[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 15 iulie 2009

Paul. Un englez in Grecia sau cum sa traiesti frumos

Pe instructorul meu de kite il cheama Paul. E un englez sadea care are ceva din alura lui Gascoigne sau Rooney. E mai inalt, bine legat, ochi albastri, ras pe teasta bronzata, gambe solide, frumos modelate. Undeva la patruzeci de ani. Zambeste automat dupa fiecare propozitie, dar e ceva familiar in zambetul asta mecanic. Felul in care vorbeste si explica ma duce cu gandul la documentarele de pe Animal Planet. Dupa fiecare tirada face o pauza ca si cum eu as fi un telespectator care priveste exemplificarea vizuala. Pe toata durata pauzei zambeste amintindu-si parca momente frumoase din trecut. Are un aer strengaresc si-mi da senzatia ca ar sari la bataie senin, fara sa stea prea mult pe ganduri si fara vreun motiv bine intemeiat.

Prezumtia asta risca sa se adevereasca putin mai tarziu cand imi spune ca face kite de vreo sase ani, dar mai inainte a fost managerul unui club de vreo doua mii de oameni in Londra. Imi vine imediat in minte un film senzational pe care nu-l gasesc pe nicaieri si pe care l-am vazut la Viena prin 99. Se numeste Rave Macbeth si este povestea shakespeariana a lui Macbeth adaptata modern pe fondul unui club de rave din Londra unde eroul principal e dealer de cocaina si aspirant la statutul de manager al clubului. Parca niciodata rave-ul nu mi s-a parut speculat mai bine intr-o pelicula. Transa, droguri, blesteme si halucinatii, sete de putere prin sange, cocaina, beat neintrerupt, constiinte pierdute, sex plutind in aer sau prelins pe peretii toaletelor traficate infernal. Femeia ca motor al tuturor lucrurilor.

Paul imi spune ca a renuntat la managementul localului pentru ca nu avea timp de kite. Simplu. Atat de simplu. O viata de om schimbata radical. De la stocuri si supravegheri, droguri si bauturi la negru, scandaluri aplanate, dimineti pierdute cu urechile tiuind infernal si priviri atintite in gol, tulburate de miscarile ritmice ale maturatorilor de bar, la plaja intinsa pe care ne aflam acum cu capetele intinse urmarind un zmeu care zboara profilandu-se pe cerul albastru. Grecia, Mexic, Insulele Canare invatandu-i pe oameni sa pluteasca cu placa trasa de un zmeu. Atat de simplu. Cat de usor sa-ti schimbi viata, cat de greu sa ridici decizia din noroiul in care te zbati.

15 comentarii:

  1. mda... pacat ca noi traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul, si nu reusim sa vedem esentialul ...noi nu prea mai stim sa traim "frumos"!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat de mult mi-as dori sa pot sa iau o decizie de genul asta, dar efectiv nu pot din cauza banilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Toţi suntem în stare să facem alegeri de genul, dar nu avem curajul necesar. Gândim prea mult. Sau, mai bine zis, nu gândim cu inima... păcat.

    Abia aştept concertul din Bistriţa. Ai grijă de tine, să ajungi întreg la noi. :hug:

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. societatea nu mai incurajeaza sa dam viata pasiunilor ci sa ne modelam existenta dupa modele hollywodiene.. sa straluceasca pe dinafara.. iar inauntru furtuna

    RăspundețiȘtergere
  6. http://www.amazon.de/Rave-Macbeth-Entscheidung-Michael-Rosenbaum/dp/B000N8UW2A/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=dvd&qid=1247669573&sr=8-1
    trimit si in romania :)
    vacanta placuta in continuare!

    RăspundețiȘtergere
  7. schimbam usor sau greu..cum alegem fiecare..

    RăspundețiȘtergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  10. I'd do the same god damn thing
    Senzatia pe care o ai cu kitu-ul.esti tu cu forta ta impotriva vantului.C'mon what's better then that...exceptand sporturile din familia kite-ul
    sa incerci si surf daca prinzi valuri e demential !

    http://chickspesapte.wordpress.com

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. poti gasi filmul...si pe www.mininova.org...is 2 torente si nu ai nevoie de cont...cat despre restul mesajului...daca ai puterea sa te detasezi de obisnuinta...vei trai fericit

    RăspundețiȘtergere
  13. Citeam comentariile de mai jos si mi se par destul de pesimiste,stiu,stiu multi m-ati contrazice zicandu-mi ca sunt realiste dar eu nu le gasesc deloc asa!Realitatea e ceea pe care ti-o creezi tu,nu exista un concept de sine statator al realitatii,nu are definitie,nu are inceput,cuprins si sfarsit!Nu e doar o compunere in care iti pui viata!
    Eu cred ca poti oricand schimba"macazul" si trai frumos,pentru ca depinde doar de tine si daca este sa mori sau sa suferi sau mai stiu eu ce o vei face oricum!Nu are sens sa traiesti gandindu-te la ce ai vrea de fapt sa faci si indrumandu-ti copii sa faca ceea ce tu ai vrut!Nu e corect,e egoism,e sa zicem "realitatea"!
    Mi-e somn ca as mai scrie ,insa de asemenea mi-e teama ca nu m-as mai opri,atatea as avea de spus despre viata si ce e in ea....

    RăspundețiȘtergere
  14. Am intalnit si eu o persoana care traieste tot la fel de frumos. E instructorul meu de scuba. A renuntat la o slujba intr-un birou pentru a se dedica pasiunii lui. Acum sta 6 luni in Australia si 6 in Sardinia. Pentru el e vara tot timpul.

    RăspundețiȘtergere