[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

duminică, 2 noiembrie 2008

Votati fetze nu oameni

Pe toate gardurile sunt fete de despre care nu stim nimic. Ne privesc tamp si ne invita sa-i votam. Ideea votului uninominal era sa STIM pe cine votam nu sa VEDEM pe cine votam. Din afisele de pe toate gardurile cu fete plictisite de sedinta foto la care a trebuit sa ia parte razbate un dispret si un dezinteres crase.

Nume dubioase, zambete fortate, sloganuri ieftine care apeleaza la rabdarea si increderea noastra. Gardurile sunt pline acum de fete urate si schimonosite care ne invita libidinos sa ne mai dam o data votul. E un manej politic care mi se pare aproape neo-realist. Dintr-o data tot ceea ce numeam in mod generic "hoti" a capatat viata, nume si imagine. Hotii sunt in fata noastra la fiecare intersectie din suta in suta de metri. Deasupra capului lor nue plasata nici o recompensa ci invitatia jalnica de a le prelungi mandatul de hotie sau de a le furniza unul nou-nout in cazul hotilor aspiranti.

Nu stim nimic despre fetele de pe garduri. Nu stim ce studii au, care este trecutul lor cu ce realizari se lauda care este contributia lor la viata amaratei noastre cetati. Romaneste, foarte romaneste uninominalul a reusit sa alunece in derizoriu si principiul sau de baza( acela de a-i face cunoscuti pe candidati alegatorilor) s-a erodat in valtoarea nesfarsitelor dezbateri caragialesti care i-au intarziat implementarea. Era nevoie de timp ca odata hotarata modalitatea de vot sa fi putut afla si noi ce si cum.

Superficiali ca intotdeauna romanii se vor multumi cu studiul fizionomiilor in speranta ca isi vor pune stampila pe cel mai mic "RAU".

In rest, totul este minunat...

24 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. si atunci ce facem? pana acum am votat de fiecare data, acum pur si simplu mi-e lehamite...

    RăspundețiȘtergere
  3. unde ati fost atata timp, la naftalina? veniti acum si ne promiteti marea cu sarea, cersiti un prapadit de vot si apareti pe toate posturile cu afirmatii de genul "daca reusesc sa ies si de data asta ..."
    mi-e sila de pustanii care alearga in jurul vostru, doar-doar le-oti arunca si lor vreo functie, mi-e sila de voi, mincinosi batrani care treceti de la un partid la altul.
    stiu c-a fost halloween si ca lupii se imbraca in mielusei, dar naravul v-a ramas. cel de dinainte de '89. si l-ati dat mai departe.

    RăspundețiȘtergere
  4. Numai pe garduri.. fete dintr astea sunt aproape peste tot. Bine ar fi daca cei ce ti citesc blogul(macar ei-si aici ma includ si pe mine) s ar schimba intr un fel(nu mi vine nici un cuvant mai bun acum,cei ce vor sa inteleaga,inteleg:-) ), nu doar sa aprobe sec cuvintele tale. Sunt lucruri pe care le stim numai ca din cand in cand trebuie sa ni le reaminteasca cineva... Nu le am uitat, ne am lasat furati de imagine,doar atat!:-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Poveste
    Exista un tinut in care oamenii -toti oamenii- sunt lucizi oftalmologic, mental si spiritual. Aici oamenii sunt atat de limpezi si verticali pe toata intregimea lor incat nu exista in toata cetatea nici un exponent al infirmitatilor caracteriale si morale. Nimeni nu "convinge" pe nimeni de nimic. Nimeni nu voteaza pe nimeni. Votul nu e necesitatea nimanui.
    Intr-o buna zi, pentru ca pana la final s-a dovedit a fi totusi o zi buna, oamenii lungi si drepti s-au trezit priviti din dosul fiecarui geam de farmacie, librarie, drogherie, fierarie de chipuri zambitor imbietoare. Fetze infipte pe corpuri care isi expun la unison palmele deschise si intinse catre "ceva". Sute de figuri indigo. S-au trezit cu steguletze multicolore, fluturashi lucioshi si balonashe gonflate. S-au trezit cu multe lucruri de teapa asta. S-au trezit ca "trezia" lor le este atacata de virushi moderni perfizi si inteligenti. Si atunci, oamenii oameni trezi si lucizi s-au asezat fiecare pe scaunelul lui de rationat la maxima capacitate 5 minute pe zi si apoi au facut ce se cuvenea intr-o atare situatie.
    SA TRAITI BINE !

    RăspundețiȘtergere
  6. Proverb politicianist: "Hotul prins...negustor cinstit".

    RăspundețiȘtergere
  7. fetze,vot,pana la urma toate astea sunt superficiale sau par acum; "taci si asculta/cum latra/catelul pamantului/sub steiul de piatra":)

    RăspundețiȘtergere
  8. Slogan PDL = 'Ca sa ai belsug in casa!' asa scrie un distins fost deputat si membru a 3 partide.
    Tudor poti sa-mi dai o idee despre ce as putea scrie pe afis?
    multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar sunt prosti cei care mai voteaza (in special studentii)...hai frate sa le aratam ca suntem indiferenti

    RăspundețiȘtergere
  10. florificus, sper ca glumesti! inteleg ca nu prea ai de unde alege, dar toti oamenii care au dreptul de a vota,trebuie sa o faca. altfel cum vei putea sa te plangi cu inima impacata, daca stii ca nici macar nu ai incercat sa schimbi ceva votand cand a fost cazul? da, e cam aiurea ca nu ai idee cine iti rade in fatza de pe garduri, dar incearca sa te lamuresti si foloseste acest drept pe care parintii nostri nu l-au avut in tinerete! poate iese ceva pana la urma...indiferenta nu e in niciun caz o solutie inspirata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ma dezamageste tonul discutiei, sunteti totusi niste oameni educati! Este firesc sa te informezi inainte, exista site-uri, exista CV-uri online.. Un afis e un afis. Cand te muti pentru minim 4 ani intr-o casa, iti ajung pozele facute de agentul de vanzari? Accesati, de exemplu, www.infovot.ro. Coborati din varful muntelui, lasati-o pe Miorita sa pasca linistita! Sau haideti sa cerem o lege prin care varsta persoanelor cu drept de vot sa fie 35 de ani, poate pana atunci ne dezvoltam si noi simtul civic...

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu as vrea sa se inteleaga ca mi se pare firesc modul in care se face campanie electorala sau ca nu contest candidatura multor pseudo-politicieni.. Dar daca oamenii inteligenti din tara asta nu se informeaza, daca tinerilor nu le pasa, cum se poate schimba ceva? Absenteismul e un semn al ignorantei si atat. Daca ar fi stiut cum vor gandi tinerii azi, nu stiu cati studenti ar mai fi strigat "libertate" in '89, riscandu-si viata...

    RăspundețiȘtergere
  13. @Eugenia Ionescu

    "Absenteismul e semn al ignorantei si atat". :) Si asa cazu ghilotina peste omul firesc, nimicindu-l.

    www.infovot.ro ? :)))) Tipic starii politice prezente romanesti. Dupa vizionarea a 5 formulare pustii, un om normal se linisteste cu informatul.

    Intrebare pentru meditatia nocturna a celor cu simt civic pronuntat:
    Care este resortul principal care il indeamna pe un candidat sa intre in competitie ?
    a)altruismul
    b)spiritul de sacrificiu
    c)simtul civic
    .
    .
    .
    .
    n)toate celelalte care tin de ego-ul propriu si de interese si nevoi pur personale

    RăspundețiȘtergere
  14. Tudor, Maria & co, eu - fosta Eugenia Ionescu - am spus ca atunci cand constientizezi o problema, pasul firesc este sa cauti o rezolvare. Inactiunea, cel putin in acest caz, te scoate din joc. Mie mi se pare o necesitate sa te informezi, pentru ca acesti oameni vor face maine regulile jocului, iar noi ceilalti vom juca cum spun ei. Pace :)

    RăspundețiȘtergere
  15. @ Eugenia
    :)Pace a fost si inca este. :)
    Exact asta am sugerat si eu. Cugetatul 5 minute si facutul cuvenitului.
    Nu am fost de acord cu radicalul "absenteismul=ignoranta si atat". Pe cealalta fata a monezii e gravat "absenteismul=lehamite si neputinta generata de lipsa de alternative."
    Unii simt ca sunt "scosi" din joc independent de actiunea lor. Se simt nerespectati, manevrati mai mult sau mai putin subtil si insultati intr-un spectacol ipocrit de zambete largi multicolore.
    Inca imi sustin intrebarea anterioara. Si pacea. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca sa rezolvam unele din dilemele de genul cine sunt aia de pe garduri si ce stiu ei sa faca: ii cauti pe google, majoritatea si-au facut site-uri personale, au cv-uri si realizari postate. Acum macar avem posibilitatea sa ii studiem putin.

    RăspundețiȘtergere
  17. cornele unii nici nu si-au inceput campania asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  18. pe vremea impuscatului, cind familia mea mergea la votare, tin minte ca l-am auzit pe unchiul meu spunind: "anul asta i-am votat pe cei care aveau nume de animale sau plante". :D

    RăspundețiȘtergere
  19. eu nu mai votez.si punct.am ajuns la concluzia ca o fac degeaba.vad ca votul meu nu conteaza si alegerile sunt castigate mereu de aceasi hoti.

    RăspundețiȘtergere
  20. ei, nu lua totul asa tragic, uite, obama a castigat alegerile! deci schimbare exista in lumea asta. si o fac oamenii ca tine sau ca mine, care voteaza ! ca sa dezvolt ce a spus "cantareata cheala", daca nu votezi, vei dansa pe o manea si o meriti, si bravo manelistilor care se ingramadesc la urne. imi pare rau ca sunt abrupta in ce zic, dar asta se intampla. nu votezi, pierzi. daca o faci in schimb, e o sansa in plus sa asculti vama sau ce ti-o fi placand.

    RăspundețiȘtergere
  21. as vota daca am avea un candidat ca obama...dar din pacate noi nu avem pe cine vota..chiar daca am vrea...gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  22. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  23. dream addict, ai dreptate ca nu ai de unde alege, dar numai gandeste-te la 10 oameni batuti in cap pe care ii cunosti, si inchipuie-ti ca la fiecare tu care nu voteaza, merge la urne cate un esantion de nesuferiti. eu asa fac...imi derulez in cap gramada de meseni pe care ii vedem in fiecare an la stiri, de 1 mai, cum vandalizeaza padurile in timp ce micii le sfaraie, iar manelele fac sa vibreze tabla incinsa pe dacii (tunate eventual) si pe mertzane de-o potriva. ma mai gandesc la babele care rup usile la biserici ca sa atinga sfintele moaste si sa isi asigure astfel un loc in rai, sau la agitatia din jurul cazanelor de sarmale pe 1 decembrie. si cum sa ma incred in judecata celor de mai sus? sa ii las pe ei sa aleaga in locul meu? amenintata de ideea asta, ma interesez si incerc sa fac o selectie si sa aleg pe cel ce pare cel mai mic rau...pofta buna! :)).mi se pare ca merge sa zic asta, ca pare ca ti-am scris o reteta.

    RăspundețiȘtergere
  24. :)))ms ms...am sa incerc sa fac cum mi-ai zis chiar daca sunt sigura ca noi nu vom avea parte de nici o schimbare inca..

    RăspundețiȘtergere