[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

vineri, 19 septembrie 2008

Claxonul, fenomen complex, element de psihanaliza

Ati sesizat ceva in trafic? Soferii romani nu claxoneaza ca sa atentioneze. Ei claxoneaza ca sa pedepseasa, sa admonesteze , sa taxeze si sa mai dea si o lectie daca se poate. "Dobitocul" din fata ta nu vede ca a gresit, futu-i pasca ma-sii? Ia sa-i arat eu una! Si arde-l pe claxon lung si indesat, cu efect racoritor ca deh! i-am aratat eu lui. Asa ca, practic, claxonul devine instrument de defulare, un debuseu al gunoaielor adunate de unde? Ce societate suntem daca e nevoie de trafic ca sa ne descarcam angoasele, fricile si ura? Cand am ajuns toti un neam de justitiari? Ca acum nouasprezece ani, ne conducea unu' mic si analfabet si nu miscam in front. Asta da transformare. Arde-l pe claxon!!! Ce daca ala din fata e incepator? Ce, io l-am pus sa-si ia carnet?

21 de comentarii:

  1. Claxoneaaaazaaa claxoneaaaazaaaa... Daca nu claxonezi nu participi la hitul zileiiii :-"

    RăspundețiȘtergere
  2. in romania se face abuz de claxon... si nimeni nu da amenzi desi prin lege nu ai voie sa folosesti caxonul decat in caz de urgenta.. nu cum face mai toata lumea, il foloseste abuziv..

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti dai seama ca ar fi si mai multi frustrati daca n-ar exista clanxonul?!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da...recunosc claxonez cand ma enervez in trafic, claxonez cand o pitzipoanca care nu a lucrat in viata ei decat intr-un anumit fel imi taie fata si sunt pe cale sa-mi lovesc masina, ma enervez cand multi nesimtit intra pe liniile de tramvai si apoi considera ca esti obligat sa le dai prioritate.....am claxonat in trafic si voi mai claxona....nesimtirea ma ingretosaza!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cred ca asa faci tu mai degraba.. Tudore esti un om destept, de ce preferi sa fii admirat de niste oameni zero si nu tinzi mai sus? ESTI tot ce crezi ca esti, nu mai nevoie de adulari d-astea penibile.
    Si mai scrie ceva si de ceilalti din trupa nu numai de tine, si te rog scrie ceva care sa conteze! Te duci..

    RăspundețiȘtergere
  6. mda...oamenii astia "zero" sunt niste oameni care il admira pentru ceea ce ESTE Tudor...poate nu prefera sa fie "adulat" de oamenii astia "zero", dar nu are ce sa faca...e un om cunoscut, admirat si nu poate sa aibe doar fani ca si tine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Si aia cu nuntile sunt groaznici. Ii urasc din principiu.

    RăspundețiȘtergere
  8. in legatura cu articolul... :P
    a observat toata lumea ca nu se poate circula fara sa claxoneze toata lumea, ca si la nunti... toata lumea e grabita, nervoasa, fiecare se crede cel mai bun sofer, toti soferii din jur sunt niste idioti care nu meritau permisul de conducere... si cunosc o persoana care avea niste probleme mici la masina: nu se deschidea un geam, o usa se deschidea doar de afara etc... nu era mare lucru, a putut conduce cu problemele astea... dar intr-o zi s-a stricat claxonul! :D in 2 ore a mers la service :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Da, ai dreptate. Nu sesizasem asta, insa simteam ca la noi claxonul este folosit pe post de aplificare personalitatii latine a romanilor.

    RăspundețiȘtergere
  10. intr-o seara am luat un taxi de la teatru, sa merg acasa... la semafor se facuse verde de 2 secunde si cel din fatza nu a pornit inca...taximetristul abia astepta momentul! a scapat mana pe claxon si in acelasi timp imi spunea razand "Doamne, Doamne...dupa ce se dau permise la toti prostii?..." :|
    claxonatul e pentru majoritatea o forma de a-ti spune ca esti prost... :|

    RăspundețiȘtergere
  11. Haha! Pai normal! in afara nu se claxoneaza pt ca se respecta regulile de circulatie, iar oamenii sunt si mai destinsi.

    Yo nu claxonez din principiu si pt ca nu apas de fiecare data suficient de tare pe volan. Astazi, in schimb, mi-am calcat de 2 ori frana incat o data mi-a intrat si abs-u din cauza unor cretini. Faza 1: veneam pe Str. Calarasi(pt cine stie Braila) pe banda 1, dinspre bariera, cu viteza, evident, si imi iese unu de pe o straduta laterala pana la jumatatea benzii, dupa care se asigura:| frana...claxon...urat de bine...mers mai departe. Faza 2: mergeam pe B-dul Cuza si in fata mea un taxi care mergea repede,apoi pune frana brusc pt ca ii facuse cu mana o tipa in fata la Dunarea si tipu s-a gandit sa lase masina pe diagonala, ocupand ambele benzi de circulatie pana se urca piti...Va multumim pt prudenta, domnilor!

    RăspundețiȘtergere
  12. te rog mult sa-mi raspunzi la mesajul despre balul din targoviste ca trebuie sa facem programul si nu putem daca nu imi raspunzi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Si daca ala din fata e un smecher cu jeepan care mi-a taiat calea de 2 ori pentru ca se grabea,tot nu merita claxonul pe care i l-am tras?

    RăspundețiȘtergere
  14. claxonam instant,
    claxonam galant,
    claxonam duios,
    claxonam nervos,
    claxonam in ton,
    claxonam tot, cu claxon
    asta le-a pus capac la toate.
    pa! drum bun si sanatate!
    ah, de-ar putea claxonul,
    sa suiere prelung, ca trenul...

    RăspundețiȘtergere
  15. claxonez incet,
    claxonez discret,
    claxonez socat,
    claxonez speriat,
    la semafoare claxonez,
    o draguta fata, ca sa ma distrez.

    folosit in loc de sudalma,
    claxonu e o periculoasa arma.
    goarna spune, ca sa sti,
    ba pe-a ma-tititiiii!

    dar orice nas isi are nasul,
    ea se aude in tot orasul.
    de oficiala e masina,
    iti urla in cap sirenaaaa!
    politia e un du-te vino,
    ninonino!
    deh, cine are.
    m-or lasa pe mine oare,
    ca-n loc de claxon,
    sa folosesc un micut trombon?
    tuuuuuuuu!
    pe care l-am prins in raza
    instantaneu paralizeza...

    RăspundețiȘtergere
  16. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  17. si ar fi bine înca daca s-ar rafui acolo intre ei, dar când soferul nervos se descarca pe altul, toti din jur îi încaseaza claxonul.
    eu mai merg cu bicicleta si unii ma claxoneaza de "atentionare", just in case. Ceea ce e cam periculos pentru ca mai rau ma sperie, si se stie ca oamenii speriati nu mai au reflexe prea ascutite.
    barem daca ar fi o limita de decibeli la claxoane, sau o limita de claxoane pe luna... deh, masuri coercitive, ca unii vad ca nu isi pot pune singuri limite.

    RăspundețiȘtergere
  18. Inainte eram un fanatic al claxonului... cum spunea cineva aici, abia asteptam o ocazie sa claxonez. Asta pana am condus afara din tara... acolo parca nici sirene nu se aud, ce sa mai vorbim de claxoane.

    Acum nu mai claxonez decat pentru atentionare, cand este imperios necesar, si ma uit amuzat la cei care claxoneaza pana le sar sigurantele... claxonul nu te face nici mai smecher, nici mai rapid, nici nu iti imbunatateste calitatile de sofer...

    RăspundețiȘtergere
  19. Eu stiu de ce claxoneaza oamenii! Canta Metallica in trafic. Nu demult la un post de radio era un concurs si ca sa castigi ultimul album Metallica trebuia sa fredonezi o melodie (vocal si instrumental). Cum majoritatea concurentilor erau in trafic instrumentul folosit era claxonul. Si uite asa...canta bucurestenii Metallica din claxon. De fiecare data acum cand aud galagie pe strada ma gandesc ...ta ta ta...uite un 'metalist' :-)

    RăspundețiȘtergere
  20. o da.:|...astia suntem noi...:)...[dupa mine romania e cea mai de kkt tara.:|]

    RăspundețiȘtergere
  21. Partea mai putin placuta este faptul ca femeile au inceput sa claxoneze mai abitir decat barbatii.
    Eu sunt foarte calm. Ascult muzica simfonica la volan.

    RăspundețiȘtergere