[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 9 noiembrie 2008

No alcohol for women

Aseara am fost intr-un club cu niste prieteni. Am vazut si observat cateva femei baute bine. Raman la parerea ca este o imagine degradanta. Feminismul nu a venit cu nimic bun aici. Stiu, o sa spuneti ca este degradant sa fii beat si ca barbat. Poate aveti dreptate dar mi se pare ca "eternul feminin" e de mii de ori mai afectat in situatia de mai sus. Dixit.

53 de comentarii:

  1. femeile nu cred ca tin cu dintii de feminism, si mai vor sa sa-si bage si ele pula cateodata:)

    ...acuma insa, sa nu vina si sa boreasca dupa ce beau, pe mine, ca nu ma mai intereseaza:)
    aprozarnet.com

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  3. tudor, e nasol, dar se intampla. insa cred ca esti putin cam dur. sunt convinsa ca aproape nimeni nu pleaca de acasa cu intentia sa fie critza. daca nu s-ar vinde alcool dupa o anumita ora sau atunci cand starea consumatorului pune semne de intrebare...dar din pacate se vinde, iar lumea e purtata de val. femeile asadar nu sunt garofitze non stop. ma opresc aici, ca mi se rasufla berea. glumesc :)

    RăspundețiȘtergere
  4. evident ca si fetele tre` sa mai bea din cand in cand,asta nu inseamna ca tre` sa faca o obisnuinta sau sa se faca manga....
    Dar si fetele au aceleasi drepturi ca baietii...;;)
    si se mai iarta,din cand in cand...

    RăspundețiȘtergere
  5. As incepe cu altele lista decaderii, declinului, deprecierii, degenerarii.
    Alcoolul tine si de vocatie.

    RăspundețiȘtergere
  6. :)
    Minunat. Sper sa atinga o cota de vizionare cel putin egala cu cea a jocului celor 3 momente.
    Pornind de la acest "ASA NU" cum ar trebui sa fie femeia ? Nu pentru Tudor ca individualitate, ci pentru Tudor ca reprezentant al unei categorii masculine cu un anumit bagaj de resurse interioare.
    Intreb aici, pentru ca aici vad de multe ori un om care are atributele necesare pentru a contura o imagine model minutios elocventa si susceptibila de a avea un impact.

    In rest, 1, 2, 3 si eu..., iubirile..., da, toti vrem iubirile, victoriile, impartasirile frumos umane. E bine sa le pastram macar intr-o dimensiune particulara atemporala.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hmmm..cam asa e!! Ne gandim, doar la imaginea unei femei fff frumoase sorbind dintr-o halba cu bere. Crede-ma ca am vazut asta intr-o berarie...si inca una foarte la moda acum

    RăspundețiȘtergere
  8. asta da!
    sunt de acord cu tine Tudor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mie mi-a plăcut partea cu "am văzut şi observat". Deci eram eu în bar, când "am văzut şi observat" neşte treburi neşte scheme. Funcţionează decalat dpdv temporal? Întâi le-ai văzut şi apoi le-ai observat? Sau simultan: văd şi observ, văd şi observ, cum văd, cum observ, nu scapă nimic!

    Cât despre fetele turtite, mie-mi plac. Compară o fată turtită cu un băiat beat muci, o fi mai degradantă poziţia primeia (deşi, ne-apucăm axiomatic de măsurătoare?), dar cu siguranţă primele sunt mai puţin puse pe ceartă şi bătut neveste.

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sincer, mie mi se pare la fel de urat sa vad un barbat sau o femeie crita. Nu "degradant" este neaparat primul cuvant care imi vine in minte cand vad asa ceva, ci pur si simplu "penibil", iar asta pentru ambele situatii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Eu cred ca se intampla "fenomenul" si pentru ca este foarte la moda sa te imbeti. Stiu din istorisirile eroinelor mele colege, carora li se pare foarte cool sa se imbete, de parca astfel ar putea patrunde in lumea masculina pentru ca "a te imbata" este, in aparenta, o activitate atribuita barbatilor. So that`s it! Si mie imi place sa merg in club, dar nu beau niciodata alcool pentru ca eu consider ca nu trebuie sa beau alcool pentru a fi acceptata si nici nu trebuie sa dovedesc nimic in fata lor. Le-am demonstrat deja de zeci de ori ca te poti distra chiar mai bine fara necesitatea alcoolului :D

    RăspundețiȘtergere
  13. De acord cu tine Tudor in cazul asta...au ajuns femeile sa se emancipeze mult prea mult...

    RăspundețiȘtergere
  14. eu doar o data m-am imbatat klumea si mi-a fost rau o zi intreaga... de atunci am zis ca nu-mi mai trebuie ;)

    dar nu sunt de acord, mi se pare la fel de urat sa vad un barbat beat mort... daca de o femeie imi permit sa rad cand e beata si e penibila, de un barbat ma feresc, pt ca poate fi violent

    RăspundețiȘtergere
  15. da tudore..esti cam dur nu crezi?:)..in primul rand nu inteleg de ce o femeie beata ar arata mai "degradant" decat un barbat beat? nu zic ca o femeie rupta de beata arata bine dar nici un barbat in aceeasi stare nu`i mai frumos...si`n plus, femeile cand beau se distreaza putin apoi "iau somn" cum s`ar zice..insa barbatii is pusi pe scandal de cele mai multe ori..nici eu nu am fost niciodata de acord ca o femeie sa iasa in oras intr`un club sau ceva local sa bea si sa se faca muci..asa ceva pur si simplu imi provoaca sila...in rest..acasa..sau la chefuri intre PRIETENI nu am ce comenta..cum zice luc_rockit: mai tre` sa ne bagam si noi pl cateodata:P...

    RăspundețiȘtergere
  16. Cred ca ai exagerat in relatare, asociind "eternul feminin" si feminismul cu cateva femei care au baut peste masura. Sau poate vrei sa anulezi conceptul de feminitate prin prisma alcoholului. Din primele randuri se poate observa o usoara "pornire" subiectiva impotriva femeilor. Sa nu generalizam si sa aplicam "masura" ta "eternului feminin". Pana la urma, orice are o justificare. Pana si post-ul tau, al "eternului barbat". :)

    RăspundețiȘtergere
  17. Si inca ceva... "Dixit" nu poate fi asociat cu "mi se pare".

    RăspundețiȘtergere
  18. sa stii tudor ca am intalnit asemenea cazuri si la varste mici :| fetitze de 12 ani ce ajung in coma alcoolica la spital.eu cred ca prin "a fi critza" femeile incearca sa atraga atentia sau macar sa experimenteze asa ceva.eu un fel de "a fi la moda" doar ca cu bautura.nu sunt prea la curent cu lucruri de genul asta,intamplator am citit faza asta si m'a uimit.sincer nu le inteleg pe femeile care vor sa fie critza sau pe pustoaicele care imita stilul asta:| ne schimbam radical noi femeile?

    RăspundețiȘtergere
  19. Din pacate o societate libera ofera multe imagini dezolante. Pana la urma, nu tine de feminism, tine de a-ti cunoaste limitele, de educatie, de imaginea pe care vrei s-o oferi celorlalti. E ca la TV, nu-ti place, schimbi postul. Pentru ca nu toate fetele se imbata crita si jignesti eternul feminin generalizand :).

    RăspundețiȘtergere
  20. yeah..in music club...:D..te am vazut...:P

    RăspundețiȘtergere
  21. esti cam dur cu "no alcohol for women". asta inseamna no alchohol at all cea ce nu e ok.
    intr-un fel ai dreptate si pe mine ma dezgusta femeile bete. ce s-a intamplat cu femeile gingase si suave? iar o sa sun ca o babuta cicalitoare dar chiar nu le suport pe aceste domnisoare numite mai nou "pitzipoance". arata si se comporta ca niste femei ieftine.
    poti merge intr-un club si fara tone de machiaj si sclipiciuri, cu haine care puse cap la cap masoara mai mult de un metru de material. poti sa te distrezi fara sa faci abuz de alcol.
    o femeie beata oricat de frumoasa ar fi e dezgustatoare.

    RăspundețiȘtergere
  22. De ce lumea va luati de Tudor ?:)).
    Nu a generalizat deloc.Si eu sunt fata si nu ma simt deloc jignita.Si , da!o femeie arata mult mai rau beata decat un barbat beat.E..jalnic.Cred.Si nu e chiar asa.Nu toate femeile dupa ce se imbata , se simt bine "iau somn" sunt care fac si panarama la fel pentru barbati : sunt care "iau somn" si care fac panarama.Suntem oameni! Ce dracu?!

    RăspundețiȘtergere
  23. Poate nu erau bete din cauza alcoolului... poate erau "bete de fericire"... :))))))))))

    Oricum, nu cred ca baietii / barbatii au dreptul sa se imbete doar pentru ca au in plus ceva in pantaloni... E urat si degradant pentru oricine...

    Privit din partea celui care e treaz, sa stii ca doare, de multe ori... atunci cand omul care inseamna ceva pentru tine se comporta ca si cum ai fi "o curva pe-un trotuar", atunci cand e beat... (Nu m-am putut abtine sa scriu citatul;)) ).

    RăspundețiȘtergere
  24. si femeile au nevoi sa mai refuleze din cand in cand. dupa o saptamana de munca nu mi se pare anormal sau degradant sa bei un pahar - doua ... conteaza sa nu faci fapte pe care le regreti dupa!

    RăspundețiȘtergere
  25. nu am sesizat aspectul moral al problemei ci doar pe cel estetic. Nu ma intereseaza cauzele pentru care o femei ajunge sa bea peste masura ci consecintele legate de aspect. Atat. Eu nu sunt vreun judecator. Doar un observator.

    RăspundețiȘtergere
  26. Ce vrei Tudor?Femeile vor sa faca impresie si de asta dau in stamba.Eu am vazut o femeie beata de vreo 40 de ani intr-o statie de tramvai pe timpul lui "Ceasca" si crede-ma ,nu era deloc interesanta.Dar,saraca! o fi avut si ea probleme si a baut ca sa le uite.Cit despre femeile care se imbata prin cluburi la ora actuala,ce sa zic? Vor sa para interesante si inteligente.Sau....poate au mai mult curaj la agatat.

    RăspundețiȘtergere
  27. Presupun ca este valida postarea ta, atata timp cat imaginea femeii trebuie sa se incadreze anumitor tipare, dupa cum am fost invatati, dupa cum ne place.
    Cum imi spunea o amica, "ce naiba sa vad la unu' dezbracat, mai ales cand una dezbracata arata mai bine?"...tipa fiind maritata, cu sot adica, si fericita pe deasupra.

    RăspundețiȘtergere
  28. Concluzia mea, Tudor, e ca tu erai treaz la vremea aia si nici una din fete nu arata suficient de bine sau nu avea suficient haz cit sa-ti depasesti dispozitia de Malvolio...:)Altminteri, o femeie beata e la fel de neplacuta vederii ca un barbat beat, dar ca chestia asta sa te fi pus pe tine in postura asta ex cathedra spectacolul trebuie sa fi fost realmente impresionant. Banuiesc ca nu e prima oara cind vezi asa ceva, nu?

    RăspundețiȘtergere
  29. Eu cred ca aici, ca in orice de alfel, importante sunt bunul simt si masura...o femeie ar trebui sa stie sa aleaga si sa aprecieze un vin bun...

    RăspundețiȘtergere
  30. Iooooooiiii daaaa, extrem de degradant! Problema nu este ca femeia să nu consume alcool deloc, doar măsura...ca în orice de fapt... Aspectul femeii -ţinuta, machiajul, gesturile fine pur şi simplu nu admit destrămarea care urmează după câteva pahare. Dar nu ştiu alţii cum văd: eu consider că la noi cam multe aspecte ale feminismului au ajuns să fie false. (P.S. În orice caz, felicitări pt. acest post, fiindcă sunteţi o persoană publică, poate fi educativ cititoarelor.)

    RăspundețiȘtergere
  31. Acum eu exagerez, intr-o oarecare masura, dar 322 de "observatori" ca ai nostri sunt suficienti in Romania. :))

    RăspundețiȘtergere
  32. Hmm... adevarul e ca atunci cand vezi o femeie beata nu e estetic deloc... Am vazut si nu de putine ori femei care vomitau in baile cluburilor.... e urat... Trebuie sa marturisesc ca si eu mai beau din cand o bere sau mai stiu eu ce... dar niciodata nu reusesc sa termin o sticla pentru ca imi cunosc limitele. Sunt de parere ca pana la o anumita limita e totul ok... dar ar mai fi o problema limita asta nu e aveeasi pentru toti...

    RăspundețiȘtergere
  33. Ai dreptate, intotdeauna am fost de parere ca o femeie beata e mult mai inestetica decat un barbat beat. O femeie beata isi pierde orice urma de feminitate.
    Cu toate astea, nu pot fi de acord cu "NO alcohol for women". Masura face diferenta.

    RăspundețiȘtergere
  34. Esti un observator subiectiv. Feminitatea nu are sablon, fiecare o percepe diferit, poate la unii sa li se para estetic si de dorit una beata ... sunt doar etichete, Tudor, simple ... etichete si rolul primit.

    RăspundețiȘtergere
  35. Pai eu sincer n-am nimic cu bautura nici la ele si nici la noi....uite si eu m-am facut manga vineri noapte iar sambata cand sa sarbatoresc am stat in pat si am "bolit" recunosc ca nu a fost estetic....dar am platit pentru momentele de huzur...probabil ca si ele la fel...au "platit" pentru toate astazi...iar maine sunt numai bune sa-si reia locul la birou...

    RăspundețiȘtergere
  36. Buna ...
    Felicitari pentru nuante, continut si conturul blogului...
    cat despre "no alcohol for women"...nu prea sunt de acord.
    fiecare are dreptul de a se arunca intr-o nebunie voluntara...fie ca e femeie fie ca e barbat...

    RăspundețiȘtergere
  37. Tudor, dacă tipele respective erau lipsite de feminitate, cel mai probabil este că ele se manifestă în acest fel şi în absenţa alcoolului. Sunt multe alte aspecte care duc la demitizarea femeii care nu au nici o legătura cu băutura.

    Iar starea de beţie avansată este la fel de dizgraţioasă şi la femei şi la bărbaţi, doar că depinde din perspectiva cui priveşti... aşa că este de înteles de ce ţie se par mai dizgraţioase femeile...
    End of rant :)

    RăspundețiȘtergere
  38. Feminismul nu a schimbat nimic din placerea de a bea, nici din alte placeri.
    De altfel, temenul "feminism" mi se pare la fel de prafuit ca si cel de "misogin"...

    RăspundețiȘtergere
  39. ce se apara femeile! 40 de comentarii? tare.....

    RăspundețiȘtergere
  40. de acord cu tine! si putin spus degradant!

    RăspundețiȘtergere
  41. Feminismul a fost inteles gresit,iar unele actiuni ale acestui curent au fost exagerate.Este imposibil ca femeia si barbatul sa fie egali,din moment ce natura i-a diferentiat.Important este ca femeia sa aiba un rol mai activ,sa fie mai importanta in societate,nu sa faca neaparat aceleasi lucruri ca un barbat.Nu inseamna ca femeile sa-si parasesca familiile si sa bea cot la cot cu barbatii,pentru a demonstra ca s-au emancipat!Asa nu castigam respectul nimanui.Nu la asta trebuie sa se refere feminismul!

    RăspundețiȘtergere
  42. alcoolul in cantitati potrivite fiecarei femei functioneza ca dezinhibator...si cred ca asta nu e rau de loc, pt prietenii nostri barbatii:P.daca nu depasesc o anumita limita, pe care o simte fiecare,femeile pot avea o atitudine mult la sexy si funny intr-o stare de pre-betie.daca se ajunge la betie...atunci nu mai garantez cele de mai sus:).

    RăspundețiȘtergere
  43. probabil au o problemă cu socializarea.
    sau poate ceva frustrări.
    după ceva drink-uri, "impedimentele" astea dispar miraculos:)

    RăspundețiȘtergere
  44. Ce a spus Tudor e perfect adevarat. O femeie beata crita, e dizgratioasa, si e intr-adevar sa vezi o femeie care se clatina, nu poate lega o propozitie ciufulita si asa mai departe. Sunt sigura ca acea varianta in care o femeie consuma ceva alcool, se binedispune, si e un pic mai sexy si mai dezinhibata, dar care este in deplin control asupra propiei persoane si a actiunilor ei, e pe placul tuturor barbatilor, inclusiv pe placut Domnului Chirila. De adaugat ca a fi barbat nu iti da dreptul sa te faci crita, sa faci scandal si sa iti bati nevasta.

    RăspundețiȘtergere
  45. Avand experienta "exilului" nu ma mai gasesc surprinsa de josnicia unei femei bete cu toate ce de multe ori n-am putut concepe lipsa aceasta totala de feminitate, puritate, inocenta etc.
    In dorinta noastra de emancipare, unele dintre noi, am uitat ca nu ajunge sa te imbraci ca si o femeie ci, trebuie sa te comporti ca si atare!
    In asta consta eternul feminin...

    RăspundețiȘtergere
  46. Cu toate astea, femeile au nevoie sa bea. Pentru ca majoritatea barbatilor au acceptat suprematia femeii. Si atunci noi bem, voi stati la oala. Si nu, nu e bine.

    Si da, echilibrul naturii s-a pierdut. Coasta a strapuns ecuadorul, pamantul a ramas sa se invarta dijaba...

    RăspundețiȘtergere
  47. "-Pourquoi bois-tu? lui demanda le petit prince.
    - Pour oublier, repondit le buveur.
    - Pour oublier quoi? s'enquit le petit prince qui deja le plaignait.
    - Pour oublier que j'ai honte, avoua le buveur en baissant la tete.
    - Honte de quoi ? s'informa le petit prince.
    - Honte de boire ! acheva le beuveur qui s'enferma definitivement dans le silence...."

    Intotdeauna l-am iubit pe betivul asta.

    RăspundețiȘtergere
  48. pam-pam..hai c-a fost bestial.
    mmm... la petreceri este imposibil sa nu te imbeti (ca vrei sau nu )ca esti baiat sau fata.adevarul e ca o fata beata moarta arata cam penibil,dar acelasi lucru pot spune si despre un tip critza.
    sunt de acord cu o singura chestie:baietilor le este permis sa se imbete mult mai des decat fetelor;)))
    peace man

    RăspundețiȘtergere
  49. poate ... dar poate aveau un motiv serios, cum ar fi despartirea de un fost prieten, violenta in familie, de fericire, de suparare ...

    RăspundețiȘtergere
  50. ce parere ai despre fetele care beau prea mult si se imbata cam des si ami ales daca are sub 15 ani??te rog sa raspunzi vreau sa o ajut pe o prietena sa se lese...si ii place vama mult...te rog raspunde

    RăspundețiȘtergere
  51. Nu am nimic,oricine e liber sa faca ce vrea,idiferent daca e femeie sau barbat.Bineinteles,totul in cantitati acceptabile.In orice caz,daca sunt putin baut,nici vorba de violenta,sunt foarte dragastos,glumet si "problema" e ca fac declaratii de dragoste.Daca sunt cu fata,ei.Daca sunt cu prietenii,bauturii :)

    RăspundețiȘtergere