[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 15 septembrie 2007

Durere Umilinta Santate

Despre durere, umilinta si sanatate in curand...Care e laegatura intre durere si spaga intre umilinta si sanatate? De ce de multe ori toate astea vin impreuna?Si pana la urma unde alergam in definitiv? Catre ce? Care e capul nostru de linie?

11 comentarii:

  1. totul se poate comenta in modul cel mai simplu:voi face ca la clasele primare...o fraza din cuvintele date: cand te apuca durerea,trebuie sa te umilesti si sa dai spaga ca sa ai parte de sanatate.cat de simplu se poate exprima intreg calvarul prin care trebuie sa treci in romania,nu?din pacate,cand te apuca durerea,raspunsul doctorului e la fel de scurt...dai spaga ai sanatate,nu?...mori de durere...ce e mai grav ca 3 cuvinte pot fi interpretate si la modul figurat...doar un cuvant ramane cu sensul propriu:spaga

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu siguranta toate cele patru cuvinte le poti gasi amestecate intr-un spital, eu acolo le-am gasit ingrijind-o pe mama, in lupta ei cu cancerul, in spitalele romanesti. Cum poti ca asistenta medicala sa spui unei mame cu bebelusul bolnav de sindromul Down"roaga-te sa-ti moara copilul!" ??!!Capatul liniei ar trebuii sa fie bunul simt. De ce e complicat pt unii sa inteleaga asta e mai mult decat pot eu pricepe!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa inteleg ca doresti sa ne vb despre 4 3 2 ?

    RăspundețiȘtergere
  4. ne ardem treptat. capatul de linie e moartea. dupa moarte spiritul devine superior trupului. n-ar trebui sa ne pese de trupul nostru! hraniti-va spiritul!

    RăspundețiȘtergere
  5. N-am sa inteleg niciodata usurinta cu care deschizi atatea subiecte fara sa le dai forma si continut. Vorbesti despre Umilinta, despre Durere. Cantai frumos. Atat. Lucrez la o campanie de comunicare pentru tinerii de 18 ani si de cateva zile am tot scotocit in viata publica ca sa gasesc in randul 'vedetelor' noastre un exemplu pentru ei...ca si Atitudine, Comunicare, Implicare, Daruire si mai ales Sinceritate. Am cautat si pe blog-ul tau...N-am gasit...De ce trebuie sa ne uitam peste granite sau peste ocean la alte popoare ca gasim acolo modelele de care avem nevoie? Si de ce nu le avem? N-am inteles blog-ul tau ...si nici pe cel al lui Nastase.

    RăspundețiȘtergere
  6. sper ca ceva-ceva din subiectele pe care le dai la comentat aici iti suna familiar, caci suferinta-umilinta sint chestii care dor, de obicei, indiferent daca sint fizice sau nu. Pe bune, de ce nu ne spui tu o poveste pe subiectul asta, inainte sa le citesti pe ale altora? Mi-e sila de chestiile tip "poveshtiri adevarate", probabil ca poti mai mult decit atit, sau mai bine te intreb pentru ce rol te documentezi acum? Poti sa si raspunzi, daca vrei.

    RăspundețiȘtergere
  7. ir, doina... tudor nu vorbeste din basme, ci vorbeste despre ceea ce stie, simte. si nu vorbeste in plus, ci atat cat are inteles pentru el.
    e simplu.

    RăspundețiȘtergere
  8. nu cred ca doar atat are inteles pentru el.
    exista un "despre...in curand".
    ideea e buna. subiectul e deschis.trezeste imaginatia(sau amintirea unei experiente), o rascoleste, pentru ca apoi sa fie, mai tarziu alimentata cu "o forma si un continut". pana la acel punct, in cautarea unei anticipari, fiecare gaseste astfel cate un raspuns. propriul raspuns. si subiectul, sau importanta lui se amplifica.
    daca ar fi invers, dezbaterea s-ar face doar pe fondul povestii lui tudor(ceea ce am observat ca totusi se intampla, in ciuda efortului lui de a schimba situatia)si nu al generalizarii ei.
    povestea urmeaza a fi spusa. pana atunci think of your own stories. the more, the better.

    (sau ;))... mai poate fi situatia in care nu asta sa ii fie scopul si doar sa isi noteze ideile, ca sa nu le uite ;)), dar ma indoiesc ca ar fi vorba de doar atat)

    RăspundețiȘtergere
  9. hmmm .. eu raman la ipoteza ca tudor vrea sa comenteze filmul "4 luni 3 saptamani 2 zile" .. toate acestea dupa ce va "zgandara" intern cu numai tre cuvinte .. pe tudor il astept sa dea verdictu' .. film :)

    RăspundețiȘtergere
  10. ir cauta un exemplu in tudor pentru o campanie publicitara! hahaha
    dar ce tinerii/oamenii in general au nevoie sa le spuna altii ce modele sa-si aleaga?...oare la ce modele te referi, ir, cind spui sa ne uitam peste...oceane?...mi-ar fi placut sa insiri ca sa avem pe ce discuta.
    renunta la a cauta pentru altii. "n-avem exemple", "n-avem valori de urmat"...lamentari stupide care reflecta o lipsa de sens in viata celui care nu poate avea grija de sine.
    daca tot faci campanie pe comunicare, mai studiaza, du-te si trage de mineca oamenii si intreaba-i, asculta-i.

    RăspundețiȘtergere
  11. greeneye: nu este o campanie publicitara, si asta e prima ta greseala. Apoi te contrazici singur(a). A doua greseala. Precizezi ca fac o campanie de comunicare. Restul nici nu mai conteaza... N-am inteles ce-ai vrut sa sublinezi...eu nu m-am lamentat, am descris o stare de fapt la care contribuim cu totii, indiferent ca ne place sau nu sa recunoastem asta. Eu sunt adepta cuvintelor simple, nu a textelor pompoase si fara substanta. Daca tot crezi ca ai ceva de adaugat la comentariul meu, alege calea cea mai simpla: adevarul. Astfel, nu te vei mai pierde in idei...

    RăspundețiȘtergere