[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

marți, 11 septembrie 2007

IUBIRE INTERZISA....

Il vazuse nu cu mult timp in urma in clubul acela de pe strazile intunecate.Apoi se mai intalnisera intamplator prin vreo doua agentii de publicitate.Doar ca acele intalniri intamplatoare venira sa-i confirme banuiala din club.Se indragostise.Rau.De barbatul acela.Luminile reci ale moving-head-urilor se plimbau peste partile vizibile ale pielii transpirate, in seara din club.Purta o camasa alba pe jumatate uda de atata dans haotic.Se misca frumos lasand sa se intrevada muschii lucrati.Lucrati cu finete si fara incrancenarea culturistilor.
Ar fi vrut sa-i atinga ligamentele gatului acolo pe ringul de dans si sa il priveasca de aproape in ochii lui negri.

Nu stia cum ar fi putut s-o faca dar ideea de a-i incolaci mijlocul dezgolit si rasuflarea lui sacadata, amestec de alcool si tutun, asta era o proiectie mentala care ii dadea fiori.Barbatul nu se simtea privit si nici nu-i pasa la o adica.Dansa si atat, fara sa dea atentie celor din jur sau propriei persoane.Asta ii dadea un aer de nonsalanta sexy combinata cu un soi de siguranta care venea bine unui tip inalt.Se gandea la sarut si la buzele alea carnoase.Inca se minuna ca un barbat putea starni asta asa de repede ca un fel de rascoala interna, ca si cum cineva ar fi amestecat cu lingurita starnindu-i vartejul sufletului.

Stia ca nu se putea mai mult la momentul ala si singura bucurie pe care si-a permis-o in seara aceea a fost o reverie pe drum’n bass.Se gandea deja la ei doi in diverse ipostaze toate legate de tandrete: la micul dejun vorbind, nu neaparat imbratisati ci mai degraba atenti, ei doi in parc sau calatorind cu avionul spre vreo destinatie cosmopolita, privind un film seara tarziu pe jumatate adormiti.
Isi dorea lucruri normale care sa-i castige lupta cu singuratatea, isi dorea un om cu care sa poata face impreuna nimicurile vietii, nimicurile care auzise ca trebuiau sa construiasca o relatie.Dar nu putea avea o relatie.Nu putea sa-si permita o relatie.Ii era interzis sa iubeasca.

Nu, mai degraba ii era interzis sa-si caute iubirea pentru ca pe aici prin locurile astea oamenii interzic iubirile cu urlete si condamnari.Interzic iubirea cu Ura.Si tot pe aici de multe ori iubirea e obiect de studiu ca si cum de curand a aparut pe pamant si toti se inghesuie la geamul noilor indragostiti sa-I vada cum se comporta sau ce mare ciudatenie o mai fi si asta.
Asa ca, cel putin pentru moment, pana cand situatia se va rezolva daca se va rezolva, nu putea decat sa viseze.Intr-un club de house.Si sa se multumeasaca cu ce ii oferise viata pana atunci.Ciozvarte de sex.Nicidecum iubire.

A plecat din club in acea seara cu sentimentul dezolarii mai prezent decat oricand.Si-a exersat mersul dezordonat si a infruntat cu stoicism privirile intolerante si curioase ale taximetristilor de prin intersectiile aruncate pe drumul catre casa.A deschis usa casei, a inchis-o la loc si a plans. Amintirea barbatului nici macar nu-i facea bine semn ca era mai mult decat visul unei nopti de club.Si asta in conditiile in care era un sacrilegiu sa iubesti. Asa crescuse, asa vazuse in jur, asa i s-a spus de cand incepuse sa simta.

De fapt nimeni nu i-a spus nimic.Auzise oamenii vorbind.Cu ura, cu patima, cu dispret si cu scarba.Asemenea iubire nu poate sa existe.Si asa, incet-incet isi reprimase dorintele, visele, fanteziile.Doar ca iubirea asa cum citise dar uitase, e mai presus de noi.Si in seara aceea la club vulcanul sufletului dadea semne din varful muntelui.Inima incepea sa ii fumege usor.Stia ca trebuia sa lupte sa duca apa sus in varf, sa inghete, sa reprime dar era prea tarziu.A inchis usa cu cheia si a plans.

A reluat ritualurile singuratatii dinainte de culcare.Ceasca de ceai nu foarte tare ca sa poata dormi, dusul fara prosop pentru ca mereu il uita in dulap si nimeni nu i-l putea aduce,papucii moi si roz si intr-un final somnul cu perna in brate amintindu-I mereu de copilarie.A doua zi era o noua zi.
Cand l-a revazut in agentie s-a indragostit pe loc.Pentru ca a vazut cu totul alt om.Sigur, era la fel de inalt si reusea sa ii intuiasca muschii si prin camasa de birou.Doar ca de data asta i-a vazut ochii.Negri si adanci pe de-o parte, limpezi si senini pe de alta.Era un paradox incantator privirea aceea de maur si de copil cuminte in acelasi timp.Era groaznic.

Se indragostise de un om pe care il vedea a doua oara fara sa-i fi adresat macar un cuvant desi i se parea ca auzise o voce placuta rostogolindu-se in valuri catre o colega din agentie.Nici macar nu stia ce facea omul acela care ii marca prezentul sarac in iluzii si sperante.Nu putea sa intrebe nimic. Nu avea voie sa intrebe.O data intrebarea rostita iadul s-ar fi dezlantuit si balanta precara si greu dobandita a vietii de zi cu zi s-ar fi dezechilibrat brutal fara speranta de redresare.Nu putea sa-si permita asta si nu stia ce sa faca pentru ca inca o ocazie firava de a iubi se ducea pe apa sambetei.Desi nu stia nimic despre obiectul efuziunii sale....Simtea insa ca oricare ar fi fost raspunsul lui la vreun eventual avans trebuia sa-si faca curaj si sa incerce, sa se elibereze, sa lupte cu sine, pentru sine, sa se bata pentru fericire, sa lupte cu toti cei care se pregateau sa ridice pietrele dispretului si dezprobarii.Erau multi insa aceia si nu puteai sa lupti cu toti o data si oricat de mult ar fi vrut sa-si strige iubirea, eliberandu-se, stia ca lupta va fi inegala, inegala, inegala.

Nodul nedreptatii si durerii i se forma in gat si stia ca intr-o buna zi o sa rabufneasca, va face o criza grotesca intr-un loc public, cu cat mai public locul cu atat mai penibila situatia, stia ca va veni o zi in care o sa urle cu puterea vocii lui slabe: -Daaaa sunt homosexuaalll daaaa si ce pula mea va uitati asa la mine jigodiillor, da stia ca asa avea sa izbucneaca in ziua aceea care va veni si va urla si dupa primele treizeci de secunde vocea ii va fi ragusit si lacrimile de furie si nedreptate i se vor fi asezat pe corzi, ingropandu-i sunetele intr-un gemet infundat, daaa jigodiilor sunt homosexual si o sa ma dipretuiti si o sa va uitati la mine ca la ciuma da’ nu mai pooot javrelor pentru ca vreau si eu sa iubesc si sa-mi caut un om care e la fel ca mineeee si voi nu ma lasati sa-l intalneeescc...lacrimile se vor rostogoli pe pardoseala lucitoare a bancii, sau a mall-ul-ui in care va face criza si oamenii vor rade si vor filma cu telefoanele in timp ce o batranica imbracata saracacios va incerca zadrnic sa-i intinda o mana de ajutor sau un servetel, copii grasi vor rade cu gura pina la urechi de barbatul firav cu voce de femeie beata care se da cu capu de ciment si el nu se va opri, daaaa sunt homosexuuaalll futu-va-n gura sa va fut si lumea rade amuzata si el urlaaa da sunt homosexuaaaal, va distraati, radeti javrelor, radeti dar lasati-ma sa tin pe cineva in brate si nu va uitati la mine ca la closetele voastre cand trageti apa sunt homosexuaaaalll daaa si ce vreti sa ma omoooor ma javreelor sa ma duc pe insula lepreeii ma javrelor si vocea i se va stinge incet, incet si nu va mai putea sa articuleze pentru ca sunetul nu se va mai forma pe corzile obosite de lacrimi si de nedreptate si nici un sunet nu se va mai auzi doar harsaitul rasuflarii lui disperate si neputinta se va transforma in mai multe lacrimi si in spasme si lumea va incepe sa se imprastie usor, usor lasand-ul ghemuit cu pumnii inclestati, cu buzele muscate de durere si nimeni nu va fi acolo sa-l ridice si nimeni nu va raspunde la telefon sa-i spuna sa nu se miste de acolo ca vine imediat dupa el si nimeni nu va fi nicaieri si va fi inceputul sfarsitului pentru ca lumea va fi aflat si de atunci va trai cu carnea sufletului arsa de pecetea orientarii lui sexuale.

La asta se gandea acolo in birourile agentiei si se ruga sa-I dea Dumnezeu putere sa tina cat mai departe ziua in care va izbucni si se va elibera urmand sa traiasca o viata in dispretul semenilor.Pentru ca aici in locurile astea oamenii accepta doar un singur fel de iubire.Monoiubirea.Pe aici oamenii nu accepta bolile si nici anomaliile si sunt gata sa te puna la zid cu viteza gandului.Pe aici pe la noi oamenii omoara toleranta.Si iubirea.Cu ura.Pe aici pe la noi oamenii il omoara zilnic pe Isus...Din fericire Isus e mai presus de noi...Ca si iubirea...



P.S.

Dedic acest articol tuturor prietenilor si amicilor mei homosexuali carora le e frica dintr-un motiv sau altul sa-si decline identitatea sexuala...

35 de comentarii:

  1. bine ca acceptam casatoriile din interes

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred si eu ca societatea romaneasca e lipsita de toleranta. Am cunoscut in SUA 2 barbati homosexuali cu care m-am inteles absolut minunat si asta pt ca simteau, dincolo de cuvinte, ca nu ii judec. Cine sunt eu sa judec?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu pot (toti) romanii sa inteleaga asta...din punctul asta de vedere au trecut prea putini ani de la revolutie...

    RăspundețiȘtergere
  4. dragostea nu are sex, culoare sau varsta... pe de o parte parca ii inteleg pe cei cu alta orientare sexuala, probabil ca persoana de alnga ei (de acelasi sex) ii intelege mai bine, comunica mai bine, in fond oricui i se poate intampla asta.... dar pe de alta parte ma gandesc la Dumnezeu, de aia a dat un Adam si o Eva... Eu am 2 prietene care sunt in aceasi situatie, ele sufera pentru ca nu sunt respectate, pentru ca sunt privite ciudat... Cred ca ar trebui aprobata intr-un final casatoria intre sexe de acelasi gen si in Romania, dar cu ce nu sunt de acord e cu adoptia unui copil, pentru ca la randul lui copilul va face ce vede in casa ... in rest cred ca fiecare e liber sa iubeasca pe cine vrea fara sa ii fie teama de reactia celorlalte persoane

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum poti fi de acord cu casatoria intre 2 pers de acelasi sex...dar cu adoptia nu? d c limitezi toleranta ta? copilul ala, pana la urma, tot crescut si educat de oameni va fi, nu de animale...
    Sa nu-i judeci...inseamna sa-i privesti EXACT ca pe toti ceilalti...

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat despre Dumnezeu...doar El poate sa ii judece...

    Si pana la urma lumea nu mai e "gradina raiului"...

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi aduc aminte ce imi spunea tata: ¨Primul semn de inteligenta este toleranta...¨

    RăspundețiȘtergere
  8. una e casatoria si alta e un copil... un copil are nevoie de un mama si un tata, dar cum sa traiasca cu 2 mame sau 2 tati? eu aici nu sunt de acord... e viata ta, ai libertatea sa traiesti cum vrei, persoana de langa tine e majora stie bine ce face, dar un copil nu, eu una zic ca nu e bine sa triasca asa pentru ca la randul lui o sa faca la fel sau o sa se simta diferit de ceilalti fara sa vrea ... nu a zis nimeni ca sunt animale, si nici ca nu o sa ii dea o educatie buna copilului!
    nu i-am judecat, mi-am spus parerea;) e o diferenta
    fiecare e liber sa gandeasca

    RăspundețiȘtergere
  9. Bravo, pustiule ! Frumos scris...dar ti-ar placea ca fiul tau sa fie gay ? I-ai accepta sarutandu-se pe strada ?

    RăspundețiȘtergere
  10. sanda,nu cred ca ai dreptate.americanii inca mai judeca oamenii de culoare.si nu numai..
    si pe urma,tre sa fii un mare prost(in general,ca om)sa nu accepti mitu' androginului.e cel mai pur si mai uman lucru spus(creat)vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  11. de ce nu scrii? ....pentru a publica.... sau pastrezi totul intr.un sertar .....de lemn .....de trandafir....:)

    super tare

    realitatea lor e cruda....si durerea provocata de anularea proprie, de frustrari si de "jocuri" obligatorii de societate cred ca ne depaseste...pe noi oamenii "normali"

    RăspundețiȘtergere
  12. eu nu am prea multe cuvinte, in fatza unui caz dintre unu si unu, e ca si cum ash privi o alta emisiune la tv ( ca toate trateaza ciudatenii), totusi un lucru e cert, nu poti face oamenii sa fie la fel in deprinderi, caracteristici, personalitate, mofturi si alte ambitii, pur si simplu in partea asta suntem unici, si la oadica cand faci totul pt tine nu mai conteaza daca cei din jur te vad sau te critica, esti tu capul in viata ta proprie!
    Toturi ma mir ca femeile accepta asa ceva!Deja barbatii nu le satisfac , si mai au parte si de retrageri in masa,sau poate ca asa barbatii sunt mai de folos pentru ele :)
    Eu cred ca e un las cel care accepta iubirea pentru un semen de acelasi sex.E un las pentru ca duce prietenia mai departe de o prietenie, e total aiurea sa implici placerea sexuala cu cea spirituala, la faza asta am un nod in gat!
    Vorba lu` sanda ... cine sunt eu sa judec :)

    RăspundețiȘtergere
  13. femeile accepta pentru ca sunt..... femei. si femeile sunt ... bune :)

    nu exista nici o legatura intre toleranta femeii si lipsa sau prezenta barbatului in viata ei

    "ochii" unei femei nu sunt duri....o femeie nu trebuie sa se comporte violent sau sa fie dura pentru a razbate in lumea ei.....a femeilor....poate de aceea ii este mai usor sa accepte apropierea dintre 2 barbati

    parerea mea

    RăspundețiȘtergere
  14. A mai apucat cineva in afara de mine sa citeasca ce a scris calugarul teofil? se pare ca e disparut ce a scris....si f bine ca s-a intamplat asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. eu

    asa e....nu stiu adevarul, nu judec, dar m-am simtit "murdara" dupa ce l-am citit, de vreo 2 ori, nu-mi venea sa cred....

    RăspundețiȘtergere
  16. Draga Tudor, iti multumesc pentru indemnul tau bine sustinut de-a ne delecta urechile si sufletele cu putina "muzica". Recunosc ca desi sunt atrasa de astfel de evenimente anul acesta nici prin cap nu mi-a trecut ca as putea sa evadez putin din cotidian intr-un mod atat de placut. Din pacate reveria pe care am avut-o a fost putin prea tarziu cand biletele s-au vandut si muzica a rasunat.
    Legat de subiectul pe care ai avut curajul sa-l dezbati nu pot sa ma pronunt, putin ma depaseste. Nu sunt nici pro nici contra. Daca fiul meu ar veni la mine intr-o zi si mi-ar spune: "Mama sunt homosexual...iubesc un barbar!" cred ca as face o cadere nervoasa, as plange fara sa ma vada, si in sufletul meu s-ar rupe deva, apoi as vorbi cu el si l-as invata cum sa se protejeze, cum sa lupte cu societatea, nu as putea sa il indepartez. Deci nu stiu , e o situatie foarte complicata.
    NU cred ca felul in care ai descris o ipostaza se apropie de situatia reala. Ce ai scris tu se apropie mai mult de cea ce poate simti o femeie fata de un barbat si nu barbat fata de un barbat. Nu stiu!

    RăspundețiȘtergere
  17. va sade bine exagerind, dramatizind...
    va recomand "Capra sau Cine e Sylvia", la Teatrul Act. se joaca week-endul asta.

    RăspundețiȘtergere
  18. oare de ce atunci cand un subiect este "sensibil", toata lumea o ia razna?

    nu poate fi mai simplu? pro sau contra

    fara explicatii si fara "ce as face eu...."

    cu ce ajuta si pe cine?

    iar vis-a-vis de comentariile calugarului teofil nu vreau sa ma pronunt, pentru ca ele reprezinta ceva extrem pentru mine...si prefer extremismul in alte "subiecte"

    RăspundețiȘtergere
  19. scuze
    ma refeream la extrem nu extremism

    RăspundețiȘtergere
  20. nu vreau sa stiu...poti sa ma numesti ignoranta sau marginita sau cum mai vrei...dar chiar nu vreau sa stiu ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Mda...in primul rand, Tudor, ca de obicei, ai scris super...ai talent si subscriu la ce a zis cineva...ar trebui sa publici si altfel decat in format electronic...
    Apoi...in legatura cu subiectul expus...asa e, societatea nu e toleranta, si fara a fi eu prea bisericoasa as vrea totusi sa citez pe stiti voi cine care a zis :Sa arunce cu piatra ala care nu are niciun pacat!"
    Adica...nu mi se pare drept sa marginalizezi, sa judeci si sa improsti cu noroi in conditiile in care nimeni nu e perfect, in care fiecare avem pacatele noastre mai mici sau mai mari, si in conditiile in care la urma urmei toti suntem la acelasi nivel in fata lui Dumnezeu- OAMENI.
    Cat despre postarea pe cat de discutata pe atat de stearsa..am citit-o si eu...Strange people this year, huh?

    RăspundețiȘtergere
  22. Am observat ca multe dintre cele mai bune voci ale lumii au fost, adica au apartinut homosexualilor...Freddy Mercury(stiti si voi cum a murit), George Michael, Elton John sau Darren Hayes si lista nu se opreste aici.Intr-adevar toti cei care nu se aseamana majoritatii sunt exclusi, marginalizati, batuti cu pietre.Toleranta, acceptarea, mila nu au existat niciodata pentru cei ce nu s-au "integrat" sau asemanat celorlalti. Desi tolerez homosexualitatea si nu ii acuz adeptii nu mi-o pot explica. Mi-o poate cineva?!

    RăspundețiȘtergere
  23. in primul an de facultate o profa ne-a intrebat daca am da spre adoptie un copil unui cuplu de homoxexuali sau lesbiene(eu fiind la fac de asistenta sociala) si din aproximativ 350 de studenti numai 20 ar da un copil unui cuplu de gay. de unde stim noi ca acel copil va urma exemplul parintilor sai, daca ar fi asa atunci parintilor actualilor homoxexuali sunt si ei la randul lor homoxexuali, ma cam indoiesc. cred ca au sa mai treaca ceva ani pana cand ii vom putea vedea pe strada plimbandu-se ca oricare alti indragostiti.

    RăspundețiȘtergere
  24. Tudor,care crezi tu ca ar fi atitudinea Lui Iisus fata de tine,daca ai avea ocazia in viata asta sa te areti in fata Lui si sa Ii marturisesti ca esti gay? Crezi ca pentru ca El este iubirea Insasi ar tolera acest pacat,boala,stare-fapta contra firii? Atitudinea Lui ar fi de o dragoste desavarsita,dar care crezi tu ca ar fi ea?

    RăspundețiȘtergere
  25. Groaznic articol , buna scrierea, cutremuratoare senzatia; dar cum zicea un bun prieten de al meu nimic nou sub soare....si asa e. Nici intr un sens nici in altul. Nici sperante prea mari nu vad...
    Oricum , frumos omagiu.
    Poate un clip, o piesa de teatru ...

    RăspundețiȘtergere
  26. Cum sa existe toleranta la noi cand Patriarhia indeamna la intoleranta si in ajunul Gay Fest-ului se apuca sa dea sentinte cum ca manifestarea ar fi o "ofensa la adresa moralitatii publice"? Evident, faptul ca majoritatea preasfintilor "capi" sunt fosti colaboratori ai Secu, sau ca alegerile pentru "scaunul" cel mai mare in institutia bisericii s-au desfasurat in baza anumitor interese si cu ajutorul preasfintitelor - cutite prin coaste, sunt, ce sa spun, foarte morale...Eu una am cativa prieteni gay am si alti cativa prieteni anti-gay iar pe cei din urma n-am sa-i pot convinge niciodata sa accepte ca oamenii n-ar trebui sa se imparta dupa preferinte sexuale ci dupa alte criterii, sa zicem mai de bun simt...Sincera sa fiu o mentalitate profund ortodoxa ca cea a romanilor, care in continuare considera avortul o crima si care ii invata pe masculi de mici ca de fapt nu - inseamna da, sau catalogheaza o femeie drept "fitzoasa", "stoarfa" sau "zdreanta" doar pentru ca fiind pipaita pe strada fara voia ei a avut tupeul sa protesteze nu se poate schimba decat in cateva sute de ani.

    RăspundețiȘtergere
  27. nu vreau sa o plagiez pe dora,avem doar o idee comuna asupra unui subiect...traim intr-o Romanie homofoba...intr-o Romanie in care biserica este considerata putere in stat,nu un indrumator al valorilor morale...personal nu am nimic impotriva lor si,atata timp cat nu insista,nu ma deranjeaza prezenta lor in jurul meu...si acea vorba spusa de tatal dariei("¨Primul semn de inteligenta este toleranta...¨)demonstreaza in ce tara traim si ne-o meritam din plin...tudore,nu ai idee cat de multa dreptate ai avut cand ai spus "Tara asta e groaznica. Ba nu, tara e frumoasa, contemporanii mei romani sunt groaznici"...aproape o treime din cei din lista de mess au sarit ca arsi cand au vazut citatul la status.insa m-am bucurat:mi-au dat un motiv sa ii sterg din lista:D;)

    RăspundețiȘtergere
  28. "Asemena si barbatii,lasand randuiala cea dupa fire a partii femeiesti,s-au aprins in pofta lor unii pentru altii,barbati cu barbati,savarsind rusinea si luand in ei rasplata cuvenita ratacirii lor.
    Si precum n-au incercat sa aiba pe Dumnezeu in cunostinta ,asa si Dumnezeu i-a lasat la mintea lor fara judecata,sa faca cele ce nu se cuvine"
    Romani 1:27,28

    Omul care se considera crestin iubeste pe toata lumea,dar promoveaza normalitatea si realitatea ultima.

    RăspundețiȘtergere
  29. oameni buni... voi aveti o varsta considerabila presupun fata de mine. ati fost indoctrinati voluntar sau involuntar cu anumite idei. romania homofoba. citate din biblie.
    daca eu as avea un copil homosexual, din sufletul meu de mama, de parinte, de om, l-as iubi la fel de mult pentru ca in ochii mei nu se schimba cu absolut nimic. ramane copilul meu. ce sa spun? nu condamni un om dupa practicile lui sexuale, cum nu il condamni nici pentru gusturi culinare si nici pentru simtul modei. e vorba de intimitate.
    daca as avea un copil care ia bataie in mod constant de la pereche, l-as iubi mai putin? l-as renega?
    asa ati face voi... majoritatea romanilor. eu l-as iubi. e al meu. nu il judec. e suficient de constient de actiunile lui.
    iti asumi responsabilitate propriilor actiuni.
    iar faptul ca inca se mai reactioneaza violent la intimitate arata gradul de cultura al unora...
    comunisti micuti inecati in mocirla pripriilor minti incuiate.
    la mai mare romanasilor! la mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc mult pentru acest articol. Sincer nu te cunosteam pana acum cateva ore, cand am inceput sa citesc o carte de a ta. M-am simtit foarte identificat cu aceasta poveste si nu credeam ca in Romania exista cineva public care sa gandeasca asa.
    Multumesc mult din nou.

    RăspundețiȘtergere