[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

sâmbătă, 15 noiembrie 2008

Acordaj...

ma uit la o pagina alba. ma uit la o pagina alba. ma uit la o pagina alba. cata ratiune in delir. asternuturile s-au strans sub noi in arsita verii. poti sa tai caldura cu cutitul. trage un fum iubito si intinde-te dupa o gura de tequilla. coboara din masina. ai mai vazut atatea stele pe partea asta a lumii? imi taie rasuflarea intinderea aia nesfarsita de zapada de la pol. batrana isi tarsai papucii spre ultimul ceai...isi dadu duhul acolo in bucatarie cu gandul la cismeaua de pe faleza din 1935...vapoarele aveau zbaturi...umbrele bej...Isi sprijini capul pe coate si muri zambind...lasa durerea sa lucreze in tine, Dumnezeu isi slefuieste operele. Sta rezemata acolo la bar, atat de frumoasa si nepotrivita cu muzica. De ce nu te duci la ea? Timpul trece repede. Du-te, du-te... tot pe ea ai s-o ranesti intr-o zi.
Asa, si pantofii cu lac...in seara asta hainele o sa te apere de oameni...arati impecabil...cine ar putea sa vada sangele din spatele fracului...stai drept..ranjeste...simti acum? esti ermetic inchis..privirile lor n-au pe unde intra...buna seara domnule...ah nu e nici o problema...imi notez si vorbim saptamana viitoare...ce faaacii?? te saruut...si mie mi-a fost dor de tinee...nebunule...vrei ceva de la bar? ce caldura e in capela...rezistam mai mult in picioare intr-o vreme...parinte incepem? se face cald...si mainile cu degete fine si unghiile cu lac negru...cu limba pe buricele degetelor si cu dintii pe lacul negru al unghilor...incremenit...ceasul din bucatarie se opri...batrana zambea din moarte si sufletul ii parasea trupul odata cu aburii din ceasca de ceai...uitat-te la stele...dincolo de dealurile alea este Las Vegasul...sute de tantari in bataia farurilor...ce calda e capota...fa dragoste cu mine aici, vrei? miroase a motorina si blugi rupti...si a cornuri de brad...batranul numara valurile care-i mangaiau picioarele...purta o pijama de plaja...privea oceanul...sare in par si stropi de mare in barba...si fata brazdata de cute...pijamalele albe fluturau in vant semnul unei mari agitate...fa dragoste cu mine acum...dincolo de dealuri e Las Vegasul...ce cald e in capela...si mai e si drumul pana la groapa...suferinta uscata de arsita...stropeste coliva cu vin...iti taie rasuflarea intinderea asta nesfarsita de zapada...si fosnetul saniei si cainii si vantul in blana...

31 de comentarii:

  1. tudor,prea profund pentru o saturday night(fever)!
    ...si mie imi curg lacrimi...si ma intreb de unde apar nechemate...

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. tudor, toata jumatatea a doua a zilei de azi ti-am asteptat postarea si nu regret nici macar o clipa...esti foarte atent la detalii si de o sensibilitate rara, asa cum ne-ai obisnuit...Multumesc pentru ca esti asa, si pentru ca ne luminezi zilnic sufletele ratacite in multime...(gresisem ceva important la prima :D )

    RăspundețiȘtergere
  4. Tudor, cand numeri ploi din doi in doi imi place cum scrii.. Dar crezi ca ea intelege?

    RăspundețiȘtergere
  5. nici nu stiu cum sa incep...
    incep prin ati spune k ma bucur ca desi s-a destramat vama veche a ramas vama...
    mereu am ascultat melodiile tale...
    desi multe persoane te critica mie imi placi la fel de mult...
    am intrat pe utube si am dat de o bucata dintr-o emisiune a lui Mircea Badea.sincer am ramas foarte dezamagita..il consideram un tip destept si la locul lui.a spus niste lucruri foarte urate despre tine si concertul sustinut atunci.mai spunea k nu stie cine e tudor chirila..ei draci..cine nu stie cine e tudor chirila?hai lasa k aici da in sf-uri...
    in fine nu cred k mai are rost sa zic cv despre asta
    imi place foarte mult vama..si as vrea sa stiu knd veniti in suceava(dar nu astazi-sambata-la inaugurarea mall-ului...pt k oricat m-am straduit nu am putut sa raman in oras...am fost plecata de vineri seara..mi-as fi dorit foarte mult sa va vad)..nu vreau sa te mai plictisesc spunandu-ti k esti cel mai tare..asa k incet incet inchei..interesant.."Acordaj..."

    RăspundețiȘtergere
  6. Teama este emotia care provoaca cele mai mari slabiciuni.

    Teama este un produs al imaginatiei. Subjugand mintea, imaginatia cauzeaza ravasiri interne si te face prada tuturor felurilor de spaime.

    In drumul tau,trebuie sa inlaturi teama de criticile publice.Timiditatea ne face absolut incapabili...

    Teama poate fi depasita cu ajutorul discernamantului, prin devotiunea fata de o cauza superioara si prin cultivarea virturii opuse, curajul.

    Pozitivul se va impune intodeauna in fata negativului si curajul in fata timiditatii.

    RăspundețiȘtergere
  7. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  8. fix azi aveam nevoie de postul asta....tocmai azi, cand am aflat...

    RăspundețiȘtergere
  9. cuvinte mute care vorbesc despre culorile din alb si negru...acolo unde vezi si crezi , nu este decat nimicul...reflexia oglinzii oarbe, care se hraneste cu speranta ce priveste in ea.
    ...cuvinte ce se nasc din gandurile noastre,ganduri care ne tradeaza,ne fac vulnerabili si totodata puternici.
    ...chiar si neintelesul poate fi inteles...gasesti lumina acolo unde crezi ca nu exista.
    ...o pagina goala...o pagina goala...acoperita acum de ratiunea in delir...shhhh,in delir poti pluti.

    RăspundețiȘtergere
  10. Trebuia sa fie o zi tare pentru ca veneati voi la suceava.

    RăspundețiȘtergere
  11. mereu va fi o pagina alba...noi trebuie sa o coloram...

    RăspundețiȘtergere
  12. Sare in par si stropi de mare in barba ...

    - Trage un fum iubito si intinde-te dupa o gura de tequilla. Coboara.

    ... si fata brazdata de cute.

    PAGINA ALBA.

    - Iti taie rasuflarea intinderea asta nesfarsita de zapada. Ai mai vazut atatea stele pe partea asta a lumii ?
    - Tot pe ea ai sa o ranesti intr-o zi. Timpul trece repede...si fosnetul saniei si cainii si vantul din blana. Lasa durerea sa lucreze in tine. Dumnezeu isi slefuieste operele. Hainele o sa te apere de oameni.

    RăspundețiȘtergere
  13. uau! foarte tare textul. chiar suna a acordaj... pe mine chiar m`au atins randurile astea :) mersi ca ma faci sa simt :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  15. .. puteai sa anunti ca nu vii la suceava.. am batut atata drum degeaba.

    RăspundețiȘtergere
  16. Total offtopic, dar trebuia sa iti dau de stire: tocmai am ascultat Tata taie porcu' (nu stiu cat de noua-veche e melodia, scuze pentru ignoranta) si am 3 cuvinte de exclamat: CHIRILA IS BACK!!! Sper sa mentineti linia asta mai...nonconformista, it rulz!

    RăspundețiȘtergere
  17. te uiti la pagina alba..poti incepe sa o umpli...

    RăspundețiȘtergere
  18. @Alexandra: asa isi face M. Badea rating,luandu'se de lume, criticand si mai rar admirand. nu poti afirma ca este destept sau prost. ceea ce am invatat este ca oamenii nu sunt asa cum par. la cei din media am avut mari dezamagiri dar, in acelasi timp am fost uimita intr'un mod frumos.

    cat despre post, frumos, inlauntric.
    foarte multe puncte de suspensie, ceea ce inseamna ca...

    RăspundețiȘtergere
  19. Atata timp cat ramane captiva in literatura, moartea poate fi frumoasa...cu prosoape albe, crengute de mar si lacrimi de suferinta si dragoste...Atata timp cat o pastram acolo, in paginile albe...

    RăspundețiȘtergere
  20. Mi se pare ca scrii din ce in ce mai bine in ultimul timp; sau poate rezonez eu cu ceea ce scrii.

    RăspundețiȘtergere
  21. Imi amintesc ca atunci cand te-am vazut prima data ...ma asteptam sa fii mult mai inalt ..si cum toti te apladau frenetic...nu am vrut sa fiu eu cea care se lasa mai prejos....era premiera la Lantul Slabiciunilor la Iasi ....
    E fain sa ai pareri pe care sa ti le expui si altii sa ti le digereze.
    Sunt de parere ca ce e fain rezista si exceleaza mereu cu ajutorul celor din jur.
    poate ar trebui sa publici ceva..tu ...poate asa nu iti vor mai fi puse la indoiala prestatiile pe scena ...cum o fac mai toti prietenii mei.

    RăspundețiȘtergere
  22. ...si facem dragoste frenetic... unghii negre incatusate in carnea frematata de durere...preotul spune ultima rugaciune...arunca un pumn de pamant catre tine, mine cine mai stie?

    RăspundețiȘtergere