[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 5 februarie 2009

Drama lui Ronnie Wood sau dragostea la saptezeci de ani.

Nimeni nu se gandeste decat ca Ron Wood a inebunit. Si toti barbatii ca el care aleg compania unei fete de optsprezece ani in amurgul vietii. Nimeni nu se gandeste ca acest gest e deliberat, constient si asumat,amar. Lumea e mai degraba gata sa puna asta pe seama senilitatii. Nimeni nu sesizeaza drama barbatului care nu se mai regaseste si incearca zadarnic sa-si schimbe oglinda daca pe sine nu mai poate.

Narcis sta trist pe marginea lacului in care nu s-a mai aruncat iar ceea ce vede il predispune la orice pana si la cumpararea minciunii. Traind cu o femeie tanara si divortand de cea care i-a fost alaturi atatia ani Ron Wood si altii asemenea nu fac decat sa-si schimbe oglinda in speranta unei reflexii amagitoare. Pentru eroii anilor saptezeci conditia legendei este amagitoare. Caci cine este dispus sa accepte prezentul cu un asemenea trecut?

Faust rataceste cu ochii pierduti prin toti acesti oameni in timp ce Mefisto intarzie la intalnire. Disperati ei isi cumpara tineretea de la o fata dispusa sa le-o vanda, dispusa sa-i amageasca. Iar noi, tineri si in putere, ne uitam cu dispret la ei ironizandu-le discernamantul bolnav. Ron Wood si barbatii ca el stiu bine ce fac. Conditia dramatica vine din neputinta de a regasi paradisul pierdut, dar asta nu te face nebun ci doar disperat. Ne paste pe toti iar salvarea pare a fi doar Dumnezeu.

28 de comentarii:

  1. De multe ori i-am criticat si eu pe cei batrani care stateau cu pustoaice. Dar intr-un fel ii compatimesc. Cred k unii dintre ei sunt chiar fericiti si vor sa profite de viatza care le-am mai ramas. Bravo lor...

    RăspundețiȘtergere
  2. Inteleg ce vrei sa zici, dar trebuie sa recunosti ca Ron Wood e si putin sucit(in sensul bun al cuvantului).
    Si la urma urmei...o viata avem, iar Ron o traieste din plin. De ce nu? Bravo lui, eu ma bucur pentru el si sa'i mearga bine!Dupa parerea mea "problema" nu este la cei in varsta ci la cele foarte tinere care accepta, din varii motive, compania lor.

    RăspundețiȘtergere
  3. niciodata nu esti prea batran

    RăspundețiȘtergere
  4. Judecam involuntar! Sunt convinsa ca Ron Wood este un "personaj" interesant. Daca trebuie sa ma consider de partea lui, atunci iti dau dreptate - incearca cu ambele maini sa-si regaseasca viata. Nu e un gest nici de admirat nici de condamnat! Daca trebuie sa o inteleg pe ea - atunci o compar cu cele mai "rele" decat ea si spun ca este viata ei, si-o traieste dupa ce principii vrea! Fara demnitate si fara onoare, dar cu sguranta nu traieste o viata ignoranta!

    RăspundețiȘtergere
  5. tudor,leapsa??:D:D
    http://staredenestare.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  6. p.s.: Eu stiam ca are "doar" 61 nu 70 :D

    RăspundețiȘtergere
  7. drama poate fi inteleasa mai bine avand in vedere ca gestul este unul constient, asumat. eu cred ca si in gestul de provocare, de socare, de infruntare a societatii el cauta de fapt o negare a varstei, incearca sa atraga atentia asupra diferentei dintre varsta biologica si cea sufleteasca(in fond, teribilismul este asociat tineretii).

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce poti sa culegi dintr-un suflet care nu o sa-ti apartina niciodata?Asta-i un joc al mintii bolnave.Nu cred ca la 70 de ani ai sa fi apreciat de un suflet care vrea sa zburde in calea succesului.Sper ca nu voi fura tineretea nimanui si coloana mea sa fie inca la locul ei la batranete.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Cei care cauta companie unei tinere la batranete sunt cei care recunosc k vor sa schimbe totul despre ei k vor sa traiasca la varsta aceea inaintata poate ceva ce nu au putut in tinerete...trist dar mai trist este faptul k ceilalti care sunt majoritari nu recunosc k uitandu-se in oglinda nu vor sa vada ce au vazut pana acum si trebuie sa schimbe dar nu au curajul si taria de a incerca, de a lua de la cap...pt unii e prea greu si sunt siguri de nereusita lor si de aceea nu incearca...trist foarte trist...

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu nu cred ca Ronnie a innebunit si chiar ma bucur pentru el. :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Mda...nu se stie niciodata ce ne asteapta la batranete!Pacat de unii ca imbatranesc urat (sufleteste vb.).

    RăspundețiȘtergere
  14. „..acest gest e deliberat, constient si asumat, amar“. Corect. Daca ne-am lovit pana acum de cazuri in care cei care au facut astfel de „gesturi“ le-au pus ulterior pe seama unei „temporary insanity“, indiferent daca pentru a se intoarce sau nu de unde au plecat, a fost pentru ca au realizat ca doar in ei insisi sta puterea...nu pentru ca regreta. Cazurile in care nu-si schimba decizia se bazeaza de cele mai multe ori pe descoperirea unui nou mod de viata, care, fie ca este mai bun sau nu, fie bazat pe iubire sau nu, este diferit...insotit totusi de constientizarea ca desi nu au Regasit, au gasit linistea de a nu se mai amagi.

    RăspundețiȘtergere
  15. un copil la 18 ani nu poate judeca ca unul la 70 de ani.

    e putin spus egoism...egoism pana in panzele albe pentru ca nu se gandeste nici o clipa la greata pe care o simte acel copil. e un egoism fara margini pentru un batran care isi doreste sa supuna la perversiuni un copil.

    eu l-as intreba pe el si pe toti ca el daca ar putea sa faca acelasi lucru cu propriile nepoate?!

    P.S. Oricum Tudor, la cat de mult vorbesti despre sex, cu siguranta ca la peste 70 de ani tu nu o sa mai ai chef de sex, si intre doua concerte, o sa-ti scrii memoriile pe blog...

    RăspundețiȘtergere
  16. " Frustrarea genereaza intotdeauna agresivitate... "

    RăspundețiȘtergere
  17. Amar pentru cine? Poate pentru cei din anturajurul lor, pentru public, pentru necunoscutii sau poate pentru ei insisi, cine poate sti!El a vazut o ultima intoarcere in anii tineretii, in anii de nebunie iar ea, ea poate a fost acaparata de artistul din el si nu de omul de rand de 70 de ani. Placerea care ti-o ofera un barbat la 70 de ani nu se compara cu cea a unuia de 20-30 ani, indiferent ca este sau nu o vedeta.So, vom vedea cat va dura nebunia lor dar pana atunci le doresc sa-si traiasca relatia la maxim!

    RăspundețiȘtergere
  18. Este in natura omului sa critice, sa minta, sa incalce orice bariera...

    RăspundețiȘtergere
  19. asa e... [tudor, esti divin...][scuze, n'am putut sa ma abtin...] :-s

    RăspundețiȘtergere
  20. oricum e draguta tipa cu care e
    cei care sunt impotriva acestor relatii le recomand cartea"Povestea tarfelor mele triste" de marquez,nu are foarte mare legatura dar poate veti intelge ca si cei in varsta au dorinte :))

    RăspundețiȘtergere
  21. Concluzia blogului face toti banii...

    RăspundețiȘtergere
  22. intr-o noapte,un batran de vreo 70 de ani a sunat la urgenta,plangand si strigand ca o femeie a intrat peste el in casa si nu vrea sa plece.La fata locului:un batran desfigurat de frica,plangea si arata insistent "salvatorilor" un buletin:"Ea este.Ea este sotia mea.Nu nebuna asta!"Langa el,o femeie cu maini tremurande si noduroase incerca sa-l linisteasca.Din buletin,zambea alb negru o femeie frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  23. Intr-adevar daca ar fi sa ne uitam prin prisma barbatului de 70 de ani,l-am intelege. Si daca ne-am uita prin prisma celei de 18,am intelege-o.Pentru ca ,in fond, a fost alegerea lor. Ei au avut motivele lor sa faca ce au facut. Dar la cea ramasa in urma cine se gandeste? Nici ea nu se mai recunoaste in oglinda, dar spera sa gaseasca siguranta cu barbatul pe care l-a iubit chiar si cand oglinda nu il mai arata ca inainte. Ea cui ramane?

    RăspundețiȘtergere
  24. Tudor, respect! Concluzia ta, singura concluzie care merita sa fie luata in considerare, vis-a-vis de toate aceste barfe de salon despre vietile unora sau altora.
    Cu un mic amendament: "salvarea este doar Dumnezeu".

    RăspundețiȘtergere
  25. Ideea e ce gaseste tipa la el, nu el la tipa:) Pe el il inteleg perfect:)

    RăspundețiȘtergere
  26. Iubirea nu are varsta...
    Hai sa iubim toti macar o data in viata...

    RăspundețiȘtergere