[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 17 aprilie 2009

Alchimistii Mizeriei

La fel cum pe oameni nu-i obliga nimeni sa consume mizeria de la televiziune nici pe televiziuni nu le impiedica nimeni sa promoveze cultura sau continut cu adevarat interesant. Ideea ca le scade business-ul nu reflecta decat orientarea exclusiva catre afaceri si lipsa oricarui dram de responsabilitate fata de public. Cand televiziunile vor privi publicul si ca pe propriul popor atunci o sa ne fie mai bine.

Spunea cineva aseara ca daca nu faci rating esti nimeni. Ce s-ar fi intamplat daca Iisus ar fi tinut cont de asta acum doua mii de ani si le-ar fi dat Iudeilor exact ceea ce voiau sa auda?

Si iata ca doisprezece apostoli fara ajutorul punctelor de rating sau al mecanismelor de publicitate au resusit sa transforme povestea Noului Testament in cea mai cunoscuta poveste din Istoria Omenirii. De ce? Pentru ca este Profunda si pentru ca Oamenii aceia au dorit sa lase in urma lor si altceva decat puncte de rating.

Hai sa fim seriosi! Cine vrea sa educe, educa. Cine vrea sa faca doar bani, face doar bani. Noi sa fim sanatosi!

Pana la noi schimbari ii voi numi pe cei care fac din scursuri eroi, din pitici porno vedete, din tarfe doamne, din hoti predicatori, ii voi numi pe aceia simplu: Alchimistii Mizeriei.

In definitiv, ei au reusit, spre deosebire de predecesorii lor care nu au putut transforma vreodata cositorul in aur.

72 de comentarii:

  1. din pacate asa e... cine vrea sa educe, educa, si sunt foarte putini aceia care mai fac ceva din placere si din suflet.

    RăspundețiȘtergere
  2. am vazut emisiunea de aseara.
    m-as fi asteptat de la tine sa fi fost mai vehement in sustinerea punctului de vedere.
    este vorba de Mircea Badea, care crede ca totul depinde de audienta.
    o discutie in contradictoriu poate fi si constructiva, daca are suficiente argumente pertinente.
    de aceea ar fi trebuit contrazis intr-o emisiune televizata ... cu audienta suficient de mare incat sa fi fost sigur ca esti auzit si poate si aprobat.

    RăspundețiȘtergere
  3. @carla: in caz ca n-ai observat emisiunea de aseara nu era despre audienta ci despree raportarea noastra la Dumnezeu.
    Nu imi place sa fiu in afara subiectului.

    RăspundețiȘtergere
  4. sau poate nu am fost suficient de clara: ignorand audientele (mici la inceput), dar dandu-le oamenilor emisiuni de calitate si cu o moralitate ridicata timp indelungat(asa cum si Iisus si Apostolii nu au convins peste noapte) se pot schimba oameni si ... de ce nu ... se va obtine si audienta.
    in situatia in care vezi aceleasi "mizerii" la TV pe orice post si la orice ora ... risti sa nu mai stii care-i normalitatea.

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor,

    Frumosul, valorile, Isus cu Noul Testament vor ramane in istorie mult timp de acum inainte in schimb punctele de rating vor fi inghitite de cosul de gunoi al timpului.

    PS: ce filosofie am scos din mine :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Referitor la emisiunea de aseara , m-as fi asteptat ca ca cel putin unul dintre invitati sa fi amintit ca primul pas la raportarea fata de Dumnezeu este raportarea fata de sine.
    Daca admitem ca biserica este casa lui Dumnezeu si ca El este in fiecare din noi, atunci in fiecare din noi ar trebui sa fie o biserica, nu?
    Ne putem imagina pe noi insine in postura aceasta?
    Eu nu as vrea sa fiu o biserica in care in timpul slujbei sunt trimisi copii sa-ti zornaie cutia milei sub nas chiar in momentul in care tu rostesti in gand '... si noi iertam gresitilor nostri...'. As fi o biserica linistita, cu icoanele bine iluminate. Si cu vitralii.

    P.S. Relatia speciala cu Dumnezeu o au tocmai cei care nu au inteles ca nu exista relatii speciale cu El!

    RăspundețiȘtergere
  7. Filozofic vorbind ii numim alchimisti daca vrei, eu prefer sa-i intitulez manipulatori ai prostimei(iar reteta este simpla si la indemana), si cum prostia-i din belsug le merge business-ul...in definitiv singurul interes.
    Cat despre Dumnezeu ...El nu apare la televizor, El este iubire si Il purtam in suflet. Eu il vad pe Dumnezeu manifestandu-se prin oameni si prin legatura interumana.Dumnezeu este omniprezent si Il gasesti daca Il cauti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Mie mi s-a parut ca ti-ai sustinut punctul de vedere cu verticalitate, ai spus ce ai avut de spus, iar noi am inteles ce trebuia. Chiar nu era cazul unei polemici in afara subiectului. Trebuie sa iti marturisesc ca pana de curand imi erai indiferent, dar blogul tau, prestatia de la concertul pentru Alexandra, dar si discursul tau asezat de aseara m-au cucerit! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  9. publicului ii plac lucrurile cu care s-a obisnuit,cu care televiziunile ne-au obisnuit,nu multi oameni de televiziune pot conduce o emisiune buna,de aceea aleg calea usoara

    RăspundețiȘtergere
  10. Tudor nu crezi ca acorzi prea multa atentie intamplarilor din jurul tau?
    Daca nu sunt de acord cu ce e la televizor, nu ma uit. Daca nu imi place o carte, nu o citesc. Daca nu imi place ce canta Guta, nu il ascult.
    De ce sa iti pierzi timpul judecandu-i atat pe altii?
    Stiu ca ai intentii bune, dar poate ca stingand televizorul (si astfel, scazand rating-ul) iti gasesti pacea interioara, si poate chiar pe Dumnezeu, al carui loc nu cred ca este la stiri...

    RăspundețiȘtergere
  11. Inseamna ca Dan Diaconescu este cu mult peste ei, ca n-au facut rating-u lui.

    Deci...sunt mai "nimeni" decat Dan Diaconescu.

    ok

    RăspundețiȘtergere
  12. iar de fiecare data ar trebui sa i se adreseze cu "maestre" si sa nu vorbeasca in fata lui...ca sa nu fie ipocriti altfel

    RăspundețiȘtergere
  13. Traim zi de zi,clipa de clipa,vise,iluzii,asta ne arunca in mizerie...doar clipa de acum e reala.

    RăspundețiȘtergere
  14. @"vinovata fara vina",

    imi permit sa-ti raspund si eu; aunme, oamenii sunt manipulati pe multe cai pt a li se crea dependente, de care sa se profite apoi

    oamenii nu sunt din start adulti complet si echibrat formati...iar raportul de forte al anumitor aparate de presa/markenting/politica etc contra individului de cand e copil pana cand e adult, nu e unul corect...
    este total disproportionat;

    nu toti oamenii pot sa se desprinda de toate dependentele prin gandire obiectiva si vointa pura...nici n-au timp multi; e un cerc vicios, si repet...ne-corect

    RăspundețiȘtergere
  15. @luc_rockit
    Si crezi ca daca noi sau Tudor le tot zice unora sau altora ca nu e bine, vor face altfel?
    Eu incep sa cred ca fiecare, la un moment dat, e in stare sa aleaga ce vrea sa faca, sa vada, sa asculte sau sa citeasca.
    Cred ca cel mai corect e sa aleaga fiecare ce sa vada.
    Uite, am o sora de 8 ani. Se uita la desene animate (ca orice copil normal, as zice eu) si la unele nu se uita. Imi zice ca sunt urate. Ea nu se uita decat la desene educative. Crezi ca sta cineva langa ea sa ii selecteze desenele la care are voie sa se uite si la care nu?
    Cineva zicea asa: "Dubito,ergo cogito; cogito, ergo sum."
    Toti suntem...ar trebui sa si gandim.

    RăspundețiȘtergere
  16. Poate urmatoarea postare se va numi "Alchimistii Curateniei".
    Nu-mi dau seama!
    Tu ce fel de alchimist esti, apropo, Tudore?

    RăspundețiȘtergere
  17. Te-am vazut aseara la o emisiune pe Antena 3...nici nu stiu cum se numeste emisiunea!Tu ai vorbit atat de frumos, parca veneai dintr-o alta lume!Ceilalti invitati mi s-au parut submediocrii in frunte cu prezentatorul!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ai dreptate: rating-ul e doar o scuză a incapacității multora de a crea un produs de calitate.

    Eu nu mă mai uit la știri de vreo 2 ani și în general nu deschid televizorul decât pentru un film. Și mi-e bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. Cică dă-i românului bârfă şi sămânţă de scandal şi e fericit- mă întreb însă de ce nu era valabilă chestia asta şi înainte de '89...? Pe atunci mai existau şi vieţuiau chiar cu succes cinematografe, teatre, biblioteci. Până atunci ne-am ştiut actorii şi artiştii neamului.
    Detest şcoala românească de mass-media. De fapt, nici nu cred că este şcoală, totul e improvizaţie.

    RăspundețiȘtergere
  20. Nu doar ei sunt vinovati, fiecare dintre noi suntem mici alchimisti ai mizeriei... suntem vinovati prin nepasarea noastra, prin indiferenta noastra, prin comoditatea cu care apucand telecomanda, le satisfacem foamea de rating. Sta in puterea noastra sa-i facem NIMENI, dar noi ii vrem vedete...De ce? Poate pentru ca suntem "prea ocupati cu distrugerea lumii..."

    RăspundețiȘtergere
  21. Adevarat!...
    Si totusi... educatia isi are fundamentul in primul rand in familie, in valorile transmise de aceasta.

    Totul se leaga, mizeria e generala, de la material la spiritual si invers.
    Televiziunile nu fac decat sa urle neputinta societatii de a se ridica din impas.
    Au incercat niste oameni sa aduca si emisiuni culturale, fara mare succes in rating...
    Unde sunt intelectualii tarii?...
    De ce vocea lor pare a se auzi tot mai stins?...

    RăspundețiȘtergere
  22. Noi suntem niste spectatori la acest circ.Multi dintre noi care impartasim aceleasi ganduri nu putem face mare lucru.
    Mult succes in continuare cu proiectele pe care le ai si mult curaj!

    RăspundețiȘtergere
  23. As vrea sa spun mai multe aici, succint:
    1. Mi-a placut Mircea Diaconu in emisiunea de la Sinteza Zilei. Tu ai fost timid , Tudor, dar frumos si tu!
    2. Mircea Badea... Eu personal nu l-as lua asa de tare sau, daca as face-o nu as face-o in modul acesta. Da, ai dreptate, discursul lui a fost asa cum spui. Sa nu uitam totusi ca acest discurs are temeliile lui si ca, daca omul acesta inca nu cunoaste dragostea, nu trebui blamat ci eventual ghidat. Eu cred ca o discutie cu parintele Iustin sau Arsenie Papacioc, dar una asa, asezata, ar avea un rasunet puternic in sufletul lui. Mircea e un om principial, inteligent, foarte inteligent dar care poate ca confunda realismul, pragmatismul cu mandria. Din cate am reusit eu sa vad la el, are un suflet frumos dar ii lipseste acea dragoste divina. Stie sa fie prieten. Asta e un inceput. Mircea e blazat. Si el o stie o o afirma. Dar, cred eu ca daca ar primi scanteia, ar fi in stare sa intoarca lumea pe dos. Lui Mircea ii trebuie o revelatie... iar tu, Tudor,priveste-l mai adanc. Nu uita de semintele pe care in el...Eu CRED ca afirmatiile lui nu-s gratuite. ("banii...ce inseamna banii? nuinseamna in fond nimic" ; daca te-ai intalni cu Dumnezeu , nu i-ai mai cere nimic ca nu ai mai avea nevoie" - astea spun ceva...). Bun, nu am scris sa fac o pledoarie pentru Badea, din contra, am scries pentru ca Badea e o pilda buna pentru noi. In sensul ca, fugim repede sa judecam, fara sa mai fim atenti la detalii, fara sa oferim omului ceea ce-i lipseste. Clz: Mircea are un potential enorm. Eu cred ca-i lipseste revelatia!
    3. De voluntariat am auzit cu totii. Nu am auzit insa de alternative TV pe net, alternative care sa aiba o "oferta" spirituala. Asta ca sa terminam cu rating si alte alea. In plus, atat timp cat ceea ce se dedica, va continua sa se dedice unor idei si nu oamenilor , nu va iesi nimic. Sigur ca nu e rating daca tu (icsulescu) faci o emisiune "spirituala" in care incepi sa vorbesti direct despre Paler, desi sti ca majoritatea populatiei din Romania nu l-a citit sau nu stie cine este. Asta nu inseamna ca nu e spirituala nicidecum. Inseamna cu totul altceva. Ca sa aduci acel om, sa il citeasca pe Paler, cred ca e nevoie de multi alti pasi.
    Eu cred ca emisiunile spirituale care ar putea fi facute trebuie sa respecte realitatea. In sensul ca trebuie inteles ce amaraciuni sunt in sufletul romanului. De ce anume are nevoie sa se ridice? E la fel ca la cls 1... Se incepe cu litera "a" nu cu analiza literara. Asa ar trebui abordate emisiunile TV. De la suflet, pentru suflet. Si nu elitist ci , NORMAL, REAL, FARA IPOCRIZIE! Aceste emisiuni ar avea un "rating" debordant!!! Uitati-va la fluxul de pelerini , sa zicem la moaste. NU va spune chiar nimic? In sesnsul profund? Chiar nu va spune ca oamenii il "jinduiesc" pe Dumnezeu dar se poticnesc cand e sa gaseasca CALEA? Vorba buna, toleranta, iertarea si dragostea + imaginatie = > reusita. Despre asta cred ca este vorba. Daca ar fi astea, romanaul ar renunta , CLAR, la Ciumac, Tolea, etc.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  24. Scuzati virgulele lipsa si greselile de editare! Unle sunt din nestiinta si altele din graba. :(

    RăspundețiȘtergere
  25. Chiar vroiam sa te felicit ca nu ai inceput sa dezbati ceva fara noima in timpul emisiunii si ca ti-ai conservat energia pt lucruri mai folositoare [asta referitor la M.B]
    In definitiv...nu sunt rautacioasa,dar de ce sa arunci margaritare in fata porcilor...extrapoland...
    Nu il condamn pe Mircea...omenesc sau din perspectva lui,asa cum si-a format-o,are o viziune interesanta,chiar foarte,in multe domenii...pacat insa ca pierde esenta...
    Bine punctat de responsabilitatea televiziunii fata de telespectatori...chiar daca romanul cere degradare...urmeaza tu exemplul de a invata,nu de a profita de naivitatea romanului si arata-i ceva constructiv...
    Interesant...ma gandesc acum ca acest post este unul usor asa decisiv...nu vreau sa fie o concluzie finala cum ca astia nu se schimba asa ca asta e....e bine sa perseverezi...asa ca...ce sa spun succese bune,multa initiativa si idei stralucite de a merge pe drumul ales pt...salvarea omenirii,pana la urma.
    Hug!

    RăspundețiȘtergere
  26. Nu doar televizorul e problema. Cel mai vandut ziar din Romania e un tabloid. Ce arata asta oare?!

    RăspundețiȘtergere
  27. mi se pare ciudat ca se vorbeste despre religie si credinta numai in preajma sarbatorilor ... in restul timpului nu e un subiect prea dezbatut, nu e amintit nici macar din greseala...si asta cred ca ar trebui sa ne dea cel mai mult de gandit...

    RăspundețiȘtergere
  28. Oma Desala (Leea), felicitari pentru comentariu. Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  29. nu am vazut toata emisiunea,recunosc...dar dupa ce s-a difuzat videoclipul vostru, domnul Mircea Diaconu s-a aratat placut impresionat (poate e prea mult spus "impresionat").in schimb, Badea tot facea fete pe acolo...cred k daca melodia si videoclipul asta ar fi fost al altei formatii, i-ar fi placut si lui Badea...e incapatanat.in fine...stiu ca nu despre asta era vorba de fapt aici.
    p.s. sper sa nu te deranjeze poza...

    RăspundețiȘtergere
  30. acesta este cadoul meu pentru tine cu ocazia Sarbatorilor de Paste...sper sa iti placa Tudor. http://www.youtube.com/watch?v=qAwm9t8EJio&feature=related

    RăspundețiȘtergere
  31. Tu compari activitatea televiziunii cu misiunea lui Iisus ?!? Ai spus:" Cine vrea sa educe, educa..." Da' cine esti tu prietene sa crezi ca ai putea avea rol de educator? De unde atata trufie incat sa pretinzi ca ceea ce spui sau faci tu trebuie sa constituie un model pentru ceilalti? Esti vreun apostol, vreun invatator, esti o lumina care patrunde in intunecimea maselor? Extremismul si radicalismul cuvintelor tale ar face Inchizitia invidioasa. Bine ca ai stabilit tu rolul mesianic al televiziunii in viata omului. Sa-ti alegi un numar de verset sa se canonizeze aberatia ta. Esti incrancenat, martial si ai senzatia ca detii adevarul absolut...adica ai o atitudine de semidoct teribilist. Si mai presus de toate esti trufas.

    P.S. Si fa ceva cu creasta aia de pe cap ca e penibila.

    RăspundețiȘtergere
  32. Tu compari activitatea televiziunii cu misiunea lui Iisus ?!? Ai spus:" Cine vrea sa educe, educa..." Da' cine esti tu prietene sa crezi ca ai putea avea rol de educator? De unde atata trufie incat sa pretinzi ca ceea ce spui sau faci tu trebuie sa constituie un model pentru ceilalti? Esti vreun apostol, vreun invatator, esti o lumina care patrunde in intunecimea maselor? Extremismul si radicalismul cuvintelor tale ar face Inchizitia invidioasa. Bine ca ai stabilit tu rolul mesianic al televiziunii in viata omului. Sa-ti alegi un numar de verset sa se canonizeze aberatia ta. Esti incrancenat, martial si ai senzatia ca detii adevarul absolut...adica ai o atitudine de semidoct teribilist. Si mai presus de toate esti trufas.

    P.S. Si fa ceva cu creasta aia de pe cap ca e penibila.

    RăspundețiȘtergere
  33. ce frumos,Iavi:) extrem de frumos:)

    RăspundețiȘtergere
  34. Chiar nu ma asteptam de la Mircea Badea....Sau poate ca da...Si eram absolut sigura ca o sa se ia de creasta ta.Nu stiu ce aveti voi de impartit,dar mie una nu imi place sa vad ca tocmai voi doi ati inceput sa va ciondaniti(ca nu stiu cum sa zic altfel).Sau poate "ciondaneala" asta are radacini mai vechi...

    RăspundețiȘtergere
  35. mai lipseau carcotasii din emisiunea aia...k sa fie prezenti toti cei antipatici lui Badea...

    RăspundețiȘtergere
  36. In sfarsit un om care are ceva de spus si SPUNE!
    Dintre toate cuvintele pe care ti le-as adresa am ales unul singur: multumesc ;)

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu stiu cati dintre dumneavoastra au observat in timpul emisiunii ca, la un moment dat, in timp ce vorbea Tudor, domnul Badea a scris ceva pe foaia din fata dumnealui si i-a arat domnului Radu. Cel din urma s-a abtinut de la orice comentariu (elegant as zice). Badea a ras zeflemitor.Eu am o slabaciune pentru neuronul ager de cand ma stiu, da' atat de tare m-a mahnit gestul asta care a demonstrat (inca o data) inutilitatea cravatei si a tunsorii 'plastic'! Maine poimaine ne trezim ca vreun flacau vipat postdecembrist se ia si de dl Caramitru ca nu apare la patru ace la galele Uniter, nu? Si zau ca-mi erai drag, bade!

    RăspundețiȘtergere
  38. @maggie:Si eu observasem asta;)):) Banuiesc ca se referea la tunsoare:-?? Ma rog:-j

    RăspundețiȘtergere
  39. Vaaaai, Mircea! Nu creasta are importanta, ci ceea ce se gaseste sub ea;) Urat, urat din partea ta!

    RăspundețiȘtergere
  40. mi se pare inutile afirmatile despre Mircea Badea,un om diferit
    Tudor Chirila si Mircea Badea nu trebuie comparati pentru sunt doua persoane total diferite care vor sa transmita ceva in felul lor,cat pot ei de bine

    RăspundețiȘtergere
  41. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  42. Mass-media te anunta inca din titlu ca nu ti se adreseaza .Eu zic sa cautam salvatorii constiintei nationale si formatorii generatiilor urmatoare in alta parte!

    RăspundețiȘtergere
  43. Observ ca o anumita persoana publica s-a simtit vizata de articol si a dorit sa comenteze. Ca de obicei, desi aveam un oarecare respect fata de persoana in cauza, s-a limitat sa se ia de lucruri de suprafata.

    Da mr. Badea, atata timp cat televiziunea nu aduce si lucruri bune si nu le promoveaza, vom ramane la nivelul piticilor si manelistilor. Nu e pacat?

    Lucrurile de calitate se promoveaza, dupa cum spunea si Tudor, cum s-a promovat Biblia, care a adus ceva deosebit.
    Altfel, ramane publicul de suprafata si banii. Cam putin, nu?

    Pana sa facem alte constatari, persoana publica in cauza s-a simtit un "alchimist al mizeriei".
    Interesant.
    Nu obisnuiesc sa comentez la articole, ci doar sa le citesc, dar mi s-a parut interesant ca unii se stiu lega doar de lucruri de suprafata.

    P.S: Tudor, e misto creasta.:P

    Aaa...domnu' cu emisiune, verificati-va prietenii si spuneti-le sa faca diferenta dintre o scoica si un obiect folosit in alte scopuri.

    RăspundețiȘtergere
  44. presupun ca un om inteligent si educat in spirit crestin accepta si respecta si opiniile altora cu privire la un subiect.V-am ascultat si am inteles punctul de vedere al fiecaruia dar vis a vis de conceptul de Dumnezeu si crestinism ma identific mai mult cu Badea.Inteleg perfect ce a vrut sa spuna si intuiesc ce ar mai fi spus daca timpul i-ar fi permis.Cand palmuiti un om din pricina unei opinii pe care si eu o impartasesc ,ma palmuiti pe mine si nici macar nu o sa va cer explicatii ci o sa va intorc si celalalt obraz asumandu-mi dispretul vostru.Sper doar ca nu voi fi arsa pe rug doar pentru ca am alta schema logica in cap!vorbiti de modele si de educatie si va imaginati ca le urmati,dar umilinta ati invatat-o vreodata?Incercati sa ii dati o lectie lui Badea si noua implicit prin atac:))???sa fim seriosi,cred ca ati gresit strategia!

    RăspundețiȘtergere
  45. Fie ca Lumina gîndurilor bune să vă învăluie, alături de toţi cei dragi! Paşte fericit!

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu am vazut emisiunea de care vorbiti dar am inteles despre ce e vorba si simt ca trebuie sa spun si parerea mea. Nu este corect sa ne judecam unul pe celalalt....toti suntem din aceeasi „sursa“, din acelasi aluat, de la acelasi creator…la start am fost egali numai ca unii din noi s-au degradat pe parcurs.
    Cele doua personaje despre care avem impresia ca sunt in conflict, Tudor vs. Mircea sunt de fapt pe trepte diferite, de unde lucrurile se vad diferit.
    Mircea este undeva jos si atata timp cat face ceea ce simte ca trebuie sa faca inseamna ca e pe calea cea buna. Pentru emisiunea aia el primeste un salariu din care traieste asa cum vrea el sa traiasca ca sa isi satisfaca nevoile primare ale existentei. Nu avem cum sa avem nevoi superioare, sa evoluam daca nu am trecut acest prag de jos, al nevoilor primare. La un anumit nivel satisfacator pentru el, daca are inteligenta si deschiderea necesara va incepe sa caute altceva.
    Tudor este pe o alta treapta, vede lucrurile de sus…dar parerea mea este ca nu trebuie sa lupte cu cei care nu au cum sa inteleaga…aia trebuie sa isi gaseasca singuri calea. Iar lupta asta e in van si consumatoare de energie; poate ajunge la un moment dat sa renunte , sa fie dezamagit pentru ca nu vede rezultate…
    Dupa parerea mea solutia ar fi educatia celor mici care vin din urma si care trebuie formati inainte de a intra in acest cerc vicios....ei nu se vor uita la lucruri murdare; iar noi cei mari care am inteles, ne cautam perechea si ne apucam sa facem alti oameni. E simplu!

    RăspundețiȘtergere
  47. In primul rand, sa nu uitam:
    Paste fericit!

    Nu judecam pe nimeni, sunt pareri doar.
    Ce e urat e ca unii se leaga de pareri subiective si de suprafata, scapand esenta si abatandu-se de la subiect.
    Nu cred ca e potrivit ca in seara de Inviere sa dezbatem un conflict...e prea comun si fara sens.

    RăspundețiȘtergere
  48. Iti doresc sa ai parte de un Paste fericit si multa liniste sufleteasca!>:D<:*

    RăspundețiȘtergere
  49. Nu inteleg de unde vin atacurile la adresa lui Mircea Badea.Am vazut acum cateva saptamani un comment repetate de la "Mircea Badea".A rezultat ca aceea persoana nu era Mircea Badea.
    Ma indoiesc ca a fost Mircea Badea acum,inainte sa acuzati verificati,e foarte usor sa acuzi dar mai greu este sa gasesti motive.Doar pentru ca la"Blogurile mele"pe blogul celui care a dat comment drept Mircea Badea este blogul lui nu inseamna ca cineva nu a pus link-ul acolo.
    Daca nu am dreptate imi cer scuze,dar nu acuz.

    RăspundețiȘtergere
  50. Scriind cele de mai sus mi-am dat seama de ceva: Dumnezeu chiar apare la stiri! Sorry, Tudor...dar asa cred. Atat "bunul" cat si "raul" sunt create de el. Daca respingem una din ele, il respingem pe el. Important este sa constientizam diferenta dintre ele. "Raul" este provocarea pentru "bun" sa iasa la suprafata sau sa devina din ce in ce mai bun. Asadar multumim Mircea Badea, televiziunilor si tot raului din lume....
    Iar Tudor, ce zici nu ar merge o continuare la cantec??!

    RăspundețiȘtergere
  51. „În ziua dintâi a săptămânii, Maria Magdalena s-a dus dis-de-dimineaţă la mormânt, pe când era încă întruneric; şi a văzut că piatra fusese luată de pe mormânt.”

    „Hristos a înviat din morţi
    - în cel dintâi ceas al zilei,
    - în cea dintâi zi a săptămânii,
    - în cel dintâi anotimp al anului.

    Hristos, pârga celor adormiţi ( 1 Corinteni 15, 20 );
    Hristos, Cel Dintâi ( 1 Corinteni 15, 23 );
    Hristos, Capul Trupului, al Bisericii;
    Hristos, Începutul;
    Hristos, Primul născut dintre cei morţi;
    Hristos, Care în toate lucrările trebuie să aibă întâietate ( Coloseni 1, 18);
    Hristos, Domnul împăraţilor pământului ( Apocalipsa 1, 5 );
    Hristos, în Numele Căruia trebuie să se plece orice genunchi al celor din ceruri, de pe pământ şi de sub pământ ( Filipeni 2, 10 )
    Hristos, Care ne iubeşte, Care ne-a spălat de păcatele noastre cu Sângele Său, Care a făcut din noi o împărăţie de preoţi pentru Dumnezeu, Tatăl Lui, şi Căruia I se cuvine slava şi puterea în vecii vecilor. Amin.
    Hristos acesta, Hristos cel ce fusese răstignit, batjocorit, dispreţuit, părăsit, mort şi îngropat pentru păcatele noastre. Da, Hristos acesta a înviat. Slavă învierii Lui!...
    Acum, după ce Hristos – Garantul tuturor strălucitelor făgăduinţe – a înviat, noi, care credem în El şi în Cuvântul Său care este Adevărul, nu mai avem voie să ne îndoim de nimic. Avem poruncă nu numai să nu ne temem şi să nu ne îndoim niciodată şi întru nimic – ci să îndrăznim totul. Şi să ne bizuim deplin: Hristos a înviat şi El e viu în vecii vecilor, pentru a garanra totul pentru noi.” (Traian Dorz)
    Învierea Domnului este şi învierea noastră, este sfârşitul şi cununa Evangheliei Domnului Iisus. Dacă Hristos n-ar fi murit şi înviat pentru noi, zadarnică ar fi fost credinţa noastră, speranţa şi viaţa noastră, căci fără Înviere, moartea şi păcatul nu pot fi biruite. Învierea Domnului a avut marele şi negrăitul efect de salvare a tuturor credincioşilor, de trezire a întregii lumi din moartea păcatului, de chemare a oamenilor din moarte la viaţă ( Ioan 3,14; Ioan 11,25), ajutaţi de lumina Evangheliei Sale şi de harul Sfintelor Taine. Prin Înviere, Mântuitorul nostru Iisus Hristos a devenit începătorul învierii celor adormiţi ( 1 Corinteni 15,20), adică a învierii generale a trupurilor la sfârşitul veacului. De aceea, El este numit Cel întâi născut din morţi ( Coloseni 1,18; Romani 8,29).
    Iar despre învierea sufletească, adică învierea omului din păcat, trebuie să ştim că aceasta este mai mare decât învierea din morţi. Această înviere tainică în duh se săvârşeşte în cei credincioşi prin învăţătura Evangheliei, prin harul Sfintelor Taine şi prin faptele bune, dar mai ales prin Sfântul Botez, prin care murim şi înviem tainic cu Hristos ( Romani 6,2-8; Efeseni 2,1-6; Coloseni 2,13; 3,1-3). Fără această înviere duhovnicească, adică fără pocăinţă, nimeni dintre noi nu se poate mântui.
    O asemenea înviere tainică prin moartea păcatului, vedem în pilda fiului risipitor, când zice: trebuie să ne veselim şi să ne bucuăm, căci fratele tău acesta mort era şi a înviat, pierdut era şi s-a aflat ( Luca 15,32). Învierea tainică din moartea păcatului numai Dumnzeu o poate cunoaşte cu adevărat, deoarece El este acela care cercetează inimile tuturor oamenilor ( Psalmul 7,9). Prin învierea tainică şi duhovnicească, omul, încă fiind viu cu trupul, trăieşte o înviere a sufletului său prin harul şi puterea lui Dumnezeu. În acest fel, el trăieşte în Dumnezeu şi Dumnezeu trăieşte în el şi poate spune ca marele Apostol Pavel: Nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine ( Galateni 2,20; 2 Corinteni 5,15). O, de ne-ar da preabunul Dumnezeu la toţi cei binecredincioşi o asemenea înviere tainică, prin care vom putea trăi cu Domnul în bucuria învierii veşnice!
    Astăzi sunt Sfintele Paşti! Astăzi a înviat Hristos din morţi şi ne-a izbăvit de moarte, de robia păcatului şi de osânda iadului.
    Astăzi iadul a fost golit şi raiul s-a deschis. Astăzi îngerii cântă împreună cu oamenii biruinţa vieţii asupra morţii. Astăzi şi noi cu toţii să ne veselim împreună cu Biserica lui Hristos că nu mai suntem sub legăturile morţii şi ale întunericului. Să lepădăm, aşadar, întristarea şi răutatea şi grijile cele trecătoare, că Iisus Hristos a înnoit lumea prin Înviere.
    Deci să ne bucurăm, mulţumind lui Dumnezeu că ne-a învrednicit să ajungem şi anul acesta Sfintele Paşti şi să cântăm împreună frumoasa cântare:
    „Ziua Învierii şi să ne luminăm cu prăznuirea şi unul pe altul să ne îmbrăţişăm şi să zicem fraţilor şi celor ce ne urăsc pe noi, să iertăm toate pentru Înviere şi aşa să strigăm: «Hristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţă dăruindu-le!»”.
    Hristos a înviat !
    Sărbători fericite !

    RăspundețiȘtergere
  52. Christus resurrevit! :)

    P.S.: Imi place creasta ta!

    RăspundețiȘtergere
  53. Nu conteaza ceea ce decide sa ofere mass-media publicului, ci inteligenta acestuia de a alege ceea ce e sanatos pentru propria minte!
    Ori noi nu suntem educati in acest sens...N-as vrea sa dau vina pe comunism si pentru asa.Deja e un cliseu sa invinuiesti regimul pentru tot ceea ce se intampla rau azi...Dar totusi, lipsa de educatie de acolo vine...Suntem precum caii, nu vedem decat in fata!

    RăspundețiȘtergere
  54. Frânturi de gânduri, de simţăminte în zi de Paşte...

    Poate că întristaţi de vinovăţia răstignirii, stăteam în ,,grădină”, cu gândul la mormânt, lăsând ca Cerul să-şi plângă roua peste lacrimile noastre...
    Domnul ne-a găsit acolo...Ne-a rostit numele cu atâta duioşie...
    Atunci am înţeles minunea şi am zâmbit printre lacrimi...Şi am rostit şi noi atunci şi de atunci mereu: A ÎNVIAT HRISTOS!!! A înviat pentru ca tu şi eu să scuturăm de pe aripile sufletului nostru praful întunericului morţii...
    A înviat pentru ca să ne umplem aripile fiinţei noastre înnoite cu praf de stele şi de soare, de LUMINĂ, de lumina Iubirii, pentru a alunga pentru totdeauna negura păcatului şi a tristeţii şi a neiubirii...
    Să ne bucurăm cu o bucurie din Duhul Sfânt!
    Să ducem vestea Învierii prin zâmbetul nostru, prin faptele iubirii noastre!...Prin faptele luminii primite din El, Cel Înviat şi înlăuntrul nostru...

    HRISTOS A ÎNVIAT!

    RăspundețiȘtergere
  55. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  56. Exista si emisiuni care promoveaza cultura. Un exemplu ar putea fi recenta emisiune a lui Robert Turcescu care l-a avut drept invitat pe Dan Puric. Mie mi s-a parut foarte interesanta si cred ca merita vazuta.
    http://www.realitatea.net/emisiuni/100prc-_23812_73887.html
    http://www.realitatea.net/emisiuni/100prc-_23812_74037.html

    RăspundețiȘtergere
  57. http://decuadi.blogspot.com/2009/04/si-unii-il-cred-ccanar.html#comments
    Aici sunt parerile pertinente ale coiosilor fani a lui mircea badea. se semneaza anonim. bun asa. am publicat rahatul lor de parere doar ca idee... sau poate era chiar maestrul mircea caca badea. cine stie.
    urata partea cu injuratul mamei. in rest np.
    dar ma rog. asa idol asa fani. slabi la caracter. jos, sub glezna braostei. sa pasteti fericit ba animalelor.

    RăspundețiȘtergere
  58. Motto - nu detin adevarul absolut dar detin un suflet. Si pe acel suflet jinduiesc sa-l tin cat de curat pot. Incer dar, recunosc ca nu-s o sfanta!!! Nici pe departe...

    @adi decu - de ce crezi ca Mircea Badea este un bou.Argumenteaza! Spune parerea ta, care sigur este diamant , avand in vedere ca a ltora este rahat.Nu era "maestrul" Mircea Badea caci, acesta nu face caca pe el = > nu e plin de rahat. Pastem fericiti caci iarba e de la Dumnezeu!!! Nu stiu cum ai intuit slabiciunea mea de caracter dar pentru date concrete hai sa ne "masuram" in caracter, nu in kg. Dupa ce ne masuram, cel mult expunem pareri NU facem judecati! sau cumva esti vreun Dumnezeu? reciteste-ti postul dar cu sinceritate. Emana foarte multa ura. Ura catre cine Adi? pe cine urasti atat de tare? Si de ce?

    RăspundețiȘtergere
  59. Stirea zilei de azi: "Mircea Badea citat la politie!". Sa fie o simpla coincidenta? De fiecare data cand gresim primim o palma. Trebuie sa ne puna pe ganduri...Sper ca Mircea sa inteleaga corect ceea ce i se intampla. A gandit si a spus lucruri incorecte in confruntarea cu Tudor, lucruri legate de Dumnezeu.
    Daca el nu intelege, si nu prea cred dupa reactiile pe care le are, haideti sa facem ceva; pana la urma Tudor l-a provocat sa le spuna si are oarecum o parte din vina pentru ce i se intampla lui Badea. Pana la urma si Isus a preluat vina asupra lui desi nu facuse nimic rau.
    Nu stiu daca ati observat, dar de fiecare data cand ne cerem scuze, nu prosteste ci din tot sufletul!, se intampla miracole.
    Ce ar fi sa iti ceri scuze Tudor? In mod public, la televizor. Pentru ca l-ai provocat....Arata ca exista si oameni. Ce poti sa pierzi? Eventual ...ego-ul.
    Sa vedem ce se intampla....

    RăspundețiȘtergere
  60. Hai ca incep eu!
    Iarta-ma Mircea Badea pentru ca te-am judecat, te-am considerat de partea rea. Si multumim pentru ca ai starnit toata discutia asta din care au iesit lucruri bune.

    RăspundețiȘtergere
  61. le-as putea sugera celor care il critica pe Mircea Badea pe blogul lui Tudor Chirila sa-l critice pe Mircea Badea pe blogul lui Mircea Badea

    RăspundețiȘtergere
  62. @cooh right.
    Ideea e ca am un fel de pagina si eu.
    l-am criticat detul de rautacios aici pe mb asta si au sarit cateii sa injure la mine pe pagina.
    Raman la parerea mea ca e un cretin fara sanse de reabilitare.
    Si am si motive personale necunoscute voua, cat poate si lui (deoarece nu stie cine sunt si de ce sunt), incat sa sustin ce spun.
    Imi cer scuze mircea badea daca o sa te injur in continuare.
    Vedeti ce suflet mare am... pot sa imi cer si scuze.
    Stima

    RăspundețiȘtergere
  63. V-as ruga sa incetam cu orice fel de comentariu legat de cineva la care nu m-am referit in mod direct.
    Daca eu nu o fac va solicit aceeasi atitudine. Acest blog nu este un loc de injurat. Voi fi nevoit sa banez comentariile suplimentare. Repet, atata vreme cat nu m-am adresat in mod direct vreunei persoane va solicit sa nu va erijati in cei care stiu despre cine e vorba.

    RăspundețiȘtergere
  64. @ Adi Decu...
    Printre probleme tale se gaseste si limbajul. Toti avem persoane pe care le simpatizam si persoane pe care nu le putem suferi. Chiar daca nu iti place Mircea Badea nu gasesc INTELIGENT modul in care tu ti-a exprimat acest sentiment (profund). Greseala o vad la Tudor Chirila care accepta astfel de comentarii pe blogul sau.

    RăspundețiȘtergere
  65. Asa e, nu te-ai referit in mod direct prin cuvinte, dar te-ai referit in mod direct prin gesturi. La emisiune tu strangeai din dinti, te uitai in sens opus numai la ei nu, iar ei scriau pe foi de hartie si radeau sarcastic. Pana la sfarsit erati doua tabere, doi cate doi. Lumea a tras repede concluzia ca sunteti in conflict pentru ca gesturile fac cat 1000 de cuvinte; nici aia care si-au aruncat cu paharul cu apa in emisiune nu au spus nimic in momentul ala, sau poate au spus dar nu mai tin minte. Important ca a ramas gestul. Nici macar numele lor nu le stiu. Si nici nu vreau sa le aflu sau le tin minte vreodata.

    PS: poate mai e cineva care nu stie; am cautat in DEX ca eu nu stiam:
    A SE ERIJ//Á mă ~éz intranz. A-şi atribui fără nici un drept un rol sau o situaţie care conferă autoritate. ~ în rol moralist.

    RăspundețiȘtergere
  66. @Mircea Vaduva right.
    @Tudor Chirila right.

    RăspundețiȘtergere