[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

luni, 17 septembrie 2007

Premiile Ioan Chirila - editia III

URSUS deschide o noua cronica a succeselor la Premiile Ioan Chirila

Fundaţia artEST şi Agenţia de Vise dau startul celei de-a treia ediţii a Premiilor Ioan Chirilă. Cea mai prestigioasă competiţie din gazetăria sportivă românească îşi va desemna câştigătorii luni, 26 noiembrie, la Ateneul Român.

In acest an, Premiile au un nou partener, un infocat sustinator al succeselor romanesti si un succes national in sine – URSUS, prima bere premium romaneasca. De cativa ani, URSUS a intemeiat o adevarata traditie de implicare activa in recunoasterea si promovarea reusitelor marcante ale romanilor. Totul a inceput cu sponsorizarea emisiunii „Dinastia Campionilor”. Continuarea a reprezentat-o parteneriatul cu FOR (Fundatia Olimpica Romana), Gala Invingatori pentru Romania si acum parteneriatul cu Premiile Ioan Chirila.

Premiile se adrează tuturor jurnaliştilor de sport, indiferent de forma de exprimare a acestora (presă scrisă, radio, televiziune, agenţie de presă).
În competiţie vor intra cei mai buni gazetari sportivi în 2007, nominalizaţi de către cele mai importante instituţii media româneşti. La aceasta ediţie, au fost invitate să nominalizeze şi 15 personalităţi din lumea sportivă si culturală, dar şi publicitari, tocmai pentru a răspunde pe deplin dorinţei de maximă obiectivate a organizatorilor, dar şi a concurenţilor.

„Primele ediţii i-au surprins pe mulţi, deoarece s-au desfăşurat sub semnul unui motto, care va intra în conştiinţa acestei competiţii: Premiile Ioan Chirilă nu se vor acorda cu uşurinţă, ci ele va trebui să reflecte nu numai talent, originalitate, moralitate, ci şi ceva din unicitatea celui care a fost Marele Cronicar. Vor accede la ele doar aceia care nu şi-au comercializat scrisul, aceia care încearcă să schimbe lumea fără încrâncenare, cu zâmbetul pe buze, aceia născuţi din mantaua lui Ioan Chirilă. Cu fiecare ediţie, se va reaşeza scara valorilor, fiecare gazetar de sport va avea dreptul să spere la o nominalizare, în masura în care va îndeplini condiţiile de mai sus”, spune Iarina Demian, preşedintele Fundaţiei artEST.
Şapte membri ai juriului vor decide câştigătorii pentru cele nouă premii din concurs. Componenţa juriului va fi făcută publică pe 20 septembrie a.c.
Presa scrisă
Marele Premiu / Cel mai bun ziarist
Reporterul anului / Cel mai bun autor de reportaje
Editorialistul anului / Cel mai bun analist-comentator
Fotoreporterul anului
Televiziune
Comentatorul TV al anului
Radio
Comentatorul radio al anului
Literatură sportivă
Premiul special pentru carte / Autorul celei mai bune cărţi a anului

Talentul anului
Cel mai bun autor neprofesionist
Sportivul anului
Cel mai bun sportiv al anului în curs

Laureaţii vor primi o plachetă din bronz, gravată cu semnătura lui Ioan Chirilă – lucrarea sculptorului Mihai Buculei. Placheta acordată Sportivului anului va fi din argint. Premiile nu vor avea doar valoare simbolică, ci şi una materială.
Producătorii evenimentului sunt Fundatia artEST, al cărei preşedinte este Iarina Demian şi Agenţia de vise, condusă de Tudor Chirilă.

Coproducători ai evenimentului sunt Europa FM, Evenimentul Zilei şi Hotnews.ro, iar parteneri media, TVR, Academia Caţavencu şi 24 FUN.

Cu această ocazie anunţăm şi relansarea paginii oficiale a concursului, www.ioanchirila.ro. La această adresă veţi găsi toate detaliile privind Premiile Ioan Chirilă.

Acesta este primul comunicat oficial al celei de-a treia editii a Premiilor Ioan Chirila.
Neoficial pot sa spun ca pentru mine acest demers are o valoare sentimentala mai presus de proiectul in sine.Cred inca si voi crede pana la capat ca Romania se poate face jurnalism de calitate, literatura in gazetarie asa cum a facut tatal meu ani de-a randul.Pentru mine premiile Ioan Chirila sunt perpetuarea memoriei unui mare gazetar dar si speranta ca existenta lor va stimula frumosul in jurnalism.
Cred in campania Talentul Anului care da sansa unui tanar sa ajunga jurnalist profesionist asa cum a facut-o in primul an Andrei Craciun care este acum angajat full time al Evenimentului Zilei.

E frumos sa poti sa acorzi sanse oamnilor talentati. E frumos si iti da satisfactii nebanuite.Din 1 octombrie sper ca multi dintre cei care vor sa scrie frumos sa profite de aceasta sansa.

As vrea sa multumesc anticipat tuturor bloggerilor care vor sustine aceasta editie a Premiilor Ioan Chirila si mai ales campania Talentul Anului.

Daca doriti sa sustineti "Premiile Ioan Chirila" puteti copia codul de mai jos pe blogul vostru. Va aparea logo-ul premiilor asa cum il vedeti la mine in dreapta.

Un comentariu: