[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

miercuri, 26 septembrie 2007

Sinucigasul.Moartea dupa plutire(3)

Se gandise la toate pana in cele mai mici amanunte.Dispretuia ideea sinuciderilor grabite de vreun impuls de moment.Nu te poti juca asa cu chestia asta, isi spunea.Era convins ca sinucigasii de moment regretau imediat dupa comiterea gestului.I se parea amuzant sa regreti in aer.Amuzant si in acelasi timp infricosator.Nu te poti juca cu viata.Asta era motivul pentru care isi pregatise moartea cu minutie.

Totul trebuia pus bine la punct.Cautase blocul vreo luna.Dupa ce se hotarase asupra lui, incercase cat mai timid si nobservat cu putinta sa dea tarcole la diverse ore imprejurimilor si chiar scarii blocului.
Intr-o zi facuse rost de un maldar de cataloage de pe la Ikea reusind astfel sa intre nestinhgerit in bloc, in chip de curier.Indraznise chiar sa sune la usile celor de la etajul 12 si sa afle ca ba nu erau acasa, ba niste muncitori renovau la nesfarsit un apartament iar a patra usa de langa lift delimita viata a doua studente la filosolofie.
Intrase in vorba cu oamenii pentru ca ii venise ideea de a intruchipa un amarat care incerca sa vanda cataloage a caror prima destinatie era difuzarea gratuita asa ca oamenilor nici prin cap nu le trecuse ca parlitul cu ochi frumosi din fata lor, atat de insetat de ceva banuti, ar fi putut nutri ganduri negre si prevestitoare de moarte.

Afla astfel ca pe la ora noua de dimineata nimeni nu mai era acasa pe palierul de la etajul 12 al blocului turn.In rest nu a mai avut nevoie decat de o vesta de la DISTRIGAZ, asta ca sa fie acoperit in caz ca cineva l-ar fi vazut urcand pe terasa.
I se parea ca Distriggaz suna mai credibil desi muncitorii de pe acolo nu au treaba pe terase.Asa ca in acea zi frumoasa de toamna cu cer sticlos si adieri de vant, un baiat cu pantaloni si tenisi negri si o vesta albastra Distrigaz privea orasul pentru ultima oara de pe terasa unui bloc turn.Urcase pe la noua si cinci si trecusera deja douazeci de minute.

13 comentarii:

  1. nu poti schimba finalul?

    chiar daca titlu este sugestiv.....un final neasteptat, ireal...

    imi place cuvantul "parlit", este vechi, folosit de bunici...demult

    :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu-ti poti omora sinucigasul.
    A-l omora inseamna a-l elibera, iar libertatea pe care i-o va aduce clipa izvavirii il atrage, nu negrul de dupa.
    Lasa-l liber, elibereaza-l de orice simtaminte, invata de la el, invata sa cazi si sa te ridici, nu sa te chinui incercand sa opresti ceea ce multi se chinuie sa miste.
    Sinucigasul tau nu e un strigat, pentru ca motivul sau e distrus. Ai uitat sa nu mentionezi cauza materiala, ai incercat sa-l aduci printre oameni, printre cei care ar vrea sa il vrea, dar nu a reusit.
    De ce ar incerca sa cunoasca oameni si locuri noi daca oricum le va parasi.
    Sinugicasul tau va trai, pentru ca nu stii sa-l omori.
    Dar moartea are mai multe porti.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca nebun, ai dreptate cu faza ca sinugicasii fac lucrui pe moment,fara sa se gandeasca prea mult, si dupa aia s-ar putea sa regrete... dar daca iti si pregatesti moartea trebuie sa fi cam nebun , pentru ca un om daca sufera face ceva pe moment, nu dupa 2 luni cand ranile sa mai inchid... eu sper sa nu se omoare totusi pentru ca daca o sa vada ca EA sufera dupa el o sa vrea sa se inoarca :)

    RăspundețiȘtergere
  4. eheee...se cam complica treaba...daca la inceput credeam ca e doar un posibil sinucigas mai minutios...acum...parca i-as da alt diagnostic...incepe sa se contureze un alt profil..
    ....el de fapt a facut mai mult, a pus la cale o crima...a sa...

    RăspundețiȘtergere
  5. De multe ori vrei sa pleci dar gasesti ceva care sa te retina sau sa te faca sa uiti un timp de toate gandurile negre...

    De ce ne spui tocmai o poveste despre sinucigasi?

    RăspundețiȘtergere
  6. ...poate nu e o poveste despre sinucigasi

    RăspundețiȘtergere
  7. o fi doar o poveste... acestui asa zis "nebun", sau ce diagnostic poarta el in ochii unora, ii lipseste cel mai definitor lucru pt oameni... dragostea de viata...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu m-am gandit neaparat ca o sa sara, m-am gandit la scopul pe care il urmaresti povestind ... nu cred ca va muri

    RăspundețiȘtergere
  9. sa nu il omori,ca e si el un suflet.nici macar din greseala

    RăspundețiȘtergere
  10. Si cum e Tudore, tu stii care e finalul?

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu cred ca se joaca cu moartea, cu viata...cu oamenii...e plictisit sau sictirit de aceleasi lucruri si vrea altfel de senzatii...

    Da, dupa parerea mea, sinucigasul tau se joaca...

    RăspundețiȘtergere
  12. Nici eu nu as vrea sa moara dar asta simte si simte asa de mult!Si are importanta ce vream noi daca el vrea altceva? Il influenteaza dorinta mea sau durearea EI?

    RăspundețiȘtergere
  13. Cred ca-i foarte ambitios acest barbat..isi doreste foarte mult sa iasa totul exact cum trebuie.A alocat foarte mult timp acestui plan si s-a gandit la toti si la toate...

    RăspundețiȘtergere