/sau ipocriti care n-au nici un interes sa faca ceva pt tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. votati Tudor!!:))Grozava elogie a parerii tale asupra acestei tari si o usoara promovare a unor schimbari...raman la ideea ca suntem frustrati ca niste morometi...dar nu facem nimic. exact cum ai sugerat si tu ca se intampla la sfarsit:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Da :( In tara noastra nu se cultiva si nu este apreciata DEMNITATEA...Majoritatea profesorilor favorizeaza elevii care le dau bani la meditatii, majoritatea parintilor isi invata copiii ca principalul scop in viata e confortul personal. Invatam de mici sa (ne) mintim si sa (ne) furam. Nu ne sperie coruptia. Habar nu avem ce inseamna ONOAREA.

    Tu insa esti un formator de opinie pentru cei tineri si cred ca poti face mult bine daca iti propui asta.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Dezandejdea invata incetul cu incetul sa se prefaca in resemnare" - Cezar Petrescu. Propunere: nu vrei sa infiintezi tu un nou partid? ...nu stiu ...partidul tinerilor OAMENI... al celor care vor sa schimbe ceva si sa faca ceva pentru tara si pentru oameni... sunt convinsa ca ai avea multi adepti.

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.youtube.com/watch?v=x8AKLT4Gn_E

    RăspundețiȘtergere
  9. poate se vor trezi trei crai de la rasarit si vor face dreptate. e trist si revoltator insa noi doi nu putem face prea multe. poate o scandare in fata parlamentului si cam atat. cei care detin functii cu putere de decizie ar trebui sa se trezeasca si sa nu se mai gandeasca doar la ei. oare cand va veni si ziua asta?

    RăspundețiȘtergere
  10. Am pierdut demult speranţa că în ţara asta se va mai îmbunătăţi ceva, va deveni ceva corect şi vom scăpa de nedreptăţi....
    Nu vreau să votez, aş vota ALB, dar şi pe acesta o să-l mâzgălească ei cu numele celui care le dă mai mulţi bani...........

    RăspundețiȘtergere
  11. E trist, decadent si umilitor ce spui... dar adevarat. Imi amintesc de anii de studentie, cand credeam cu fiecare cuvant in oameni, pana cand au ramas literele. Scria cineva pe blog-ul ei "de-as putea..." Ce strigat poate fi mai asurzitor decat acesta? Si totusi putem... Fiecare soapta a constiintei pe care nu o cenzuram, fiecare cuvant rostit care nu minte, fiecare pas al nostru care nu lasa urme pe spatele altora... poate fi un inceput.
    A nu te lasa schimbat, inghitit de valul acesta de hotie, inselaciune si mizerie in care s-a scufundat tara noastra... aceasta este adevarata supravietuire. Cred inca in OM, in oameni, dar cu reticenta unui "sclav biciuit". In poporul acesta, subjugat de propria neputinta, OAMENII sunt singura speranta. Daca nu credem in noi, atunci in cine?! :)

    RăspundețiȘtergere
  12. Pai nu am de ce sa-mi fie rusine din moment ce nu imi pasa ... nu?
    Sincer, prima parte a postului e cam emo Tudor nu crezi?
    Si da ... tot pe ei tre sa-i alegem ca nu s-a nascut inca ala cult si minunat care sa stie si el ce puii mei se intampla la ghena de gui. Zau :))

    Ma rog, altceva vroiam sa-ti spun :))
    Ai vazut la PROTv, la Apropotv? :)) sa te uiti poate iei o reluare ceva. Era vorba despre o mica `caracterizare` de-a ta. A fost cam jalnica, dar ma rog ... sa vezi si tu ce `tatic` te-au facut pe acolo :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Problema e ca tara asta s-a obisnuit deja cu conditiile in care traieste de multi ani incoace..probabil ca lumea s-a resemnat deja ca asa va fi tot timpul..de aceea pe nimeni nu mai intereseaza sa schimbe ceva..trist...

    RăspundețiȘtergere
  14. eu cred ca Omul asteptat s-a nascut deja. Numai ca e abia in gimnaziu. Mai are o groaza pina la majorat. Dar creste de la o zi la alta. Vom fi cam batrini cind va prinde curaj, cind va incepe sa ne vorbeasca, dar nu chiar atit de batrini, Tudor...

    Pina nu se va stinge ura si lasitatea cuibarita adinc in parintii nostri, nu va iesi nimeni la Lumina, pentru ca risca sa fie linsat ca la mineriada. iar pentru asta e nevoie de timp.

    RăspundețiȘtergere
  15. O sa ne fie foarte greu sa ne dezmortim...sa ne gandim putin...generatia care acum e la putere(a se citi furat), o sa plece odata si odata...in locul lor o sa ajunga generatia noastra...noi o sa stim oare ce sa facem...sau stim doar acum, cand e usor sa ne dam cu parerea?...si daca indreptam noi lucrurile, pentru cine o facem? pentru generatia hi5 care nu are perspective si principii ?
    ...nu stiu daca e nevoie de timp, dar cu siguranta e nevoie de curaj...

    RăspundețiȘtergere
  16. In RO presedintele nu poate face nimic daca nu e sustinut de guvern...in America..alta putere are...nush daca se poate face comparatia...

    RăspundețiȘtergere
  17. Tudore, daca tu iti pui problemele astea abia acum nu faci decat sa imi intaresti impresia ca ai ramas undeva la 18 ani asa cum suna si melodia aia a ta...

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu va lasati amagiti de ideea votului alb! Sintem in Romania, ce dracu', vreti ca voturile voastre albe sa capete culorile pe care le doresc ei? Adica bun, sintem naivi, nu putem vota decit raul mai mic, dar chiar sa le dam cu mina noastra posibilitatea sa fraudeze in liniste alegerile?? Sa-si puna stampilele lor pe voturile albe, fix unde s-a negociat ca trebuie? Cine o fi lansat intoxicarea asta, ca lumea sa creda din nou ca face un gest corect si de fapt sa le dea tot lor mina libera la tot ce doresc? Deci daca tot faceti drumul pina acolo, la cabina, macar anulati votul sau dati-l pe bune, in nici un caz nu puneti la dispozitie posibilitata de a vota altcineva pentru voi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Corect:( sa ne fie rusine.... da, si eu ma gandesc ca poate singura optiune cu adevarat valabila ar fi votul alb.... poate, ca da, ii vor da ei culoarea pe care o vor... dar, asta ar fi un prim gest de ridicare a capului... poate ar fi primul semn care ar spune... NU VA MAI VREAU!...

    RăspundețiȘtergere
  20. alex: "... poate ar fi primul semn care ar spune... NU VA MAI VREAU!..."
    Si crezi ca sub aura constiintei lor vor interpreta votul alb ca un vot de blam? Il vor folosi fara scrupule in propriul interes, iar tu vei zidi inca o piatra in monumentul ignorantei.

    RăspundețiȘtergere
  21. trist... dar foarte adevarat! si exact cum spunea cineva mai inainte, in tara asta totul merge pe baza de pumn, daca nu se tipa, nu se loveste si nimeni nu "sufera" la propriu si la figurat atunci nimeni nu face nimic, toti dorm o viata si-o viata dorm pa ei doar pentru simplul fapt ca, cu o floare nu faci niciodata primavara ci doar te umilesti cu o falsa iluzie ca maine va fi mai bine.

    RăspundețiȘtergere
  22. of ... (am atat de multe de spus incat nu mai spun nimic :(,
    poate cand ma intorc

    RăspundețiȘtergere
  23. Asa este - sa ne fie rusine! Tuturor! Pentru ca nu sanctionam, pentru ca nu ripostam! Pentru ca traim in bezna si nu facem nimic sa iesim din asta! Sa nu mai spun de faptul ca ne lasam cumparate demnitatea, visele si viitorul cu o sticla de ulei/pachet care se distribuie in campania electorala.

    Un "om altfel" decat cei care sunt in mediul politic nu cred ca ar avea o sansa in acest moment in Romania, nu-i inca momentul lui. Care ar fi instrumentele prin care sa se faca cunoscut? Cine ar fi de partea lui - in afara de cativa? Cine l-ar aduce in atentia publicului larg? Cine sa fie de partea lui cand vor fi incercari de discreditare in ceea ce il priveste? Cand mass media e mai mult decat subordonata politicului deja existent (ex. ziaristii de la Realitatea blameaza salariile primite de cei de la AVAS, dar uita/trec peste faptul ca si ei tot din banii publici sunt platiti, AVAS-ul platind despagubirile catre fni-isti, despagubiri care ar fi trebuit platite de domnul Vantu. Lucrul asta il trec sub tacere).

    Si unui popor care a ales 3 mandate un comunist cu acte oficiale si a intampinat cu flori minerii care au venit “sa restabileasca ordinea” in Piata Universitatii nu poti sa-i ceri prea multe…..

    N-avem simtul conservarii, suntem obedienti, lasi, lipsiti de educatie si cruzi fata de cei mai slabi ca noi! Dar sper sa apuc ziua in care vom reactiona si de ce nu, schimba totul! Si vom merita sa fin reprezentati de liderul acela sclipitor, profesionist, luptator, educat, demn care-i va respecta pe cei din jurul lui si va fi respectat de acestia!

    RăspundețiȘtergere
  24. deci in concluzie care ar fi solutia?.. ne ajuta cu ceva daca ne plangem de mila la nesfarsit? cum iesim din rahatul asta?.. ce trebuie sa fac eu ca sa schimb ceva? sometimes asking the wright questions is more important than 1000 answers.
    eu cred ca singurul mod in care se mai poate schimba ceva in Romania este sa iesim in strada, cat mai multi, organizati si incapatanati... eventual din cand in cand sa spargem cateva geamuri la masinile, vilele si institutiile varanilor... orice altceva e fie lupta cu morile de vant... fie masturbare intelectuala.

    tara asta nu are cel mai mult nevoie acum de doctori, ingineri, economisti sau poeti... ci de o grupare, o gasca de oameni care sa adune undeva niste principii, apoi sa invete si sa organizeze cat mai multi sa iasa in strada.

    peste tot jdamii da bloguri si situri pline cu verzi si uscate... radem, plangem, ne simtim bine, dupa care dam drumu la telejurnal si vedem iar acelasi cascaval... fuck it.

    unde naiba sunt instrada.org sau satul.org?

    RăspundețiȘtergere
  25. pentru ca iesim in strada doar pentru pomeni.
    niciodata nu am cerut sa ne fie respectate drepturile.
    niciodata nu am cerut un pret mai mic pentru combustibil sau pentru orice altceva.
    niciodata nu am cerut intreruperea contractului cu firma x pentru autostrada y, desi noi o platim.
    niciodata nu am refuzat sa urmarim o emisiune de doi lei. acum toate televiziunile se transforma in otv si ne place.
    niciodata nu am spus buna ziua unui necunoscut.
    niciodata nu vom face niciodata.

    RăspundețiȘtergere
  26. La tine doar cei cu blogspot pot sa lase un comentariu :( :(
    Incearca sa pui la comments si optiunea de nume si adresa URL (alta decat blogspot).

    RăspundețiȘtergere
  27. Ai perfecta dreptate cu toate blamele. Le constientizezi si tu, si fiecare dintre noi.

    Si chiar nu ajuta la nimic sa le tot expunem de un milion de ori. Oricum nu se face nimic. Oricum daca se trezeste maine OMUL, cu greu l-am recunoaste in multimea de excroci, cu greu ne-am abtine de la a-l blama si cataloga in aceeasi mizerie. Nu zic ca s-a nascut inca...ma gandeam ce sanse ar fi daca eu, X cel cu responsabilitate sociala si civica as veni maine pe scena nationala sa declansez cruciade.

    Romanul ca popor nu reactioneaza decat sub bici/control. Nu are initiativa ca entitate. Asa ca nu putem decat sa ne plangem in continuare.

    RăspundețiȘtergere
  28. Tudor, ma bucur sa aflu asemenea ingrijorari din partea ta. Daca ne-ar interesa pe toti soarta tarii, a neamului la fel...
    Eu stiu pe cineva care inca e interesat de soarta tarii si inca spera intr-o Romanie, macar ca cea de altadata. Il cheama Dan Puric.
    Si mai sunt si altii. Inca in viata, fostii detinuti din perioada comunista, azi pensionari. Valorile nu le gasim la televizor(sau prea rar), ci in blocuri gri, traind in conditii mizere. Speranta e sfanta, sa n-o pierdem..

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu incerc sa schimb lucrurile prin investitia
    In mine. E o forma de egoism dar dedicarea in afara
    Profesiei mele mi-ar fi improprie.
    De asta cred ca e nevoie de un lider.
    Cei de pe acest blog nu stiu ca la saispe ani
    Am fost scuipat mergand spre Piata Universitatii unde
    Strigam jos neocomunismul.atunci am incercat sa schimbam. Si
    Nu am reusit.dar sunt fericit ca eu am iesit in strada
    Ce se intampla acum in Romania e la fel de
    Grav ca in nouazeci.doar ca structurile
    S-au intarit.inca sper intr-un lider curat
    Pe care il voi urma.

    RăspundețiȘtergere
  30. "Eu incerc sa schimb lucrurile prin investitia
    In mine."
    Perfect. Nici nu stii cat ma bucur. Nu cred in frustrarile, comentariile si luptele stradale aborigene.

    RăspundețiȘtergere
  31. Si nu cred nici in aparitia unui lider curat de urmat. Cred doar in cresterea personala a fiecaruia, om cu om. Cred ca abia atunci va fi data o noua masura lucrurilor.

    RăspundețiȘtergere
  32. Suntem un popor de sclavi. Ma doare cand spun asta dar e adevarat. Amenintam, hulim si barfim dar nu facem nimic. Aratam cu degetul ca ala e rau si celalalt e corupt dar cand ni se propune o schimbare intoarcem capul. Ne lasam palmuiti si injurati si intoarcem si celalalt obraz doar ca apoi sa ii injuram pe ascuns.
    Ii critici pe toti. Nu spun ca nu merita, ba din contra dar de ce nu dai si o solutie?
    vrei sa schimbi ceva? Inscriete intr-un partid si candideaza, sunt destui cei care te-ar vota. Ti-e frica sa nu te murdaresti si tu? Sa nu devi ca ei?
    Crede-ma poti schimba multe, trebuie doar sa ai o vointa de fier. Intr-o zi eu o a schimb ceva. Stiu ca suna pueril si nerealist dar o sa o fac indiferent ce trebuie sa sacrific. Inca sunt prea tanara si parerea mea e considerata ca "nesemnificativa" dar incerc sa schimb ceva, intotdeauna o sa incerc.

    RăspundețiȘtergere
  33. Si totusi mereu ne rezumam la explicatia purerea valabila"Traim in Romania". De fiecare data cand te uiti pe strada, la televizor, la stiri, in parcuri... oriunde..."doar in Romania se poate intampla asa ceva" ca doar Romania is our country nu?:) offf..... si chiar de am vrea noi sa facem ceva suntem prea mici sa putem schimba ceva,nu?:(

    RăspundețiȘtergere
  34. nu exista lideri curati si nici nu vor exista.oamenii cinstiti nu se baga in politica tocmai pentru ca ar insemna sa renunte la cinste si la sinceritate.a fi politician inseamna sa te schimbi dupa cum bate vantul iar un om care are caracter,deci cinste nu va accepta niciodatata asta.

    RăspundețiȘtergere
  35. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  36. cita exagerare....doamne, ce-ai stirnit tudor....iarasi fiecare intelege ce vrea...
    dar e si util. cu cita graba se identifica unii cu poporul de sclavi...imi da de gindit...
    eu cred inca in sufletul poporului meu. stiu ca acum e bolnav. dar n-o sa fie bolnav la nesfirsit.
    Tudor, daca tu faci ceva, corect de-altfel, investind in tine, de ce vorbesti la plural?
    de-aici porneste toata nebunia discutiilor. vorbim unii in numele celorlalti.
    Nu exista NOI, Exista FIECARE DINTRE NOI.

    RăspundețiȘtergere
  37. nu inteleg de ce ar trebui sa votam? nu vad nici o schmbare de generatie, nici un model nou de politician... nu vad decat tot din aia... nu merg la vot. si nimeni nu poat sa imi zic ca nu am dreptul sa vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  38. indiferent de ce am incerca sa face nu vom schimba niciodata nimic .
    bantuiam zilele trecute pe hi5 si am obs un hi5 cu numele tau, poze (google.ro) si desi varsta = 13 ani si birthdate= 1 ianuarie, ma macina intrebarea: e hi5-ul tau ?
    :))

    RăspundețiȘtergere
  39. E trist Tudore, dar uita-te si la coomantarii...toti sunt tristi. Eu pur si simplu am plecat, alegand ultima solutie. Se poate spune ca sunt un fricos, dar in tara lasilor. Mi-am dorit un viitor mai bun pentru copii mei...si crede-ma ca il au.

    RăspundețiȘtergere
  40. eu am fost in politica...

    tineam sedintele la tineret inconjurata de fosti securisti care stateau cu reportofoanele pe sub masa.
    si tinerii de acum care intra in politica, toti vor ceva. greu, foarte greu ii mobilizam...

    nu exista precedent la noi...
    avem nevoie de cineva care sa creeze un precedent.
    Obama a reusit pentru ca in istoria Americii erau deja multe precedente.

    vorbeste. tare. clar.
    nu-ti fie teama. ai curaj.
    nu esti singur(a). e de ajuns sa se te faci auzit si te vor urma si altii. creaza acel precedent...

    ...fii tu schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume :)

    RăspundețiȘtergere
  41. @maria
    Nu stii ce frumos e sa ai un model, pe care sa`l urmezi? La un astfel de lider cred ca se referea Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  42. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  43. @Alex
    Parerea mea e ca uneori e mai eficient sa scurtcircuitezi cautarea si sa creezi modelul interior. Nu tin sa impun adevaruri personale, oricum. Exista libertate de opinie, nu ? :)

    RăspundețiȘtergere
  44. Romania este tara tuturor posibilitatilor. Peste noapte dintr-un individ cu un venit mediu te poti transforma intr-un "baiat bun", cautat si folosit de lideri. Care lideri curati?
    Cand incep sa-ti zambeasca peste noapte zeci si apoi sute de mii de Euro ( e incredibil nu ? nu-i deloc, e chiar posibil : afaceri cu case, terenuri si multe altele ) castigati peste noapte fara nici cel mai mic efort ....a e unul, folosirea clipei, s-a dus si onoare si sinceritate si apare IPOCRIZIA, setea de mai bine ca acum e momentul, acum se mai poate.
    Faci aliante cu te miri cine si apoi joci teatru fata de naivi si tot asa, intri lent in caracatita celor destepti care folosesc orice resursa pentru a fi mai bine financiar.
    Azi conteaza, fara oglinzi.

    RăspundețiȘtergere
  45. recomand tuturor o carte , o fabula frumoasa " Un paun in tara pinguinilor " - Barbara BJ Hateley si Warren H. Schimdt ( CODECS )

    cine poate sa ma sustina, am de gand sa candidez,
    numai sa gasiti mai intai o "multinationala"...
    eu caut de cativa ani.

    RăspundețiȘtergere
  46. citind postarea ta, mi-a rasarit in minte un singur cuvant,balcanism mai exact,ce cred ca ne caracterizeaza ca neam, nu neaparat pe toti indivizii luati in parte, ci pe marea gramada "care este". am gasit un scurt eseu, si mai sunt multe altele care vorbesc despre asta."capra vecinului","lasa-ma sa te las","mie ce-mi iese?" sau "ca la noi, la nimeni".

    http://agonia.ro/index.php/essay/144250/index.html

    e mult de spus, si mai mult de facut. e bine ca vorbim despre asta, poate intr-o buna zi vom face un pas impreuna spre fapte!

    RăspundețiȘtergere
  47. mi-am amintit ca tatal meu mi-a povestit cum a luat bataie la Universitate de la o gloata de mineri doar pt k purta cioc si plete si era imbracat cu jeansi :"asta e de-al lor..fu..-ti studiile superioare sa-ti f.." e atat de trist ce se intampla..suntem vinovati ca nu incercam sa schimbam ceva..sau poate incercam,dar suntem prea mici si prea putini ca sa contam in lumea asta corupta..
    in alta ordine de idei..urasc mutrele astora pe afisele electorale,urasc sistemul corupt si probabil ca anul asta nu voi mai vota pt ca mereu ma amagesc ca "sunt una dintre putinii care pot schimba ceva" si de la un vot la altul in dau seama ca e mai rau si nu mai contez...
    incerc sa rezist in tara asta..sa fiu una dintre cei care "fac diferenta"..

    RăspundețiȘtergere
  48. nu vreau sa par rautacios... vreau sa fie o provocare. vino cu solutii! poti mai mult.

    RăspundețiȘtergere
  49. trebuia scris articolu asta; asa e...si comentariul asta l-am dat numai ca sa nu fie o reactie in minus, sa nu treaca ca ceva de dezinteres...si sa se adanceasca si mai mult ideea asta. trebuie adunate reactii una cate una...sa se atraga apoi

    RăspundețiȘtergere
  50. Mda, e de inteles ca totul e asa cum vor altii, nu cum vrem noi.Am un radio pe net si am incercat sa intru in legalitate , cerand sprijin la mai multe case de discuri, sa ma pot acoperi de copoii care abia asteapta sa te inhate.Credeti ca am primit vreun raspunsla sutele de km pe care i-am parcurs batand la usile LOR?NIMIC.E o mizerie, dau bani din buzunar sa mai simt pic lumea cum se mai destinde investind in ce pot si eu ca muzica sea se auda bine si multe alte aspecte care tin de pasiunea mea.Unu m-a intrebat "Faceti parte din vreun Trust Media, ca altfel nu stiu daca veti reusi...."Ce sa inteleg de aici.Asa ca merg pe burta si distrez in continuare lumea care inca ne asculta.Mi-e lehamite de toti CARNATII care au facut Burta mare pe spatele nostru.Oare suntem legati de maini,SAU NU MAI AVEM DEMNITATE?HAI sa-i Starpim pe NEHALITII astia.Hai bafta

    RăspundețiȘtergere
  51. Mda,...eu am plecat din tara acum trei ani. Eram satula de tot sistemul, imi uram tara, abia am asteptat sa plec. Sincer va spun ca acum nu stiu cum sa fac sa ma intorc mai repede, chiar daca poate situatia de acasa s-a inrautatit. E o lectie dura pe care am primito de la viata...am fugit crezand ca imi va fi mai bine. Acum visez ca ma voi intoarce si voi face multe lucruri pe care nu le-am facut inainte de a pleca. Fiecare tara si fiecare societate are "hibele" ei. Eu inca nu m-am acomodat cu asta...prefer mizeria din tara mea decat una straina. Oamenii sunt la fel peste tot, cu bune si cu rele...este foarte importanta cultura in care cresti si te dezvolti...eu nu pot renunta la ea, mi-e dor de tot ce inseamna Romania, asta e...

    RăspundețiȘtergere
  52. Nu e frumos Tudor ! Nici un cuvant despre balul de aseara ?

    RăspundețiȘtergere
  53. Asta da o lectie pentru ''jurnalistii copy paste''!Pacat ca nu are acelasi impact ca si detaliile legate de viata ta personala...In loc sa umple paginile cu scarbosenii,ar putea aloca macar o pagina pentru cei care intradevar au ceva de spus!Poate dak ai fi pus un titlu pe cat de mare pe atat de superficial,ai/am fi avut noroc macar sa se pomeneasca despre asta.Ce ma mira e k suntem cativa care constientizeaza,dar...nu avem curajul sa INDRAZNIM...Dak ei,care sunt atat de goi,au reusit,noi de ce nu am putea?

    RăspundețiȘtergere
  54. Oamenii sunt calici, au obiceiul sa se gandeasca doar in prezent, doar la persoana lor. Suntem o natie de egoisti ingamfati,unde foamea din perioada comunista si'a pus amprenta. Suntem cretini,patetici, chiar si prosti. Suntem romani.

    RăspundețiȘtergere
  55. Calea
    Concisă prezentare

    Calea se adresează oamenilor care vor instaura, în tiparele Divine, o societate umană capabilă să abordeze în mod conştient, responsabil, relaţiile ei cu creaţia divină.
    Calea se adresează în primul rând celor care pot înţelege că viitorul lor depinde irevocabil de viitorul cadrului natural creat de Divinitate pentru ei.
    OM ENII Căii fundamentează o legislaţie coerentă şi concisă, cu privire la relaţiile omului cu natura şi la relaţiile interumane.
    O legislaţie cu prevederi laconice şi precise, care să nu poată da naştere la interpretări. O legislaţie civilă delimitând clar şi concis obligaţiile şi drepturile cetăţenilor faţă de natură, comunitate şi concetăţeni .
    O legislaţie pugnitivă, cu pedepse lejere pentru primele două greşeli, dar foarte aspre pentru ultimele, ultima prevăzând izolarea în campusuri ale delicvenţei, conform gradului de periculozitate a indivizilor. Acestă legislaţie izvorăste din preceptele divine, arătate de Cale, pe care le vor respecta în spiritul lor .
    Această Cale practică, transmisă de Dumnezeu oamenilor, spre a putea traversa aceste timpuri de restriste are ca ţel final revenirea omului în Rai .
    Oamenii Căii doresc respectarea moralei Divine, si revenirea la viata intru Dumnezeu.
    Comunitatea OM ENILOR foloseşte sistem social Moral - Compensator.
    Arătăm în continuare, pe înţelesul tuturor, conţinutul ideatic al acestor practici sociale .
    Ce este deci comunitatea OM ENILOR ?
    Este comunitatea care urmează preceptele Căii, practicând un sistem de coordonare socială bazat pe afirmare şi pozitivizare, din care lipsesc formele negative de abordare a problemelor.
    În Cale regăsim toate preceptele Divine conţinute de celelalte religii şi doctrine sociale, epurate de balastul adăugat lor de Satan.
    Calea asimilează preceptele pozitiv sociale, în esenţa lor Divine, conţinute de sistemele politico-sociale de stânga şi de dreapta, căci << iată ce zice Cel ce este Amin, Martorul credincios şi adevărat, începutul zidirii Domnului : Ştiu faptele tale, că nu eşti nici rece, nici în clocot. O, dacă ai fi rece sau în clocot ! Dar, fiindcă eşti căldicel, nici rece, nici în clocot, am să te vărs din gura mea.>>
    Deci sinteza practicilor pozitive a tuturor trecutelor şi actualelor sisteme practice de guvernare, cernute prin sita fină a preceptelor divine, ne va permite practicarea acestei doctrine afirmative.
    Din nou ne vedem nevoiţi se specificăm ce înţelegem prin precepte divine, tocmai datorită uzurii sensurilor actualilor termeni.
    Credem că Divinitatea, indiferent de numele dat Ei de o seminţie sau alta, este Una Singură, atît pentru creştinii de toate coloraturile, cît şi pentru musulmani, evrei sau orice altă grupare care crede într-Unul Dumnezeu, fapt care dovedeşte cât este de posibilă şi necesară credinţa oamenilor în Singura Divinitate Existentă (Divinitatea are multe nume : Iahve, Allah, Dumnezeu, Dieu, Geou, God, etc. dar este Una Singură).
    Preceptele Sale, expuse de Cale, cu credinţă trebuiesc urmate de oameni, acestea fiind singurele afirmaţii negative admise, pentru toţi cei ce doresc binele acestei omeniri.
    Dacă pornim înapoi pe cursul îndelungatei şi zbuciumatei istorii a omenirii, şi comparăm viaţa Fiului Om ului - Verbul necreat, cu cele ale pretinşilor adulatori de astăzi, vom fi nevoiţi să recunoaştem că toţi aceştia nu urmează întru nimic exemplul Domnului de la care pretind că îşi trag credinţa şi învăţătura, ascunzându-se sub diverse paveze, precum omul este supus greşelii, sau să faci ce spune popa, nu ce face popa.
    Adepţii Căii învaţă din exemplele antemergătorilor lor luminaţi de Divinitate.
    Calea nu face afirmaţii gratuite şi nu cere celorlalţi să facă decât ceea ce OAMENII CĂII fac.

    SCURTĂ INCURSIUNE ÎN ISTORIA OMENIRII

    Pe parcursul istoriei umane, omul a putut alege între Calea Divină şi capcanele diabolice.
    Divinul a creat pentru om Raiul, pe care noi îl denumim sistemul social comunard.
    Diabolicul a propus ulterior capcanele diabolice ale inegalităţii (prima plus-produsul).
    Sistemul egalitar - comunard a fost creat de Divinitate şi lăsat la îndemâna umanităţii, o parte urmându-I Calea, alta lăsându-se ademenită de diavol, acceptând sistemul plus - produsului, al concurenţei, al civilizatiei strict materiale .
    Sistemul plus - produsului (al inegalităţii) a cunoscut două tipuri de organizare şi dezvoltare socială, denumite democrat şi revoluţionar ( dictatorial ).
    Acesta din urmă a îmbrăcat până în prezent trei forme de manifestare: forma revoluţionară de stânga (internaţionalistă), forma revoluţionară de dreapta (naţionalist - rasială) şi va cunoaste in curand forma democrat-planetară.

    Sistemul comunard
    Sistemul comunard ne este prezentat de istorie ca perioada de acceptare a omului în Rai. Această perioadă a fost caracterizată de traiul în comun, de credinţa în Singura Divinitate Existentă şi-n poruncile sale, de existenţa simţirii, a gândirii lăuntrice şi de lipsa necesităţii unor mijloace de asigurare a hranei şi a securităţii sociale.
    Divinitatea a oferit atunci oamenilor Raiul Său, ca model social perfect, în care nu le erau necesare munca fizică, armele, semnul sau banii.
    Satana a dat însă omului ideea plus-produsului, acel rod al pomului „bun de mâncat, plăcut ochilor şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă”, rod care s-a dovedit doar aducător de blesteme.
    Acest semn-rod a dus la apariţia sistemului social bazat pe ştiinţele exploatării, necesare stăpânirii plus-produsului.
    Sistemul inegalităţii ( al plus-produsului )
    1. Tipul democrat
    Acest tip social mimează păstrarea tradiţiilor, dar „tradiţiile” pe care le păstrează sunt cutumele sistemului inegalităţii, având ca scop păstrarea repartiţiei inegale a plus-produsului o cât mai lungă durată de timp.
    Acest sistem a distrus, cu bună ştiinţă, adevăratele tradiţii ale omenirii, credinţa în Singura Divinitate Existentă, buna convieţuire socială şi mai ales perfecta stare a relaţiilor om-natură, înlocuidu-le cu pseudo-tradiţii şi pseudo-credinţe confecţionate şi instituţionalizate de el.
    Ce a produs şi produce acest sistem ?
    Societăţi de consum, dezbinate în nenumărate secte, grupuscule şi partide, toate bazate pe interese materiale individuale.
    Aceste societăţi ridică, la suprafaţa lor şi deseori chiar în vârful lor, grupuri de degeneraţi sociali, care distrug socio-eco-sistemul, mimează în mod grotesc credinţa, şi ridică la rang de divinitate, anti sau non-divinitatea .
    Ele răstoarnă întreaga scară a valorilor şi apără această răsturnare prin folosirea unor sloganuri care fac un apel mincinos la tradiţie şi democraţie.
    Mijloacele principale de propagare a acestui flagel au fost războaiele de tip colonial, iar în prezent sunt BANII şi MASS-MEDIA .
    2. Tipul revoluţionar
    a. Forma revoluţionară de stânga (internaţionalistă sau kominternistă) - a fost propagată de indivizi numiţi ideologi atei, care s-au autodecretat purtători ai unor mesaje raţionale unice.
    Această formă a înlocuit credinţa în Divinitate cu credinţa în raţiunea umană, fiind un pas major către diavolească invenţie a omului egal cu divinitatea . Ea a adus în prim plan ideea partidului supranaţional, cea a intreprinderii mondiale, precum şi ideea programatică a distrugerii fizice a adversarului social.
    Ce rezultă din această formă de sistem ?
    Societăţi totalitare care îşi consumă plus-produsul în vederea măririi şi susţinerii unui imens aparat birocratic de supraveghere socială, a declanşării „luptelor de eliberare naţională” şi a sprijinirii financiare sau militare a societăţilor analoage aflate în dificultate.
    Acestă formă de sistem pune interesul suprastatal deasupra intereselor umane şi naţionale. Ea are ca singură religie, negarea existenţei Divinităţii.
    Societăţile care au adoptat această formă de sistem sunt conduse de persoane investite cu puteri discrediţionale, care distrug socio-eco-sistemul.
    Mijloacele de propagare a acestei forme au fost ideologii atei, revoluţiile, ghilotinele, gulagurile şi luptele de „eliberare naţională”, iar în prezent sunt BANII şi MASS-MEDIA, .

    b. Forma revoluţionară de dreapta (naţionalist-rasială) - în opoziţie cu forma revoluţionară de stânga, doreşte revigorarea ideilor naţionaliste, pe care le declară a fi singurele benefice.
    In realitate, pe suportul unei exacerbări a credinţei într-un personaj de aparentă provenienţă divină, revoluţiile de dreapta, ca răspuns la cele de stânga, produc masacre umane şi distrugeri ale naturii identice cu cele provocate de acestea.
    Ideologul de dreapta, naţionalist, doreşte dispariţia oricărei forme supranaţionale care nu este generată şi condusă de rasa din care face parte.
    Ce a rezultat din aplicarea acestui sistem?
    Societăţi totalitare care folosesc plus-produsul la înarmări şi expansiuni teritoriale.
    Societăţi care pun interesul naţional - rasial deasupra celui uman, ridicând în vârful lor persoane ce se consideră egale cu Divinitatea, având drept de viaţă şi de moarte asupra semenilor lor.
    Mijloacele de propagare ale acestui flagel au fost ghetoul, lagărul şi războaiele de expansiune teritorială, iar în prezent sunt BANII şi MASS-MEDIA, care nu a fost ea însăşi diabolică, ci prin modul în care a fost folosită a transformat-o într-un mijloc diabolic.

    3. Forma democrat-planetară - păstrând caracteristicile kominternismului, mascate de mimarea păstrării tradiţiilor din sistemul democrat, forma democrat - planetară încearcă pe această cale, realizarea unor state continentale, ca forme sociale de tranziţie către statul planetar.
    Modelul experimental primar a fost realizat în Statele Unite ale Americii şi ar trebui dus la « bun » sfârşit de catre Uniunea Europeană.
    Care vor fi produsele finale ale acestui sistem ?
    Societăţi semi-totalitare de nivel continental, conduse pentru o scurtă perioadă de timp de cea mai puternică dintre ele.
    Acestea vor mima jocul democraţiei şi al păstrării tradiţiilor, pe care de fapt chiar ele le-au inventat.
    Plus-produsul acestor societăţi va fi folosit în vederea susţinerii unei suprastructuri continentale şi mondiale, necesare creerii viitorului stat planetar.
    Vor fi încurajate toate formele de pseudo-religii şi mai ales cele ce prevăd creerea unei religii mondiale satanice .
    Conducătorii aparenţi sunt şi vor fi manevraţi în chip diabolic de grupul care şi-a adjudecat puterea mondială a BANILOR şi a MASS-MEDIEI.
    Mijloacele de propagare ale acestui flagel au fost sistemele continentale şi mondiale de finanţare, supraveghere şi control, iar în prezent sunt BANII, MASS-MEDIA, COMPUTERUL şi INTERNETUL.
    Este de reţinut că MASS-MEDIA, COMPUTERUL şi INTERNETUL nu sunt ele însele diabolice, ci doar modul în care sunt folosite de necredincioşi le transformă în mijloace de propagare diabolică.
    Nici unul din aceste tipuri de organizare socială nu a avut şi nu are ca scop final real revenirea la sistemul egalitar-comunard, în care plus-produsul să revină în cantităţi egale tuturor membrilor societăţii care l-a produs, ducând în final la dispariţia acestui plus-produs.
    Din acest motiv, este imperios necesar ca, prin studierea atentă a fenomenelor sociale, prin revenirea la adevăratele valori umane, prin credinţa nestrămutată în binele pe care Divinitatea l-a dorit creaţiei sale, oamenii să refacă sistemul social egalitar, nu pe noi baze, ci chiar pe bazele clădite lui de către Divinitate.
    Toate tipurile sociale bazate pe plus produs au ca numitor comun existenţa acestuia, folosirea BANILOR şi a MASS-MEDIEI şi negarea Divinităţii, sau înlocuirea ei cu un simbol cu semn întors.
    Ele au fost şi sunt produsele unor voinţe diabolice, doritoare de supremaţie mondială prin orice mijloace.
    Această nedreaptă împărţire, începută cu apariţia plus-produsului, accentuată la apariţia BANILOR şi ajunsă la apogeu prin folosirea diaboliocă a MASS-MEDIEI, COMPUTERULUI şi a INTERNETULUI, a dus permanent la crearea de focare de conflict social.
    Cei interesaţi în păstrarea acestui plus-produs şi a stării satanice, au inventat permanent false tradiţii, false religii şi ideologii spre a-şi menţine poziţia socială sau a-şi motiva accesul la vârful piramidei sociale, create de « Lucifer-Satan » pentru ei.
    Astfel prin oprimarea şi suprimarea fizică a celor ce cred în Singura Divinitate Existentă şi prin eludarea şi răstălmăcirea tradiţiilor reale lasate oamenilor de Divinitate, necredincioşii doresc să distrugă speranţele societăţii umane de a reveni la starea primară de comuniune cu Divinitatea.
    Această stare, numită de noi, comunardă, va putea fi redobândită treptat, prin urmarea pas cu pas a preceptelor Divine, ce străjuiesc Calea.
    Urmând această Cale omul va putea folosii în mod pozitiv şi benefic MASS-MEDIA şi COMPUTERELE şi INTERNETUL, recăpătând adevăratele valori şi tradiţii. Astfel omul va putea renunţa la mijloacele satanice reprezentate de SEMN şi BANII.
    La capătul acestei Căi se află, pentru cei ce o vor străbate, Raiul.
    Acum populaţia Terrei nu se împarte în musulmani, brahmani, budhişti, creştini catolici sau ortodoxi şi câte şi mai câte grupuri de credincioşi.
    În realitate, oamenii se împart în CREDINCIOŞI şi NECREDINCIOŞI.
    Diferenţa dintre aceste două categorii constă în respectare sau în ignorarea perceptelor Divine.
    Orice fiinţă umană care respectă o morală şi crede în Divinitate, indiferent cum ar denumi-o, este un CREDINCIOS.
    În rest sunt cu toţii NECREDINCIOŞI.
    Calea este deschisă tuturor celor CREDINCIOŞI. Fericiţi fii-vor toţi aceştia!

    Creaţia

    Verb crează - Semn distruge
    Când primii o mie de oameni se vor manifesta caVerb,
    semnele Căii vor dispare.

    Divin este pentru noi, oamenii,
    caritate infinită,
    în absolut, simţire supremă,
    creatoare şi ordonatoare a tot ce există.

    Divin este ȘȚ Ț
    Divin crează şi ordonează prin
    Verb - manifest necreat.
    Prin Verb a creat Lumina.
    A creat-o eternă, formabilă, reformabilă şi transformabilă.
    Lumina este prima manifestare de Verb .
    Lumina este mişcare şi substanţă, fluid şi vibraţie continuă .
    Din Lumină este Creaţia Divină.
    Prin Verb a creat Divin chipul său material, OM.
    OM, a fost creat, după cum Divin manifestat a voit să fie în chip.
    OM era semănarea Divinului manifestat.
    Locul în care OM a fost semănat de Divin este RAI.
    OM îmbină:
    - spirit - Duh Divin
    - suflet- Verb, manifest necreat
    iubire-caritate, esenţă divină
    Simţire - gândire lăuntrică , mare pace a spiritului
    voinţă, forţă a Duhului Divin
    - lumină - manifestare a Verbului - trup - substanţa, element activ, pasiv, echilibrat,
    creeat prin Verb, din Lumină.
    Duhul Divin din OM îi aparţine, doar justificat de simţirea şi credinţa sa.
    Duhul Divin ne aparţine, doar atât timp, cât
    gândirea lăuntrică Îl simte şi-L crede.


    Rodul pomului bun de mâncat şi plăcut ochilor şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă
    este SEMN.
    SEMN este forma fără conţinut care a adus toate păcatele omeneşti.
    SEMN este imitarea lui Divin, produsă de schimonoseala lui nedivin.
    Când OM a folosit primul SEMN, el a chemat pe nedivin.
    Nedivin a fost cel ce a întunecat gândirea lăuntrică a lui OM.
    Folosind SEMN, instrument nedivin, OM, cel semănat de Divin,
    la uitat pe Divin.
    Uitarea Divinului este IAD .

    Verb crează - Semn distruge

    JALOANELE

    1. Când primii o mie de oameni se vor manifesta ca Verb,
    semnele Căii vor dispare.
    2. SEMN, instrument nedivin, aduce cu el uitarea Divinului, IADUL.
    3. Doar Divinitatea spune NU. Doar Ea refuză şi interzice.
    OM decade în necredinţă, cu fiecare negaţia a sa.
    4. Întorcerea în Rai e renunţarea la SEMN .
    5. OM duce o viaţă neprihănită, în comuniune cu Divinitatea şi cu semenii lui.
    Urmând exemplul lui, oamenii se vor manifesta ca Verbul Divin, revenind în Rai.
    6. OM simte şi crede .
    7. OM izolează răul de bine, urmează şi propagă numai BINELE şi LUMINA.
    8. OM nu ia nicicînd, ce nu poate da niciodată.
    9. OM nu foloseşte SEMN.
    10. OM respectă toate formele de credinţă în Divinitate şi întreaga creaţie Divină.

    PORUNCILE

    1. Nu schimba finalitatea divină a creaţiei, simte şi crede.
    2. Nu nega, simte şi crede .
    3. Nu batjocori, nu te făli şi nu defăima, simte şi crede.
    4. Nu minţii, nu înşela şi nu fura, simte şi crede.
    5. Nu mânia şi nu te mânia, simte şi crede.
    6. Nu lua ce nu poţi da, simte şi crede.
    7. Nu vătăma şi nu ucide, simte şi crede.



    STĂRILE COMUNITĂŢII OM ENILOR

    STAREA ADEPŢILOR - însumează toţi oameni care doresc să urmeze Calea, aducând permanent noi adepţi şi propovăduind oral învăţăturile Căii. Calitatea de adept se capătă în urma unei adeziuni personale şi a unei recomandări din partea unui credincios, cu acordul coordonatorului local.

    STAREA CREDINCIOŞILOR - conţine pe toţi acei adepţi care au dovedit prin faptele lor, credinţa nestrămutată în Divinitate şi respectarea perceptelor Căii. În această stare adepţii intră după un stagiu minim de 90 de zile, ca urmare a recomandării OM-ului lor şi a cel puţin trei credincioşi din cuibul local.

    STAREA ADMINISTRATORILOR - conţine pe toţi acei credincioşi ce au o deosebită aplecare asupra treburilor administrative. Ei formează sistemul administrativ al comunităţii. Această stare necesită atestarea unor cunoştinţe temeinice de administraţie, a unui bun spirit organizatoric, a unei credinţe ferme în Divinitate şi în preceptele Căii. Toate aceste vor fi atestate de comisiile locale de atestare administrativă, formate din minimum şapte OM ENI, aleşi de către starea OM ENILOR, în conformitate cu prevederile statutului acesteia.

    STAREA DREPT-CREDINCIOŞILOR - conţine pe toţi acei credincioşi care au dovedit, prin faptele lor sociale şi de credinţă, că tind către starea de OM EN şi sunt admişi de unul dintre OM ENI ca ucenici. Admiterea în această stare se face la recomandarea OM ENULUI ce îl admite, cu recomandarea a cel puţin alţi trei OM ENI.

    STAREA OM ENILOR - conţine pe toţi ucenicii care au fost atestaţi de starea OM ENILOR ca membrii cu drepturi depline ai acesteia. Statutul acestei stări menţionează modalitatea de atestare.

    Toate stările au regulamente de organizare cu prevederi de coordonare, subordonare şi organizare.
    Starea Omenilor are şi statut.

    EXTRAS DIN CODUL PUGNITIV

    CĂDEREA ÎN GREŞALĂ
    Oricine nesocoteşte, cu bună ştiinţă, poruncile divine şi cutumele comunităţii în care se află, cade în greşeală.

    Greşalele sunt de trei feluri: capitale, grave şi uşoare.
    Greşalele uşoare pot fi pedepsite social sau pugnitiv.
    Pedepsele cu caracter social aparţin codului social .

    Greşalele uşoare ce pot fi pedepsite pugnitiv sunt minciuna, jignirea, calomnierea, tulburarea socială, distrugerea din culpă a creaţiei Divine.
    Primele două greşeli vor fi pedepsite prin muncă în beneficiul societăţii.
    Următoarea prin pierderea libertăţilor pe o perioadă de un an.
    La cea de a patra se pierde libertatea pe doi ani, iar la ultima (a cincea) cel ce a greşit este închis în campusuri cu speranţa de revenire după zece ani.

    Greşalele grave sunt lipsirea de libertate, furtul, înşelarea, ameninţarea cu forţa, violul părelnic şi distrugerea cu intenţie a creaţiei Divine.
    Ele fi vor pedepsite prima oară cu trei ani de privare a libertăţilor.
    A doua oară cu cinci ani de privare.
    A treia oară cu zece ani de privare şi ultima oară (a patra) cu închiderea în campusuri cu speranţa de revenire după douăzeci ani.

    Greşalele capitale sunt lovirea gravă, violul, uciderea, perversiunile sexuale violente, tâlhăria, provocarea intenţionată de cataclisme.
    Deasemeni greşale capitale sunt toate greşalele care sunt săvârşite de, sau împotriva OM ENILOR.
    Ele fi vor pedepsite prima oară cu cinci ani de privare a libertăţilor.
    A doua oară cu şapte ani de privare.
    A treia oară cu cincisprezece ani de privare şi a patra oară cu închiderea în campusuri cu speranţa de revenire după treizeci de ani.
    Dacă unul săvârşeşte atât greşale uşoare, cât şi din cele grave sau capitale, va fi pedepsit după cele grave sau capitale săvârşite.
    Dacă însă a săvârşit mai multe greşale grave sau capitale, ele vor arde etapele prime de pedepsire, ducând la cea mai grea dintre pedepsiri.
    Ieşirea din campusurile de revenire (10, 20, 30 de ani) se face printr-o nouă judecare a celui pedepsit .

    OM ENII CARE SĂVÂRŞESC GREŞELI ŞI SUNT PEDEPSIŢI, REVIN LA STAREA DE SIMPLII CREDINCIOŞI ŞI NU MAI POT FI NICIODATĂ OAMENI.
    Copii de până la 17 ani nu vor fi pedepsiţi, pedeapsa lor (1/8 din cea a adultului) dându-se tutorelui vinovat.
    De la 17 la 21 de ani tânărul va fi pedepsit doar cu 1/2 din pedeapsa adultului.
    În toate cazurile drepţii judecători, în număr de doisprezece, aleşi de către şi din starea OM ENILOR, în conformitate cu prevederile statutului acesteia, pot hotărâ, în unanimitate, iertarea celui căzut în greşală, sau micşorarea pedepsei lui.

    Campusurile pugnitive vor fi astfel organizate, încât în fiecare să nu fie decât un singur fel de oameni căzuţi în greşală.
    Osebire se va face după vârste, sex, fapte, număr de condamnări şi starea de bunătate a celui condamnat.
    Astfel după vârste vor fi de la 17 la 21 de ani, de la 21 la 42 de ani, de la 42 la 63 de ani şi peste 63 de ani.
    După sex vor fi bărbaţi şi femei, perverşii executându-şi pedepsele în recluziune.
    După fapte vor fi campusuri pentru fapte uşoare, pentru fapte grave, pentru fapte grave cumulate, pentru fapte capitale şi campusuri cu speranţa de revenire de 10, 20 şi 30 de ani.
    Toate campusurile vor avea sectoare pentru cei căzuţi în greşală, cu grad mare de bunătate, cu grad mediu de bunătate şi pentru cei răi.

    RăspundețiȘtergere
  56. az, cred ca si maine ar fi tarziu sa ma intorc pe calea ta. :)))

    RăspundețiȘtergere
  57. foarte bine surprins. e deja stiut faptul ca oricum votezi iese prost. jocurile sunt facute si atunci cand ei nu vor mai fi, vor veni copiii lor. se poate o incerca o revolutie, dar cat mai repede, pana cand nu vor fi interzise prin lege.

    RăspundețiȘtergere
  58. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  59. Daca dreptul la vot si votul ar putea cu adevarat sa aduca o schimbare in bine, atunci ar fi cu siguranta ilegal ;) Numai bine !

    RăspundețiȘtergere
  60. Bravo bre ! Articol de nota 10 , daca vrei sa afli raspunsurile din articol , intreaba un jidan , probabil o sa te minta ,dar calea cea buna pentru aflarea raspunsului sta in inima si intr-un creier deschis ,calculat si logic ;)

    RăspundețiȘtergere
  61. Este extrem de greu sa sti ca nu poti face nimic...

    RăspundețiȘtergere
  62. "eu cu cine votez?" ,cuvintele turmentatului din opera lui Caragiale...suntem un popor de turmentati. Stim ca nici unul de pe liste nu e bun si oricum am face nu e bine. Sa-i dam jos pe toti? sa gasim mai intai OMUL.E dreptul nostru sa punem stampila acolo unde vrem, sa alegem ceea ce ni se pare mai putin rau...daca nu o sa puna altii in locul nostru.
    Am trait sa vad cum voteaza si baba din groapa...prin urmare totul e posibil.
    Mi-e rusine ca sunt neputincioasa, mi-e rusine ca neputinta e molipsitoare.
    Suntem pasivi la ce se intampla in jurul nostru,suntem putini si fara putere, suntem comozi si ne este teama,preferam sa ne vedem de rutina zilnica.Sambata si duminica iesim la gratare si ne prefacem ca ne este bine,luni o luam de la capat si asteptam ziua in care intra salarul pe card, cheltuim banii ca daca ii lasam in banca ramanem cu mai putini caci platim comisioane de administrare.
    ...imi vine sa fug cand incep sa gandesc caci sunt atatea reprosuri, atatea neputinte legate de tara, de societate, de viata ...neputinta te face sa te simti singur iar omul fuge de singuratate, prin urmare ne prefacem ca suntem multumiti si traim mai departe...fiecare cum poate.

    RăspundețiȘtergere
  63. Havel si Wallesa au fost presedinti in tarile lor! Goma ce e pt romani? Un surghiunit cvasi-anonim. Dar Paraschiv, Vlad Georgescu sau mina de opozanti ai regimului comunist ramasi in viata? Pretexte pt logoreea ditirambica a lui Paunescu&comp.
    Comunismul, atunci cind s-a prabusit, a lasat in urma un peisaj jalnic, o lume impartita in mafioti si vagabonzi care-si pling de mila(Besancon)! Astia din urma sintem noi.
    Nu vreau sa te dezamagesc, dar votul negativ e alfa si omega democratiei. Votul pozitiv e doar o prodigioasa exceptie. Aminteste-ti de contractul social al lui Rousseau. Esentiala e rasturnare celor care incalca contractul. Asta ne ramine, asta trebuie sa facem.

    RăspundețiȘtergere
  64. Stii ce eculmea ? Ca exact la asta ma gandeam si eu zilele astea. ca ultimii OAMENI ai acestui popor au fost alungati , probabil din tara acum 18 ani din Piata Universitatii. Iar astazi suntem un popor de MORTI.Eu una asa ma simt . Undeva , adanc ...plang. In rest sunt anesteziata.

    RăspundețiȘtergere
  65. Am inceput un text de cateva ori l-am sters si tot sper sa pot sa pun in cuvinte tot ce am trait azi...inainte sa citesc"Sa-mi fie rusine.Sa ne fie rusine."si sa vreau sa scriu tocmai pentru ca am citit.
    Am impresia ca am vazut un film prost sau am citit o carte de bancuri numai despre nebuni.
    Eu stau in casa doar cat dorm, dar azi m-am simtit ca si proaspat iesita din ...dintr-o incapere cu oameni si am dat de un oras locuit de fiinte "defecte" care merg , mananca , se uita la televizor , dorm , muncesc si vorbesc despre BANI,ULEI,BLUGI,BLUETOOTH si scopul lor e sa fie primii la coada cand se ieftineste salamu'.
    in orasul asta...
    toti relateaza intamplarea de la televizor si singura intamplare din viata lor devine cea in care ei povestesc ce au vazut , au auzit dar in nici un caz ce au trait.
    de fapt nu cred ca spun nimic concret si totusi vreau sa scriu cumva ce se intampla.
    Mana aia de oameni, cei mai putin de 100, mananca din aceiasi farfurie , pe cand ei(89% dintre romani) vor fiecare salamu' lor. Cand incep sa se uneasca sa isi dea seama ca trebuie sa sparga farfuria aia se intampla cel mai banal lucru posibil: se ieftineste salamu' intr-un singur loc.
    Momentul in care se grabesc sa se aseze la coada... el inaintea lui, ea inaintea lor si incep sa il urasc pe cel care a ajuns primul si asa incepe lupta dintre ei , firesc fiecare vrea sa aibe ruda lui de salam si cat mai repede ca poate se "gata".
    Dar nu-i asa ... exista destul salam pentru toti si se va gasi peste tot daca nu ar mai alerga sa se alinieze la coada.Trebuie sa prindem forta sa le spargem farfuria, sau sa le turnam asfalt in ea sa o umplem pentru totdeauna...sa-i lasam sa se chinuie sa o goleasca sa se manance intre ei incercand.
    Insa ... ei sunt prea flamanzi sa reziste in fata unui salam ieftin, iar ceilalti nu ne uitam la televizor sau pur si simplu preferam eugenia.

    RăspundețiȘtergere
  66. Comentariul meu vine mai tarziu...ca oricum asa se intampla toate...dar citind ce ai scris m-am gandit ca totusi un singur OM nu e suficient. Nu putem sa ne trezim in fiecare zi intrebandu-ne daca azi se va gasi cineva care sa schimbe mersul lucrurilor. Schimbarea trebuie sa fie in fiecare si, poate, impreuna daca am incerca...cine stie? Dar mama care are de hranit 5 copii si lucreaza de dimineata pana noapte e prea obosita si stresata sa se mai gandeasca la ce sa faca ea ca sa schimbe tara, tatal somer care isi cauta de lucru e prea ocupat sa se intrebe ce ii va spune familiei cand vor avea de facut cupmaraturile necesare. Ca asa e la noi, cei corecti muncesc si se chinuie, cei "jmecheri" aleg cai cotite si o duc bine la umbra, unde nu-i vede nimeni, si mai raman cei care ne conduc...nu mai e nevoie sa spun cat de "nefericiti" sunt "saracii". Si de aici si intrebarea: Atunci cine sa mai fie erou?

    RăspundețiȘtergere
  67. in loc sa ne resemnam...si sa spunem "asta este" ar trebui sa luam atitudine. Indiferenta ne anihileaza pe toti...si avem spirit de turma numai cand e vorba de plecat capul si de tacut...in rest...ne e prea frica sa actionam; cu adevarat; poate "spiritul asta de turma" ar trebui folosit intr-un mod constructiv...sa le demonstram lor ca NOI contam. Sa luam atitudine toti, nu doar unii...sau cativa...

    RăspundețiȘtergere
  68. Nu ma mai intereseaza.Nu am mai mers la vot,iar daca am sa merg,am sa merg ca sa pun stampila pe mijloc...ca sa nu-mi fure nenorocitii votul. Iar maine,maine am sa plec si-am sa las cocina asta politicienilor.

    RăspundețiȘtergere
  69. Am 22 de ani si am fost doar o singura data la vot ,pentru ca am avut pe cine sa aleg ,atunci.
    Acum o sa fac si eu cum am mai auzit si la alta lume ca o sa faca , mai adaug un triunghi pe buletinul de vot cu numele " partidul hotilor de peste" tot si dau o mare stamplila pe el .
    ps : daca ar face toti nemultumiti din romania asa , cu siguranta se repeta alegerile plus cred ca ieseau si castigatori :)
    Just think about it

    RăspundețiȘtergere
  70. Si eu nu o sa merg la vot. Aruncati cu oua si rosii, va rog. cartofii sa nu lipseasca, salata orientala-i buna!

    RăspundețiȘtergere
  71. PT Ahimsa : CRED CA ERA VORBA DE VANTU NU DE VOICULESCU

    RăspundețiȘtergere
  72. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  73. Te simti cetatean roman sau cetatean european...e cam retorica intrebarea dupa cele citite, insa are un rost cred pentru fiecare...:d

    RăspundețiȘtergere
  74. What do u care? Find and live your own world..poa' sa vina si o mie de revolutzii...nimic nu o sa se schimbe...gaseste-ti linistea altundeva si restul o sa vezi ca nu prea conteaza...o sa te mai impunga din cand in cand

    RăspundețiȘtergere
  75. subscriu si eu spuselor tale,tudor!
    mergem la vot,eu n-m lipsit niciodata ,ma crezi/
    mereu am mers ,sperand!

    doream sa ajut si eu la acea schimbare pe care o dorim cu totii!acum ,mai mult ca niciodata ,sunt deceptionata,nu am ce sa aleg,nu vad nici o luminita,..o bezna totala,..........vinovatii suntem,intr-adevar,de tot ce e in jurul nostru,fiecare dintre noi,

    RăspundețiȘtergere
  76. Draga Tudore, dragul meu prieten din Piata Universitatii!
    Am mancat si eu ani de zile painea amara a vorbitului in zadar, dar altceva vreau sa-ti spun azi. Ai zis de America. Eram acolo cand au avut loc alegerile in 2000 si nu dormeam noptile urmarind dezbaterile la TV si ma simteam atat de acasa, parca nu trecusera 10 ani. Si dupa 2004, cand a fost ales iar W, am citit ani de zile blogul unui liberal american care incerca sa schimbe, prin articolele lui, mentalitatea americanilor (si da, era injurat de sprijinitorii f agresivi ai lui W) si ma durea sufletul pt el vazand cum isi pierede nadejdea si se convinge ca vorbeste in zadar, iar pana la urma a renuntat la blog. Abia acum se vede ca semintele semanate de el au dat roade, si ma bucur pt el.
    De aceea cred ca mai e o speranta si pt noi, chiar daca eu probabil nu voi mai trai sa o vad implinita

    RăspundețiȘtergere
  77. trist. absolut trist, deprimant.
    niste animale conduc tara asta care se scufunda pe zi ce trece in mediocritate, prostie, incultura, ura. iti vine asa o greata incat ai pleca, dar fie e prea tarziu, fie nu mai ai chef sau nu ma poti din diferite motive, toate obiective, s-o faci. e o greata constanta de aproape tot ce vezi si aproape tot ce faci sa supravietuiesti in fiecare zi. daca insa stam si ne plangem de mila, americanii nu mai vin. NIMENI in afara de noi nu poate salva tara asta de incompetentii si imbuibatii care se cocoata la fiecare patru ani in scaunele din monstruoasa cladire gandita si facuta de fostul regim. oare e mai bun regimul asta decat celalalt? nu stiu! spuneti voi!

    RăspundețiȘtergere