[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 18 februarie 2009

Turcii pot avea Vama Veche!!

Iata ca turcii au un orasel protejat impotriva dezvoltarii imobiliare chiar pe malul marii. Am fost acolo in vacanta acum cativa ani.E divin. Se poate, deci. Nu ne trebuie decat vointa si un cadru legal.

Sunt convins ca implicarea Ministerului Culturii ar putea avea sorti de izbanda.

Alte imagini aici

Remember: un loc in care dezvoltarea imobiliara e interzisa.

21 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. deja s-au construit destul de multe vile in vama, the damage already has been done.. nu cred ca ne putem intoarce la ceea ce a fost in vama mai demult, poate doar stopa construirea unor noi vile

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce lume frumoasa.. Unii vor pamant nepatat de "viciile" omenesti, altii pierd puritatea trupului si regreta "viciile" omenesti... Cate dorinte, cate idei, cata putere pentru a ne satisface placerile!?! De parca ar fi cineva interesat? Te aproba, te sustin dar nu face nimeni nimic. Doar noi ne putem sustine si increde in propriile idei sau dorinte si numai prin fapte mentinem frumusetea naturii si a propriei persoane, sunt singurele "lucruri" pe care ar trebui sa le respectam si iubi!

    RăspundețiȘtergere
  4. mi-ai facut pofta de mare...nu am mai vazut-o de 17 ani...am pielea sensibila, ma umplu de basici cand stau la soare, nu stiu sa inot...dar o iubesc...nu am fost niciodata la VAMA VECHE, am fost doar o data la COSTINESTI (dupa revolutie, prin '92, cateva ore de plaja...dar sunt doritoare de plaje gen Balcic din scrierile interbelice...banuies ca asa era si VAMA

    RăspundețiȘtergere
  5. nici eu nu am fost niciodata in Vama Veche...
    si regret.regret ca ai mei nu ma lasa...regret enorm ca trebuie sa ii ascult, dar nu am ce face.am numai 15 ani...si desi fac 16 in vreo doua luni,nu ma lasa sa ma duc singura la mare.
    si revin...regret enorm ca nu am fost in vama veche inainte sa se bage autoritatile si sa dea autorizatii aiurea pentru construirea vilelor si noii piste de biciclete:|
    as vrea sa vad vama cum o descrii tu ca era acum cativa ani...as vrea sa vad vama cum a fost prin 1997...

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa protejam Vama, o sa implice multa munca, multe semnaturi, si clar singuri nu v-om reusii... Rugamintea mea la tine, Tudor, e sa faci un sondaj, aici pe blog, cati ar semna o astfel de petitie ? ce am face cu rezultatul ? ... Las' pe mine !

    RăspundețiȘtergere
  7. nu cred ca e posibil sa interzici dezvoltarea imobiliara in mediul privat, poti interzice asta doar asupra plajei si asupra restului domeniului public. dar la ce se intampla in Romania, tare surprins as fi daca nu ar fi si asta (plaja) concesionata :D Turcia are alt cadru legislativ. eu sper sa ai dreptate totusi. doar astfel poti face ceva cu petitia, dar...

    sa nu uitam ca exista pe net o petitie pentru salvarea Bibliotecii Nationale http://ramaitreaz.blogspot.com/2009/02/semnati-petitia-on-line-pentru.html
    , sunt convins ca nu o sa se intample nimic.

    sa nu uitam de campania aceea cu taxa auto, ce s-a intamplat dupa ?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu daca e vorba despre acelasi oras/satuc din Turcia, insa, am auzit de la un turc care a vazut Vama Veche vara trecuta, ca ar exista ceva asemanator la ei, statiunea/locul special apartinand unui tip foarte bogat. Respectiva persoana a vrut sa faca un loc "salbatic/natural" in care intri pe baza de invitatie. Din descrieri, parea Vama Veche de odinioara.

    RăspundețiȘtergere
  9. Asa va arata Vama daca nu se va face nimic.
    http://kdcapone.blogspot.com/2009/02/industrial-sunrise.html

    RăspundețiȘtergere
  10. sa protejezi Vama de cine şi cum? Despre care Vamă vorbeşti?!!!
    Vama de care vorbesc eu şi pe care o iubeam era acea Vamă din anii '90, acea lagună albastră în care mă refugiam atunci când 2 Mai-ul se umplea de ţărănime, acea Vamă care nu avea decât o "terasă" pe plajă şi atât, acea Vamă care număra doar 30-50 de case. Aia e Vama pe care aş salva-o eu. Îţi dai seama câte clădiri ar trebui dărâmate acum? VISE DEŞARTE!

    RăspundețiȘtergere
  11. de ani de zile cred ca ne tot zbatem ca pestii pe uscat, nu cred ca o data incepute modificarile astea majore mai pot fi oprite.
    spiritul e acelasi ... eu si prietenii mei mergem acolo de ani de zile si clar nu vom fi opriti de 3 nici de 5 nici de 20 de cladiri construite in spate.
    avem plaja, avem spiritu, avem cortu ... deci suntem in vama!
    si daca intentia lor e sa ne goneasca in necivilizatia de la corbu' cum spun multi, chiar nu vom merge acolo.
    ce vreau sa zic e ca... spiritul acolo il tin viu oamenii si nu cladirile; si de ei vor cladi ceva pe langa noi ... nu vor putea cladi si spiritul.
    asa ca oricum ar fi, ne vedem in primavara in vama.

    RăspundețiȘtergere
  12. daca am fi solidari nu s-ar intmpla toate astea insa parerea mea este ca nu numai cei care facut vilele sunt de vina ci si oamenii care merg in vama...s-au schimbat o data cu vama... altfel nu ne-am explica vilele si hotelurile care sunt vesnic arhipline...unde sunt corturile?

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce frumos:)
    Pacat ca in Vama "raul a fost deja facut", ca sa o citez pe Anamaria.
    E deja plin de betoane. E hotelu' acela, Laguna, care nu arata prea rau, dar nu se potriveste in Vama; langa mai sunt vreo 3 constructii de beton, sau, cel putin 3 erau asta-vara.
    Deiu, sunt colega ta de liceu, deci si eu am tot 15 ani.
    Ma rog, ideea era ca nici pe mine nu ma lasa ai mei singura la mare, dar am mers cu mama in Vama:d si prima oara am ramas destul de impresionata de "simplitate", ca sa ma exprim asa, desi deja incepusera diverse constructii urate.
    De 3 ani merg acolo si vad cum se tot schimba in rau:(
    As vrea sa stiu Vama asa cum o descrii tu, Tudor....

    RăspundețiȘtergere
  14. ...unii dintre noi ne naştem prea târziu... iar cei din urma noastră ne privează de "bucuriile" ce ni s-ar fi cuvenit şi nouă...

    RăspundețiȘtergere
  15. stiu, e off-topic, dar avand in vedere ca blogul tau e urmarit de atatia oameni cu suflet... maybe we can make a difference this time

    http://www.petitieonline.ro/petitie-p04392049.html

    RăspundețiȘtergere
  16. e simplu.... totul se poate daca vrem cu adevarat!

    RăspundețiȘtergere
  17. imi cer zcuze pentru ca scriu aici (fara sa scriu despre subiectul postarii), dar simteam nevoia sa-ti scriu. In primul rand vreau sa-ti spun ca nu-mi place ce canti tu (sau ce ai cantat)... poate doar piesa cu radioul, sau asa ceva (dr se putea face mult mai bine). Spr sa nu te superi ca sunt sincer (poate e doar chestie de gusturi), dar chiar simteam nevoia sa-ti zic. Asa. Iti scriu si pentru ca vreau sa-ti multumesc pentru ceva. Vreau sa-ti multumesc pentru ca prin intermediul blogului tau (sau prin intermediul tau) i-am descoperit pe cei de la "the doors". Sper sa nu ma intelegi gresit, chiar iti multumesc... sunt printre preferatii mei acum. Sanatate si fericire iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  18. poate dupa iris, vama veche e trupa ( dintre cele bune, nu ma refer aici la bordo sau trident) care a prins cel mai mult la public.

    multumesc Cristi Minculescu, multumesc Tudor Chirila, va multumesc ca existati !

    RăspundețiȘtergere
  19. am revazut de curand THE BEACH care mi-a placut atat de mult.

    cred ca personajul principal a inteles care era treaba cu plaja si de ce secretul trebuia pastrat...

    Vama e in suflet. Poate fi reinventata oriunde...

    Trebuie sa vrea cineva sa o faca...Cineva, cativa, da' putini ;)

    RăspundețiȘtergere
  20. eu am fost vara trecuta in vama...mai presus de orice cacat,gen constructii,cluburi numite "Spice Club",cladiri in stadiu incipient de constructie si alte cele,am vazut distantarea enorma dintre oameni,parastiile uriase care ne despart...adica sa mergi intr-un loc unde sa te astepti la "altceva" si sa vezi aceleasi masti purtate de oameni...aceeasi dorinta de a fi ceea ce nu esti,de a epata cu orice pret,de a iesi in evidenta,de a fi deosebit,de a atrage atentia asupra ta prin tot felul de stupizenii care de care mai degradante...dorinta de a fi cineva fara a avea nimic de spus,nimic de oferit,nimic de daruit...fara sa mai pomenesc de tarabagii care-si vand asa zisele creatii peste tot cu pretentii de arta...cacat si iubire...insa,mai presus de orice,cel mai dureros e ca treci zilnic pe langa zeci sau poate sute de oameni,majoritatea la varsta pubertatii tarzii,si cu care simti ca nu ai nimic in comun desi toti au pretentia ca acolo ne leaga ceva...ca avem lucruri comune de impartasit,ca simtim la fel...ca avem aceleasi trairi...ca stam la coada pt acealsi kebap si pt aceeasi saorma scumpa si insuficienta pt a-ti astampara foamea care se zbate in tine,ca ne cumparam tricouri cu Morisson si asta ne salveaza de la a mai deschide gura si a comunica cu cei din jurul nostru despre ceea ce santem...ca stam plictisiti la o terasa,cu un pahar de bere in fatza si o facem cu aerul de a
    nu fi deranjati in timp ce gandim profund si sublim,nu avem timp sa privim la cei care trec pe cararea de langa noi si ne deranjeaza "creatzia"...asta e din pacate,celebrele masti de sticla ale societatii moderne se poarta si in Vama...am vazut si aici aceeasi disperare moderna si domestica de care ma feresc ca dracu de tamaie...doi oameni care privesc in directii opuse legati la mijloc de un copil care-i mai tzine impreuna...nu pot sa cred ca lumea asta cu iubire va scapa si nici ca dragostea va mai schimba ceva...chiar am ajuns sa ma simt oarecum stanjenit ca am venit in Vama cu o Dacie veche,rupta in doua,si cu un cort ceva mai mic decat media locului,pe care un anumit domn mi-a lipit o eticheta cu taxa de 10 lei care se percepe pt faptul ca acolo s-au inventat plaja si marea,probabil...sa mai pomenesc ca zile si nopti la rand nu am auzit o chitara pe toata plaja? si ca atunci cand am incercat o cantare ,noaptea,singurii care m-au insotit in incercarile mele acustice,au fost cainii maidanezi care se aciueaza la casuta pescarilor si care au venit sa doarma in apropierea mea(eu am luat-o ca pe o incercare de solidaritate)? Cu alte cuvinte,fiecare cu gasca lui,fiecare cu pizda ma-sii si totusi vorbim de un spirit al Vamii...imi pare rau dar eu nu am vazut altceva decat eternele prapastii dintre oameni care ruineaza orice punte de legatura,orice incercare de comunicare...e un loc ca oricare altul,nici nu trebuie sa te mai deplasezi cateva sute de km pt asta...nu mai insist asupra cauzelor,sant multe si marunte si in disputele sterile pe tema asta se pierd energii care pot fi folosite in alte scopuri mult mai utile...inghit si ultimul pahar de tarie si astept eventualele voastre comentarii...ca tot simtim noi la fel:))

    RăspundețiȘtergere