[ascunde postari]
arhiva

rss | facebook | twitter | vama | contact

joi, 30 aprilie 2009

O iubeste pe sotia prietenului

La micul dejun azi am ascultat un cantec imoral. Canta unul din acei "interpreti de muzica usoara" care fac deliciul unei categorii foarte bine determinate de public. Stiti, genul de interpret Gabriel Dorobantu. Linia melodica, o dulcegarie aproape amara. Subiectul insa, fascinant: tipul avea o problema de optiune.

El o iubea pe sotia prietenului sau, dar, in acelasi timp, era un individ moral si cinstit. Cu toate astea, ne dadea de inteles ca i-ar placea ca ea sa realizeze chestia asta, tocmai ca el sa aiba ocazia sa refuze, sa-si reprime pornirile. Gagiul pendula schizofrenic intre lamentari - atat fara sine, cu sine sau de sine si nevoia de a ne face pe noi partasi la drama lui.

Ma intreb care este totusi talcul pentru ca omul parea sa-si biciuie simturile cu rememorarea iubirii pentru sotie grefata pe o prietenie aparent trainica. Spun aparent, pentru ca, la cum canta, cred ca intr-un final si-a calcat peste scrupule si a invitat-o pe sotie la o cafea. Desigur, ce a urmat nu mai e subiect de cantec, ci mai degraba cu cantec.

30 de comentarii:

  1. da, dar n-am inteles cine s-o tie??
    :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. A... ştiu despre ce melodie vorbeşti. O urăsc. O ascultau bunicii mei într-o vreme cu mare plăcere. :-t

    RăspundețiȘtergere
  3. Ei, chiar daca poate nu are legatura cu postarea ta de azi, vreau doar sa spun Multumesc Vama! Azi fost superbi , ca de obicei! wwww.foartefrumos.com...www.teiubimvama.iasi

    RăspundețiȘtergere
  4. E vorba de Alexandru Jula - Soția prietenului meu

    O puteți asculta aici:
    http://tinyurl.com/cqqtmk

    RăspundețiȘtergere
  5. Tudor draga, eu n-am inteles ce te-a turbat pe tine la micul dejun!
    Prefer sa cred ca ai ceva cu muzica usoara decat ca ai devenit moralist. Sa fiu sincera, daca l-as iubi pe sotul prietenei mele as tace malc si mi-ar trece repede!;))
    Dar apropo de muzica usoara, acum vreo luna s-a intamplat sa fiu in fata televizorului cand doamna Corina Chiriac a prezentat o melodie de pe viitorul ei album. De necrezut! Si-a prezentat o noua piesa "Portofelul" (parca) ca fiind un potential slagar gen "Strada sperantei"! Fiecare cu gustul lui in materie de muzica, pen'ca recunosc ca si eu o ascult pe Mirabela Dauer si zic ca vocea dumneaei s-ar fi pretat la multe (alte) lucruri bune. Dar izul de manea din viitorul album al doamnei C.C. m-a lasata efectiv fara grai!
    Eu nu vreau sa ma dau bine pe langa nimeni, dar la mine acasa, bunica, mama, tata, matusa, varul, vecina si Grivei suspina cand asculta "Zmeul" chiar daca le este draga muzica tineretilor lor (multa din ea inca pe vinil).

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi plac nevestele altora :)),de ce atata dezgust ?:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Tudor,

    sa intelegem ca nu stiai de aceasta melodie pana acum?
    Are totusi....cateva zeci de ani...asa cum spune si Trent...o ascultau bunicii...

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu stiu melodia,sa nu reusesc sa mi-o scot din adancurile falduite ale creierasului.....insa este absolut discutabil si stiti de ce. Pentru ca niciodata nu e bine sa spunem niciodata.Eram demult o fat plina de principii.Stadial s-a prabusit piramida construita temeinic...m-am manifestat cam neconventional cu fostul prieten al uneia dintre cele mai bune prietene de care fusesem atrasa cu mult timp in urma. Concluzia.....ea nu a aflat, e maritata cu un altul...insa mereu mereu imi sta in spate ceea ce am facut...insa nu as sterge, nu ar vrea ea sa afle....si continuam totusi sa fim bune prietene.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din cate stiu "Sotia prietenului meu" e cea mai cunoscuta dintre melodiile lui Alexandru Jula. Eu o stiu de cand eram mica pentru ca ii placea bunicii mele.
    Nu stiu daca domnul Alexandru Jula mai canta pe la spectacole in tara, dar sigur canta frecvent in Galati la teatrul Nae Leonard si are si o emisiune la un post tv local.

    Mie imi place si melodia dar si faptul ca transmite o poveste de viata.

    RăspundețiȘtergere
  10. fiecare melodie in parte transmite o particica din viata .

    interesant cantecul,dar prea multe clisee .

    RăspundețiȘtergere
  11. Am descarcat-o si eu si am ascultat-o si e...
    Totusi e romaneasca. Se cam intelege de ce e asa o tema idioata:)

    RăspundețiȘtergere
  12. oare cate impulsuri nemanifestate exista in fiecare om? ce s-ar intampla oare intr- o lume transparenta total? in care sa ne auzim gandurile?
    cat despre melodie..e doar o melodie printre atatea altele , unora le place altora nu..irrelevant..

    RăspundețiȘtergere
  13. N-ai zis nimic de Iasi. Ma asteptam. Din pacate organizarea a suferit. Hypnoticul nu era de Vama, nu cred ca asta e "spiritul"...e un club de fitze, ai vazut si tu...nici ca localizare nu sta prea bine, mediatizarea asa si asa. Totusi ti-ai facut treaba la fel cum ai fi facut-o si in fata unui public mai numeros. "Sceneta" cu liftul sa fi fost momentul de gratie?! Felicitari oricum, ati fost implicati, nu credeam ca mai prestati si las bis.

    RăspundețiȘtergere
  14. @ Luna: de fapt, nu e romaneasca, ci varianta originala e in franceza, se numeste "La femme de mon ami" si ii apartine lui Enrico Macias.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. corect,astia isi dau cu parerea fara sa cunoasca;e furata de la enrico macias,la fel cum a facut si cocalarul de adi de la valcea cu suparat....care este umoran=obosit Jasmin Stavros https://www.youtube.com/watch?v=1xo-buQDNzQ

      Ștergere
  15. Hehe, s-au facut filme dupa piesa asta. :)

    RăspundețiȘtergere
  16. ce nu imi place aici e utilizarea cuvantului "gagiu" .

    RăspundețiȘtergere
  17. "nevoia de a ne face partasi la drama lui",aici este....problema:)sau cheia ei:)

    RăspundețiȘtergere
  18. vama, multumesc mult pentru 28 aprilie, suceava.
    ati fost minunati, chiar daca publicul nu a dat dovada de spirit, cum spune Al ca s'a intamplat si in Iasi. eu nu stiu sigur daca problema a fost mediatizarea sau locatia (ma refer la suceava), dar ma asteptam la mult mai mult. trist.
    oricum voi ati fost minunati .

    RăspundețiȘtergere
  19. e varza melodia lui alex jula, sincer. deh, asa se intampla cand copiem, furam..."La femme de mon ami"-enrico macias

    RăspundețiȘtergere
  20. Ipocrit modul in care faci referirea la Gabriel Dorobantu.astora care spun "o ascultau bunicii mei" cu dispret, dragilor, luati-o de la inceput.Ati parcurs drumul, dar nu ati evoluat.

    RăspundețiȘtergere
  21. http://www.youtube.com/watch?v=QNCKHcZlJbY
    ascultati si varianta originala

    RăspundețiȘtergere
  22. @Septimia

    Pentru ca am spus si eu 'o ascultau bunicii mei'...
    Eu nu am spus-o cu dispret, dimpotriva. Consider ca fiecare melodie isi are locul ei in epoca in care a fost lansata. Mie imi place Alexandru Jula. Si imi place melodia cu pricina.

    Am fost foarte surprinsa ca Tudor nu stie aceasta melodie. Si am fost neplacut surprinsa de comentariul sau. Se incadreaza in acea zona de 'superficialitate'...lucru de care nu credeam ca il pot banui vreodata.

    RăspundețiȘtergere
  23. Ei, Tudor, aici esti raut. Cati nu fac misto de versurile tale, cu porcul sau alea vechi cu marea de care te-ai indragostit sau cu politistii? Mie mi-au placut, altora nu, asa ca las-o si tu mai moale, stii doar ca gusturile nu se discuta.

    RăspundețiȘtergere
  24. adica ti s-a intamplat si tie dar n-ai facut cantec din asta.."o iubeste pe sotia prietenului..mdea..clasic"

    RăspundețiȘtergere
  25. Sunteti cu totii depasiti de adevar ?
    Melodia este compusa si lansata in Franta de Enrico Macias si a fost super hit! De ce nu acceptati ca fiecare generatie are proprii sai idoli si mai ales propria muzica? Alexandru Jula, bietul de el a facut ca aceasta melodie sa apara ca fiind patetica, dar cantecul este absolut superb, iar morala lui este simpla si cam desueta: greu sa alegi intre o iubire si o prietenie daca ele sunt veritabile!

    RăspundețiȘtergere
  26. Este un privilegiu să împărtășești lumii această mărturie miraculoasă. Sunt Beth Walters din Anglia. Soțul meu a divorțat de mine cu 4 luni în urmă și am fost plin de remușcări pentru că nu știam ce să fac pentru a modifica problemele cu soțul meu. Am căutat ajutor pe internet cu privire la modul în care aș putea obține ajutor în căsnicia mea și am descoperit martori minunați despre VRAJA DE IUBIRE SĂNĂTOSĂ care a fost progresivă cu vrăjile sale. Am luat legătura cu el și iată că Dr.Wealthy mi-a spus că îmi va pregăti o vraja care să-l aducă înapoi pe soțul meu. Eram sceptic, dar nu aveam altă opțiune decât să lucrez cu el. 2 zile mai târziu, soțul meu m-a sunat că se întoarce acasă și din acea zi și până în acest moment, am trăit pașnic. S-a întors acum cu atâta dragoste și grijă. astăzi mă bucur să vă anunț cu toții că acest jucător de vrăji are puterea de a aduce înapoi iubitorii și cel mai surprinzător lucru este că dragostea noastră este foarte puternică acum, fiecare zi este fericire și bucurie. și Nu există nimic ca a fi cu omul pe care îl iubești. Îl voi recomanda pe Dr.Wealthy oricui are nevoie de ajutor. Dacă aveți vreo problemă, contactați Dr.Wealthy, vă garantez 100% că vă va ajuta !!.

    wealthylovespell@gmail.com

    Scrieți-l pe Whats-app +2348105150446

    RăspundețiȘtergere